Gå til innhold

kaffelaban

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kaffelaban

  1. Da takker jeg for meg i denne omgang, åpenbart til glede for noen. Temaet virker tømt for gass i denne omgang.

    Tok en liten research her på forumet, og fulgte noen navn og tråder, og det virker som om enkelte her er gjennomgående ufine, kranglete og usakelige. Jeg syntes det er trist at ikke ting kan bli diskutert uten at det må gå fra sak til person, bare fordi man har delte meninger om noe.

    takk til alle konstruktive bidrag:-)

  2. Livet etter wow.

     

    Du er faktisk en av de få som klarer å IKKE spille wow. Du er legendarisk. Kanskje du burde lage en dokumentar som alle kan se og få inspirasjon? Er faen ikke lett og IKKE spille dataspill. Du har vært gjennom mye i livet, tenk litt på det. Fortsett med dine kappitler. 2uker etter, en mnd etter, ett år etter. Kanskje legge til bilder også?

     

    nå tror jeg det er blitt litt sent vennen.

  3. Der traff du spikern Cappo!

    Jeg er jo åpenbart et forvirret, tannløst menneske uten noen form for impulskontroll, vurderingsevne eller sunn fornuft. Takk for at du får meg til å innse at å slutte med WoW, og enda værre, faktisk dele de tankene på et forum, OG ikke nok med det faktisk (dette svir) ..avinnstallere ..oioioi..jeg ser nå at dette er så håpløst siklende idiotisk, at jeg burde vært medisinert, isolert og beskyttet mot meg selv. Jeg vil straks ta tak i din konstruktive, velmenende og veloverveide kritikk, innstallere WoW, og sitte utover natta å se lengselsfullt på det gyldene ikonet på skrivebordet (helt naken selvsagt), mens Jannice går på repeat i headsettet, før jeg på morrakvisten sannsynligvis knekker (om et menneske uten ryggrad har noen mulighet til nettopp det), raider i 80 timer i strekk mens jeg gråter over min egen svakelige udugelighet, og jeg forhåpentligvis ender dette tragiske meningsløse liv med en heftig men dog så rask bade-date med brødristern min.

    Tnx m8..WORD!

  4. Da har du bundet deg til feil guild, er selv officer i en guild hvor man har null slike "restriksjoner" som minimum antall timer online, hvis antall raids man må være med i eller noen forventninger annet enn å være hyggelig og behjelpelig når du er online (gitt at du har tid selvfølgelig). For min del passer dette perfekt, vi raider fra 9 til midnatt når vi har raids noe som passer fint inn etter en hektisk dag og man bare trenger å koble litt av.

     

    Forøvrig beklager kaffelaban litt krast innlegg i går, satt vel grumpy på jobb med en hodeverk av øvre dimensjoner. Kom litt vel feil ut :)

     

    Alle har lov til å ha en dårlig dag:-)

  5. Hvorfor prøver du å slutte med noe du liker så godt? Bare planlegg bedre slik at du får tid til det du skal gjøre (i spillet og i ditt liv).

    Har vurdert alle muligheter. Problemet er at det er raid og guild som jeg finner morsomt. Da er man bundet til faste tider og forventninger. Om jeg har sluttet eller om jeg har en pause, vet jeg ikke enda, men jeg koser meg heller med modern warfare 2 i tiden fremover.

  6. Blir rimelig oppgitt over folk som gjør wow og "avhengighet" til en så stor sak. Om man ikke klarer å kontrollere spillinga og holde den på et noenlunde normalt nivå tyder det på at man mangler selvkontroll og viljekraft. Eventuelt mangler sunn fornuft. Da har man mest sannsynlig problemer i livet, eller vil få det, uansett om det problemet oppstår som avhengighet av wow, eller i en annen form.

     

    Edit: Med andre ord, skaff hjelp, uansett om det er i form av familie eller (i drøye tilfeller) psykolog.

