Gå til innhold

medlem-40751

Medlemmer
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av medlem-40751

  1. Har et stort problem med den trådløse routeren i huset, en Belkin 125hsm.

    Fra tid til annen så kobler den bare helt ut hva angår http trafikk (torrents fortsetter og rulle å gå), men om man prøver å koble til en side timer den ut, og man må restarte routeren. Dette kan skje kanskje 2-3 ganger daglig, og det virker som om tidspunktene dette skjer på er da det er mest aktivitet på nettverket (er 5 pcer koblet til, 2 med kabel og 3 trådløst). Noen som har peiling på om dette kan fikses ved noen innstillinger på routeren, eller om den bare rett og slett er for gammel til å håndtere den trafikken - ergo jeg må kjøpe en bedre og nyere router som kan takle trafikken.

     

    Oppsettet er internettmodem -> trådløs router -> 5 pcer. Hadde tidligere en switch som kjørte nett til de stasjonære pcene (og til den trådløse routeren), noe som fungerte smertefritt, men den tok kvelden ved et strømbrudd tidligere i uken.

     

    Takker på forhånd for all hjelp!

  2. Har en trådløs router (Belkin) som tilsynelatende lever sitt eget liv. Har bredbånd fra Get, og oppsettet er som følger. Modem -> Switch -> Router. Min stasjonære samt server kjører direkte fra switchen, og routeren er igrunn kun til det trådløse samt en pc som står i kjelleren.

     

    Problemet er at titt og ofte kobler nettet ut fra routeren, og den må restartes sammen med modemet for å få tilbake nett. Det her blir utrolig irriterende i lengden, og lurer på om det er noen som har erfart liknende, evt har noen forslag til hva som er galt? Har ikke klart å se noen logikk ut ifra når den velger å koble ut.

  3. Ja, dette er en bedre løsning. Har faktisk aldri brukt scanner til å lese inn input, utrolig nok. Merkelig at dette ikke var en del av pensum på høyskolen.

     

    Uansett, tilpasset koden jeg skrev tidligere slik at den bruker Scanner til å lese inn variablene:

     

     

     

    	  System.out.println("Tast inn det første tallet: ");
      int a = Integer.parseInt(scan.nextLine());
      System.out.println("Tast inn det andre tallet: ");
      int b = Integer.parseInt(scan.nextLine());
      System.out.println("Tast inn det tredje tallet: ");
      int c = Integer.parseInt(scan.nextLine());
    
    
      //finner og skriver ut det minste tallet
      if (a < b && b < c)
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + a);
      }
    
      else if (b < a && a < c)
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + b);
      }
      else
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + c);
      }
    
      //finner og skriver ut det største tallet
      if (a > b && b > c)
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + a);
      }
      else if (b > a && a > c) 
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + b);
      }
      else
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + c);
      }
    
      int total = a + b + c;
    
      System.out.println("Summen av alle tallene er: " + total );

     

     

  4. Jeg er usikker på om Scanner er det rette og bruke her. Jeg har alltid brukt Scanner til å finne ting i en tekst, noe vi ikke har her. Her skal bruker selv taste inn 3 tall, for så å skrive det ut. Vet ikke hvor mye du kjenner til java's Swing bibliotek, men det er ihvertfall det jeg ville brukt for å hente inn variablene (de tallene du skriver inn).

     

     

    int a = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Tekst"));

     

    Når du har lest inn variablene kan du jo gjøre de operasjonene du ønsker. I ditt tilfelle er det jo å finne den minste, største og totalen. Jeg har løst oppgaven, den er inne i spoilerteksten. Men jeg anbefaler at du prøver og løse den først på egenhånd.

     

    Lykke til.

