Gå til innhold

Slackie

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Slackie

  1. Tusen takk for alle svar folkens! Blitt en del klokere. Jeg gikk for dette: https://webshop.harddisk.no/msi-geforce-rtx-2070-ventus/cat-p/c36132/p1000502341 Det var ett igjen i Bergen, så kunne få hente det med en gang. Det var kanskje ikke det beste av alternativene, men jeg tenkte at jeg bare kjører på med det. Jeg er vanligvis så lite impulsiv, så var deilig å være litt det og hehe. + ferdig  å studere til sommeren, så da tenker jeg at økonomien bedrer seg og :D så funker nok dette et par år hvert fall!

  2. MrMarbles skrev (7 minutter siden):

    MSI kortet er også et demo-kort. Så kan være det også har coil whine eller andre problemer. Har brent meg på demo-hovedkort og demo-skjermer hos Komplett. Hovedkortet gav bluescreen selv ved kun 1MHz overklokk (Asus Z270-E gaming) og skjermen gav flickering ved bruk av G-sync etter å ha stått på noen timer.

    Det er sant. Et annet alternativ kunne vært denne eventuelt? https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/skjermkort/nvidia/msi-geforce-rtx-2070-super-ventus-oc/1009235.11111/?gclid=CjwKCAjw7LX0BRBiEiwA__gNw-tifcOtjEhounQFHSSOq_1hP8A8l6A_SB-LUmO1XduE2gitKParARoCo0AQAvD_BwE

  3. Emile the rat skrev (12 minutter siden):

    Gå heller for MSI gaming X. PNY er dårligere, ikke a-chip. 

    Av det jeg har vært borti av PNY har det vært mye coilwhine og ymse kvalitet etter min mening.

    MSI Gaming X til samme pris er no-brainer, PNY kjøper man kun fordi det er billig etter min mening :) 

    Gode argumenter.. Hvilke produkter har det vært da? Er det ting som evt. kan tas på reklamasjon?

    MrMarbles skrev (11 minutter siden):

    Det PNY-kortet har uansett 5 års reklamasjon og veldig lik ytelse selv om kjølern sikkert er bedre på MSI-kortet. Jeg hadde kjøpt det om jeg ville hatt det nå ?

    Det er sant. Frister veldig :D 

     

    Ser på benchmark compare så skårer de ca likt. MSI er en smule bedre. https://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=4588&gid2=4293&compare=Nvidia GeForce RTX 2070 Super MSI Armor 8GB-vs-Nvidia GeForce RTX 2070 PNY Blower 8GB

  4. Emile the rat skrev (9 minutter siden):

    Det kortet (Kjøleren) menter jeg fikk best i test hos tek når du testa ut ulike 2060 kort, om jeg husker rett. 

    2070S helt klrt om du har 1440p og 144hz, da har du et kort som holder følge lengre, MSI gaming X modellene har også a-chip så de kan overklokkes høyere enn de uten a-chip. Jeg ville gått for den om du har råd, høres ut som et veldig fornuftig valg mtp kjøler :) 

    Skjønner :) takk! Jeg fant dette også https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/grafikkort/53943/pny-rtx-2070s-8g-dual-grafikkort. Ser PNY fikk gode skussmål av TEK her:https://www.tek.no/test/i/Wbe1q2/pny-xlr8-geforce-gtx-770-oc?page=6. Leser også på nettet at de har fått gode anmeldelser. Har ikke selv hørt om det merket før, men leser de er nye i forbrukermarkedet, og har tidligere spesialisert seg i det profesjonelle markedet. Tror du det kunne vært noe? Fordelen er da at jeg kan dra å kjøpe det nå, så har jeg det før påsken hehe. Men er jo ikke noe bråhast egentlig, bare tenkte om det var ca. samme kortet.

  5. Emile the rat skrev (37 minutter siden):

    Kommer an på hvordan skjerm du har.

    Jeg vil alltid si det er lurt å bruke så mye du har råd til, siden du da får komponenter som var lengre.  

