Gå til innhold

Thomas Henden

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas Henden

  1. Det var nyttig informasjon, men logisk at været beveger seg slik.

    Bare så synd at noen er så fanatisk motstandere av å høre om menneskeskapt global oppvarming at bare det å nevne hvordan værsystemer fungerer, tas som et tegn på "konspirasjonsteorier" om global oppvarming, og så må man finne på alt mulig for å diskreditere måten ting blir kommunisert på - jeg forstod veldig godt hva en slik "elv" er for noe, akkurat som vi har brukt ordet "jet"-strøm, uten at noen har reagert, sannsynligvis fordi ordet ble funnet opp, før man visste om klimaproblemer. 
     

    • Liker 4
  2. Mye av problemene, og ikke minst kostnadene med ekspropriasjon hadde man unngått ved å bygge bybane,

    som i Bergen, med mye mindre fotavtrykk enn t-bane. Ikke noe TBM her, her skal alt graves opp og i dette 

    aktuelle tilfellet, er det en av sidetunnellene for nødutgang som lager problemer.

    Da hadde man også kunnet ta seg råd til å la linjen gå lenger ut på Snarøya. 

    I tillegg burde lærdommen for ettertida være at man bygger slike kollektivprosjekter tidlig når et område

    bygges ut, før det kommer i konflikt med så mange eiendommer, så man slipper å kjøpe ut en masse

    grunneiere. Fornebubanen ble faktisk planlagt samtidig med Lilleakerbanen, for hundre år siden, som da

    slapp unna denne problemstilingen. Likeså med mange av de andre t-bane - og trikkelinjene, i stor grad ble

    de bygget i forkant av byutviklingen, så tenk at man greie å være mer forutseende, for et par generasjoner siden,

    enn nå!

    • Liker 2
  3. Beklager men det toget her har allerede gått for lenge siden. Digitalt er kommet for å bli enten en liker det ikke. Selv velger jeg faktisk å betale ekstra for spill for å få dem digitalt vel vitende at jeg kan kjøpe dem billigere. Jeg er ikke interisert i å ha fysiske spill lengre etter flere ti år meg skrot som ligger rundt å tar plass.

     

    Alle dataspill er jo digitale, så...

  4. Jeg har hørt det argumentet om at man må ha ladebrikke gjentatte ganger, fordi det er for mye gebyr ved kortbetaling, men forstår det bare ikke, når en Cola og en sjokolade kan betales på toget med kort, eller sogar toalettbesøk med kontaktløs betaling og det er vanligvis beløp av samme størrelsesorden som "full tank".

     

    Nå skal det sies at samme ladebrikke kan registreres hos flere leverandører og man kan ha

    flere ladebrikker, til hver person som bruker bilen og én liggende i bilen i tilfelle man låner den ut osv. Men det styret med ladebrikker var unødvendig, gitt at man altså kan betale for både sjokolader og toalettbesøk uten at gebyrene tydeligvisvis er for store.

  5. Er bufferbatteriet virkelig på bare 2kWt og skal yte opptil 40kW, så er det en output på 20C, og da må det jo lades opp rimelig raskt også, så det høres ut som det blir mye slitasje på dette batteriet i i forhold til et større batteri, mindre mulighet for gjenvinning av energi ved oppbremsing, pluss at hydrogen er mye dyrere enn elektrisitet. En kan se at hydrogen kan være aktuelt for flåtekunder, sikkert i lokomotiver og lastebiler/vogntog, hydrogen i stedet for diesel osv. kanskje etterhvert i fly, men ikke for folk flest, for 1.5-2 kr/mil er "litt" rimeligere enn 10 kr/mil, pluss at tiden er moden for å fjerne avhengigheten til bestemte steder å fylle drivstoff, steder som får en monopolstatus, da en ikke kan tanke hydrogen hjemme, fra eget solcellepanel. Ja, en har fordelen av å kunne fylle raskt, så er spørsmålet hva tid er verdt vs penger. For noen er den tiden verdt så mye at de trenger rask fylling, men langt fra for alle når prisen er såpass mye rimeligere for strøm.

    • Liker 3
  6. Det er enkelte her som er opptatt av hva hvis de hadde boret seg gjennom batteriet til en elbil - men det hadde nok også blitt "Interessant" om de hadde boret seg gjennom bensintanken på en vanlig bil, eller tja, en oljeledning, fjernvarmerør, eller ja, hovedvannledningen - det er mye som i grunnen ikke bør borres i, hvis man vil unngå "leven"... :-)

    • Liker 4
  7. En kommer ikke lenger inn på ruteren på 10.0.0.138 og den angitte lenken for å endre på innstillingene, virker heller ikke. Ei heller hjelper det å velge de alternativene DNSene på egen, lokal ruter, Telenor har likevel blokkert deler av trafikken, Telenors "Nettvern"-side viser at filtreringen er slått på. Fildeling virker heller ikke, her blokkeres det uavhengig av om man skulle lastet ned noe som er lovlig eller ikke. For eksempel ligger det mye abandonware og annet, så det er ingen tvil om at det er mye "usynlig" sensur der ute.

