Gå til innhold

n.v.t.

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av n.v.t.

  1.  

    13 hours ago, Trestein said:

    Som dagt mercedes har alle rede solid state batterier for salg. Det betyr at de har utviklet batteri og klart å lage fabrikasjonsutstyr for slike batterier.

    Disse solid state batterier er av type LMP (lithium metal polymer) produsert av BlueSolutions (https://www.blue-solutions.com/en/blue-solutions/technology/batteries-lmp/). Ifølge eieren Bolloré Group har de allerede 400 busser med disse batterier kjørende (https://www.bollore.com/en/activites-et-participations-2/stockage-delectricite-et-systemes/blue-solutions-films-plastiques/), så Daimler er ikke først ut. Batteriet er også brukt i en liten elbil, i kombinasjon med supercapacitor, siden 2011! (https://en.wikipedia.org/wiki/Bollor%C3%A9_Bluecar).

    Jeg er usikker om dette er batteriteknologien vi alle venter på. Energitettheten av LMP er lavere enn state-of-the-art lition-ion batteries (https://iopscience.iop.org/article/10.1149/1945-7111/ab7221). Selv Daimler sier moderne nickel-manganese-cobalt batterier er kraftiger enn solid state: "Mercedes-Benz wants transport operators to have the choice: the eCitaro G and eCitaro will both be available with the option of solid-state batteries or new, more powerful NMC batteries." (https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko.xhtml?rs=0&ls=L3NlYXJjaHJlc3VsdC9zZWFyY2hyZXN1bHQueGh0bWw_c2VhcmNoU3RyaW5nPXNvbGlkK3N0YXRlJnNlYXJjaElkPTAmc2VhcmNoVHlwZT1kZXRhaWxlZCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT1saXN0JnNvcnREZWZpbml0aW9uPVBVQkxJU0hFRF9BVC0yJnRodW1iU2NhbGVJbmRleD0wJnJvd0NvdW50c0luZGV4PTU!&oid=47518230)

    • Liker 2
  2.  

    Vi har hatt brettbare laptoper i mange, mange, mange, mange, mange år. Største problemet til Il Sam Sung er vel at de absolutt skulle ha OLED, som er fullstendig idiotisk på noe som skal være dynamisk.

    Nå tror jeg du roter her. For OLED skjermer lar seg ganske enkelte brette, det gjør ikke LCD.

    Jo, LCD lar seg brette, men levetiden er dårlig.

    https://www.youtube.com/watch?v=hUBsxCcJeUc&feature=youtu.be&t=387

  3.  

    skroget er billig å reparere men det som koster er å strippe skroget og deretter innrede og utstyre det for alt er jo ødelagt av vann som fks kabler , isolasjon , innredning , mekanikk osv ++++

    Problemet er all salt-avleiring som legger seg der maling ikke kommet til, under spant, dragere, etc. som i utgangspunktet er malt tett. Men ved lang eksponering av saltvann vil saltet trenge igjennom malingslaget og fylle opp hullrommene som igjen vil tørke ut og kun salt vil ligge og godgjøre seg over en lengre periode før man plutselig må skrote skipet siden all den skjulte rusten gjør skipet strukturell upålitelig.

    Godt mulig du har rett i det. Hva med ballast tanks, som typisk er eksponert i samme måte? Blir de coatet eller sveiset på spesielt vis?

     

    Jeg tviler på at fregatten kommer til å seile under norsk flagg igjen. Kanskje bare som mål for å teste Kongsberg sine missiler på ;-)

    • Liker 1
  4. Så kan vi antagelig (forhåpentlig ) følge med på om havet stiger rundt om på kloden, og/eller om vulkanske- og korall- øyer naturlig synker.

     

    Du kan jo se selv. Meg er dog ingen vulkanske øyer eller koralløyer bekjent i Norge ;-) Tjenesten sier (selvfølgelig) ingenting om havnivå, den kan du lese om her https://en.wikipedia.org/wiki/Sea_level_rise or stigingen ligger nokk så stabilt på litt over 3,3mm/år.

     

    Tjenesten fungerer veldig bra og kartet er responsiv og detaljert. Artig å leke med!

  5. > «Selv om reisen fremstod slik at den var ferdig bygget, betydde ikke det at reisen var klar til støpning»

     

    Nå er ikke jeg i bransjen, men det er mye arbeid som går foran selve støpingen, slik som snekring av støpeformen og fletting av armering. Det høres merkelig ut at en skal holde på med det før brureisen er deklarert ferdigstilt. I hvert fall virker det som det er mange personer som hadde lang tid å oppdage at ting tas ut av rekkefølge, eller verre, ikke maktet å varsle om det.

  6. Det er ikke bare dine måledata som din måler stråler fra seg. I med at de fleste målere vil danne et RF mesh-nettverk for kommunikasjon [1, 2], vil du typisk også motta data fra dine naboer for så å sende de videre. Kjelleren, som mange har strømmåleren installert i, er ikke det beste stedet å ha en RF sender. Særlig når den skal snakke med målere i kjellerne rund deg. Siden måleren skal ha en HAN port uansett og avstanden til en Internettoppkobling i mange tilfeller ikke er lang, er det ikke sikkert RF mesh-nettverk er alltid den beste løsningen.

     

    Uansett om overfølsomhet for EMS er fysisk eller psykologisk og reell eller ikke, så vil belastningen variere fra installasjon til installasjon, og avvike fra oppstilling i lab.

     

    Det er ikke skrevet om AMS-målere vil konkurrere om plassen med lignende teknologier som LoRa [3], eller om de faktisk vil bruke samme teknologi og dermed bygge ut LoRa dekningen. Det hadde kanskje vært en god ide, om det skal være RF.

     

    [1] https://www.aidon.com/nb/vare-losninger/effektiv-kommunikasjon/

    [2] https://www.kamstrup.com/en-en/products-solutions/smart-grid/communication/radio-mesh

    [3] https://www.lora-alliance.org

×
×
  • Opprett ny...