Gå til innhold

Are Skabra

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Are Skabra

  1.  

    Enova kutter støtten til boligeiere

    Enova finansieres av elavgiften (via et fond) som hvermansen betaler på strømregninga. Men veldig lite har gått tilbake til forbrukerne, det meste kanaliseres til næringsliv. Når de nå kutter ytterligere i støtten til hvermansen forsterker det bare denne kanaliseringen.

    Noen, dvs. alle, må være med å betale for vindmøllene.

    Både til havs og til lands.

     

    Equinor fikk vel drøye 2mrd derfra

    • Liker 2
  2.  

    Det aller største problemet med klimaforskning er at det har blitt så politisk, og dermed går alle incentiver i kun en retning.

    Idet en forsker går mot konsensus er han ikke lenger en forsker

    Såklart han er det. Ikke nødvendigvis en god forsker dog. Kanskje en forsker som tar totalt feil når man graver ned i forskningen.

    Nettopp, en forsker som ender opp med feil svar velger nok heller å ikke publisere enn å bli definert som elendig pr. def.

     

    Den som tror at ikke insentiver og gruppetenkning påvirker resultater kjenner nok hverken menneskesinnet eller forskningsprosesser særlig godt. De fleste som forsker på saken gjør nok så godt arbeid de kan, men det betyr ikke at de er uavhengig av insentivene.

  3. Hele tidsperspektivet defineres altså av ekstrapolering av en graf: Prisen på batterier.

     

    Han har nok rett i hva som kommer til å skje, men har ingen tro på at dette skjer så fort. Bilfabrikantene leverer ikke 320km rekkevidde uten at det er lønnsomt, det er det jo heller ikke for Tesla som prøver å kuppe markedet. Helt fair, men kan bli vel dyrt også på sikt, nå sponser investorene hver bil kraftig.

     

    Forslag til artikkel TU, ta for dere utsiktene til batteriproduksjonen og prisutvikling.

    • Liker 1
  4. Synd med effektbegrensning på 250W, burde heller vært maksimal effekt etter vekten på sykkel og lastekapasitet samt gradvis lavere effekt ved høyere fart.

     

    Da hadde det blitt langt mere aktuelt med elektriske varesykler etc. Fartsbegrensingen på 25km/t er forøvrig akkurat passe i min mening.

     

    Enig i det, men om du kjøper en sykkel med kvalitetsmotor som Bosch er det ikke noe problem å dra barna i sykkelhenger.

×
×
  • Opprett ny...