Gå til innhold

55GE57GD

Medlemmer
  • Innlegg

    394
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 55GE57GD

  1. En laptop til 20 000 bør ikke bli for varm til å ha på fanget hvis den får litt tyngre oppgaver. En «premium»-maskin til «premium»-pris bør egne seg til mer enn vanlig hverdags- og kontorbruk. Til dette finnes en fabullatillion vanlige PC-er, og Vanligvis får vi nok mer for pengene ved å følge standarden. Pål Jensen
    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  2. Elbiler bør momses som andre profukter. De er jo ikke mer miljøvennlige enn f.eks. sykler, som momses. Elbiler tar like mye plass som eksosbiler, og de trenger like mye miljøskadelige veier. De virvler opp minst like mye svevestøv - og antagelig kommer ca. 80 % av mikroplasten i Oslofjorden (som er alvorlig syk) fra bildekkene. Og det kreves mer ressurser og medfører større utslipp å produsere en elbil enn en tilsvarende eksosbiler.

    Men elbiler bør fortsatt ha noe lavere avgifter enn eksosbiler. De er jo eksosfrie, de støyer litt mindre enn eksosbiler (vesentlig ved lav fart), og vi slipper tomgangskjøring.

    Pål Jensen

    • Liker 3
  3. En mer moderat dimensjonering av veiene gir også mindre ødeleggende naturinngrep. Lavere fartsgrenser gir mindre støy, mindre eksos, mindre svevestøv – og mindre utslipp av klimagasser både når veiene bygges og når de tas i bruk.

    Vi bør naturligvis satse på enorme motorveier med høye fartsgrenser – hvis verdien av natur, helse og miljø settes lik null. I siviliserte land bør vi slutte med dette.

    Pål Jensen

    • Liker 4
    • Hjerte 2
  4. Når ÅDT øker, skyldes det i høy grad større veier. Da E6 og E18 gjernnom Østfold ble utvidet til firefelts motorveier, økte ÅDT langt mer enn forutsatt i vegvesenets prognoser, og langt mer enn den generelle økningen i biltrafikken. Det gjelder også hvis en oppsummerer ÅDT på de nye veiene og de gamle veiene de skulle avlaste. Dette skyldes naturligvis at de nye motorveiene ikke bare avlaster det gamle veinettet; de skaper ny biltrafikk. Bilkjøring er som alle varer og tjenester: Bedre tilbud og/eller lavere pris gir høyere forbruk.

    Pål Jensen

    • Liker 2
  5. Vi trenger kryssingsspor for godstog i full lengde, samt tiltakene i Godspakke Innlandet, Bryndiagonalen og utbedring av Tistedalsbakken. Det er snakk om prioritering. Når det politiske flertall (mot bl.a. Oslos ønsker) har vedtatt å bygge ny E18-motorvei mellom Lysaker og Ramstadsletta i Bærum, 17 milliarder for 4,4 km, er det ingen tvil om at pengene finnes.

    Pål Jensen

     

    • Liker 1
  6. Når en ser alle de milliardene som pøses ut på å kjøpe elbiler, ladere osv. – både fra private, bedrifter og det offentlige – så ville det være en kjempesensasjon om de ikke skapte arbeidsplasser. Vi har jo fått en flom av elbiler, men hittil har ikke Norges forbruk av oljeprodukter gått mye ned, og klimagassutslippene og andre belastninger på helse og miljø har økt voldsomt ved produksjon av alle disse elbilene.

    Det hadde vært interessant å sammenligne arbeidsplasser pr. investerte million og netto klima- og miljøgevinst (hvis noen) med tilsvarende resultater av andre tiltak.

    Pål Jensen

    • Liker 3
  7. I utgangspunktet ville jeg tro at når maskinkravene er blitt vesentlig høyere, er det fordi OS-et er blitt vesentlig tyngre, tregere og mer svulstig. Men interessant hvis dette er fullstendig feil (i så fall for første gang i Windows’ nyere historie, etter mine erfaringer) og dine påstander lar seg dokumentere, og hvis de nye funksjonene faktisk er nyttige, eller i det minste vesentlig bedre enn de gamle. Har ellers sjelden hatt problemer med stabiliteten i de siste Windows-ene. Rett skal være rett.

    Pål Jensen

     

×
×
  • Opprett ny...