    Ser poenget ditt Pug, vi har alle våre tilbøyeligheter og svakheter. Likevel er WoW litt i særklasse, da det er lett tilgjengelig, treffer lave aldersgrupper som beviselig har mindre motstandskraft, er "uendelig", og opptar svært mye tid. Mye tid online betyr lite tid offline som igjen genererer mye styr. Sammenligner vi det med andre typer avhengighetskapende ting, la oss ta rusmidler, så er det dyrt, vanskelig å skaffe (spesielt for barn som er lettest å manipulere), og ikke minst ulovlig. Enn så irriterende det høres ut for oss "normale" så viser forskning at det er en klar sammenheng mellom tilgang og avhengighet. WoW er der hele tiden (minus 3 timer nedetid på onsdager)

  7. Jeg tror at om vi komprimerer noe av det som er skrevet i denne posten, så vil vel følgende utsagn være sånn rimelig på greip:

    De aller fleste som spiller WoW mener at de ikke har noe problem med det.

    De fleste som spiller WoW syntes at tidsbruken er forsvarlig.

    De fleste som har sluttet å spille WoW mener de brukte for mye tid på det.

    De fleste som spiller WoW kjenner til mennesker som spiller uheldig mye.

    Det er delte meninger om det er kun spillerens ansvar om det går over styr.

     

    Om vi da tar disse antagelsene, og ganger det med 11.5 millioner, så har vi jo åpenbart en utfordring, sett med selv de snilleste øyne.

     

    For pakken er diger og ekstremt nyansert med stikkord som velstand, tidsklemma, fraværende foreldre, fremmedgjøring, ensomhet, fritid, mestring, status, flukt, tid, RL-venner, onlinevenner, engasjement, tilhørighet, samarbeid, språk etc..etc..etc.

     

    Men som poenget mitt har vært hele veien, vi ser oss selv best. Om vi er fornøyd med det vi ser i speilet når vi står om morran i pysjen å sier "world of warcraft", uten at det stikker noen som helst plass, så er jo det perfekt. For WoW er da virkelig morsomt å spille. Men jeg mistenker at en stor andel av spillerne (meg selv ihvertfall, om alle andre nekter) har et ganske ambivalent forhold til sammenhengen mellom seg selv, WoW og livet forøvrig.

  8. Virkelig engasjement fra enkelte her. At noen klarer å bli grinete på meg er egentlig litt merkelig. Enten så har jeg skrevet dårlig, eller så har noen lest dårlig, fordi jeg skriver om meg selv. Jeg har vært en tid i WoW sin verden, hatt mine stunder, og satt spørsmålstegn med min egen tidsbruk med spillet, og konkludert med at dette er ikke bra i det store bildet, og dermed slutta. Siden nitusen mennesker har lest dette, så har man tydeligvis truffet noe. Men at folk da blir ufine og kaller meg det ene og det andre, "o store mannen på høye hesten", så var ihvertfall ikke det min intensjon. Jeg føler det ikke som noen bragd å ha sluttet, med det er litt merkelig, fordi nå har jeg sikkert 10-15 timer i uka som skal fylles med andre ting.

    Om derimot noen faktisk ser på meg som ridderen på den store hesten, fordi jeg har slutta med et spill, ..ja da har du muligens et problem som bør tas tak i.

  9. Jeg prøver men, jeg klarer det bare ikke. Klarer ikke å bry meg et sekund om du har fjernet WoW eller ikke.

     

    Ri videre du ridder i skinnenende rustning, kanskje du klarer en dag å fjerne ondskapen fra verdens overflate.

    Om du ikke bryr deg et sekund, hvorfor leser du ha det jeg skriver? Og hvorfor orker du da i all din ubrysomhet å svare? Tror det tar mer en et sekund, uten å være skråsikker.

    Siden du er så ufin i måten du skriver på, så får jeg anta at jeg har truffet en særlig sår nerve hos deg. (pluss at du kan lese om igjen det jeg skrev i forrige post om språkbruk)

    Ellers så håper jeg at du får en fortreffelig aften, og du skal virkelig få slippe å svare på flere av mine innlegg.

    Adjø Bear:-)

  10. Med nesten 9000 visninger av min forrige post "Livet etter WoW", så er det vel ikke annet å si en at temaet engasjerer.

