Gå til innhold

DeStrOyer

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DeStrOyer

  1. Hypotetisk, for en med lite erfaring fra konsulent bransjen, what would you do? Lønn og betingelser noenlunde samme. Verdsetter personlig utvikling og videre karierremuligheter mest av alt.

     

    Option 1. Stort konsulenthus (ATEA / Sopra / Tieto). 

    Option 2. Relativt lite, men med mye spisskompetanse (f.eks en del Microsoft MVPer). 

     

    Jobber innenfor Azure / M365 (infra).  

  2. Dapp47 skrev (7 timer siden):

    Oslo? Her klarer du nok fint høyere lønn hvis du flytter på deg litt:) 

    Oslo ja. Tror jeg kan få en del høyere i lønn i neste samtale. Har fått en del sertifisering siden den gang (AZ-104, microsoft 365 enterprise expert og noe småtteri). Min opplevelse er dog at dette ikke har så mye å si for stillinger in house, men vi får se. 

    NoTrace skrev (6 timer siden):

    Innspillet mitt vil nok være at det vil nok være muligheter for noe høyere lønn, spesielt i storbyene. Kunnskapen din er i et attraktivt område som flere og flere leter etter kompetanse på.

    Konsulentbransjen er et veldig godt sted å lære seg nye ting, da de generelt må være tidlig på mtp. kompetanseheving for å være relevante når teknologien er moden nok til at bedriftene ønsker å ta den i bruk. Om et firma klarer å kapre early adopters markedet vil de også ha best forutsetninger for å ta early majority og late majority. Konsulentbransjen har også generelt gode ordninger mtp. kompensasjonsmodeller osv. som gjør at man kan tjene veldig godt om man er effektiv og får en solid kundebase.

    Det viktigste poenget jeg tar fra spørsmålet ditt er at du er bekymret for utviklingen din i nåværende firma. I mine øyne er du allerede bakpå når dine egne varsellamper begynner å lyse, og for meg er det en klar indikasjon på at du må gjøre noe aktivt. Om det er å finne ny rolle internt (forfremmelse eller sidelengs flytting), tilpasse eksisterende rolle til å ta nye ansvarsområder og forlate de områdene som nå er lite inspirerende e.l., eller om du ønsker å søke eksternt må være litt opp til deg og hvordan du ser an mulighetene i nåværende firma.

    Det er mye læring å hente i forbindelse med bytte av arbeidsgiver. Det er nye rutiner, prosesser og måter å gjøre ting på som kanskje også kan bidra til inspirasjon og læring.

    Takk for svar @NoTrace. Du bekrefter min mistanke. Det er på tide og oppdatere CV tror jeg. En såkalt "lateral" move drar meg bare lengre vekk enn der jeg vil være. Et skikkelig plusspoeng her jeg jobber nå har vært at jeg er relativt fri til å gjøre det jeg vil (hva det gjelder azure/m365). På godt og vondt.

  3. Rett under 600k, VGS (kun fagbrev), +- 5 års erfaring (noen pauser her og der). inhouse. Alder 28

     

    ansvar / delansvar for M365  (EMS, Intune, O365, EUC,). Noe prosjektarbeid, en del scripting, design etc. Foretrekker OPS siden klart mest. 3000 - 4000 brukere.

    Er i utgangspunktet fornøyd med både lønn og jobb, men vurderer sterkt å hoppe over til konsulent bransjen. Jeg merker at jeg ikke har sjans i havet mot konsulenter med x antall år erfaring fra flere forskjellige miljøer. Samtidig som jeg har et indre ønske om å bli så god som mulig, og er redd for at jeg står på stede hvil hvis om jeg ikke flytter på meg. 

     

    Noen innspill? @NoTrace?

  4. 1) Fyll BSU1

    2) Bygg buffer til hva du føler du trenger. Om du ikke har bil holder 30k i massevis - kanskje klarer du deg med 15 hvis du bor sentralt og tar kollektivt. Hvis ingen bil, er det du trenger evt buffer til hvis vaskemaskin og komfyr ryker og blir ødelagt samtidig. Da holder likevel 30k i massevis, fremdeles.

    3) Fyr inn på Nordea boligsparekonto (her kan du sette inn inntil 300k i ett jafs og får samme rente som på BSU-kontoer).

    4) Evt resterende, kan du fylle inn på f eks bsu start (2.0) i dnb - her er det ikke krav om at du har bsu hos dnb. Denne funker på samme måte som BSU, med unntak av at du ikke får skattefradraget (innskuddsgrense per år etc). Så du kan bytte om på 3) og 4), hvis du vil.

     

    Forstår jeg den Nordea boligsparekontoen rett? 

     

    Unntak: ingen uttaksgebyr ved oppgjør av konto i forbindelse med bankbytte.

     

    Mao så kan jeg sette inn 200k der, ha en rente på 3.6%, og når jeg bestemme meg for å ta ut pengene kan jeg da bytte bank og få alt over uten noen som helst gebyrer? Må jo være en hake.

    • Liker 1
  5. Hei,

     

    Er nå i en posisjon hvor jeg kan spare en god del av lønna til kjøp av min første bolig. 

     

    La oss si at jeg har 0 konto, 50k i BSU(ikke maksa ut for 2019), og ca 8k i faste utgifter(ingen lån, men leie/mobil/div abo).

     

    årsinntekt på 550k, litt i overkant av 30k utbetalt(rundt 32/33).

