Jump to content

josva

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by josva

 1. Kan du huske om du satte noen spesielle ledeninger noen spesielle plasse evt.hva du flyttet på satte bedre på plass ? Jeg gikk over s-ata ledningene. Så sjekke jeg bios, for å forsikre meg om at de boota riktig. Ok ! Takk skal du ha.Prøver selv det samme nå.
 2. Kan du huske om du satte noen spesielle ledeninger noen spesielle plasse evt.hva du flyttet på satte bedre på plass ?
 3. Ja vel,folkens. tror jeg aventer tilbakemeldingen fra selger før neste trekk.Ser ut som det er lettere å bytte hele hovedkortrt (og billigere) . En annen ting er når en ikke har alskens erfaring med å mekke pc hardware. Føler kanskje jeg har fårtt det jeg kan av tips og hjelp så langt her.Takker folkens ! Men man lærer så lenge man lever.Har i hvertfall lært en del om hovedkort og booting gjenom forum og manualer.
 4. ja gjorde det også i dette virvaret av forsøk.Flashet og oppdaterte biosen før jeg prøvde det nye batteriet.Syns egentlig dette er veldig rart siden d3et ble slik etter bytte av harddisk og skjermkort hos datafirmaet jeg kjøpte pc,n av. Men har en mi9stanke om det ble gjort en hardware feil av en evt,lærling da han/hun skulle fikse den.Grunnen til at jeg nevner lærling er at de sa det selv at det ver en slik spm hadde gjort jobben.
 5. Nei det skjer ikke. Etter å ha restartet etter ny config i Bios virker pc,n greit.Hvis jeg da slår av maskinen helt for så etter f.eks 5 min slå på igjen ,får jeg denne feilmeldinga om å reboodte osv.Etter reboot da går jeg inn i bios ser jeg at siden sist config.der ,er den tilbakestilt og ikke lagret som den skulle.Batteriet står rett og pc,n virker nå med unntak at den ikke booter uten å stille bootdevice i bios eller sette xp-plata i cd-rom. Den senere tid har den nå også etter en tid på i ro, blitt slått av og når jeg kommer tilbake til datamaskinen for å bruke den står samme feilmeldinga uten jeg har skrudd av maskinen. jeg skjønner såpass at dette har noe med hovedkortrt å gjøre og at jeg nok blir nødt til å levere den tilbake på rep.Får for guds skyld håpe den er ok.når jeg får den tilbake så jeg slipper dette mer. Men tar forsatt imot gode råd her.Noen ?
 6. Jo det hadde vært det beste,men de nekter å dekke transport. Så nå har jeg formelt klaget på ansvarlige på verkstedet til lederen i firmaet og så får jeg se. Uansett det er en ekkel følelse å måtte levere inn maskinen og så hente den igjen og ikke vite hvilken stand den er i. Dette har skjedd en gang for ca. 2mnd siden og kan fort skje igjen.Jeg vil først prøve å forsikre meg om at de ikke bruker - lærlinger ol.uten å kontrolere hva de har gjort før de sender det ut.Det var nemelig en lærling som fikset den første gang.Men for all del en lærling kan være mye bedre rustet enn mange av de" grettne"
 7. Hovedkortet er ca.2 år. Det er ett Intel Desktop Boards D845EBG2. Har prøvd å bytte batteriet til hovedkortet uten hell.Jumperen sitter også på. Forsatt samme problemer.Etter å ha slått maskinen helt av er oppsettet for - oppstart i bios forandret-Den vil ikke huske siste konfig. Alternativet er forsatt, å enten reboot og forandre oppstart i bios,eller reboot med XP-plata i cd-rom.
 8. jeg ser at det ikke er noen jumper der.Det henger en liten tynn sort plast dings i en enkel ledning ved siden av.Er det den som skal stå der og evt hvor.Den har kobber inni.
 9. Saken er den at det er forsatt garanti på den og det som de skulle ha fikset tidligere gikk også på garantien. Jeg spurte dem om de ville betale transporten evt.hente bringe dem men det kom ikke på tale. Aventer nå en klage som er levert til sjefen for firmaet som ser på saken nå. Hadde ingen som helst problemer med booting slik som dette før maskinen ble levert på rep. Men poenget mitt her er at jeg vet det finns folk som har peiling på dette og søker med dette hjelp fra dem som kan og vil. dette er vel kanskje det mest seriøse - forumet sammen med it-pro.
 10. Har skrevet tidligere om problemene med å få bootet pc,n min. Hvis jeg restarter maskinen så går det greit og den starter opp igjen,men etter at- jeg har skrudd den helt av vil den ikke boote i win xp. Jeg får sort skjerm med beskjed om å reboote og" velge propper boot device " eller " Insert propper - boot media " Legger jeg da Xp plata i cd rom og restarter går det fint.Tar jeg andre alternativ og restarter og entrer bios oppsettet og setter i "priority boot device" - first: hard drive, second removebele device og third ati cd-rom,og rebooter nå kommer jeg fint inn i windows. Men problemet her er når jeg skrur helt av maskinen igjen da har jeg samme problem på ny. jeg går så inn i bios igjen og boot-oppsettet er forandret selv om jeg lagret forandringene sist. Da står som - first, removeble device og så cd-rom og til slutt harddisk. Hvorfor vil ikke forandringene som jeg gjør når jeg setter harddisk til first boot device forbli ? Er det noe annet jeg kan gjøre ? Har nyinnstalert xp på ny formatert partisjon på ny disk som jeg nettop fikk tilbake fra datarepratørn som satte disken i for meg. Har ringt på ny og spurt dem men de sier jeg må levere den på ny til dem, bare at det er 14 mil en vei for meg til dem. har nå kjørt en klagesak på dem men vil prøve å ordne dette selv siden veien er så lang. Vet det var mye dette her,men håper noen sitter med tips som kan hjelpe meg. Begynner å bli rimelig frustert på dette. På forhånd takk folkens.
 11. Hei ,har ett problem med en eldre pc som jeg har formatert med diskett. Da jeg skulle innstalere OS,t etter format med oppstartsdiskett,fikk jeg beskjed om at det var for lite minne.da slo jeg av maskinen og skaffet meg win.98 SE istedenfor.Dagen etter når jeg startet opp maskinen med disketten i fikk jeg plutselig opp denne meldingen: FDC failure press F1 to resume.Gjorde jeg det fikk jeg opp:disketteboot failure,isert bootdiskett in A and press any key. Jeg skjønner såpass at diskettstasjonen svarer ikke på disketten.Jeg har prøvd: Flere disketter som jeg vet virker på andre maskiner.Byttet ut diskettstasjonen, med en annen som jeg vet virker,sjekket stromtilførsel (kabler) I biosen er det - ikke så mange valg for boot,kun to floppy stasjoner. Her er floppy A enablet. Jeg har også prøvd å boote fra cd-rom uten hell. Har prøvd rundt på flere forum på nettet uten de store hellet.Jeg vet at dette forumet er ett av de mest seriøse på hardware,så jeg håper noen kan hjelpe meg her. Når jeg starter pc,n kommer disse infoene opp på førstesiden : Powermanegment APM : Disablet 120MhZ - CPU clock :PCI card i 2 slot uses IRQ 15 :Bank0:FP DRAM : Bank 1FP DRAM :AMI- Plug And Play Bios (V 1.70)
×
×
 • Create New...