Gå til innhold

5V115MSQ

Medlemmer
  • Innlegg

    251
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 5V115MSQ

  1. Synes det er rart at kloakk fortsatt slippes ut i sjøen. Dette fører jo til at du bryter naturens kretsløp, og alt gjødsel fra jordene egentlig ender opp i havet (via magene våre). Havet får for mye gjødsel og jordene for lite og får mangel på mange stoffer. (feks. magnesium) Dette forverres jo også for hvert eneste år som går, og slik jeg kan se det vil jo matjorden en gang være helt tom for viktige næringsstoffer... Hadde det ikke vært vinn/vinn både for matproduksjon og havet å gjenopprettes kretsløpet og gjødsle med kloakken vår? Mener Cambi har teknologi for å gjøre dette på en trygg måte.

    • Liker 6
  2. Som flere andre her påpeker så har en fritidsbåt ALT for få driftstimer i året til at dette kan lønne seg. Gjennomsnittlig driftstid på fritidsbåt er 30-50 timer per år: https://www.batmagasinet.no/allerbm-bm-bladarkiv-buster/glem-drivstoff-forbruket-bensin-koster-deg-lite/646262

    Hvis en elbil må kjøre ca 50 000 - 100 000km før den er mer klimavennlig enn bensin, vil nok aldri en fritidsbåt på batteri vil bli mer klimavennlig enn bensinmotor.

    Skal fritidsbåt på batteri ha liv laga må det kombineres med båtdeling. Ferger og annen nyttetransport på sjø vil være mye mer fornuftig å elektrifisere.

  3. I går tok jeg en t/r på 3mil i arbeidstiden for å kjøpe noen hydraulikkoblinger som kostet 100kr og veide ca 50g.

    Ganske tullete egentlig å bruke 1,5 timer av arbeidstiden til å frakte dette i en metallklump på 2 tonn, da en drone kunne spart samfunnet for 1,5 timer bortkastede arbeidstimer, 6kWh bortkastet strøm til min elbill, slitasje på bil, slitasje på vei og potensielle trafikkulykker. Så i noen tilfeller mener jeg droner er egnet til å levere pakker.

    • Liker 4
  4. Bra poenger her. På tide kanskje at bensinstasjoner også påbys å tilby hurtiglading nå (evt. begynne med alle nyoppsatte bensinstasjoner, eller stasjoner over en hvis størrelse) med krav om at pris på strøm skal prises like tydelig som pris på bensin og diesel. Likte det bildet til denne artiklen. Det vil også bli en daglig påminnelses til fossilbileiere at de kan spare mye penger på å bytte til elbil.

    • Liker 6
  5. Hvis alternativet er å kun få oksygen, uten pustehjelp som har blitt vanlig i Italia, må vel dette være langt bedre. Hovedfunksjonen til en respirator er jo ikke så veldig mye mer komplisert enn en kompressor, så må være mulig å få til noe som er mye bedre enn ingenting ganske raskt. Hvis jeg måtte hoppe ut av fly, og får tilbud om å få med en fallskjerm som er 50% sannsynlighet for at fungerer, så tar jeg med meg den fallskjermen.

    • Liker 1
  6. Proton1 skrev (1 time siden):

    Dette må være verdens dummeste energiprosjekt. At det legges ned er verdens minste overraskelse, men at det ble støttet av et oppegående selskap som Google er en overraskende stor overraskelse. Trøsten får være at Google har råd til å tape pengene, og at noen optimistiske og kreative kitere fra Voss har hatt det gøy.

    Prøv en kite en gang, og tipper du endrer mening :) Det er enorme krefter i en kite som kjøres i sirkel.

    Synd Google dropper dette, har stor tro på slike konsepter pga:

    Du kan med en relativt liten kite sveipe over et stoooort areal.

    Du kommer høyere opp, der det er mer vind.

    Roterende møller satt opp i store parker skygger for hverandre, det vil ikke dette konseptet gjøre i like stor grad.

    Du sparer store mengder materialer som stål/glassfiber.

    Naturinngrepene kan kanskje diskuteres, men jeg mener de blir noe mindre.

    Edit: Du slipper også det store momentet i fundamentet som en tradisjonell vindmølle har, så du kan spare mye på mindre omfattende bøye og fortøyning, når det kommer til flytende vindkraft.

