Gå til innhold

Steinar Kolnes

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Steinar Kolnes

  1. Du skal ikke se bort i fra at dommerne er kjøpt og betalt.

    Det skjedde meg meg.

    Google: "Statoil ansatte dommeren".

    Etter at Stavanger tingrett hvor dommeren bak vår rygg, i all hemmelighet ble ansatt av Statoil, ble avslørt, jeg saksøkte vi Staten ved justisdepartmentet.

    I vant i Oslo tingrett, for brudd på EMK art. 6.1, dvs. retten til en uavhengig domstol.

    Da brå-våknet rettsnorge, og dommen ble opphevet av Borgarting og endelig avgjort av høyesterett. Man utfordrer ikke disse selvopphøyde halvgudene (dommerne) ustraffet, og vi ble likegodt idømt Statens saksomkostninger.

    Jeg har jobbet 13 år i Ghana, og har sett korrupsjon på nært hold. Forskjellen fra Norge er at man er langt bedre til å skjule korrupsjonen i Norge, og i Ghana blir dommere faktisk avskjediget i unåde når de blir avslørt. Det skjer ikke i Norge.

     

  2. Domstolene hører aldri på gründer eller små firma. Husk at dommere er personer som lever på enn annen planet, det har aldri satset en eneste krone på å starte en arbeidsplass. De har overhode ingen forståelse.

    jeg opplevde at vå motpart, dengang Statoil likegodt ansatte dommeren, som så fortsatte i ytterligere 4 måneder hvor han tok flere avgjørelser, alle i Statoils favør. Men det er tydeligvis helt ok både for Borgarting lagmannsrett, Høyesterett og Justisdepartementet og mesteparten av stortingspolitikere. TU skrev også om saken.

    Nei dette er ikke Nigeria, men Norge i dag!

    Jeg har 13 års fartstid i Ghana, og javisst det er korrupsjon i Ghanas domstoler, men til forskjell gjør de noe med saken når korrupsjon blir avslørt. Dommere avskjedes i unåde om de så kun har mottatt en slaktet geit.

    https://www.tu.no/artikler/statoil-ansatte-dommeren-i-egen-korrupsjonssak/231243

     

  3. Savner sterkt en totalkost for alle fornybarprosjekter.

    Vind i liket med sol er svært varierende og det blir bare tull når man snakker om pris per installert kWe, men "glemmer" faktisk produksjonskapasitet over tid.

    Havvind har kanskje den største utnyttelsesgraden av sol og landbasert vind, men er fortsatt i det lavere området 35-40%. Dette i motsetning til vannkraft på 100%

    Det bør derfor tas med i regnskapet eks. overføringskapasitet opp mot vannkraft, hvor vannkraft lynraskt kan kompensere for bortfall av vindkraft. Dette "stabiliseringen" (også i form av kabling/infrastruktur) av vindkraften har en pris som må bakes inn i prisen for både vind- og solkraft.

    Det blir helt feil at skattebetalerne skal ta denne kostnaden. mens store aktører som Google og andre kan skumme en liksom grønn energi. Undres på om Google m.fl. reduserer sitt forbruk med faktisk vindkraft produksjon, eller om de benytter seg av lagret vannkraft? I sistnevnte tilfelle er det altså vi vanlige forbrukere som må ta kostnaden i form av økt nettleie.

    • Liker 2
  4. Dette skyldes altfor dårlig informasjon fra nettselskapene.

    Min far har ett vanningsanlegg stående ett stykke fra gårdstunet, derfor egen måler.

    Han skrudde ut hovedsikringene som han alltid har gjort.

    Han fikk da grundig kjeft fra en Lyse ansatt. Men ingen har informert om at han ikke skulle skru ut hovedsikringene som forøvrig står i en egen inntakboks.

    Dette med sikkerhet å gjøre. Man ønsker ikke å ha et anlegg stående med strøm på når uvedkommende, eks. barn kan komme til, eller at gnagere kan bite over. Jeg forstår også MEGET godt hytteiere som tar hovedsikringene.

    Det er en god og godt innarbeid rutine i det ganske land.

    Hvis nå nettselskapene skal ha en annen rutine på dette så bør dette informeres om. Nettselskapene burde tilbudt en låsbar hovedbryter i forbindelse med måleren slik at måleren kan stå på, mens strømmen videre er av. Det kunne jo også gjøres remote på selve måleren.

    I dag finnes ikke denne muligheten, i hvertfall ikke på mine elektroniske målere.

    • Liker 5
  5. Ingen kan småaktører kan vinne frem i Stavanger tingrett!

    Man kan heller ikke være sikker på at dommeren ikke er ansatt hos motparten

    https://www.aftenbladet.no/aenergi/i/bLRRe/Statoil-ansatte-dommeren-i-egen-tvistesak

    Og til alt overmål: Høyesterett har slått fast at vi ikke har rett til å vite om dommeren var inhabil: HR-2016-2276-U:

    “På samme måte som lagmannsretten finner utvalget det ikke nødvendig å ta stilling til om det overhodet kan fås fastsettelsesdom for menneskerettsbrudd begått under domstolsbehandlingen av en sak som er rettskraftig avgjort».

