Gå til innhold

Knut Botnmark

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knut Botnmark

  1. Cloud som er ute på nettet, og dette utrykket er mye misbrukt. for menge firma sier de tilbyr clous, men det gjør de ikke. Det de tilbyr er en at du har dine data på deres server. Men Cloud er jo at det ikke ligger på en en server, men flyter rundet på nettet som en sky. Det ligger ikke på en bestemt plass. Dermed blir det som at det ligger på en server der du har hjemme. Bare den forskjellen at det tar langer tid å få tak i de dataene som ligger ute på en ekstern server enn de du har på hjemmenettet ditt. fordi at du internettet er trenger enn hjemmenettet ditt. Derfor et dette de mest missbrukte begrepet.

    • Liker 1
  2. Angående batteri. Litt rask hoderegning sier at om bilen går ca 70000-80000 så har man spart inn et batteriskifte på spart bensinutgifter.

     

    Men jeg skjønner problemet. Jeg var selv veldig usikker på batteriet.

     

    Personlig så har jeg en Citroën C Zeo fra 2015, den vil nå snart runde 40000 km og detter en tur til fra hjemmet mitt på Klepp og til båten, som ligger på Rennesøy er det 63 km hver vei. Og i høst kjørte vi frem og tilbake dvs. 126 km på tørre veier, og da vi parkerte bilen var viste instrumentene at der var 20 Km kjørelengde igjen. Dersom jeg ikke regner feil så vil det si at den den dagen var kjørelengde på full tak 146 km. Og dette er en bil som i utgangspunktet skal ha en kjørelengde på 150 km. Derfor kan jeg ikke se noe svekkelse i batteriet i det hele tatt på de første 40 tusen killometer.

  3. Ja genmodifisering brukt på rett måte kan redusere bruken av sprøytemidler, Men hiittil har den faktisk ført til det motsatte. Genmodifisering har faktisk met blitt brukt til å få planter til å tåle mer sprøyting. Dette for at de skal kunne sprøyte mer. For kapitalen er kun interessert i å tjene mest mulig penger. nå kan de selge genmodifiserte frø og mer sprøytemidler.

    • Liker 4
  4. Bor du i tjukkeste Oslo er sikkert Dab fint. Men bor du uti distriktene (spesielt i Troms og Finnmark) så får du problemer.

    Fiskerne er i harnisk fordi DAB ikke har rekkevidde ute på havet når de er nødt å høre værmeldinger. Det hadde de med FM. Faktisk en sikkerhetsrisiko for fiskere og andre fartøy som trenger informasjon om været.

     

    Har du hørt om Kystradio som sender loka værmeldinger hver kl. 9.00, 12,00 15,00 hver dag. Det er mye mer presise en de nasjonale værmeldingene. I har mange sender set regelmessige værmeldinger over Navttek. Det å være på på fiskebanken uten en VHF er jo rene galskapen, Er du på en større fiskebåt så har de mye mer en bare VHF, Så da har de mange flere muligheter til å få værmeldinger på.

     

    Men når dette er sakt så er FM båndet avsatt til kringkasting via internasjonale avtaler. Så Norge kan ikke bruke det til annet en kringkasting, ved hjelp av FM sendere. Dab er også stryt av 3 aktører, som bestemmer hvem som kan sende der. En ternger ikke knsesjon, men en må tillatese til å sende der fra et selskap som er eid av disse tre aktørene. Det har altså ikke mer mangfold. Dab gir mindre mangfold. For å få konsesjon for å sende på FM båndet er opp til regjeringen. Men det å nekte å konsesjon, når der er ikke langer er plassmangel, Vill jo være noe en kunne gå til domstolene med.

    • Liker 4
  5.  

    Å trekke inn at sellen må produseres i ekstremt rent miljø med lav luftfuktighet, men det gjelder for alle halvleder komponenter. Og de finner vi jo fult av i all elektronikk, led-lamper osv. Alle bilene er jo full av slik ting i dag. være seg fossil-bil eller el-bil. I denne bransjen behandler en jo ekstreme rene programmer. Så vise til at det går ekstremt mye energi for å lage slike miljøer for produksjon av batterier er jo litt søkt etter min mening. For da må en jo slutte å produsere elektronikk, for klimaets skyld. Men Olje og kul industrien gjør jo alt for å sverte el-bilen. For det behøver ikke å gå så mye energi for å kunne skape slike miljøer som det her hevdes.

     

    Einig i deler.

     

    Her er en liten protest:

    For noen år tilbake. En dommer myste sin brok. Domsavsigelse i US $ 20 mill til renseriet som etter sigende tullet vekk brokja.

    Er det "fake news" eller virkligheit.

    Det var han som mistet brokja som var dommer.

     

    Imøteser link på at således har intruffet ?

    Det må være rent når en skal håndtere materialer som har ett forurensingsatom pr 10 i tiende til 10 i tålte atom. Og jeg går ut fra at forskerne overdriver stort angående de kostnader, et koster å holde ett så ekstremt rent lokale som det her snakkes om. for på 80 tallet sprengte en halvlederleverandør en het ny fabrikk fordi de ikke klarte å få lokalene rene nok.

