Gå til innhold

Tor C

Medlemmer
  • Innlegg

    915
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Tor C

  1. Toyota lanserer sin første elbil? Originaloverskriften var bedre. Rav4 elektrisk ble solgt 1996 til 2003. Det går flere av de i Norge.

     

    Nåja. De holdt det vel egentlig gående til 2012. Flotte biler med et stort entusiastmiljø som bla. sørget for at den kunne hurtiglade på chademo.

     

    Det som imidlertid er verdt å nevne er at dette var en ren compliance bil, med veldig mye Tesla i seg.

     

    Toyota har kastet bort 10-15 år på hydrogenblindsporet, og spørsmålet er om de klarer å ta igjen de andre før det er for sent. Det at de bare skal levere denne nye i Kina tyder på at de står foran et Kodak moment.

     

    Mange, såsom meg selv setter likhetstegn mellom Toyota og støy/skitt/eksos/skrot. Det krever nok noen tiår før jeg kommer til å endre den oppfatningen og er interessert i å kjøpe meg en elektrisk Toyota.

    • Liker 3
  2. Tja, er sjøfolkene norske eller utenlandske ? Hvilket flagg går båten under ?

     

    Dette er et NORSK skip, registrert i NIS. Hjemmehavn er Bergen. Det er mange nordmenn blant besetningen. På de norske Viking skipene (pun not intented) har de prioritert å ha nordmenn. Deriblant mange lærlinger.

     

    Viking Cruises kunne selvsagt ha gjort det billigst mulig og kjørt på med utenlandske, men har vist at de har en viss anstendighet iforhold til landet de tjener penger på.

  3. Det er 110V, ikke KV. En ingeniør med litt logisk forstand ville tenkt at det er bedre med 110V DC dette relativt korte stykket enn tapet med å konvertere opp til 110KV AC og ned og tilbake til DC igjen for å lagre på batteri. I tillegg har DC langt mindre tap enn AC, ettersom man ikke har noe varierende felt rundt kablene.

    Noen kilder på at det er V (ikke KV):

    https://www.enfsolar.com/news/15730/ciel-terre-completes-70mw-floating-pv-array-in-china

    https://www.pv-tech.org/news/worlds-largest-floating-solar-plant-connected-in-china

     

    Skal det ut på kraftnettet er jeg helt enig at det må over til KV og AC, men internt mellom solcellene og batterilagring høres det logisk ut.

     

    Greit å gjøre en liten faktasjekk før man retter på andre ?

     

    Høh? Det står jo ikke noe om batteri her. Det står "Anlegget er knyttet til nettet ved hjelp av en 110 volts overføringskabel på 18 kilometer."

     

    18 km er ikke småtterier på DC......

    • Liker 4
  4.  

    Neppe. Siden den offisielle uttalelsen er at de har "mistet fremdriften". Det kan enten bety at fossilmotorene har stoppet, eller at el-motorene har stoppet, eller begge deler. Med tanke på at det ser ut til at alt elektrisk utstyr ombord fungerer, så er det kanskje mest sannsynlig at problemet har med de elektriske motorene å gjøre, og ikke fossilmotorene.

    Hvorfor tror du de ikke kjører tungolje?

     

    Lys ombord har de nok diesel nødgeneratorer til å driver.

     

    At to el motorer stopper samtidig er ikke veldig sansynlig.

     

    Tror vel helst at de kjører tungolje og har fått skitt i filter pga sjøgang.

    Jeg kjenner ikke specs på skipet i detalj, men dette er et skip bygget i 2016/17. Mtp at det ble innført nye utslipskrav i 2015, og allerede da varslet om ytterligere skjerping i 2020 så er det ikke veldig sannsynlig at Sky kjører på tungolje. Men drivstoffet er uansett ikke relevant, for det kan fortsatt være dritt i filtere helt uavhengig av drivstoff. Nå hører jeg imidlertid at HRS viser til at de 4 motorene stoppet, og at de har fått igang 1 mens de jobber med å få igang flere. Det betyr at det er fossilmotorene som er problemet.

  5. De har 4 store common rail dieselmotorer ombord. Helt utrolig at alle stopper. Kjører de tungolje?

     

    Neppe. Siden den offisielle uttalelsen er at de har "mistet fremdriften". Det kan enten bety at fossilmotorene har stoppet, eller at el-motorene har stoppet, eller begge deler. Med tanke på at det ser ut til at alt elektrisk utstyr ombord fungerer, så er det kanskje mest sannsynlig at problemet har med de elektriske motorene å gjøre, og ikke fossilmotorene.

