Gå til innhold

mango123

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mango123

  1. Jeg og en annen i klassen skal snart lage et radioprogram som skal vises i klassen, hvor personen vi skal snakke om er Josef Stalin. 

    Oppgaven har en problemstilling som vi skal svare på: Hvordan påvirket samfunnet Stalin og hvordan påvirket Stalin samfunnet? Vi har skrevet en del, men gjerne kom med deres synspunkter og innspill til problemstillingen og oppgaven generelt.

  2. Rikssamling og kristning gikk hånd i hånd fordi folk ble drept hvis de ikke underkastet seg en felles ting, i dette tilfellet religion. Når den saken var fikset så hadde folk noe som holdt dem sammen på tross av andre skiller og det gjorde det lettere å samarbeide over større områder/avstander. Enighet skaper samhold og det er mer eller mindre irrelevant hva man er enige om.

    Takk for bra svar

  3. Dette er en oppgave vi skal skrive i historie på skolen, hvor oppgaven sier følgende: Skriv en artikkel om hvordan Norge gikk fra å være et knippe høvdingdømmer til å bli en stat. Hvordan kan man si at rikssamling og kristning gikk hånd i hånd?

     

    Har skrevet en del, men trenger noen viktige punkter og er ikke helt sikker på hvordan jeg skal sette opp artikkelen?

     

    Takk for svar :)

     

  4. Jeg er en gutt på 18 år, og kort forklart, så er det ei jente i klassen jeg har veldig sansen for. Vi snakker ofte sammen og ser ut som hun er interessert, men vet ikke helt hvor interessert hun er. Jeg aner ikke om hun ser på meg som en venn eller om hun vil bli mer.

    Jeg føler også vi har et godt forhold fra før og er gode venner. Så jeg har ikke lyst til å ødelegge dette forholdet, men har lyst til å finne ut om hun liker meg på denne måten.

    Hvordan er det mulig for meg å vite hva henne tenker om meg? 

  5. Hva mener du med at du vil forebygge dem? Kommer og går de? Jeg har litt blå ringer hele tida, det er bare genetisk. Jeg for min del liker faktisk looken litt, tenk Helena Bonham-Carter, sexy medtatt liksom. "Mens du lå og sov har jeg vært ute og opplevd ville ting". 

    Nåvel. Redusere vannretensjon i kroppen kan kanskje hjelpe, og redusere sukkerinntak og andre ting som kan forverre inflammasjonstilstander i kroppen. Hvis det er snakk om søkk kan kanskje restylane eller andre fillers hjelpe til med å fylle det ut (Jaclyn Hill har f eks fillers under sine øyne). Har du prøvd å google?

    Ja det har jeg men har prøvd forskjellige kremer men funker ikke

  6. Jeg hadde spart legen for det unødvendige besøket. Noen er blå under øynene og andre er ikke det. Er selv blå under øynene å har vært det så lenge jeg kan huske. Vi er forskjellige alle sammen å sånn er det bare.

     

    Edit: Er ikke noe rart det er ventetid hos lege visst alle drar dit for hver minste ting.

    Men det er ikke akkurat noe fint da

  7. Det er vanskelig å si uten å vite noe om livssituasjonen din. Hvordan er dietten din? Hva slags jobb har du? Er du mye stresset eller har andre helseproblemer?

    Dietten er bra, går på skole, og nei er egentlig ikke mye stresset og slikt. Pga jeg ikke har noen av disse problemene, begynner jeg å lure litt på hvorfor jeg får det

  8. Jeg lurer på om noen kan komme med noen tips til hvordan jeg kan fjerne blå poser under øynene mine? Jeg syntes det er rart at de er der, fordi jeg sover nok (9-10 timer hver dag), jeg drikker mye vann, osv.

     

    Jeg lurer bare på noen tips som kan forebygge dette problemet.

  9. Gjør du noe feil, som tar et dårlig valg i trafikken så kan du spare deg noen minuspoeng på å nevne at du gjorde slik og slik når du kunne gjort det på en bedre måte. Da viser du sensor at du vet du gjorde noe feil og hva du kunne gjort bedre.

     

    For eksempel ble jeg bedt om å snu så snart som mulig. Jeg var da på nippet til å snu i en busslomme. Dette var i utkanten av en bydel jeg ikke hadde kjørt særlig mye i fra før, så innså jeg at jeg har jo en rundkjøring 100 meter foran som jeg kan bruke, sa til sensor at jeg ombestemmer meg, og bruker rundkjøringen for å snu, blinker ut og sjekker speil og snur i rundkjøringen.