    Billigste 2070S kortene ligger rett over 5000, ville muligens sett på det, de litt dyrere 2070S kortene ligger en tusenlapp over. Om man overklokker kommer man ganske nærme 2080 ytelse med 2070S, så om du kan ta deg råd til 2070S ville jeg helt klart gått for det. 

    Er 5000 maks grense, eller kan det strekkes litt er også et spørsmål, men alt avhenger også av behov og hvordan skjerm du har :) 

    Skjønner. Jeg har acer predator xg270hu 27 freesync. Så spiller i 1440 p. 

    Har i utgangspunktet ikke noe maks grense. Ønsker mest valuta for penga bare. Og så må det til en viss grad passe til de komponentene jeg har, evt at jeg kan oppgradere det andre om 1-2 år. 

    Vet ikke om jeg får overklokket så mye. har mini itx case (node 202) så er litt begrenset med kjøling.

    Kunne dette kortet vært noe? https://www.komplett.no/product/1149778/demovarer/datautstyr/demo-skjermkort/msi-geforce-rtx-2070-super-gaming-x-demo#

  6. Emile the rat skrev (28 minutter siden):

    Skal du redigere går du ikke for 5700 xt, og iværtfall ikke om du skal bruke Premiere Pro. 

    Premiere Pro har støtte for CUDA accelerasjon når du rendrer, og da får du om lag 50% raskere rendering med tilsvarende nvidia kort.

    Selv til gaming ville jeg ikke anbefalt 5700 xt, pga dårligere drivere og mangel på dlss 2.0.

    Siden dlss 2.0 bruker direct X 12 ultimate, er det ikke avhengig av at spillutviklere implimenterer støtte for dlss 2.0 så lenge spillet kan kjøre i direct x 12 ultimate, som blir den nye standarden. Det vil si at du i fremtiden vil få 40% høyere fps med dagens RTX kort takket være dlss 2.0.

    Kjøper du 5700 xt vil du møte på samme begrensninger som du har nå, fordi kortet er lite fremtidsrettet. 

    Takk for tips :) 

    Tenker ikke å bruke Premiere Pro. Tenker det blir Shotcut eller lignende.

    dlss 2.0 har jeg ikke hørt om, men så på det nå. Virket veldig bra! Hvilket kort vil du anbefale å kjøpe?

  7. AndersT2 skrev (9 minutter siden):

    5700XT har hatt bra tester. Har sett det vært noe klager på driverne, men ikke satt giddet å lest noe direkte om det. Så ville tatt en kjapp googling på hvordan de er om dagen. Tror det ikke skal være noe veldig store problemer.

    Ja, riktig. Leste at en del meldte om at driverproblemene var ordnet i november i fjor. Så tenker det er bra nå. 

  8. geir__hk skrev (1 time siden):

    Gjelder dette både 4k video og "vanlig HD" ?

    HD går det bra, er i 4k hvor det begynner å lagge.

    MrMarbles skrev (52 minutter siden):

    Bytt ut grafikkortet i første omgang. Dette er nok største flaskehalsen akkurat nå, mest pga. lite VRAM.

    Ville kjøpt Radeon RX 5700 eller 2060 Super om du har budsjett til det. Skal du spille spill i 4K, så ville jeg kanskje gått for noe enda raskere.

    Ville i hvert fall startet med GPUen, og så sett om ting bedrer seg. i5 bør også skiftes ut på sikt, pga. at den kun har 4 kjerner og ingen HT/SMT.

     

    AndersT2 skrev (41 minutter siden):

    CPUen holder nok. Det har dessverre ikke vært veldig stor endring der før Ryzen kom, og det vil nok koste mer enn du får igjen å bytte noe der. Byttet selv 3770K til Ryzen 1800X og så til 8700K, og i spille var det ikke veldig stort hopp opp.

    Det er skjermkortet som vil gi mye å gi, men til redigering så kommer det nok mye an på hvilket program, og om det utnytter GPU.

    Ett lite tips hvis du ikke har veldig dårlig tid, er å avvente til Nvidia slipper 3000-serien sin senere i år, da kan du gjøre kupp på både 10 og 20 serien for de som oppgraderer til den. Men det slippet er mest sannsynlig på høsten en gang, ikke noe konkret enda.

