Gå til innhold

Jørgen A. Sundt

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jørgen A. Sundt

  1. Her var det mye rart. Å framstille Dovrebanen som første "lange linje" er jo å se bort fra Bergensbanen som åpnet i 1909, ikke akkurat kort etter norske forhold. Dessuten var forbindelsen Kristiania-Trondheim etablert allerede på 1880-tallet gjennom Østerdalen. Lokomotivet "Dovregubben", type 49b, ble bygget i 7 eks. mellom 1935 og -41, ikke fra 1914. De var heller ikke i trafikk særlig lenge. At "Dovregubben" skal ha trafikkert Kragerøbanen på slutten av 60-tallet er jo en heftig opplysning. Det ville nok isåfall ha vært det siste som rullet på den linjen. Tviler på at noen bruer ville tålt den vekta. NSB's fornyelsesprogram het "Vekk med dampen" ikke "Bort med..." . Det er fint at TU vier en artikkel til jubilanten, men jeg hadde kanskje forventet et litt annet språklig nivå enn skolestil-formatet: "Et veldig stort tysk skip gikk tom for kull i krigens begynnelse..." eller denne: "-men allerede to år etter var strekningen framme i Trondheim.". Korrekturlesning og presisjon har fortsatt verdi. Prøv igjen.

    • Liker 2
  2. Den 100 % effektive måten å unngå reinpåkjørsler på Nord-Norgebanen er å ikke bygge Nord-Norgebanen. Pengene det vil koste er langt bedre anvendt på dobbeltspor på Ofotbanen, elektrifisering av Nordlandsbanen, elektrifisering av Røros- og Solørbanen (som for godstogene, og det er dem det er flest av på strekningen, i praksis vil bety "dobbeltspor" mellom Oslo og Trondheim) og utvidelsen og modernisering av Alnabruterminalen.

    • Liker 3
  3. Kunne ikke disse smøreboksene  som skal smøre flensene når toget svinger, sitte på/under toget og styres av lokomotivførerFlensesmøreapparat

    Flensesmøreapparat sitter på de fleste norske lokomotiver og har gjort det siden krigen, så hvis TU hadde vært litt grundigere ville de ved en enkel telefon til Banenor ha funnet ut at dette ikke er noen nyhet. Svenskene har utstyret i sporet der det trengs, vi har det på lokomotivene fordi her til lands trengs det omtrent overalt. Fett sprutes ut automatisk i forhåndsdefinerte intervaller

    • Liker 1
  4. Statlige selskaper er visst unntaket fra regelen, da private selskaper av en viss størrelse må vise frem samfunnsregnskap og bes om å ansette flere hjemme. Samtidig bes befolkningen om å bruke pengene hjemme i stedet for i utlandet. Dobbeltmoralsk, forkastelig og til syvende og sist dyrere for alle. Noe kan outsources eller effektiviseres, men man bør se nøye på ufargede erfaringer som allerede er gjort innen samme felt før man går videre. Her feiler NSB totalt.

     

    NSB er eid av departementet. Departementet er for tiden styrt av en minister med ganske klar agenda.

×
×
  • Opprett ny...