     

     

     

    public static void main( String[] args )
    {
      // leser inn tallene ved hjelp av JOptionPane
      // (må importeres ved å skrive: import javax.swing.*; i toppen av klassen)  
      int a = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Skriv inn første tall"));	
      int b = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Skriv inn andre tall"));
      int c = Integer.parseInt(JOptionPane.showInputDialog("Skriv inn tredje tall"));
    
      //finner og skriver ut det minste tallet
      if (a < b && b < c)
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + a);
      }
    
      else if (b < a && a < c)
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + b);
      }
      else
      {
    	  System.out.println("Det minste tallet er: " + c);
      }
    
      //finner og skriver ut det største tallet
      if (a > b && b > c)
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + a);
      }
      else if (b > a && a > c) 
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + b);
      }
      else
      {
    	  System.out.println("Det største tallet er: " + c);
      }
    
      int total = a + b + c;
    
      System.out.println("Summen av alle tallene er: " + total );
    }

     

     

  5. Er vel egentlig litt for trøtt til å ytre noe som helst lurt her nå, MEN. Det er helt klart en interresant tanke det med å rett og slett leve uten å hele tiden måtte tenke på tiden - altså at nei nå må jeg kjappe meg for å rekke x så jeg rekker y. Dette er noe jeg prøver å implementere når jeg er på ferie, delvis i helger o.l når det er mulighet for det Det er utrolig deilig og avslappende, og det hjelper deg til å distansere seg fra den vanlige hverdagen som som regel involverer stress (pga tid) i større eller mindre grad.

     

    Men faktum er, at i vårt moderne samfunn må vi ha tiden som en slags standard slik at vi faktisk kan fungere og få til noe som helst. Man skal helst rekke bussen, alle ting blir planlagt slik at vi kan gjøre det da og da, rett og slett slik at ting blir koordinert og at det kan fungere på en daglig basis.

  6. http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/357720

     

    her er debatten i Redaksjon EN for de som gikk glipp av det. Elsker det faktum at det ikke blir omtalt som en religion, men en sekt. Selv om det er en kult er jeg fornøyd med den omtalen co$ har fått, og medias vinkling på de reportasjene som er gjort de siste dagene. Tydelig at de har en god del bakgrunnsinformasjon om det, og har ventet på en mulighet til å angripe den på et slikt grunnlag. Skulle likt å sett en dokumentar alà Dokument2 på tv2 der de tar opp hovedelementene til scientology, og legger frem skadevirkningene av det de gjør.

  7. Fått en fantastisk bug jeg ikke skjønner noe som helst av. Nå plutselig får jeg ikke spilt av noe som helst videomedie. Uansett hvilken avspiller eller format filen er i blir det bare en hel masse scrambled junk som kommer på fremviseren. Den siste tiden er det eneste jeg har installert vært netlimiter, og brukt den medfølgende firewallen. Virker ulogisk at det skal være det som er problemet, men det er det eneste jeg har gjort med pcen..

     

    Jeg har forsøkt å avinstallere og installere driverne på nytt, uten noe særlig bra resultat. Samme greia skjer..

     

    Noen som vet hva som kan være galt? Evt. som har noen forslag på hva annet jeg kan prøve?

  8. Tjohoy, lurte på om noen kunne komme med noen lure innspill til mine tanker og spørsmål ang. et hdd-oppsett. Basically det jeg driver med er noe spilling (WoW), videoredigering, og ellers bare vanlig pc-stuff - nothing out of the ordinairy.

     

    Det jeg hadde sett for meg var å sette opp et raid-5 med 4/5x500gb s-ata disker, samt ha en 74gb raptor til å kjøre OS/spill på. Et av spørsmålene er; er det noe vits å ha dette på to separate disker, altså OS og spill? Det er vel ikke særlig med lesing fra OS-delen av disken mens jeg spiller WoW, eller? Hvordan høres dette oppsettet ut ytelsesmessig?

     

    En annen ting jeg lurer på er hvilken type raidkontroller jeg burde velge? Superflott med no input der også.

     

    På forhånd takk for alle svar :)

  9. Et mildt dunk ville nok neppe fått harddisken til å nå sin nåværende tilstand dersom det ikke var noe galt med den i utgangspunktet. Om de ikke går med på å ta den på garantien, ville jeg ha nevnt at det har vrt tull med den tidligere også. Og til dere andre som hevder at det grenser til svindel bør ta seg en tur ut i skogen og få seg litt frisk luft.

