Jump to content

ullrikken

Medlemmer
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ullrikken

 1. Takker for svar😊. Ser nå at en kabel ikke er helt på plass... Skal gjøre på ny og teste med en laptop..
 2. Da har jeg klart å trekke kabelen ned til naustet. Har koblet den ene enden til hjemmesentralen fra altibox og den andre til en av google wifi boksene som jeg flyttet ned i naustet. (har 3 google wifi forsterkere, og ble anbefalt å bruke den ene som mottaker av nett i naustet). Men får ingen signal i naustet. Er usikker om jeg har klart å koble cat 6 pluggene riktig, eller om jeg bør bruke noe annet enn google wifi boks som mottaker? Hvordan kan jeg få sjekket om pluggene fungerer som de skal ?
 3. Har en vannslange som ikke er i bruk mellom hus og naust. Kan jeg trekke kabel gjennom den ? Hvilken type kabel trengs ?
 4. Kan jeg ha noe som står i naustet å forsterker signalene fra huse?
 5. Mulighet, men mye arbeid.... Er en vei mellom
 6. Hei. Jeg har et naust som er 50 meter fra huset. Jeg ønsker internett i naustet. Hva trenger jeg å gjøre ?. Er det mulighet med noe som forsterker signalene fra det trådløse nettet i huset eller må jeg få lagt inn eget nett? Mvh Ullkrikken
 7. Hei. Har fått en del svarte prikker/svartmugg under dørken i båten. Kommer vel av fuktighet vil jeg tro. Bør man forsøke å fjerne dette eller betyr det ikke noe.? Hvordan fjerner man det eventuelt? Legger ved noen bilder Ulrikken
 8. Å investere i ny bolig er ikke aktuelt. Tenkte mer å kjøpe fond for 50 000 i måneden frem til dette forhåpentligvis er over toppen. Hvor store konsekvenser dette får vet ingen helt enda. Toppen kan være over om 2 måneder. Varer det til neste år har vi kanskje en vaksine. Selv om markedene kan falle 30-40 % til er det jo nå som det er frykt i markedene man bør kjøpe ekstra fondsandeler..
 9. Heisann. Har spart opp en del i et globalt indeksfond. Månedlig spareavtale på 2000 kr. Er gjeldfri og har et fleksilån som jeg kan bruke på hva det måtte være til en rente på 3.65%. Er fristet til å bruke noen hundre tusen av dette å putte inn i indeksfondet fremover, nå som markedet har falt over 25%, og sikkert kommer til å falle mer fremover. Fondet skal ikke røres før om 10-15 år. Det er jo under perioder som dette en bør kjøpe flere fondsandeler.?. Noen som har noen synspunkter på denne tankegangen ??.. Ulrikken..
 10. Går fra aktivt forvaltet aksjefond til indeksfond..
 11. Har bestemt meg for å avslutte et fond som ikke står til forventningene. Fått ca 3% avkastning siste 18mnd. Skal overføre pengene til et annet fond. Bør jeg gjøre det gradvis eller kan jeg like så godt ta alt i en engang nå som jeg først har bestemt meg for å avslutte fondet.??
 12. Det må i utgangspunktet være selvstendig system.
 13. Jeg har ett stort akvarium i naustet mitt. Dette ønsker jeg å ha overvåkning over,slik at jeg kan logge meg på med pc eller mobil å gå inn og se hvordan det går. Noen som har noen forslag hva jeg kan bruke for og få dette til ?? Er ikke veldig erfaren innen dette området så bør helst ikke vær noe avansert og dyrt utstyr:)
 14. Har odin aksje c aksjefond. Er i tvil om jeg skal fortsette med dette fondet. Det er jo mange andre fond med mye bedre rating enn odin for tiden,men så er dette med hive seg på det som er mest "inn" for tiden da. Har også Klp aksjeverden indeks. Noen andre som har odin aksje c eller som har noen mening om at disse to fondene er noe og satse på i årene fremover ?..
 15. Er det i disse "nedgangstider" man bør sette litt ekstra inn på fondene sine? Eventuelt kjøpe noen fler fond ?. Har for øyeblikket 3 forskjellige fond.
 16. Betaler ca 30 000 i året i renter på lånet slik som renta er nå. Det er jo en del penger selv om man kan få bedre uttelling ved å satse på langtidssparing i fond. Kvitter jeg meg med gjelda er det vel kanskje en god ide og bruke de pengene som skulle godt til renter på lån til sparing i fond istedenfor ?? Eller en annen form for sparing?
 17. Takker for gode råd. Har også vært inne på tanken og investere i leilighet og leie den ut over lang tid,men merker jeg er mer giret på å få redusert gjelden og la noe av pengene " jobbe" for meg over lang tid fremover på en relativt trygg og billig måte. Da mest sannsynlig indeksfond som nevnt her og kanskje en litt mindre spareavtale i aksjefond. Men så var det jo hvilke fond man skulle investere i da... Regner vel med at hvis jeg tar kontakt med banken min vil de anbefale kun sine fond?? Bør man kanskje kontakte noen andre?
 18. Takker for mange gode svar og innlegg. Det er snakk om et fleksilån på ca 3 prosent rente. Klarer fint å leve med dette den dag i dag. Men har alltid drømt om og bli gjeldfri så tidlig som mulig, men så er det dette med å betale mer skatt og eventuelt formueskatt da. Tenker at det kanskje er fornuftig og gjøre begge deler. Betale gjeld og sette noe innpå sparing. Med månedlig trekk på fondssparing..
 19. Hei. Har fått muligheten til å kvitte meg med all gjeld som er på ca 1 mill med lav rente. Er dette lurt eller bør man innvistere i noe,eventuellt spare i fond osv ?? Spare på høyrente i bank blir ganske uaktuellt i disse tider..
×
×
 • Create New...