     

    Hvis man er redd for tvilsomme sites, så skal man huske på at Google legger inn advarsel om man er i ferd med å gå inn på et sted som er tvilsomt, og nettlesere har vel til en viss grad, også en slik funksjon.

     

    Når dette er sagt, forstår jeg at sånn som barneporno blokkeres, men utover de mest ekstreme tilfellene av slikt, så virker det mer en suspekt at man ikke uten videre kan velge alternativ DNS, komme inn på Telenors ruter/modem og gjøre noen endringer, lenger.

  8. Synd at noen kverulerer slik - så mye som man sparer av andre utgifter på å kjøre elektrisk, og med de forbehold vi alle vet at batterimålere må leses med.

     

    For kjører man drosje elektrisk, sparer man ekstra mye bare på drivstoff, og da blir en veihjelp i ny og ne, når man tyner marginene såpass mye, ingen big deal.

     

    Det er også riktig at man bør unngå å tømme batteriet helt, alt for ofte. Elbilprodusentene har riktignok lagt inn skjulte sikkerhetsmarginer i begge ender, men det har ikke mobilprodusentene, dermed er det ekstra usunt å stadig lade mobiltelefoner og andre apparater helt ut og helt opp til 100%.

     

    Hadde ønsket en litt tykkere mobiltelefon (2-3 mm) mot at elektronikken sørget for at de øverste og nederste 10% var blokkert fra å brukes, samme taletid eller litt bedre, men at batteriet da beholdt sin kapasitet i årevis, slik som på elbiler ved normal bruk.

     

    Tilbake til Tesla - batterikapasiteten til Tesla er til og med god nok for drosjebruk, men det hadde selvsagt vært en fordel med flere ladepunkter på drosjeholdeplasser, så det er smart å bruke Tesla til drosje, men totalt usmart å gå til rettssak for et beløp som vel i egenandel ikke tilsvarer mer enn en tank med bensin eller noe. Veldig merkelig sak som burde vært avklart på et lavere nivå, en hadde forventet mer av en drosjesjåfør som i utgangspunktet tar sjansen på en ny (og bedre) teknologi, at han setter seg inn i det som er nytt - og da faktisk, som alle andre, er litt obs på det åpenbare, angående rekkevidden. Tror heller ikke Tesla regnet med at bilene skulle brukes som drosje, så at de likevel oppgir gjenværende rekkevidde, stort sett såpass godt, også i følge drosjesjåføren selv, er ganske så imponerende.

    • Liker 3
  9. Mens de fleste firmaer, om noe, begynner med å skylde på brukeren når det oppstår problemer, så er Elon Musk raskt ute på Twitter og gjør det straks klart, at brukererfaringen er notert og hvilke endringer som må gjøres.

     

    (Det virker jo forsåvidt som brukeren var skyld i ulykken, objektivt sett, men Elon Musk er likevel opptatt av hva som må forbedres)

     

    Om denne Teslaen er den eneste bilen man kan overleve i etter en så stor kollisjon kan selvsagt diskuteres, men det er intet mindre enn imponerende at det er mulig å gå ut av en bil som har kollidert i nesten 100 km/t, med et stillestående objekt og med mindre skrammer. Merk også at bilen heller ikke tok fyr, som alle tror at elbiler må gjøre ved slike tilfeller.

    • Liker 4
  10. I borettslaget jeg bor i på Bjørndal sør i Oslo, skal det monteres trådløse målere både for individuell beregning av varmtvann og fjernvarme (én måler per radiator) og i tillegg rulles AMS ut i disse dager her.

     

    Jeg spurte for moro skyld driftsleder om det var kommet inn noen protester eller innsigelser "pga strålingen", men han hadde ikke hørt noe om det!

     

     

    I vår del av byen bor det nok ikke mennesker med de aller høyeste inntektene eller statistikk sett de best betalte jobbene, men - derimot flere jeg kjenner til som har god utdanning/jobb/inntekt, er svært redde for de nye trådløse målerne, så det er merkelig hvordan dette er, at høy utdannelse/god jobb, ikke er noen garantist for rasjonell tenkning i denne saken.

     

    Da jeg ringte Hafslund angående montering av ny strømmåler (som de i utgangspunktet gjorde uten forhåndsvarsel i borettslag der sikringsskapet er i felles oppgang) for å pirke litt på det og avtale tid så jeg visste når montøren kom og slo av strømmen, så gjorde jeg intuitivt følgende:

     

    Var veldig nøye på at jeg gjorde opppmerksom på at jeg så fram til den nye strømmåleren, at jeg ikke ringte fordi jeg ville protestere på den fordi jeg forstod at det er som å sende noen SMS omtrent, og hun som svarte hos Hafslund var helt fra seg av begeistring/lettelse!

     

    Det var åpenbart at her hadde mange skutt på pianisten, at hun hadde tatt i mot mye dritt fra dem som ikke ønsker AMS, og det var ganske skremmende, og som sagt - høyere utdanning er ingen garantist for at man opptrer rasjonelt i denne saken.

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...