Gå til innhold

Klyngve

Medlemmer
  • Innlegg

    265
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klyngve

  1. Hei,

     

    Jeg har tenkt å kjøpe min første HTPC, og har kommet frem til noe som virker ok: Handleliste på komplett.no. Jeg har lyst til å installere linux og bruke XMBC, men er litt i tvil av to grunner. Den første er at linux har tradisjonelt ikke vært veldig bra i kombinasjon med AMD-grafikkprosessorer. Den andre er at jeg vil bruke tjenester som nrk-nettv, netflix, vudu, og kanskje hulu. Jeg setter stor pris på alle kommentarer og forslag til forbedringer av oppsettet.

     

    Merk: Jeg har en 2,5" SSD liggende.

     

    På forhånd takk for alle svar!

  2. Hei. Jeg ser etter en grunn forsterker som får plass i tv-bordet mitt som er 38 cm dypt. Etter en del leting ser jeg at dette ikke er helt trivielt, ettersom de fleste forsterkere er rundt 38-40 cm dype.

     

    Jeg hadde først sett meg ut Hegel H70 før jeg la merke til at den ikke kom til å passe (denne er 41.5 cm dyp). Denne likte jeg godt sammen med System Audio SA1750-høytalerne fra Soundgarden. Jeg vurderer fortsatt å kjøpe SA1750-høytalerne, siden disse både var pene, hadde god lyd og var satt ganske mye ned i pris. Men jeg må altså finne en annen forsterker.

     

    Til nå har jeg bare funnet et par alternativ som jeg tror kan passe: Denon B-110+, som koster 12000 g Bel Canto e.One S300i som koster 17000 kroner, begge fra fra Oslo Hi-Fi Center. Sistnevnte er igrunn litt for dyr.

     

    Jeg kan generelt sett veldig lite dette, og setter stor pris på tips til hva jeg kan/bør kjøpe.

     

    Edit: Jeg ser at jeg burde brukt ordet grunn i stedet for ordet slank.

  3. Du finner ikke CoPilot i markedet på telefonen fordi det er et program som koster penger.

    Sygic selges ikke gjennom markedet, men kun via deres egen hjemmeside.

     

    Du kan lese om alle programmene som distribueres via Googles marked her:

    http://www.androlib.com/

     

    Ein bør også nemne NDrive i samanheng med Sygic og Co-Pilot. NDrive kan du laste ned gratis frå markedet, og så kjøper du kart via betaltenesten deira. Kart for skandinavia koster 45 euro.

     

    Eg har brukt dette programmet eit par gongar, og eg er rett og slett imponert. Programmet er raskt og responsivt, og det fungerer utruleg bra. Det skal seiast at nokre av fartsgrensene den rapporterer om er feil (til dømes ein del 30-soner på småvegar), men det meste er riktig, og fotoboksvarslinga fungerer også veldig bra.

  4. Det tar tid å regne ut roten av 2 og tallet e også. Men hvis poenget er å få tiden til å gå så bør det jo konkurreres om å få mest mulig tid til å gå. For underholdningsverdien av tidsfordrivet bør man jo egentlig regne noe manuelt. Ikke sitte å se på kjedelige tall som regnes ut på en PC. (Beklager om jeg sårer noen matematikere ved å kalle pi for et kjedelig tall)

     

    Du sårer du ikke noen, men undervurderer PI's spendnde egenskaper. PI er en av de mest spendende og fasinerende tall i matematikens historie. Den har blitt oppdaget for over 2000 år siden, men fremdles ingen menneske, datamskin eller GPU kan regne ut den eksakte verdien av PI, ikke i løpe av 30 dager helle. Forresten, dette betyr at overskriften er feil og misvisende.

     

    PI er veldige spendende fordi den beviser at vår nåværende matematisk logikk er ikke i stand til å gi en nøyaktige beskrive av virkligheten (i dette tilfelle sirkel).

