Gå til innhold

mabeta

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mabeta

  1. Ser det "problemet" selv. Jeg har løst det med en 24" på høykant. Har ikke "vidvinkel" nok til å benytte meg av den i bredden. Men veldig kjekt å ha en skjerm å stable de høye smale på eller to normale i høyden.

     

    Skulle jeg trengt enda mere pixler hadde jeg stablet en 49" til på toppen. Men det er vel trengt tatt mere skjermflate enn man klarer å benytte seg av.

  2. vidor skrev (På 29.1.2021 den 19.08):

    Dette er nøyaktig det som skjer med generiske ticketsystemer som ikke lagrer på normalt produkt og person men relasjon. Fantastisk irriterende.

    Tror jeg tar en bump på denne. Synd og skam at denne tråden har dødd ut. Mange gullkorn som har dukket opp her.

  3. rm84 skrev (På 10.5.2021 den 20.01):

    De aller fleste kabler er 4x16. Hvis man hadde godtatt at jord var i den separate blanke tråden i grøfta kunne man kjørt TN-S med en slik kabel.
     

    Alternativt kunne man kjørt TN-C i LS-grøfta og gjort PE-N splitt i inntaksskapet på det enkelte hus hvis man ville. Men neida. Man skal liksom ha 5x… kabel i LS-grøfta og PEN splitt i trafokiosk. 
    det er ikke kostnadene til trafo som er helt avskrekkende for overgang til 400 V system. Heller ikke ombyggingen av det enkelte hus.. det er gravingen av kabelen mellom som er dyr! Og det, bare fordi noen ikke orker å ta stilling til om det kan merkes annerledes slik at man får et tryggere, mer funksjonelt og standardisert anlegg enn om man fortsetter som i dag  

    Det er 230 V systemet som er spesialtilfellet her til lands, og som vi må få bort. NEK/REN må legge frem en måte vi kan gjøre det på med den kabelen som allerede er der.

     

     

    Har prøvd å svelge kameler og overse mye fa(r/g)lige feiloppfattinger. Men sorry mac, du var dråpa som fikk begeret til å flyte over.

    Det er litt for mange selvutnevnte eksperter som uttaler seg her inne og kaster om seg med faguttrykk som helt klart ikke vet hva de uttaler seg om. 

     

     

  4. x.personer skal leve av å kjøre drosje.

    Y-personerskal ta drosje.

     

    Blir det billigere om "x-personer" er 200 eller 400?

    400 "x-personer skal kjempe om de få "Y.personene" som skal ta drosje, hva må de gjøre? Ta lavere pris/yte bedre service/være tilgjengelig flere timer i døgnet/kjøpe billigere bremser/kjøre billigere biler/droppe å kjøre de kjipt betalte turene til legevakt, sykehus osv....

     

    Er det virkelig noen som tror det blir bedre av dette?

  5. Kontakte elektriker og finne ut om det er muligheter for å koble opp ny kurs på 400V.

    Feil....

    Sjekk med leverandør av utstyret og forhør deg om det er mulig å koble om utstyret.

    Forhør deg også de har anbefaler noen som kan koble opp og ta en sjekk på utstyret.

     

    Eventuelt, kjøp skiten og få elektrikkeren som legger opp til skiten til å koble om. Hvis det ikke er mulig er det garantert noen på finn som vil ha det. :-)

  6. Er ikke så god til programmering av Pls, men trenger hjelp til et program. Bruker en Siemens 1200 Pls og med sw s7 v12.

    Oppsettet ser slik ut. Har 5 maskiner som som setter et relé når den får en feil(har et relé som slår inn) når denne er lukket skal den tenne en hovedkampen samt en lampe som indikerer hvilken maskin det er.

    D.v.s at 2 lamper skal tennes når f.eks maskin 1 stopper. Når relet slår ut skal lampene slukkes. Problemet er at jeg vil at den ene lampen(den som indikerer maskinen)skal blinke så lenge relet er inne.

    Noen som har et forslag på hva jeg kan løse dette.

    Håper noen kan hjelpe meg.

    Sett opp en inngang pr maskin.

     

    For hovedlampen for feil blir det å legge alle inngangene parallelt før utgangen for hovedlampe. (Q0.0)

     

    Når det gjelder lampe for indikering av maskin blir det inngangen fra maskinen, timer etter og utgangen for lampa til slutt. (Q0.1)

    Har ikke programmet på denne pc'n så blir etter hukommelsen.

     

    Regner med at du er kjent med oppsett og overføring til fra program til PLS?

×
×
  • Opprett ny...