    Takk for svar! Det er det jeg tenker og. Tenker jeg starter med å oppgradere GPUen og så eventuelt får ta flere oppgraderinger senere. Godt tips Anders å vente til neste serie slippes, men tror ikke jeg har tid til å vente på det. Har begynt å streame litt, og kunne tenkt meg å spille CoD osv. Så tenker jeg kjører på med et nytt kort nå. Ser komplett selger demo kort av RX 5700 XT. Det skrives mye bra om det,  så tenker jeg kjører på med et slikt ett :) Tusen takk for hjelpen folkens!

    • Liker 1
  9. geir__hk skrev (6 minutter siden):

    Hvilken programvare? Har du sett på hjemmesiden til programvaren om det står noe om minste anbefalt HW ?

    Nei har forsåvidt ikke gjort det. Har prøvd premier pro, det funket ikke i det hele tatt. Resolve, det funket litt bedre. Shotcut har jeg også prøvd, det funker greit. Men lagger litt. Mye mindre avansert program så derfor det går bra.

  10. Hei,

    Jeg har følgende pc:

    GPU: AMD Radeon R9 380 serier 2gb ram.

    CPU: i5-7600K 3.80 GHz

    Ram: DDR4 16 gb

    Kjøpte cpu og ram for 3 år siden. Skjermkortet er 4 år gammelt. Kjøpte ikke det dyreste akkurat da (1400 kr var tilbud (50 %)). Problemet er at når jeg feks skal spille warzone, går ram og cpu på maks. Samme når jeg prøver å redigere i 4k. Det går å spille Warzone, og redigering går også i noen programmer. Lurer på om prosessor og ram kanskje kompenserer en del for dårlig skjermkort (skjermkortet er flaskehalsen) eller om alt burde byttes ut?

    Dersom det kan være aktuelt å kun bytte skjermkort, noen anbefalinger? Tenker ca 5000, men det viktigste er valuta for penga. betaler gjerne et par tusen ekstra for et kort som varer en god del lengre/takler det som er nå. Tenker da på redigering, cod osv. På forhånd takk!

  11. Darkbill skrev (9 timer siden):

    Allerede luftet sykkelen. Nytt bakdekk, og overhalt bremsene foran. 

    Kawasaki GPZ1100 '97

     

    Emilsen skrev (9 timer siden):

    Har vært ute et par turer selv! 

    Har en Yamaha MT-10 2017 modell. Eneste jeg har gjort er å bytte bakdekk, tut å kjør ellers! Tar oljebytte hver 5000 km :)

    Fine sykler :) I år måtte jeg også bytte dekk. Nå må jeg visst også bytte tenningslås. Noen har stukket noe nedi og ødelagt den, i forsåk på å starte den tenker jeg. Sånn er det å ha sykkelen stående ute i byen. Hadde skivelås på og, men de har kanskje ikke lagt merke til den. Burde få meg sånn strikk man kan feste fra den til styret. Noen som forresten har forslag til hvor jeg kan få tak i en tenningslås til honda cb 500 96 mod?

  12. Du trenger ikke betale mva før du har hatt omsetning på kr 50k i løpet av en 12 måneders periode (fakturert utad for 50k eller mer). Tilskuddet du har fått er ikke omsetning og det trengs ikke å beregne moms på det. I noen tilfeller kan det imidlertid være lurt å registrere seg frivillig, for å kunne få fradrag for inngående mva. dersom man har mange store utgifter før man får startet å få fakturert utgående mva.

    Om du må skatte for stipendet er et annet spørsmål. Utgangspunktet er skatteplikt. Men det finnes visse unntak til bl.a. forskning osv. hvor man kan få fradrag i skatten. Og for noen nystartede selskaper finnes det unntak. 