    Håper norske kitemill klarer å lykkes, nå som google gir seg, så får vi et nytt norsk eksporteventyr :D

     

     

     

    • Liker 1
  7. Tror dette vil bli et svært viktig tema fremover - ikke bare med fosfor, men med alle næringsstoffer i jorda. Vi har over lang tid nå utarmet jorda ved å tappe den for mineraler og dumpe disse ut i sjøen. Det er nå for eksempel mye mindre magnesium i frukt og grønnsaker enn det var før i tiden. "The cirlce of life" har blitt brutt og må gjenopprettes - dvs. bæsjen vår må brukes som gjødsel.

    • Liker 2
  8. "Brann i ett litium batteri , e-bil, er en elt annen kjemisk reaksjon og f.eks sprinkler har ingen funksjon."

    Et sprinkleranlegg klarer nok ikke å slukke en batteribrann nei, men vil tro det kan klare på kjøle ned nabobilene såpass at det stopper videre spredning(?) Synes det er rart sprinkleranlegg ikke er krav i parkeringshus. Ikke første gang det går med mange biler i slike branner. Et kjapt google søk på "parking garage fire" viser at dette har skjedd flere ganger før, også i land som har lav andel elbiler.

    • Liker 4
  9. Svært fornuftig teknisk løsning. Problemet er vel som de nevner, at det blir en skreddersydd løsning på lokomotivet, og det kan ofte medføre problemer og kostnader. Håper de finner noen som vil utvikle og levere dette! Hvis de leser denne artikklen skjønner produsentene at de kan ta ca 10mrd for et slikt lokomotiv, og det burde være bra nok betaling :D

    • Liker 1
  10. Trist at denne effekttariffen skal ødelegge såpass mye - burde være mulig å gjøre noe med dette.

    Det beste er om regjeringen / NVE reduserer effekttariffen ved hurtiglading. Staten kunne for eksempel betalt et mellomlegg til nettselskapet. Det er rart at de sponser elbiler på mange måter, men så har de en kjip effekttariff som ødelegger veldig mye av det de prøver å få til.

    Evt. må aktørene tilpasse seg og enten utstyre laderne med batteribanker eller satse på Tesla-modellen dvs. bygge mange ladere på få lokasjoner. Prisen PER kW synker betraktelig når man øker antall maks kW. https://www.aenett.no/kundeforhold/kundebetingelser/kundebetingelser-bedriftskunde/effektmaling/

    • Liker 1
  11. Det bør bygges kabler til utlandet siden det gir mening å handle strøm på linje med andre varer, spesielt siden vi kan tjene gode penger på å være Europas batteri. Men innbyggerne i Norge skal ikke ta regningen, men heller få gevinsten. Foreslår at elavgiften senkes med litt mer enn den økte kostnaden blir. Da vil både innbyggerne og staten tjene på dette. Evt at et generelt skattelette innføres for å direkte kompensere for økte strømpriser. Da hadde folk sett at dette var lønnsomt for alle.

    • Liker 7
  12. Hvis de sammenligner hybridene sine med en rene bensinbiler, blir reklamen ok, og det er vel det de prøver å komme unna med. Men her forsøker de helt bevisst å sammenligne med oppladbare hybrider (som er tungvinne og trenger ladekabel og du må betale for strøm) og da blir det helt feil. Toyota er her ansvarlig for å ytterlige komplisere et for mange allerede komplisert nok tema. Toyota har virkelig stupt på listen over mine aktuelle bilmerker de siste 10 år...

    • Liker 6
  13. Stygg-tøff!!! Hatet den det første minuttet, men den har allerede vokst på meg. Nå vil jeg ha den! Sinnsykt lav pris, hadde tippet nesten det dobbelte, så vurderer dette seriøst som et alternativ til Model Y. Den har jo ca samme pris, tilsynelatende like god plass til passasjerer og mye mer lastekapasitet (nesten 3000 Liter!) I tillegg ca 2m langt lasteplan så dette vil eliminere behov for både tilhenger og takboks! Rustfritt karosseri (umalt så vidt jeg har skjønt) er jo også genialt, spesielt for Norge. Sparer sikkert en del kostnader ved produksjon også, ved å droppe lakkeringen. Denne bilen vil også være robust mot små bulker og riper, og hvis den skulle få en, vil den på en måte kle det, så slutt på å irritere seg grønn for den lille parkeringsbulken.

    • Liker 8
  14. Synes disse "mot vindkraft" organisasjonene blir litt vel ekstreme - liker heller Naturvernforbundets tilnærming: (https://naturvernforbundet.no/vindkraft/):

    De er ikke kategorisk mot vindkraft, men mener bl. a at: "Vindkraftutbygging må skje med små anlegg, i industrialiserte områder, i landskap langs etablerte infrastrukturnettverk og på andre arealer der naturverdiene allerede er sterkt forringet."

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...