  10. Har gått til anskaffelse av en ny 32" skjerm av typen Samsung LE32R72B

    og ville gjerne koble denne opp mot pcen slik at jeg kunne spille av filmer og serier fra den. Det første jeg prøvde var composite (fordi jeg hadde kabler til det), noe som igrunn fungerte helt ok til filmtitting, men ga veldig dårlig bildekvalitet i f.eks windows, der man ser det er veldig dårlig bildekvalitet spesielt rundt skrift osv. Så det jeg gjorde var å stikke på Clas Ohlson, og gikk til anskaffelse av en HDMI-kabel og en DVI-I -> HDMI adapter , altså en plugg til å stikke inn i DVI-I utgangen i pcen, og ga en HDMI hun-utgang som jeg da kunne koble HDMI kabelen inn i, og inn i tven.

     

    Skjermkortet jeg har er av typen Club3D Geforce 8800 GTX.

     

    Når jeg fikk signal var det helt ille. Eneste jeg kunne se var lilla flimmer og ting var helt forferdelig å se på. Prøvde meg litt fram, og fant ut at når jeg stilte oppløsningen til 720x480, kunne jeg se at bildet var veldig klart og fint. Dette gjorde jeg via nVidia-kontrollpanelet, der jeg kjørte en sånn veiviser for oppsett for to skjermer. Greit nok, men jeg vil da gjerne kunne kjøre mer oppløsning enn som så. Det eneste jeg da kunne se om jeg kjørte enten clone, eller dualview var midten av skjermbildet pga den ekstremt lave oppløsningen. Med en gang jeg prøver å stille den høyere (eller lavere) blir det helt grusomt igjen.

     

    Noen som har peiling på hva jeg evt gjør feil her? Innstillinger jeg må gjøre, eller ikke gjøre? Slik at jeg kan få til mer oppløsning på skjermen uten at det blir helt distorted. Uansett, på forhånd takk for all hjelp!

     

    Mvh. Johnny :)

  11. Okey, etter utrolig mye frem og tilbake har jeg omsider kommet fram til et oppsett som ser slik ut:

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=39983

     

    RAM'en jeg har tenkt til å kjøpe er denne:

    OCZ DDR2 2048MB Platinum XTC Dual Ch.

     

    Jeg har planer om å klokke littegranne. Prosessoren håper jeg på å kunne få opp til ~3GHz stabilt med luftkjøling, hva jeg kan forvente av RAMen vet jeg ikke, men det håper jeg å få svar på her :) Skjermkortet er det vel lite å hente ut av så vidt jeg har skjønt.

     

    Skjermkortet kommer jeg til å kjøpe fra MasterIT.no, der det koster snaue 4000 kroner, og jeg har mulighet til å kjøre å hente det på egenhånd så det senker kostnaden ytterligere.

     

    Den komponenten jeg er mest usikker på er RAMen. OCZ er jo kjent for å være et kvalitetsmerke med livstidsgaranti så jeg vil tro at den er et godt alternativ til Crucials og Kingstons ekvivalente modeller. Men OCZ har to pc6400 modeller, en med 4-5-4-15 timing, og en med 4-4-4-16. De koster nesten det samme (4-4-4-16 modellen koster typ 100 kroner mer elns), så hvilken av de to jeg bør velge lurer jeg littegranne på.

     

    Så, hva syns dere folka? Noe jeg burde gå for? Noe jeg burde bytte ut, og i tilfelle hvorfor?

     

    På forhånd takk for alle svar, og godt nyttår til dere alle! :D

     

    edit: leif was tehre.

  12. Driver og skal kjøpe meg en ny pc, og ser at de fleste av de hovedkortene i den prisklassen jeg kunne tenke meg, og med de spesifikasjonene jeg ønsker..har støtte for SLI (altså 2x pci-e porter)

     

    Men tingen er, at jeg kommer mest sannsynlig ikke til å kjøpe 2x skjermkort, men heller 1x kraftig et. Mest sannsynlig av typen XFX 8800 GTS eller noe liknende, og vil derfor ikke trenge denne ekstra porten.

     

    Men har det noe særlig å si om den er der? Er det vanlig å kjøpe et hovedkort med sli-støtte, og kun benytte seg av en av de?

     

    Noen gi meg litt tips her, vær så snill ;)

     

    På forhånd, tusen takk.

×
×
  • Opprett ny...