  6. Nå er det historisk sett en mindre risiko å la flyet selv ta seg av anti-stall enn at denslags lar seg slå av sammen med autopiloten.

     

    Dersom teoriene ang. MCAS stemmer virker jo utfordringen å være at systemet blir matet med feil info. Sånt er ikke bra, men burde "bare" føre til en alarm i cockpit (MCAS disabled).

    Så det virkelig skumle her virker å å være at systemet selv ikke er i stand til å oppdage at noe må være feil.

     

    Problemet slik jeg har forstått det er at det hele er basert på 1 sensor, så hvis denne ene gir gale data så er det ingenting som gjør at systemet kan fange opp at disse data er gale.

     

    Det grunnleggende problemet her vel egentlig at AoA-sensoren har gitt feil data, og det har jo skjedd tidligere også. Da var det noen som hadde malt den, så subbet i malingen og pilotene kunne ikke skjønne hva som var galt. Og flyet gikk ned. Jeg trodde de etter denne ulykken hadde laget redundans ved å ha to andre sensorer i tillegg som vises etter databehandling i display. Men dette har ser det ikke ut til at de har inkludert innmating av data til MCAS siden det stadig bare vises til en enkelt sensor.

    • Liker 2
  7. Ifølge flere kilder på nett så er innkrevingen fra Atlanterhavstunnelen i størrelsesordnen 60-70 millioner (sic!) årlig. Da fremstår det som det rene galskap bruke 10 millioner i året bare i lønn for å ha bemannede bomstasjoner. Det at Autopass koster 4 millioner i året å drifte har jeg liten tro på, men selv da er det en ganske heftig besparelse. Det er faktisk helt sjukt at 10% av hver eneste krone som blir krevd inn blir unødvendig borte.

    • Liker 1
  8. Det må da være et eller med galt med utregningene her?

    Hvis betaling for passasjerer utgjør 16 mill, og hvis dette bortfaller så må satsen på selve kjøretøyet med 40%. Vil ikke det bety at dette altså utgjør ca 40% av innkrevingen? Altså er den totale innkrevingen være på rundt 40 millioner i året? Det høres fryktelig lite ut med ca 850 000 passeringer per år. Spesielt når satsene er ganske høye.... oppimot 750,- for tungtransport... per passering...

  9. Man kan godt flytte ut 1-2 departement per nytt fylke/region. Det ville vært til fordel for både nasjonen, Oslo og dei nye regionane.

    - Lågare press i hovudstaden

    - Bedre fordeling utover landet

    - Mindre sårbarhet ved naturkatastrofer og terror.

    - Ser behov utanfor hovudstaden på ein meir balansert måte.

    - Effektivisering av administrasjonen.

    - Bedre infrastruktur nasjonalt.

     

    Ser egentlig kun langsiktige fordeler med dette.

    Kortsiktige ulemper som utbygging av nye bygg, infrastruktur etc. er nettopp kortsiktige.

     

     

    Tro det eller ei, men departementene har veldig mye samhandling. Det er mye møter mellom de ulike dep. Det ville blitt et logistisk mareritt å få til noe med depertamenter i mange ulike steder, og ekstremt kostbart å ha folk reise hit og dit

     

    Men, det å flytte ut "heila skiten" ut av Oslo er noe jeg har talt varmt om i mange år. Faktisk før 22. juli. 

     

    Lag en "Stortingsby" på et jorde f.eks ved Lørenskog, med egne leilighetsbygg og eneboliger for de folkevalgte med dertil egnet sikkerhetsopplegg. Bruk så dagens stortingsbygg som et rent seremonielt bygg for åpning av sesjonen, trontale osv osv. De få dagene dette gjelder kan man ha hele Oslos politikorps i ring rundt bygget 

     

    Dette ville frigjort enormt store bygningsmasser som kunne vært brukt på andre ting, og for ting som ikke betales av skattebetalerne. 

     

    Boligprisene i Oslo ville normalisert seg når tusenvis av ansatte i Storting og departementer etter hvert flytter ut av byen. 

