Gå til innhold

Willie von Busche

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Willie von Busche

  1. Prinsippet med lasersveising er enkelt: en laserstråle dannet med en karbondioksid- eller NdYAG-laser, rettes mot arbeidsstykket for å sveise delene sammen. Dekkgass brukes til å forhindre oksidering av grunnmaterialet og for å beskytte de optiske delene av sveiseapparatet.

    Fordelene med lasersveising er høy sveisehastighet, smal sveisesøm og et lite oppvarmet område. Lasersveising passer derfor best når det er nødvendig med lite varmepåvirkning.

    Lasersveising er en presis metode. Den etterlater en smal sveisesøm og forårsaker minimal deformasjon av delene som sveises. På den annen side krever den at delene som skal sveises, må settes nøyaktig sammen, den krever også bruk av jigger, så metoden er ikke økonomisk ved sammenføying av mange forskjellige deler.

    • Innsiktsfullt 1
  2. Hvis man bruker komplisert aerodynamikk så er dette per def ikke lengre sport, og hvis denne kunnskapen ikke automatisk deles med andre er det juks og usportslig, for da vet man noe andre ikke vet eller ikke har råd å vite. Akkurat som amerikanernes avanserte svømmedrakter med mindre motstand.

    I sport skal folk og ikke utstyr/3d modeller konkurrere. Og heller ikke dopede folk (ref meldonium og "hostespray"). Og heller ikke ha politikk eller penger blandet inn.

     

    Fullstendig enig. Et annet spørsmål blir jo: Hvor er det blitt av idretten? Den sunne konkurransen?
    • Liker 2
  3.  

    "Slik jetmotoren på 1940-tallet gjorde propelldrevne militærfly gammeldagse omtrent over natta" Og de lages enda 70-80 år etterpå

    Reagerte på den selv ja. Og propelldrevne jagerfly var i aktiv bruk selv i Vietnam-krigen, da de jet-drevne flyene på den tiden var plaget med lav manøvreringsevne og var uegnet til bakkestøtte.

    Jeg var i Vietnam i 69/69 og hørte ikke et eneste propellfly. Derimot både hørte og så jeg haugevis med "fighter Jets". Vennligst forklar det.:-)

  4. I riktig marsipan så skal det være litt bittermandel. Dessverre så er det forbudt at innføre bittermandel ifm tollvesenets lister. Ettersom det er enkelt at lage marsipan, man trenger bare malt mandel, melis, litt eggkvite samt malt bittermandel.

    Fastelaven er jo snart og skal man lage riktige fastelavsboller så skal det være mandelmasse, som er en løs variant av marsipan.

    Ettersom det er forbudt at innføre bittermandel som man kjøper i hvilken butikk som helst i Sverige så pleir jeg å gjømme et par små poser med bittermandel fra ICA i en sekk med cannabisfrø som er tillatt å ta med inn i Norge. Det blir mye arbeid for å lage marsipan:-)

     

    Dette var artig. Forstår det slik at du kan så til en hel åker med svensk cannabis hjemme i Norge helt lovlig. ?

  5. Det er bare tøys, alle gamle telefonene med tastatur har ingenting i dagens moderne verden å gjøre. Det er en morsom sak å lese, bananaphone omringet av bananer på standen er morsomt, men ærlig talt, ingen står i butikken og vurderer banantelefon eller S9.

     

    Gleder meg likevel til Ericsson-artikkelen, selv om telefonene hadde vært like tøysete. Men likevel, det er jo slik at de som skulle ha et leketøy kjøpte Nokia. Skulle mann ha verktøy kjøpte man ericsson ;)

     

    Etter min mening er du helt på jordet. Har hatt begge og de er like gode verktøy. Har fremdeles to stk. Nokia 6210.-:))

  6.  

    Like dumt med overdrevet bruk av begge deler, og vennligst slutt å kalle det "sosiale medier". I min ungdomstid kalte man folk nerder om de satt foran datamaskinen hele tiden.

    For noe vas, nerder er folk med datakunnskaper, mange av de som henger på Facebook hadde ikke klart å finne åpningstidene til Kiwi om så noen la ut link til hjemmesiden deres.

    Ha,ha. Godt poeng.

  7. Jeg ville foreslå å spare penger på å kjøre vekk store steiner og heller legge dem i veilegmet.

    Deretter ville jeg bruke alt støv og slagg fra stienknuseankegget til matriale til asfalten.

    Til slutt ville jeg laget så tynt lag med pukk som mulig fordi det spare mye graving og sprenging, samt at med mindre sprenging blir det mindre masser å knuse i knuser'n. Og mindre kult og legge i velegmet. Peeerrrrrfekt, da har vi spart masse penger allerede,

    Deretter foreslår jeg å legg tynt lag med grus over kulten, fordi det betyr mye midre timer arbeid og dieselforbruk på steinknuseren. Og topper kaken med ett tung lag med asfalt.

     

    Jeg får 50% av besperelsene og masse kred.

     

    Om 2 år er veien en skikkelig humpetitt og telehiv møkkavei med sprekker i asfalten og masse behov for vedlikehold. Da kommer jeg tilbake med mange store védlikeholdsarbeid på den nesten nye veien jeg fikk 50% bonus for besparelser på. Og nå kasserer jeg inn en haug med vedlikeholds prosjekter på den nesten nye veien.

     

    Hurra!! Det er gøy å være veiarbeider. Jeg ler meg ihjel hele veien til banken.

     

    Hvis du ler deg ihjel på vei til banken hvordan kommer du da inn og får levert pengene dine?-:))

×
×
  • Opprett ny...