    Nå har jeg vært WoW-clean i snart 5 uker, og for første gang i gårkveld fikk jeg alvorlige abstinenser. Det var første frikvelden min på lenge, familien hadde tatt kvelden, og jeg satt foran PCen å pusslet litt. Så smalt det inn en mail fra min tidligere guild med taktikkprat ang. morgendagens raid. Oioi spillesuget smalt inn med full styrke. Da så jeg for meg all tullpraten på ventrilo, pre-raid organiseringen med flasks, potions og foodbuffs. Kanskje litt masing på enchanterne i guilden for å få piffa opp noe gear, og spenningen om man fikk være med på kveldens 10/25-mannsraid. Lite kan måle seg med en velsmurt raidkveld, der raidleader og resten av gruppa funker optimalt, og man med noen hårsbredder klarer å senke en boss for første gang, og voice funksjonen overbelastes av jubel. Knskje dropper det noe ekstra digg med svært lav drop-rate, og du til og med vinner rollen. Kanskje man til og med redda dagen med noen paniske desperate gruppe-heals på slutten av fighten med omtrent tørr manapool, da de andre healerne ligger døde. Snakk om cresendo og tidsfordriv i turboklassen.

    Hadde ikke spillet vært fysisk fjernet fra hardisken igårkveld, hadde jeg nok vært tilbake i Azeroth igjen. Idag er jeg glad for at jeg ikke gjorde det. Det hadde nok gitt en sur bismak.

  11. gode innlegg DFN!

    Noen gikk rett i trane-positur (som vi alle vet fra KarateKid er uslåelig) på innlegget mitt. I grunn litt merkelig, siden jeg skriver om meg selv. Jeg mener at uansett hvordan du vrir på det, så er ikke 30++ timer WoW i uka heldig for noen. Ta et enkeltmoment som språkbruk. Blar vi tilbake på responsen til dette inlegget, så ser man at enkelte er rimelig preget av "online-språk", en tone som man ikke kan bruke i det virkelige liv, uten å komme i trøbbel. Om man da bruker all sin fritid i den virituelle verden, så blir man selvsagt preget av det, fysisk og psykisk, og det er slett ikke all pregingen som er like heldig. Jeg har jobbet mye med unge mennesker i min karriere, og det er en gjennomgående sammenheng mellom fritidsaktiviteter og sosiale ferdigheter. Superheltene i WoW kan nok i mange sammenhenger være noe helt annet i vanlig hverdag. For de som sliter der ute, kan nok WoW være en fin arena for mestring og status, men den spiralen er i beste fall uheldig.

    Men alt her er fullt diskuterbart, og man ender vel opp i en "mening med livet" diskusjon på et høyt filosofisk plan. Uansett tror jeg det er viktig for alle WoW-spillere å gjøre seg opp en status i forhold til sin egen tidsbruk online. Har man mistanke om at spillet forringer livet i forhold til jobb, utdanning, venner, familie etc. så bør man kanskje roe litt ned.

  12. Heisann, jeg må først si dette var en artig tråd med mange gode innlegg. Personlig er jeg en tørrlagt wowaholiker med deistmoralistiske tendenser som ofte taler i etterpåklokskapens ånd.

     

    Hehe, nydelig skrevet.

    Helt enig i at det ikke er spillet i seg selv som er problemet. Generelt så mener jeg at ingen tilbud der ute skal begrenses fordi noen mennesker ikke klarer å styre seg. Dette gjelder spill, automater, gambling, alkohol etc. Vi er vår egen lykkes smed, og det virker rimelig banalt å skylde på alle andre en deg selv når du har rota det til.

    Om noen blåser vekk utdanning, samboer eller sosialt liv fordi man må være online hele tiden, er heller ikke Blizzard sin feil.

  13. Jøss, skal si Ripsta går hardt ut her, men litt søtt å da:-)

    Ellers mange gode responser på posten min.

    Som nykristen misjonær (hehehe..jeeezzz for en vattnisse uttalelse)så var vel egentlig hele posten min en høyst subjektiv tanke rundt min egen tidsbruk med et slikt spill. Alle parametre sier jo noe om at dette spillet skaffer folk endel trøbbel, nesten uansett, fordi selv ved moderat spilling i WoW verden, tilsvarer hardcore spilling i andre sjangre. Tre timer i døgnet er snittspilletiden til en WoWèr, og man skal leve i en rimelig isolert verden om absolutt ingen reagerer på det over tid.

    Jeg kan rapportere om et tilfelle av spillesug, der jeg plutselig savnet skravling på ventriloen, taktikkdiskusjon og noen timer i Ulduar. Ut over det har jeg ikke tenkt mye på hele greia de siste fire uker.

    Et annet spørsmål er om jeg angrer på den tiden jeg brukte på WoW. Overhode ikke, det var virkelig noe helt annet en hva jeg har spilla tidligere. Har hatt mange gode stunder der inne gitt.