  6. Å trekke inn at sellen må produseres i ekstremt rent miljø med lav luftfuktighet, men det gjelder for alle halvleder komponenter. Og de finner vi jo fult av i all elektronikk, led-lamper osv. Alle bilene er jo full av slik ting i dag. være seg fossil-bil eller el-bil. I denne bransjen behandler en jo ekstreme rene programmer. Så vise til at det går ekstremt mye energi for å lage slike miljøer for produksjon av batterier er jo litt søkt etter min mening. For da må en jo slutte å produsere elektronikk, for klimaets skyld. Men Olje og kul industrien gjør jo alt for å sverte el-bilen. For det behøver ikke å gå så mye energi for å kunne skape slike miljøer som det her hevdes.

    • Liker 1
  7. Her er det no som ikke stemmer. I en studie fra USA heter det at en Tesla model S ler CO nøytale etter 18 mnd eller 30500 km når elkraften inneholder 56% kraft fra skitne kraftverk. De de har gjort er å ta hensyn til alle utslipp som blir gjort både for Elbil og Bensinbil. Bensinbilen som de har sammenlignet med bruker 0,42 liter pr. mil. Det jeg tror er at svenske har glemt å ta med CO2 utslipp ved utvinning av olje, raffinering olje til bensin, transport og bilens forbruke. Det er med i regnestykket fra USA. Dersom ikke de har gjort det så er tallen her totalt feil og bare en ny propaganda for oljeselskapene.

    • Liker 4
  8. NEDC er ikke en reell rekkevidde, men min erfaring med reel rekkevidde så avgjør det hvordan den kjøres. men du kan renge med at rekkevidden er 30- 50 km korter enn det som er oppgitt. Om den er 30 eller 50 mindre er avhengig av hvor har du er på gassen. Sammenligner du med en bensin eller diesel så opplever du det samme der. Bare det at en de er mye mindre energieffektiv enn el-bilen. Og samemerlinger du med den mengde drivstoff du har plass til så har alle forsil-biler 4-5 ganger mer energi i sin tank enn en el-bil har i sine batterier. Dersom en sammenligner kjørelengde i forhold til den energien de bruker vil EL-bilen kunne kjøre ca dobbelt så langt pr. kilowatt. Sammenligner en energien som går med til å utvinne, transpotere den energikilden som en bruker så blir regnestykket enda bedre for EL-bilen.

  9. Teoretisk sett kan stemmer det som sår under punkt 1. men i praksis blir det litt andreledes. For ser en på hvordan strømmen forflytter seg i et nettverk så vil en oppdage at hvor mye skitten energi vi importere og hvem som forbruker den avhenger av hvor en produsenten og forbrukeren er i nettverkt. Dersom en kjøper strøm fra en produsent langt unna så er det ikke sikkert at vi mottar strøm fra denne produsenten. Vi vil alltid motta strøm for den nærmeste energikilden. Er en langt unna kablene som kommer fra Europa så før en ren energi uansett hva Statskraft hevder. Derfor kan de fleste i Norge se helt bort fra at der er CO2 utslipp ved bruk av strøm.

    • Liker 4
  10. Xuanwei en by men det kan vi si om Shuicheng det er bare en lite tettsted som ligger tett ved en mye større, men skulle jeg ha skrevet artikkelen så ville jeg ha brukt ordet Kommune.eller landområdet. For det er nettopp dette er Shuicheng ligger på dene ene siden av brua og Xuanwei på andre siden. Og brua er en del av vei G56 som en stamveiforbindelsene i Kina. Veie går ikke innom tettstedet Shuicheng engang.

  11. Kommunen kan sikkert være treige med å få utført alle oppgåvene som skal utførast. Men ein fordel med kommunen er vell at dei er ein upartisk aktør i saker der to naboar er ueinige i kvar grensa eigentleg går.

     

    Om nabo A leiger inn ein privat landmålar som finner ut A eig langt innpå tomta til nabo B, vil nabo B då berre akseptere at det sikkert er slik? Eller vil nabo B hevde at landmålaren er betalt av A for å fremme nabo A sine interesser i saka?

     

    Mykje kan sikkert privatiserast, men i saker der dei to naboane er ueinige i kvar grensa går så vil det uansett være behov for at ein nøytral tredjepart kan bestemme kva som er rett. Enten i form av at kommunane sjølv foretar målingane, eller ved at rettsapparatet tilknytter seg slik kompetanse.

    Kommunene kan ikke gjøre noe når der er krangle mellom naboer da er det Jordskifterette som ordner opp. Og de kan jo sette ut grensemerker på lik linje med kommunen. Kommune kommer bare i betraktning ved enighet eller ved utskilling av nye eiendommer.

  12. Jeg jobber som landmåler/stikningsingeniør, i et privat selskap. Vi kan gjøre alt inne landmåling unntatt dette med sette ut eiendomsgrensene. mange ganger må vi sette sette ut hvor grensen går mellom 2 eiedommer. Dette spesielt på nye byggefelt hvor kommunen ikke har vært der enda og satt grensemerker. Min erfaring er det at de komme ofte lenge etter at folk har flyttet inn. Dette selv om grensen er grensepunktene er registrert i eiendomsregisteret. Når folk ber oss om å sette ut en grense så sier vi som der er, men kommunen tar seg ofte god tid slik at de ber oss om å sette den slik at de vet hvor den er, for de kan ikke vente på kommunen skal komme. Så vi kan like gjerne gjøre dette også. Vi lager jo stillingsplaner, beliggenhetskontroller. Lager reguleringsplaner og kordinatfester alle grensepunktene. Så det eneste som står igjen er å sette ut grensepinnene, noe som kan ta år og dag før kommunens folk kommer å gjør det.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...