     

    Ved å bygge alt samlet kan man lett lage ulike sikkerhetssoner, ikke bare mtp terror, men også for hemmeligheter. Jeg var innom regjeringskvartalet for 10-12 år siden, og det var et lappeteppe av sikkerhetssoner og manuelle kontroller. Det var endog en mann som måtte følge meg gjennom soner. Ekstrem sløsing med arbeidstid. 

    • Liker 3
  10. Og hvordan ser man for seg at få med seg god kompetanse fra NRK i Oslo til Trondheim? Eller mener man at det finnes et så enormt overskudd av kompetente folk i Trondheim? Mange vil nok sikkert mene noe annet, men NRK har faktisk svært mange dyktige ansatte som man ikke uten videre kan finne erstatninger for. Og det er langt fra sikkert at så mange av dem er interessert i å flytte. Nei, legg heller NRK til Groruddalen. Det kan virke positivt både for NRKs ansatte og besøkende, og området.

    • Liker 6
  11. Kan sikkert stemme i teorien antar jeg, men tror ikke akkurat huseierne blir så blide hvis de går forbi leiligheiten en dag og finner veggen mørkeblå :lol:

     

    Hva utleier har av estetisk sans mens den går borbi spiller ingen rolle. Det er ved overlevering det har en betydning. 

    Hvis veggene er mørkeblå ved overlevering er ikke er ikke leiligheten i samme stand. 

  12. Husleieloven § 5-4 annet ledd:

     

     

    Så nei, du kan ikke male en vegg uten utleiers samtykke.

     

    Vås. 

     

    Leier kan gjøre akkurat som han vil så lenge leier setter det tilbake i opprinnelig stand.

     

    Dette vet du.

     

    ## navn på motdebatant fjernet fra posten ## 

  13. Tusen takk for tilbakemelding! Dette er ei hytte som eies av et idrettslag, og noen ganger er det kafédrift med vaffelsteiking og slikt, og med 3-4 vaffeljern i full sving er det vanskelig å basere seg på batteri.

     

    Aggregatet er et 3-fas skipsaggregat med hovedsikring på 30 A, ment til å gi strøm ombord når hovedmotoren står. Det har ingen innebygget lading.

     

     

    Ah. Da skjønner jeg. Da gir det langt mer mening. (selv om miljøverneren i meg går i angstdrevet fosterstilling).

     

    Hvis aggregatet er tilpasset 3-fas 30 A så tror du da trenger et minst 120 A. Minst 60 Ah.  

     

     

    Det viktigste er imidlertid at du kjøper et "startbatteri" og ikke et forbruksbatteri. (dette vises også i forholdet A/Ah) Startbatterier har en høyere A i forhold til Ah. Et startbatteri er betydelig lettere per A enn et forbruksbatteri. 

     

    Den store ulempen med et startbatteri er at de er mer utsatt for skader ved feil bruk. Lav spenning gjør at de skades mer enn forbruksbatterier. 

    Den store ulempen med forbruksbatterier er at de koster mer, og veier veldig mye mer. 

     

    Jeg ville nok gått for "billigste" alternativ for antall Ah. Selv ville jeg valgt noe som gir 200 A eller mer. 

     

    Med mindre du ønsker å gå for noen Reodor Felgen løsinger... 

  14. Nja, det kommer an på ladekapasitet på dynamoen, på et dieselaggregat ligger det nok på rundt 16 til 30A.

    En annen faktor er brukstiden, blir det bare brukt noen få timer for og lade opp batterier eller går det døgnet rundt.

     

     

    Ingen av de aggregatene jeg har vært borti har en så liten "dynamo", men selv om det skulle være korrekt så ville jo en likeretter måtte være enda større for å gi noen mening. Tilsvarende 30 A på 24 V måtte være en lader som gir ut ca 750 W. Det fremstår som en veldig dyr, lite effektiv, og dårlig løsning fremfor en generator på 75 til 150 A. Og det ville ha nøyaktig samme problemer ved kort kjøretid. Ved kort driftstid vil en normal generator være mye mer egnet enn en "lader". 

     

     

    Et solcelle alla dette burde holde i massevis, husk at normalt er solcelle på 18Volt så kjøper du et som ikke er beregnet for direkte lading av 12V batterier må du kjøpe en regulator i tillegg.

     

    Meh. Dette er i beste fall misvisende, i verste fall direkte feil. Hver celle gir ut peak ca 0,5 V. De er som regel konfigurert til å gi ut peak ca 17 V. Med mindre har et alt for stort panel i forhold til batteriet så er dette helt uproblematisk. 

