Gå til innhold

nullogniks

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nullogniks

  1. Ellen Viseth skrev (På 7.5.2021 den 13.31):

    jeg har Tibber til elbilen som gir meg billigste lading når forbruket er lavest Varmtvannsranken er koblet på Verisure og på om natten . Trenger vi flere systemer. Jeg har også en bereder som lærer hvor mye vann jeg bruker og varmekunder opp det jeg trænger- er OSO sent ute? Hvor er gevinsten for kunden?

  2. Redaksjonen. skrev (42 minutter siden):

    hvis man redesigner en lastebil med hensyn til vekt vil det gi samme fordel for batteridrift som for hydrogen? Lastebiler som Nikola sine kombinerer begge typer drift. At de fleste lastebiler kjører 750 km dagen er neppe ukjent og markedet vil bli todelt. Og batteriteknologien er nødt å gi bedre vekt/kapasitetsforhold Så hva er budskapet her??

    • Liker 2
  3. vi bli igjen forsøkt lurt av oljeindustrien til å satse offentlige midler slik at de kan fortsette å produsere gassen sin. Det er et poeng at industrien fortsetter som før og blir sittende med gammel og dyr produksjonsteknologi i stedet for som eks.  Yara og Lkab ta omstillingen til lønnsom produksjon med vedvarende energikilder. Typisk norsk å være naiv. Verdien av naturgass vil falle når ingen lengre vil kjøpe den

    • Liker 1
  4. aanundo skrev (På 24.8.2020 den 13.27):

    "Verden trenger kanskje 5–10 milliarder tonn netto fjerning av klimagasser per år innen 2050."

    Dersom Nils Røkke faktisk betrakter klimaproblemet slik det fremkommer i denne artikkelen, burde han støtte det som bidrar aller mest, nemlig "Stans i letingen etter olje og gass i Norsk Økonomisk Sone".

    Men heller ikke det er norsk politikk, enda vi neppe kan pumpe opp det vi finner likevel.

    Dersom det han sier skulle være troverdig burde konklusjonen være: "stans i all oljevirksomhet på norsk sokkel i neste stortingsperiode".

    Han har fått telefon fra Østerrike, men det spørs om interessen er like stor når de skal betale hva det koster å lagre CO2 i Nordsjøen.

    Den norske regjeringen er et godt eksempel på handlingslammelsen i klimakampen.

    Det lages en masse ordninger som ikke fungerer, men har den virkningen at vi kan fortsette med oljevirksomheten lenge, lenge, lenge, lenge.

    Freiberg sin uttalelse på TV er ca 1 år gammel, men signalene sier at dette er offisiell norsk politikk for tiden.

    Vi burde satt alle kluter til for å erstatte oljejobbene med jobber innen fornybar energi, og vi har en fantastisk mulighet ved å fortsette med jobben Nordlaks har startet på.

    En vindturbin på havmerden og vi er i gang med industri som skaffer verden mer fornybar energi og mer sjømat.

     

  5. Simen1 skrev (2 timer siden):

    Jeg synes de bør teste gjenvinningsplast i norske bæreposer for matvarer. Noen ganger har det stinket helt grusomt av disse posene. Det kan umulig være sunt eller egnet til å ha matvarer i.

    Gammeldags og komplisert å smale sortere male opp og rense plast for å lage nyttt av gammelt  Plast skal ved hjelp av avansert  pyrolyse energineutralt omdannes til nytt plastikkråstoff   - se hva  BASF og Quantafuel får til med oppstart i løpet av mai.   https://quantafuel.com/background-of-technology/

    • Liker 1
  6. Det som er interessant er om teknologien kan konkurrere med  hydrogen fra solcelleanlegg i Sahara og andre spennende ideer. Det blir dyrt -  med reformering av naturgass. Sitater fra 2013 :"Fullskala CO2-rensing på Mongstad gasskraftverk ble kalt «vår månelanding» av statsminister Jens Stoltenberg i sin nyttårstale i 2007." — "Vi har samlet sett brukt 7,2 milliarder kroner på fangst og lagring av CO2. Av disse har rundt fem milliarder gått til testsenteret på Mongstad, sier Borten Moe "  https://www.aftenposten.no/norge/politikk/i/VoKJ/dropper-co2-rensing-paa-mongstad

     

  7. LasseP skrev (1 time siden):

    Dette minner om tankegangen i 70-årene. Biltrafikken kommer til å øke, vi må tilrettelegge for økt biltrafikk.

    Selvsagt - men selv småplasser sliter mye med trafikkproblemer. Og ingen som tenker på å desentralisere arbeidsplasser ut i distriktet for da får de byfolk på nakken i en klagesang om å miste/finne kompetanse og dårlige tjenester - og det vil vi jo ikke  når vi ser hvordan UDI og NAV saksbehandler allerede med dysfunksjonelle ledere og politikere i spissen ?

    • Liker 1
  8. Men det er jo så djervt å ha nabolagets største og dyreste bil. Hva skal jeg ellers kjøpe som viser meg frem. Jeg er jo bare en ganske allminnelig mann med alt for mye testosteron og alt for mye lettjente penger ? .Nå kan jeg heldigvis snart løse dette med utslip problemet med SUVen over alle - en pansret elektrisk Tesla eller noe slikt.

  9. Mostly Harmless skrev (På 15.12.2019 den 13.54):

    Et annet aspekt som er underkommunisert i forhold til Hydrogen, er sårbarhet i forhold til terror. Når brannvesenet rykker ut til brann der det er gassflasker blir disse uskadeliggjort med en vanlig jaktrifle. En potensiell terrorist kan på same måte detonere en hydrogenstasjon i rushtiden med potensielt svært mange døde og skadede, fordi stasjonen står der folk ferdes og er.

    Hvis disse stasjonene i tillegg skal fylles på samme måte som en fossilstasjon i dag, må du ha 4x antall tank/gassbiler for å dekke samme energibehovet pga høyt volum i forhold til vekt. Samme her, en kule på langt hold og; kaboom. Blir dette i tillegg gjort på broer eller i tuneller blir ferdselsårer satt ut permanent eller over lengre tid.

     

    Ja Hydrogen er brennbart og eksplosivt. Men en stor fordel med Hydrogen er at produksjon og distribusjon er desentralisert til nær eller på produksjonsstedet. Du får derfor lokale virkninger/eksplosjoner ikke helt samme katastrofe som du får av en Mongstadeksplosjon av

  10. ikke godt å si hva fremtiden bringer-klart det vil være fint med sikre batterier som tåler kulde - lader 90% på max. 10 min.- og har rekkevidde for biler på vinterstid og sommertid på minst 600 km. +. Det tar mange år før vi evt. kommer dit. Jeg trodde at man hadde skjønt at hydrogen infrastruktur bygges ut først og fremst for tungtransport tog og båter. Noe må gjøres NÅ og VERDEN kan ikke vente på batterier som duger

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...