     

    Vær bevist på at du skal kjøre med samme bil som du har kjørt på kjøreskolen med. Det hjelper ikke at de har 4 identiske biler for det vil være noe på bilen som er annerledes. Jeg fikk ikke samme bil som jeg øvde med, og bilen på oppkjøringen hadde noe tull med girkassen, hver gang jeg skulle gire fra andre til tredje så styrte den seg inn i første. Jeg varslet sensor at jeg gjør et raskt stopp i en sidelomme for girspaken var så merkelig, testet giring for å få en feeling og kjørte videre. Jeg påpekte da at jeg fikk en annen bil enn jeg normalt kjørte med kjøreskolen.

    Måtte du rygge inn på en parkeringsplass eller lukeparkere?

  10. Har du noen som kan vise deg hvordan du sjekker nivå for kjølevæske, bremsevæske, spylervæske, hvor varseltrekanten og sikkerhetsvesten er, samt hvordan du sjekker at dekkene på bilen tilfredsstiller kravene i vognkortet (inkl laste- og hastighetsindeks)? Da har du vel vært innom de vanligste punktene på sikkerhetsspørsmålene også. 

    Ja jeg har det, må gå litt gjennom dette også

  11. Hold sikker avstand hele tiden.

    Senk farten i god tid før rundkjøring kryss, og kjør rolig og behersket gjennom.

    Aldri "skynd deg" i kryss eller rundkjøring, da skulle du heller ventet.

    Speilbruk og sjekk av blindsone er viktig,

    Husk at det er lov å kjøre under fartsgrensen! Skiltet angir en maks-grense, ikke et påbud ;)  F.eks i bygater er det ikke naturlig å kjøre i 50.

    Vikeplikt er veldig viktig: er du i tvil, vik. Man stryker ikke for å vike et par ganger unødig.

    Ellers er samhandling med andre trafikanter noe de ser etter. Så her kan du score ekstrapoeng hvis du f.eks. slipper inn en bil foran deg fra aksellerasjonsfelt, eller en som står å venter i motsatt kjørebane for å svinge til venstre og det har bygget seg opp kø bak ham (masse poeng)  :)

    Sikkerhetsspørsmålet er ikke viktig at man stryker på det hvis man ellers kjørte bra. Men er de i tvil på kjøringen kan det jo slå ut...

     

    Kort sagt: Kjører du defensivt og smidig (ikke rykkete og brå), og viser tydelig at du får med deg all trafikken rundt, der ingenting kommer som en overraskelse på deg, og du kommer i mål uten en "hendelse", så har det gått bra  :yes:

     

    Lykke til!

    Takk for svar! Men kan jeg forvente f.eks. lukeparkering eller parkering mellom to biler ved en butikk? Det er det jeg er litt mer bekymret for

  12. Jeg skal ha oppkjøring om kort tid, og lurte derfor på noen tips fra noen som har hatt oppkjøring eller om noen har noe nyttig info.

     

    Jeg føler meg som en trafikksikker sjåfør, og føler jeg har god kontroll på vikeplikt, forgjengere og generelt de viktigste tingene.

     

    Noe jeg føler jeg kommer til å slite litt med er sikkerhetsspørsmålet og eventuell lukeparkering eller rygging mellom biler. Vet ikke om det har så mye å si å ikke være alt for god på dette, men gjerne kom med tips.

  13. Men det kommer jo også an på kjøremønsteret ditt. Har du gjort deg noen tanker om hvordan det kommer til å bli? Altså om det blir mye småturer, mye på motorvei, kun helgeturer til hytta 4 timer unna, osv.

    Men er det en stor fordel hvis bilen har 6 gir kontra 5? med tanke på minst mulig drivstoffforbruk?

  14. Men det kommer jo også an på kjøremønsteret ditt. Har du gjort deg noen tanker om hvordan det kommer til å bli? Altså om det blir mye småturer, mye på motorvei, kun helgeturer til hytta 4 timer unna, osv.

    Kommer nok til å bli en del bykjøring. Ikke så mange langturer, men selvsagt noen få! 

  15. V50 kan være et godt tips ja. Har fått en V50 ned rett i underkant av 0,5 l/mil på et par langturer, det er ikke så altfor galt til å være bensin. Det var en manuellgiret 1,8 bensin. Dieselmotorene i V50 vet jeg ingenting om.

    0.5 liter per mil er jo ikke så ille det. Egentlig veldig bra

×
×
  • Opprett ny...