     

    Det som er felles for pi, e, kvadratrota av 2 er at dei er irrasjonelle. Matematisk kan dette forklarast ved at dei ikkje kan skrivast på forma m/n, der m og n er reelle heiltal (0,1,2,...). I praksis tyder dette at dei har uendeleg mange desimalar, som igjen tyder at ein ikkje kan "rekna" verdien av pi eksakt. Dette gjeld alle irrasjonelle tal.

     

    Pi er sjølvsagt veldig spanande (i ein matematikers auge), tildømes i kompleks analyse, der e^(-pi*i) = -1, i = sqrt(-1). Men det er ganske rart å seie at pi viser at vår noverande matematiske logikk ikkje er i stand til å gje ein nøyaktig skildring av røynda. Det at ein ikkje kan skrive pi på desimalform tyder ikkje at ein ikkje kan gje ein nøyaktig skildring av ein sirkel eller ei kule.

     

    Og som så mange andre har påpeikt viser tittelen liten forståelse av konseptet 'irrasjonelle tal' (om ein vil vite meir om desse kan ein søkje dei opp i wikipedia - det er gode artiklar både på nynorsk og bokmål).

  5. Eg har bestilt ein D2 frå vostok.no no, og reknar med eg vert nøgd. Den virka topp på alle områder med unntak av lommebruk, men det trur eg skal gå bra.

     

    Det einaste eg ikkje veit om eg kjem til å verte nøgd med er mikrofonen. Eg er vand med X5, som har ein veldig god innebygd mikrofon (eg har tatt opp ein del konsertar og resultatet vert overraskande bra til å vere ein mp3-spelar).

     

    No skulle eg ha kjøpt meg eit par nye øyrepluggar (eller hovudtelefonar) også. Eg har eit par Shure e2c som eg likar godt, men ledningane byrjar å sprekke og verte dårlege. Eg har også ein Sennheiser HD555. Denne likar eg veldig godt, men den slepp ut all lyden så eg kan ikkje bruke den på lesesal og på reiser. Eg treng difor ein erstattar til e2c... (hmm... dette er feil forum å ta opp ein slik sak, når eg tenkjer meg om, men eg skriv det likevel, eg).

  6. Veit du noko om korleis mikrofonen er på dei to modellane? Opptak er relativt viktig, og ettersom prisforskjellen er ganske liten (ca 2100,- for D2 med 8GB vs. ca 2300,- for iAudio 7 med 16GB) kan eg helle mot D2 viss den er betre på fleire måtar enn at den har god støtte for video.

     

    Er det nokon som veit om andre spelarar til ca. same prisklasse som kan samanliknast med desse produkta (iAudio 7 og D2)? Då eg kjøpte X5L for nokre år sidan såg eg ein del på iRiver, men eg har ikkje funne nokon tilsvarande konkurrerande modell frå dei no.

  7. Hei,

     

    eg skal ha meg ny mp3-spelar. Eg har ein iAudio X5L som framleis fungerar, sjølv om den har eit par småskader. Den nye spelaren må vere i same klasse som iAudio X5L, bortsett frå at eg vil ha ein mindre spelar og dermed antakeleg ein flash-spelar. Altså:

     

    - Lagring >= 8 GB

    - Lydopptak i bra kvalitet (voice in)

    - Lyden generelt bør vere bra

    - God batteritid (viktig!)

    - Må spele filer som flac og ogg vorbis

    - Kan ikkje vere avhengig av iTunes eller WMP

     

    Ting som ikkje er viktig:

     

    - Filmavspeling

    - Radio

    - Pris (dvs. pris må vere mindre enn 4000,-)

     

    Ettersom eg var nøgd med X5 har eg sett litt på iAudio, og ser at D2 passar ganske bra til mine behov. Er det nokon som har erfaring med den eller liknande spelarar? Har til dømes Iriver ein spelar som kan konkurrere mot D2?