     

    De fleste av disse små panelene kan man kople rett på batteriet. Det er bare de panelene som ikke er beregnet på forbrukermarkedet man må sette inn dioder og regulatorer.  

  15. Nei. Jeg viser alle kirsebærene, altså utviklingen over 23 år, inkludert en tidlig økning og senere nedgang. Grafen viser at oppgangen og nedgangen følger hverandre for innvandrere og øvrige befolkning, men at utslagene er mer dramatiske for innvandrerne. (Stiger mer når det går opp, og synker mer når det går nedover.) 

     

    Du viser til ett år av de 23, og ignorerer at det sank de foregående 10. Det er kirsebærplukking i ordet rette forstand. Hvorfor akkurat det året? Du kunne valgt 2006-2007, da var det motsatt: Det steg for de norske, mens det fortsatte å synke for innvandrerne. Men ingen enkeltår er relevante om de ikke viser en trend. 

     

    Og det er altså ikke min kilde, men Dukes. Jeg har ikke plukket bærene, valgt tallene eller kilden.

     

    Geir :)

     

     

    Du kirsebærplukker fordi den prosentvise forskjellen ikke er der, selv om prosentpoengforskjellen er der. Du kommer med påstander som er kirebærplukket og som trenden faktisk ikke viser. Derfor plukket jeg ut siste året, for å illustrere at du vær på bær(plukke)tur. 

    • Liker 1
  16. Ta rådet flere har gitt: Røde flagg! Run for the hills! Ditch the bitch!

     

    Krangling om penger er noe av det mest unødvendige og teiteste, og noe av det mest ødeleggende for et forhold.

     

    Det er jo en haug med røde flagg om hennes økonomi her, og dette er ikke noe du vil bli dratt inn i. Selv ville jeg passet godt på lommeboken min, rent fysisk. Jeg tipper det bare er et tidsspørsmål før hun får tak i kredittkortnummeret ditt, eller tar opp forbrukslån i ditt navn.  

     

    Det at hun forventer og krever at du skal betale for hennes dyre vaner er et massivt rødt flagg. Faktisk en rød vegg. Tror du hun ville vært villig til å bidra hvis du kjøper deg en veldig dyr bil som hun jevnlig får lov til å være passasjer i? 

     

    Det at hun gjør et nummer ut av at du ikke vil kjøpe ting til henne er også en ny rød vegg. 

     

    Folk som henne vil aldri forandre seg. 

     

    Ditch the bitch! 

    • Liker 7
  17. Men i følge din egen kilde så synker jo kriminaliteten blant innvandrere også, faktisk mer enn i den øvrige befolkningen. Hvorfor? Er det fordi innvandringen ikke er så storstilt lenger, og ikke har vært det siden 2001? Og hvordan henger det sammen med at artikkelen sier at det er 2. generasjon som er verst?

     

     

     

    Her "cherry picker" du voldsomt.  Du må da se selv at grafen faktisk viser økning fra 2014 til 2015 for innvandrere, mens den fortsetter å synke for øvrig befolkning. Dette er samme cherry picking som det du her gjør. 

    • Liker 3
  18. Hva du bør kjøpe avhenger av hva startmotoren krever. 

     

    Det du iallefall bør unngå er å kjøpe "forbruksbatteri". Disse klarer ikke å gi nok strøm raskt. På batterier står det ofte "Ah" og "A". Første forteller deg noe om hvor mye energi det kan "lagre", det andre sier noen om hvor mye det kan gi ut samtidig.  For at startbatteri er det viktig med høy "A". (Rent teknisk er de bygget opp litt annerledes slik at man har et større areal inne i batteriet med blyplater)

     

    "Bigger is better", men det er jo ikke nødvendig å ha alt for mye. 

     

    Noe annet er at det fremstår som rart at du lader startbatteriet med en "220v-lader" (antar det er 230?).

     

    De fleste motorer jeg har vært borti lader startbatteriet selv. 

     

    Noe heeeelt annet er hvorfor du bruker et aggregat på hytta og ikke solceller når det kan gå månedvis mellom hver gang det brukes. Det er ikke mange tusenlappene som skal til for å få et lite solcelleanlegg på plass med batterier. Aggregatet kan jo kombineres slik at man kan bruke strøm hele tiden, og aggregatet starter automatisk når det trengs for å lade batteriene. 