  14. Mye hva du gjør det til selv, i dag er det veldig populært å peike skyldens store pølsefinger på WoW mens man glemmer at det er man selv som har tatt valget med å gjøre WoW til noe viktigere enn livet selv. Litt feil å skylde på andre for de valgene man selv tar, spesielt når det viste seg å være et dårlig valg.

     

    Neida jeg skylder ikke på noen jeg, men forsøker å få frem et poeng eller to her. Jeg er enig i at uansett hva slags tilbud som finnes der ute, så er det noen som ikke takler det. Om et menneske spiller helsa og sitt sosiale liv vekk på WoW, så er det i prinsippet ikke WoW sin feil.

    På en annen side, så vil jo en spillprodusent som tar måndtlig betaling, gjøre alt i sin makt før å holde spillerne online, og det kan gi stygge utslag, som vi nettopp kan se i dette spillet. Blizzard har laget en arena hvor spillerne sammenligner seg med hverandre, og blir beundret og respektert på grunnlag av kunnskap, gear, og hvor vanskelige bosser du har drept. Usynlige i det virkelige liv blir plutselig hyllet og respektert i denne verden..forsøk å få disse til å slutte å spille.

  15. For tre uker siden logget jeg av Word of Warcraft for siste gang.

    Etter 2.5år, to lv.80 karakterer, mange kvelder og et usunt antall timer i Azeroth`s verden, er det nå over. Dette var ingen enkel eller ukomplisert prosess.

    Å entre WoW`s verden er farlig, ingen skal påstå noe annet. For spillet har alt. Glede, fustrasjon, mestring, læring, og alltid noe å pusle med utenom raid, og en ny gulrot å strekke seg etter. Jeg har hatt virkelig gode øyeblikk i dette spillet. "Venner" i form av trivelige guilder, berusende følelse av samhandling og seier når man endelig tok den bossen man har brukt 2 tidligere kvelder på å prøve å knekke. Lange og utrolig nerdete samtaler med andre spillere. Gleden av å gryende forstå spillets enormitet og kompleksitet, og finne din plass i den virituelle verden. Også var det tidsbruken da.. huff.. hadde jeg brukt samme mengde tid på trening eller studier, hadde jeg vel vært kretsmester eller professor nå:-). Problemet med WoW er at man kommer ingen vei om man ikke bruker uheldig mye tid på det.

    Jeg lever som mann i 30årene heldigvis et travelt familieliv, som har begrenset min tid online, og det er jeg takknemlig for nå. Likevel har hodet mitt jobbet mye de siste to årene for å finne åpninger for spilletid uten å skaffe meg andre problemer på hjemmebane og jobb. Jeg har drømt WoW og jeg har spekulert taktikk inni hodet under jobbmøter. Jeg har argumentert og diskutert med folk som reagerer på at jeg sitter ei hel LANhelg foran PCen. For spillet fråtser i timer og dager, foran og utenfor skjermen.

    Her tror jeg essensen av spillavhengigheten ligger, nemlig den dagen du innser at du har brukt uker og måndter på å komme dit du er i dag. Om du slutter, så er jo all den tiden på et vis kastet bort på ingenting. Du bærer på masse kunnskap som er ubrukelig i den virkelige verden.

    Dessuten vil ikke "vennene" dine i spillet at du skal slutte. "U gonna quit? NOOO..plz stay m8..we gonna miss u:-(" Jeg regner med at de fleste der har gjort de samme tanker, og det nok kan oppleves fustrerende at noen faktisk tar steget.

    Jeg har sett mennesker spille seg fra studier, jobb, sosialt liv og familie. Hadde jeg vært en singel mann ville jeg nok vært i faresonen.

    Uansett, hvordan har mitt liv vært etter WoW? Det gikk utrolig smertefritt! Det føles faktisk som en slags lettelse å være ferdig, og jeg savner ingenting. Nå bruker jeg mer tid sammen med samboern i ledige stunder, leg leser mer og jeg trener mer.

    Som etterpåklok besserwisser vil jeg egentlig anbefale de aller fleste om å legge det dopet vekk, å finne andre ting å gjøre.

    Så om du er en av de som vurderer å slutte, så gjør det!

  16. Hei folkens.

    Jeg driver nå å planlegger bygging av en stue-PC, og det er jo rikti så spennende.