    Vi har altså ikke engang krav på å vite om dommeren er ansatt hos motparten!

    Skal man kjøre sak mot giganter som Statoil og ABB, må den føres i Oslo. Stavanger tingrett har bevist sin udugelighet.

  6. Behandlingen av dette er firmaet er så "typisk norsk" så det går an.
    En tingrettsdommer lot seg overbevise, eller som i vårt tilfelle lot seg ansette av vår motpart https://www.aftenbladet.no/aenergi/i/bLRRe/Statoil-ansatte-dommeren-i-egen-tvistesak. Og høyesterett har konkludert med at vi ikke har rett til å vite om våre rettigheter er krenket.

    Men vi har fått en dyrkjøpt lærdom på hvor råttent rettsystemet i Norge er, og jeg gjør ALDRI samme tabbe igjen, og vil dele noen råd med TUs lesere.

    1) Registrer ALLTID hovedselskapet i staten Delaware, USA. Der er dommerne til å stole på og har rettspraksis til å forholde seg til. Delaware kan ikke komme i vanry.
    Det er her alle de store Fortune 500 selskapene er formelt registrert selv om de holder til i Silicon Valley (Calif), eller NY. D u får registrert et fiks ferdig selskap til et par hundre dollars.

    2) Ut fra dette hovedselskapet/konsernspiss, oppretter man heleide datterselskaper eller avdelinger, f.eks. til å håndtere lokalt ansatte i Norge, andre land og stater.

    3) IPs, rettigheter, patenter mv. eies av hovedselskapet, evt. eget datterselskap i Delaware. Intet annet sted i hele verden.
    Særs viktig er det også at cloud/sky kontoer er registrert på selskapet i Delaware.
    Dvs. skal et selskap få tilgang til dokumentasjon, gjennom en rettslig kjennelse, så må de overbevise en dommer i Delaware. Det kan en motpart / konkurrent bare drømme om. Dermed får man ikke tilgang.
    Og, med en 100% cloud/skyløsning så er det ikke noe å ta beslag i Norge.

    4) Problemet er at en cloud konto eid av et Norsk selskap som får en kjennelse mot seg, vil måtte åpnes av Google, Amazon, og Microsoft og andre.
    Da kan man risikere at en dommerfullmektig som synes saken er spennende og trenger litt juice på CV sin kan komme med en kjennelse som blottlegger alt.

    • Liker 5
  7. Når COSL riggene har bein som kun er halparten av lenden til H4 riggene ... da sier det seg selv at bølgene slår inn over dekk, der bølgene ikke når opp på eldre rigger.

     

    Når COSL riggene har bein som kun er halparten av lenden til H4 riggene ... da sier det seg selv at bølgene slår inn over dekk, der bølgene ikke når opp på eldre rigger.

    Min Porche har også halve bakkeklaringen sammenlignet med en SUV. Da kan jeg ikke kjøre offroad med den. Det er self. ikke Porche sin feil jeg likevel kjører offroad og ødelegger den.

    Det er Statoil som er operatør og ansvarlig for hvor COSL riggen brukes.

  8. Det er teknisk mulig å bestemme posisjonen uten mottak av eksterne signaler, hvis man kjenner utgangsposisjon og hastighet.

    Med multiaksede gyroskop, akselerasjonssensorer, og nøyaktige tidsur (helst atomur), kan man vha. Newtons lover beregne farten, retningen, og dermed til enhver tid posisjonen, hvorsomhelst på jorden eller himmelrommet.

    Teoretisk kan man få minst like god nøyaktighet som GPS.

    Et slik system ville også kunne fungere i tuneller, under vann, i en borekrone flere km. under jorden. I "gamle dager", når vi som barn lagde skattekart, så brukte vi egentlig "grunnteknologien". Distansen = antall skritt, og visuell observasjon endringer i retningen. Skulle vi gjort dette i blinde ville antall skritt vært bestemt ut fra tid og akselerasjon, og retningen ut fra gyroskop.

  9. Denne HVO dieselen er levert av Neste oil i Finland.

    Vi var de aller første i verden som fikk produsert HVO av jatropha planten ved Neste Oil's anlegg i Finland.

    Dieselen så ut som vann, gir ikke sot og har høyere Cetan verdi (mindre bankelyd enn Diesel), nesten luktfri og det kunne også produseres Jet fuel av det samme. Jatropha konkurrerte verken med mat eller la beslag på regnskogsområder.

    Altså et miljømessig Kinderegg.

    Dessverre så tok først Statoil livet av selskapet ved å legge frem og i media bekrefte det som skulle vise seg å være fabrikkerte korrupsjonsanklager. Dernest la den rød-grønne regjeringen på avgifter på all fornybart drivstoff. Dermed ble det heller ikke mulig å drive småskala produksjon med salg av høyinnblanding fra egen pumpe i Norge. Og snipp, snapp, snute, så var biodrivstoffeventyret ute, samt alle arbeidsplasser det hadde skapt.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...