    • Innsiktsfullt 1
  13. Hei. Den stasjonære pcen min stod i hvilemodus i går, da bryteren på skjøteledningen ble trykket av. I dag skulle jeg starte den, men den var helt "død". Jeg testet psuen med multimeter, alt var ok. Fant i manualen til hovedkortet at det var mulig å gjøre en "CMOS reset". Gjorde det da. Etter det startet pcen igjen, og jeg var veldig lettet. Da trodde jeg alt var bra igjen, så jeg skrudde på dekselet og plugget i alle ledninger.

    Det viste seg imidlertid at det ikke kunne være så enkelt. Nå virker det som om den ikke gir noen form for signaler ut. Viften til CPU og skjermkort går rundt. Lysene på pcen lyser som normalt. Får imidlertid ingen signal fra pc-skjermen, musen eller tastaturet (hvis jeg tar ut og inn hdmi-kabelen, kommer det opp på skjermen "no signal", så den reagerer jo litt). Kan ikke finne noe i manualen ang. hva jeg skal gjøre etter jeg har gjort en CMOS reset.

    Noen som vet hva som kan være gale og hvordan det kan fikses? På forhånd takk :) 

  14. Hei!

    Tenkte det sikkert er flere her inne som også kjøre motorsykkel, og som klør i fingrene etter å komme i gang med sesongen.

    Tenkte det kunne være interessant å høre om følgende: 
    Hvilken sykkel kjører du?
    Hva gjør du ifb med vårklargjøringen?
    Hvis det er ett sted du anbefaler at man tar turen til på MC i sommer, hvor er det?

    Jeg er veldig glad i å kjøre MC, og ser et inspirasjon etter nye mc-turer i sommer. Her er en film fra min "langtur" i sommer :) Vil gjerne høre din mening på filmen og :) 

    Jeg kjører en Honda cb500 96 mod.

    Før sesongen skifter jeg olje (hvis det ikke er gjort før sesongslutt), lader batteriet, sjekker lufttrykk, sjekker over bremser og bremseolje og vasker. Annet gjør jeg i henhold til serviceintervallen :) 
    Hvis jeg skal anbefale ett sted så må det være Sognefjorden. Var der for et par år siden. Nydelig natur og flotte veier.

  15. Gadden skrev (7 minutter siden):

    Er ikke sikkert det var plass til å flytte seg. Kanskje bil bak. Jeg stod i kø en gang når bilen foran plutselig begynte å rygge - jeg kom ingen vei og ble rygget på. Spesiell opplevelse. 

    Det er helt sant :) Derfor man må forsikre seg om at det er plass før man rygger :) Ble nylig rygget på av en Tesla på en parkeringsplass. Stoppet for en som drev å parkerte, da jeg trodde hun var ferdig kjørte jeg frem. Hun var tydeligvis ikke helt ferdig, og skulle rygge ut enda en gang til for så å kjøre inn. Da var jeg kjørt frem bak henne, så hun kjørte rett i siden på bilen. Prøvde å tute men hun rakk ikke å stoppe. Hun var sikkert litt stresset for er jo ryggekamera og sikkert 100 sensorer bak på den bilen.

  16. Hvis du rygger på en som står stille, så vil det vel i 100 % av tilfelle være din "feil". Men det er jo vanlig folkeskikk å flytte seg når en rygger i den situasjonen du var i. Uansett må nok du først forsikre deg om at det er klart før du rygger. Godt det ikke ble noen skader :) 

  17. Ragnar115 skrev (På 2.1.2020 den 11.08):

    Takk for svar ?

    Siden det virket som kundebehandlere prøvde å hyshje det ned på telefon, sendte jeg inn en formel klage på mail til lederen i selskapet og en til kundeavdelingen og da virket det som de ble litt mer fart på sakene. Kan potensielt se ut som de får løst det og forhåpentligvis er telefonen mottatt innen 6.01/7.01 

    Det er bra :) Endte faktisk med å kjøpe ny telefon fra ice selv, hehe ? Den kom i posten etter 2 dager :) 

  18. Hei.

    1. Bryter ICE noe regler ved å ha "lovnad" om at et produkt skal leveres til den og den tiden, men ikke opprettholder det, spessielt når man blir lovet det over ulike perioder?