    Jeg har sålangt et system som jeg mener skal ligge under 10db:-)Støyfritt er altså nøkkelordet. Det jeg lurer på er hvilken harddisk jeg bør gå for?

    Altså hvilken HD er superstille? (jeg snakker om 3.5")

  17. Hei til alle.

    Jeg har en PC idag som ser slik ut: Athlon64 3500+, XFX 7800gt og 2 gig Geil 3200ram (type billig). Står denne rammen i samsvar med cpu og gpu?

    Jeg tenker å oppgradere etterhvert, og har grei oversikt på de fleste komponenter, men ram har alltid vært noe mystisk. Noen anbefalinger av ram som funker og samtidig ikke koster skjorta? (jeg blir vel å gå for dobbeltkjerne i neste runde..om det har noen betydning for valg av ram) PCen brukes i all hovedsak til spill.

  18. Jeg har idag følgende system: AMD64 3500+, Asus A8N deluxe SLI, XFX GF 7800gt, 2 gig 3200 ram, 600w Hiper PSU.

     

    Jeg tenker på å kanskje kjøpe meg en dobbeltkjerne (socket 939 AMDx2 4600+)

    Prisen er jo nå under 2000kr..billig. Men er det verdt det? Jeg bruker pcen i all hovedsak til å spille BAttlefiel2 (og snart BF2142..;-)

  19. kan jeg sette opp flere pcer med samme brukernavn/ lag?

     

    Den stakkars pcen på jobben har fått kjørt seg de siste dagene etter at jeg startet å folde:-) Men tempen overstiger ikke 67C så det får den tåle. (dritt Amd3000+ forsåvidt) ..men det er mere guff i hjemmepcen, så om jeg kan bruke samme konto på foldinga, så er det aktuelt.

     

    Anyone?

  20. Jeg finner ikke navnet mitt noe sted.

    Om noen finner Izac73 på HW sitt lag, så fortell meg hvor :-)

     

    Jeg startet for noen timer siden

     

    ..glem det..fant akkurat ut at greia ikke oppdateres kotinuerlig. Fant og mappa "My Folding" hvor man kan overvåke det meste.

  21. "Per i dag er det over 200 000 aktive prosessorer på verdensbasis. Til sammen utgjør dette en vanvittig regnekraft."

     

    Hvorfor?

    6126860[/snapback]

    Hva mener du?

     

    En moderne prosessor har en kapasitet på flere milliarder regneoparasjoner per sekund. Ganger man det med 200.000 så blir det en ganske vanvittig regnekraft.

    6126923[/snapback]

    poenge med å ha denne regnekraften lurte eg på :)

    6127240[/snapback]

     

    Uten at jeg er professor i mattematikk, så har jeg hørt at et hvert problem kan faktisk løses matematisk, det handler bare om tid og prosessorkraft. Biologi kan jeg litt mer om (naturfagslærer vettu). Når man snakker om genetikk, proteinsyntese etc. så er det snakk om utrolig mange reaksjoner som skjer/ potensielt skjer. Tusenvis av ulike molekyler som i sammenheng med andre molekyler kan danne nye sammensetninger. Skal man regne dette i tall, blir det fort astronomisk, for å finne mulige varianter og ulike koblinger. Til sammenligning så er det 34 tall i lotto. Det gir over 5 000 000 kombinasjoner på et utvalg av 7 baller. Tenk deg da tallet om du har millioner av baller. :hmm:

  22. Helt enig med iperik!

    Jeg sitter idag med et hovedkort med SLI løsning, men har bestemt meg for å aldri fylle opp den andre pci-e sloten med et kort til. Det er selvsagt god butikk for ATI og Nvidia å selge mange GPUer. men man angriper egentlig problemet i feil ende.

    Istede for å lære seg å utnytte prosessorkraften i det man har, og gjøre kildekodene i spill mere elegante og gjennomtenkte, så pusher man på med mere kraft for å få eyecandyet til å virke.

    Et eksempel på at det virker, er bare å se på utviklingen innen spill på konsollene. Spillene ble penere og penere, likevel er alt bygget over samme hardware.

    Om ikke PC verden får en bukt med dette ytelsestullet, blir konsollene å banke dem ut av spillmarkedet etterhvert.

    Et fett skjermkort koster mer enn en komplett konsoll idag..aiai :no:

     

    KL

×
×
  • Opprett ny...