  8. Eg har oppdatert Vista idag, og ser at det har kome ein optional oppdatering (sjå under). Eg finn ingen informasjon om denne oppdateringa, men ettersom det er link til "...driverid=...", kan det sjå ut som om dette er ein eller annan driveroppdatering. Ved å klikke på linken under "More information" kjem eg berre til winqual-sida kor eg ikkje finn nokon forklaring på oppdateringa. Er det nokon som har ei forklaring?

     

    Oppdateringa:

     

    "nVidia - Video - NVIDIA GeForce 8800 GTS

    Download size: 50,5 MB

    You may need to restart your computer for this update to take effect.

    Update type: Optional

    nVidia Video software update released in August, 2007

     

    More information:

    http://winqual.microsoft.com/support/?driverid=20080514

     

    Help and Support:

    http://support.microsoft.com/select/?target=hub"

  9. Eg har ingen behov for å bevare XP, men eg vil gjerne bevare XP inntil eg har fått Linux til å virke.

     

    No har eg ein harddisk, ein partisjon, ca 40GB. Er det mogleg å partisjonere om slik at der er 20GB (til dømes) upartisjonert, og så boot'e frå win-partisjonen (boote frå ISO) og installere på den upartisjonerte delen? Altså:

     

    1 - Ompartisjonere for å lage ein tom partisjon

    2 - Boote ein linux-install frå win-partisjonen

    3 - Installere på tom partisjon

  10. Hei,

     

    eg har ei gamal Gateway Solo 3350 maskin (128MB ram, 700MHz). Den køyrer winXP no, men eg har ingen lisens, noko eg ikkje kan leve med. Dessutan vert det litt småtreigt. I tillegg har eg ingen bootbar cd-rom for å installere nytt OS. Eg har derimot nettopp lest om WUBI og ein installer for Debian frå windows. Eg har ein del erfaring med Linux frå før, men berre som generell brukar - aldri som driftar eller administrator.

     

    Eg er på veg til å prøve Wubi med Xubuntu, ettersom eg har forstått at dette kan fungere bra. Spørsmålet er: Er det betre å prøve den omtala Debian versjonen? (Artikkel på hardware.no i skrivande augeblink.) Og vert ytelsen påvirka av at eg berre installerer til ei fil på windows-disken?

     

    Om nokon har generelle tips eller ein form for svar på det eg lurer på vert eg veldig glad! :)

  11. Men då må eg likevel køyre windows? :(

     

    Og eg såg nettopp på komplett.no, eg fann ingen ekstern dvd-rom for under 700 kroner, eg... som sagt treng eg ein ekstern, ettersom det er ei lita bærbar maskin utan plass til intern cd-rom.

     

    BIOS har støtte for booting frå:

    - ATAPI cdrom

    - Removable disks (floppy drive)

    - Hard disk

    - Boot to Lan (3COM Network Boot)

     

    BIOS er PhoenixBIOS. Eg er ikkje veldig erfaren med BIOS-bruk.

     

    Edit: Reboota for å sjekke BIOS-ting...

  12. Hei,

     

    som emnetittel seier: Eg vil installere Ubuntu (eller ein annan ganske brukarvennleg versjon av Linux) på ei bærbar datamaskin som ikkje har CD-rom. Til dette trenger eg hjelp.

     

    Eg har nettopp kjøpt ei gamal bærbar datamaskin av typen Gateway Solo 3350. Det var allereie ein installert versjon av winXP utan godkjend lisensnøkkel på maskina. Det er denne eg brukar no, og alt fungerar som det skal, bortsett frå cd-drevet som følger med. Det er altså ein ekstern cd-drev av merket TEAC, men eg får den ikkje til å virke i XP. Eg får heller ikkje til å boote frå den. Det skal seiast at XP fungerar ok, men eg vil ikkje bruke 1000 kroner på å kjøpe ein lisens til XP - noko eg bør om eg skal behalde, ettersom eg treng oppdateringa og liknande. Dessutan har eg lyst til å sette meg meir inn i Linux. Eg brukar Linux både på skule og jobb, og har litt erfaring frå før, men eg har aldri installert og administrert Linux sjølv.