    2. Har de lov å nekte refundering av kjøp, med begrunnelse på at produktet er sendt, når produktet faktisk ikke er sendt?

    Det er avtalen supplert med forbrukerkjøpsloven som gjelder for dere her . Når det gjelder levering følger det av forbrukerkjøpsloven § 6 at "tingen skal leveres uten unødig opphold og senest innen 30 dager etter kjøpe, hvis ikke noe annet er avtalt.". Dere har jo her avtalt kortere frist. Da er det i utgangspunktet den som gjelder.

    Ved forsinkelser kan dere kreve å heve kjøpet, jf. forbrukerkjøpsloven § 19, jf. forbrukerkjøpsloven § 23.

    Ved forsinkelser skal dere oppfordre selgeren til å levere innen en "rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse". Dersom selgeren "ikke leverer innen denne tilleggsfristen, kan forbrukeren heve avtalen". Ettersom det nå ha vært helligdager, må dere nok gi ice noe lengre frist, enn om det hadde vært vanlige arbeidsuker. 

    Det enkleste her er nok uansett å benytte seg av angreretten man har, jf. angrerettsloven § 20. Jeg ville nok ventet til varen kom og så sendt den tilbake eventuelt om man fremdeles ønsker det. 

    3. Kan en aktør love å gjøre opp for seg ved å redusere månedespris og diverse, for deretter å ta det tilbake fordi en annen mener de har "gitt" for mye?

    Dette er et spørsmål om fullmakt og legitimasjon for de ansatte til å binde selskapet utad med deg. De har typisk en stillingsfullmakt i jobben som selgere i selskapet. Dette reguleres av avtaleloven § 10. Utgangspunktet er at dersom du har vært i aktsom god tro med tanke på det du har blitt loven, er selskapet bundet av det. En overordnet kan derfor da ikke gå tilbake på det. Jeg har ikke nok rettskilder her til å se nærmere på det.

    4. Kan man som forbruker kreve opplysninger om hvorfor ting ikke går slik det skal og om man kan få opplysninger (altså innsyn i logg og taleopptak man selv har vært med i?)

    Det tror jeg nok dessverre ikke man kan på generelt grunnlag. Som bevis i en rettssak ville man kunne krevd det.

    Veldig synd du ikke ble fornøyd med kjøpsopplevelsen din hos ICE. Jeg har vært kunde der i lang tid og er veldig fornøyd. Skjønner godt om du ikke velger de etter de opplevelsene du har hatt med dem nå. Selv hvis de strengt talt ikke skulle vært forpliktet til å gi rabatten feks bør de gjøre det pga kundeservice etter min mening.

  19. Hei!

     

    Jeg har bygget meg ny pc, forutenom grafikkortet(6 mnd gammelt) og SSDen(2-3 år gammel) er alt nytt. 

    Jeg ønsker å bruke SSDen for der har jeg allerede installert windows 7.

    Når jeg nå prøver å starte maskinen kommer jeg til "Feilgjenoppretting for windows".

    Kan da velge "Starte oppstartsreparasjosverktøyet" eller "Start windows på vanlig måte".

     

    Velger jeg oppstartreparasjon går den videre til å laste, det kommer så opp feilmelding om at windows ikke klarer å fikse det selv, og slår seg så av, fryser eller får opp alternativer for gjenoppretting som ikke fungerer når jeg trykker "fullført".

     

    Velger jeg å starte "windows på vanlig måte" kommer det "starter windows" og den logoen kommer så vidt frem, før maskinen "starter på nytt" hvor jeg da får valget av å gå inn i bios før en så er tilbake på "feiloppretting for windows" 

     

    Er det noen som har noen ide om hva som er feil og hvordan jeg kan få rettet det?? Regner med at det er softwarefeil :s

     

    Komponentene er: 

    CPU Intel Core i5-7600K 3.8GHz Quad-Core Processor

    Minne: Corsair Vengeance LED 16GB (2 x 8GB) DDR4-3200 Memory

    Hovedkort: MSI Z270I

     

×
×
  • Opprett ny...