  19. Dette er og blir en no-brainer. 

     

    Det er helt åpenbart at hun ikke bør betale inn ett øre mer enn nødvendig til lånekassen. 

     

    Selv om det ofte sies at Staten er Norges verste kreditor, så er faktisk Lånekassen en av de greieste. 

    Hvilke andre kreditorer gir deg rett til 36 mnd avdragsfrihet? (dog med renter). Gir deg rett til ytterligere avdragsfrihet hvis under visse andre forhold. Rett til rentefrihet hvis inntekten din er for lav. Sletter gjelden din hvis du blir ufør eller dør. 

     

    Bankene vet dette. Så i forbindelse med forhandling om boliglån kan man få litt bedre betingelser hvis man stiller med cash istedenfor å gjeld i Lånekassen. For dem er det mye bedre at du har f.eks 200 000 i cash og 200 000 i lån hos Lånekassen, enn at du har 0,- i cash, og 0,- i gjeld til Lånekassen. 

     

    Jeg antar at hun har syltet ned en del i BSU? Hvis ikke så er det bare å fylle på. Hos meg er faktisk BSU renter høyere enn renten på lånet mitt, så jeg har latt det bli stående der selv om jeg ikke kan fylle på lenger pga alder. 

     

    Det finne også gode muligheter for å få god rente ved å sette inn penger hos visse forbrukslånstilbydere. Minuset her er at det kan ta laaaang tid å få ut pengene igjen. Lengste jeg har hørt er 30 dager. Man må "si opp", og så har man en form for oppsigelsestid. Så pengene er dermed "låst" en stund.  

  20. Skal du ha det som bil nr 2, så er jo det helt åpenbare valget en elbil som er 5-10 år gammel... En LEAF 2011->, eller en trilling fra 2010-->. 

     

    La oss si at du skal nr2 bilen i 10 år. Da har du bare i veiavgift betalt nærmere 30 000,-

    Med elbil ser det ut til at det ikke kommer noe slik avgift de nærmeste årene, men etter hver kommer med en lav takst. Så la oss si at du betaler 10 000,- i veiavgift i løpet av 10 år. 

     

    Så kommer bompenger og parkering, som jo avhenger av hvor du bor. Men dette blir fort mange penger i løpet av 10 år. 

     

    Drivstoffet blir nok ikke så mye på en nr 2 bil, men det blir jo fort et par tusenlapper i året.  Med en fossilbil kommer du neppe under 1 krone per km. Med elbil koster det sjeldent mer enn 0,15 krone per km. Hvis du i løpet av 10 år kjører så lite som 40 0000 km så er forskjellen i kostnad ca 34 000,- kroner... 

     

    Bare i forskjell i kostnad på veiavgift og drivstoff har man jo nesten betalt for hele bilen. 

    • Liker 2
  21. Grunnloven er jo en "regel", ikke en naturlov.  Så den er jo rett så lenge mange nok er enige om at den er rett. 

     

    Med mindre man drar inn moral og/eller tolkning av loven. Man kan jo mene at en lov er etisk eller moralsk gal, eller at hvordan den tolkes og brukes er gal. Men en lov kan jo ikke være rett eller gal uten noe å sammenlikne det med. 

    Når folk sier at "loven er feil", mener de jo egentlig ikke det. De mener at de er uenige med loven basert på deres oppfatning av hvordan verden burde være. 

     

     

    Det første som slår meg blir jo fysikkens lover. Det er mange av de, men la oss ta lysets fartsgrense i vakuum. Den loven er riktig og den har blitt testet flerfoldige ganger og passer helt overrens med lyset.

     

    Hadde man derimot kommet med en lov som påstod at fartsgrensen til lyset i vakuum var lavere enn det den egentlig er så hadde jo loven vært feil. 

     

     

    Men disse lovene er deskriptive. De beskriver hvordan ting er. Juridiske lover bestemmer hvordan mennesker skal oppføre seg uten å få straff. Menneskets lover kan du bryte, men du får straff. "Naturlover" kan du gjerne prøve å bryte, men du kan ikke bryte dem. 

     

    Disse lovene er bygget opp på en helt annen måte enn juridiske. Vi har hypotese-teori-lov. Innen jus har man ikke et slikt hierarki. Innen vitenskap forsøker man jo aktivt å motbevise/bryte hypoteser, teorier og lover. Innen det juridiske er det jo stikk motsatt, der prøver vi jo aktivt å IKKE bryte lover og forskrifter. 