     

    Så altså: Korleis kan eg bytte ut winXP med til dømes Ubuntu utan å boote frå CD? Eg har heller ingen gamaldags diskettstasjon tilgjengeleg...

  13. Takk for gode råd, noadmin og alle dykk andre! Eg har tenkt å sjekke litt meir rundt prisar når eg skal leggje inn bestillinga. Vil prøve prisguiden si handlekorg, til dømes. Brukar komplett no berre for å ha litt oversikt. Men eg har gode erfaringar med komplett, og ser ikkje bort ifrå at eg kjøper det meste der om det ikkje vert stor prisforskjell.

     

    Eg veit ikkje kva E.P.P. er for noko, men grunnen til at eg kjøper 4*1024 er at eg ikkje kjem til å oppgradere ram på lenge, og når eg først gjer det kan eg oppgradere heile settet. I tillegg har eg høyrt at det kan lønne seg å fylle 4/4 mot å fylle 2/4 slots. Uansett, den eg har valt kostar til saman ca 2000 kroner og har Latency 4, noko eg gjerne vil ha.

     

    Eg skal forresten prøve ein slik kjølepasta, ja. Det kostar jo ingenting, heller.

     

    No er det berre eit par dagar til eg har pengar. Gleder meg til å leggje inn bestillinga. Gruer meg til å vente, men det vert stas når det kjem! :)

  14. Då har eg lagt til antistatisk armband. Takk for tipsa om dette! Eg trur faktisk det skal gå greit å byggje ein PC. Og eg byrjar å verte nøgd med det eg har funne fram av delar, no. Mine siste spørsmål gjeng på om det er noko av det eg har valt som ikkje er kompatibelt? Eventuelt om PSU er for svak, om eg burde tenke meir på kjøling (som sagt før: kjem ikkje til å overklokke med det første!) og om der er deler eg burde med fordel bytte ut med andre i same prisklasse?

     

    PS! For dei som ikkje vil leite etter link til handlevogn: Her er den. :)

  15. Då har eg gjort eit par endringar:

     

    - Skifta harddisk

    - Skifta straumforsyning

     

    No har eg litt over 1000 kroner å gå på. Tips til ting som betrar maskina? Eller skal eg berre spare dei? Er litt usikker på om eg skal gå opp til GTX (ca +1000,-), men vil dette gjere at noko anna bør skiftast? Har eg plass til eit slikt kort i kabinettet? Vert det for varmt (sjølv om eg ikkje klokkar)?

     

    Ang. kjøling er eg framleis i villrede. For det første: Treng eg ein cpu-kjølar, eller kan eg berre fjerne den Zalmangreia eg har satt opp? Her kan det nemnast at eg mest sannsynleg ikkje kjem til å klokka, og om eg gjer det vert det lite. Til sist: Sirkulasjonsvifter. Bør eg skifte dei eg har valt?

  16. Om eg ikkje skal ha raptoren er det støy som vert den viktigste faktoren. Lagringsplass er ikkje noko problem, eg brukar ikkje veldig mykje av det. Som de kanskje ser har eg allereie lagt til ein 500GB eSATA disk. Eg treng ein ny ekstern, og denne kjem til å fungere som hovudlagringsplass. Altså vil ein erstattar for Raptoren ikkje trenge å vere stor (med tanke på lagringsplass), men stille og rask.

     

    Når det kjem til hovudkort, så ja, å ha støtte for DDR3 er kanskje ikkje så dumt. Men eg tek sjansen på at eg ikkje kjem til å ville ha DDR3 på ei god stund enno.

×
×
  • Opprett ny...