     

    Jeg tror jeg klarer å spare 20k i måned hvis jeg går inn for det, men jeg er usikker på hva jeg burde gjøre. Planen er følgende.

     

    1. Makse ut BSU for 2019

    2. bygge opp ett buffer på rundt 30k(trenger ikke mer tror jeg, kan ikke se for meg noen store uforutsigbare kostnader)

    3. enten BSU 2 eller sette pengene i en sparekonto, noe ala bank norwegian

     

    Spm er da om jeg heller burde sette pengene i fond eller aksjer. Dette er ikke noe jeg kan eller har lest meg opp på, så da må jeg undersøke og lese meg opp.

    • Liker 1
  6. Kort oppsumert:

     

    Vi betaler forskuddsbetaling av leie den 15. hver måned. 

     

    Oppsigelse ble levert løpende fra 1. Mars og vi har avtalt utflytting 1. Mai, så vi disponerer boligen frem til da(2 måneder)

     

    Hvis jeg forstår riktig her betaler vi da selvfølgelig ut oppsigelsestiden, men det blir vel da halve beløpet i April? Så fullt beløp i mars og halvt i april?

     

     

     

    Tar jeg feil?

  7. Et lite bump her.

     

    Jeg har snakka med utleier, han er selv klar over at akontobeløpet ikke står spesifisert i kontrakt. Og det er kun overforbruk som skal betales, men her har jeg fått alle bilagene uten noe form for informasjon om hva som er overforbruk og ikke(så vidt jeg kan se fra de diverse fakturaene er bare alt sendt videre til meg).

     

    Spørsmålet mitt er da; kan jeg nekte å betale dette?

  8. Det private abonnementet er for vanlig forbruk, bl.a. lys, TV, PC, osv. Det som er inkludert i husleia gjelder varme og varmtvann.

    Om det er mye eller lite er vanskelig å si uten å vite noe mer om leilighetens størrelse, alder, varmetap (god/dårlig isolering) osv.

     

    Skjønner, men jeg ble gjenspeilet ved kontraktsingnering at ting som fjernvarme og varmt vann var inkl. i husleie, Jeg trodde da som utleier også sa var at det var et fast beløp som ble satt av fra husleien - a-konto som gikk til dette og jeg måtte betale mer/mindre etter avregning i året. 

     

    Er det fjernvarme det er snakk om, siden det er adskilt fra strøm?

     

    Hvis du er usikker på om det stemmer ber du bare om de aktuelle fakturaene så du kan summere selv. Du må også vite hva det avtalte, inkluderte akonto-beløpet er, det skal gå tydelig frem av kontrakten.

     

    Jeg skal gjøre dette. Ja, både fjernvarme og varmt vann. Dette skal akontobeløpet gå til. Takker for svar!

  9. Hei!

     

    Vi er 3 stykker som leier en leilighet.

     

    Fikk i dag strømregning fra huseier for perioden februar - oktober, altså 6 måneder på rundt 6000 kroner. Denne tar for seg varme, varmt tappevann, nettleie, plus noe mer småtteri.

     

    I kontrakten står det følgende:

     

    Strøm/brensel:

     
    Et akontobeløp på fyring og varmt vann er inkludert i husleien. Overforbruk vil bli fakturert leietaker. Det foretas en avregning en gang i året.

     

    Jeg sliter med forstå at beløpet kan være så mye da 2 av 3 nesten ikke bor her grunnet mye reising, men det er no så.

     

    I tillegg til dette betaler vi ca 500-600kr månedlig for strøm fordi vi måtte tegne et privat abo når vi først flytta inn. Kan utleier kreve at vi betaler dette?

     

    På forhånd takk for svar!

     

     

     

     

  10. Men hvis de er så blatant hvorfor slo de Kingpins på lan da for så å tape i finalen?

     

    Man kan som sagt cheate på LAN, mye lettere enn det man kan på diverse clients(for eksempel ESEA). Ref IGJEN timber og co som også satt med fusk på et eller anna lokal lan.

     

    Gjenganger som sagt, god overalt utenom der det faktisk kreves en anticheat. KoN, telenorligaen, lokale lans. Men ingen som gidder å prøve seg i ESEA open(den første ligaen man burde spille i som LAG, og der typ alle prøver seg når man er nabbs). Hvorfor?

  11. Det er helt fair å levere en protest, det er helt naturlig å sette spørsmåltegn til noen man ikke har sett mye av før gjør de tinga som wallbangen på cache. Om radifaction ikke cheater, er det uansett positivt for han. Greit å få cleara navnet med en gang, og det er kun motiverende å slå noen så hardt at de tror du cheater.

     

    Det må ikke bli sett på som en usportslig ting å spørre etter demo. Det er et stort cheating problem og de fleste er ytterst naive. Gamer.no kommer sikkert til å løse denne saken helt greit, men i csgo har det vist seg umulig å buste cheaters uansett hvor mye syke ting de gjør. Når lista er lagt på et urealistisk høyt nivå, og man godtar merkelige øyeblikk som "bra gamesense" har man et problem.

     

    Det viktigste er uansett å tenke at radifaction er uskyldig til det motsatte er bevist. Dette bidrar uansett bare til positiv pr om anklagene om juks ikke stemmer.

     

    helt enig, men jeg syns drittslenging mot vedkommende på stream blir litt på kanten av hva som burde vært "akseptert". Det blir bare smålig og dumt - og litt av hva som er problemet i "cs-norge".

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...