    • Liker 1
  22. Ganske greit årslønn hvis man kan skaffe seg 2.5 mill gratis ved å sitte 1.5 år i et gratis hotell.

     

    Da tror jeg rett og slett ikke du vet noe om hvordan det er å sitte i fengsel... Ikke alle fengsler er som Halden Fengsel eller Bastøy. Jeg har ikke sittet inne selv, men kjenner noen som har det. Og lytter jevnlig til "RøverRadioen" på P2. 

     

    I tillegg er man jo stemplet for livet. 

     

    Og i dette tilfelle så får hun jo ikke lov til å ha en bankkonto. Det gjør livet veldig mye mer klønete, og dyrt. Du kan jo selv forsøke å betale en giro kontant. Da må man enten oppsøke de du skylder penger og betale dem kontant, eller gå i banken og betale kontant der. Da med et gebyr som gjerne er på 75-100 kroner per giro... I en normal hustand utgjør dette fort vekk i snitt gjerne en tusenlapp i mnd. (Husk at all netthandel må betales med giro). 

     

    Så jeg ville iallefall ikke byttet plass med henne i bytte mot 2,5 millioner. 

    • Liker 1
  23. Donald Trump og en medforfatter utga tidlig 2000 ei bok med tittel "The America we deserve", hvor det står at det forventes en stor terrorhendelse i New York og at en  Bin Laden vil bli gitt skylda for hendelsen.

     

    Trump står forresten på "dagen" da de 3 tårnene raste, i intervju og forteller at det må være eksplosjoner som forårsaker kollapsene. Han forklarer sin kjennskap til styrken og dimensjonene på stålbjelkene ut fra selv å ha sett skadene på stålkonstruksjonen etter 1993-eksplosjonen. "Those steel beams are huge" sier han, og forklarer hvordan denne skaden ikke hadde noen betydning for bygningens bære-evne.

     

    I dag vet vi (veldig mange) at tårnene ble sprengt, ut fra kollaps-fakta som er vurdert nøye av eksperter i stort antall.

     

    Vi vet også hvordan media ikke tør delta i noen teknisk faktadebatt om tårnene eller kollapsen, fordi de vet at de taper.

    Det eneste de kan gjøre er å kalle folk konspi-teoretikere, som er virkelig amatørmessig, men det eneste politisk korrekte for å beskytte bandittene som var med på dette (hint: ikke de "19 kaprerne").

     

    Norwegian Media Goes Berserk, Then Silent, Over Articles by AE911Truth Authors

    https://www.ae911truth.org/news/394-news-media-events-norwegian-media-goes-berserk-then-silent-over-articles-by-ae911truth-authors

     

     

    Ko-ko. Ko-ko! 

     

    Det å forvente en terroraksjon mot USA trengte man ikke akkurat å være sanndrømt for å spå. En ødelagt klokke viser jo korrekt tid to ganger i døgnet. Det at Bin laden stod bak var ikke noe Trump nevnte med et kløyva ord forbindelse med dette. Dett at han nevnte dette navnet i samme bok betyr ikke at det er en sammenheng. Og selv om Trump faktisk skulle ha nevnt dette i sammenheng ville ikke det vært noen overraskelse heller. Bin Laden var godt kjent som potensiell terrorist. 

     

    Det finnes mer enn nok konspirasjoner rundt 9/11 til at du trenger å gulpe opp tøv som er motbevist en haug med ganger. Skjønner du ikke at du faktisk bidrar til å fjerne fokus fra de konspirasjonene som faktisk skjedde? 

     

    De ekte bevisste eller ubevisste konspirasjonene som gjorde at USAs myndigheter undervurderte farene fra Saudi Arabisk finansierte terrororganisasjoner. Konspirasjonene som gjorde at USA gikk inn i Irak. 

     

    Er virkelig ikke de ekte og beviste konspirasjonene spennende nok for deg? Trenger du tøvete konspiranoia når virkeligheten er så ille som den er? 

     

    Og hvis ikke virkelighetens konspirasjoner rundt 9/11 er ille nok, så finner du mer enn nok av konspirasjoner USA har medvirket til i Amerika. Se bare til Cuba, Venezuela og flere andre stater i sør. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...