Gå til innhold

lnesland

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lnesland

  1.  

     

    Som nordmann som studere it. Blir framtiden slik at folk som har lyst og jobbe som programmer må flytte til utlandet? Virker litt sånn etter eg har vært på diverse meetups i norge og det ser ut som mange er redde for nedbemanninger. Mens når man snakker med folk i meetups i london, berlin og etc virker som dei får ny jobb tilbud kver dag.

     

    Så lenge du aksepterer lønnen i rupee, så ser jeg ikke noe problem?

    Hehe, kanskje det ja. Men for være helt seriøs i stor byene i Europa så blir man bombadert med jobb tilbud visst man programmer. Til og med eit liten kode bootcamp på 9 veker holder med og få seg jobb i utlandet. I Norge virker så minste krav begynner og nærme seg en master i data ingeniør pluss 3 års erfaring.

    I Norge skal alt være formelt. I utlandet, da spesielt USA, kan hvem som helst bli ansatt, så lenge de er lærevillige og kan litt.

  2.  

    Nå er det vel få som regner tapt timesbetaling på tusenlappen i timen når de går på Rema for å handle. Denne teite bussen vil kun bli fordyrende for kunden. Det enkle er ofte det billigste. Det betyr å gå til butikken selv.

    Nå er dette mer å betrakte som et pilotprosjekt. Altså ikke lønnsomt i seg selv, men som skal bidra til å kartlegge mulighetene og forske på forbedringsmuligheter lenge før noe slikt rulles ut i stor skala.

     

    Om 10 år kan dette prosjektet ha utviklet seg til noe levedyktig. Tenk deg en ny kjede som satser på konseptet:

    - Ingen behov for dyre salgslokaler

    - Ingen behov for kassaarbeidere

    - Ingen behov for sentrale lokaler med stor parkering

    - Redusert behov for pen hyllestabling for utstilling

    - Ørten kjøle og fryseskap kan erstattes av et mye billigere stort kjølerom

    - Mange av omlastingsoppgavene kan automatiseres

    - Mer effektivt for kjøperen. Man står på kjøkkenet og ser at smøret nærmer seg slutten, skriver det opp på handlelista og får det levert på døra

    - Ingen lukt av nybakte boller, grillmat, eller hyllerader med fristevarer å gå forbi, reduserer unødvendige kjøp.

    - Hurtiglister basert på ditt normale forbruk av ulike varer slik at du for eksempel fyller på med poteter.

    Sikkert bra. Hva gjør alle de som jobber i butikk idag da? Går på NAV, som du betaler for? Ikke alle er, eller kan bli gründere.

  3.  

     

     

     

     

     

    Staten er avhengig av inntekter. Moms utgjør ca. 19 % av de totale statlige inntektene. Hva om alle biler i eks. 2025 er unntatt fra moms? Det vil i så fall bety mange mrd. kr i reduserte momsinntekter for staten. Det er neppe bærekraftig, spesielt med tanke på at oljeinntektene vil falle kraftig i fremtiden og det blir stadig færre i arbeid for hver trygdet.

     

     

    De aller fleste av oss er jo inneforstått med at ett slik scenario ikke går. Men det er ikke poenget, hvilke ekstra utgifter har vi pga folk kjøper elbil pr i dag? 

     

    Reduserte statlige inntekter.

     

     

    Javel, er det gitt at disse folkene ville kjøpt bil om det ikke var for elbilen? Og når vi er inne på det, hvor stort var ditt bidrag til de reduserte inntektene i 2015? Jeg kan ikke huske å ha betalt inn noe ekstra, selv om jeg også er en del av "fellesskapet".

     

    En god del ville nok ha kjøpt en ny bil, ja. Kjøpte du eks. en elbil til 600.000 kr, så gikk staten glipp av 150.000 kr i momsinntekter. En ordinær bil (med forbrenningsmotor) til 600.000 kr ville ha sørget for 120.000 momskroner i statskassa (hvis fravær av andre avgifter).

    Mens sykehuset bruker 150.000,- på å behandle mennesker for lungeskader, etter all eksosen?

    Da ville jeg heller tenkt langsiktig, og momsfritak på elbiler, som jo det er bevist er mer miljøvennlige, selv under produksjon.

    • Liker 1
  4.  

    Kult!

     

    Det er et marked for avanserte traktorer til en kvart eller halv eller hel million, med selvkjøring, GPS-styring, TV og litt av hvert. Og så er det et stort marked for noe enkelt, billig, robust, fleksibelt som ikke trenger helt flate firkantede jorder.

     

    Enig,

     

    Men - en traktor skal dekke litt mer enn bare transportbehovet. Den skal også drive redskap som slåtteapparat, jordbearbeiding, pumping osv osv. Det betyr trepunktfest og kraftuttak i tillegg samt nok effekt og utholdenhet til å drive disse. Først da kan vi snakke om mekanisering av landbruket.

     

    Sånn på siden - mange utviklingsland importerer traktorer fra 60 tallet fra vesten for å mekanisere.

    Netopp. Bedre med en traktor og tilhenger. Til en traktor kan man koble omtrent alle slags redskaper.

  5. Jeg ville ikke hatt en iPhone selv om jeg fikk den gratis! Flere grunner til det, og her er de mest kjente.Elendig lyd til andre typer telefoner, samt generelt dårlig kvalitet og brukerstøtte, og alt for mange ladere til ipone / iPad tar fyr! I tillegg er produktene priset hinsides hva de er verdt.

     

    http://www.tek.no/artikler/iphone-er-den-darligste-telefonen-vi-har-hatt/136122

     

    http://www.nettavisen.no/na24/--iphone-er-rett-og-slett-et-drit-darlig-produkt/8490281.html

     

    http://www.dagbladet.no/2015/06/11/nyheter/dbtv/brann/hus/lader/39593704/

     

    Jeg ville ikke hatt en android tlf. om jeg fikk den gratis.

    Prisen til Android gjenspeiler leketelefonene.

    Folk er forskjellige, og det er lov.

     

    Android/Samsung tlf. som tar fyr:

    https://www.cnet.com/news/why-is-samsung-galaxy-note-7-exploding-overheating/

     

    Samsunglader tar fyr:

    http://www.techtimes.com/articles/155092/20160501/samsung-galaxy-s6-edge-catches-fire-with-official-charger.htm

     

    Unngå kjøp av Samsung tlf.:

    http://www.pcworld.idg.com.au/article/462529/five_reasons_avoid_samsung_galaxy_s4/

  6. Dette kan bransjen takke seg selv for, de har i alle år outsourcet kompetansen til India. Hvorfor skulle noen velge å satse på IKT når de vet at jobbmuligheter er små, og at de på kort tids varsel kan ble erstattet med en inder som gjør samme jobben til en fjerdedel av lønnen.

     

    Nå har jo endelig økonomene i Norge, og andre land, skjønt at det lønner seg å ha IT-folk i nærheten av produktet/bedriften. Muligens økonomene har samarbeidet mer med ingeniørene. Insouring blir jo mer og mer populært nå.

     

    Dessuten må man ha minst 5 indere for å gjøre jobben 1 nordmann kan. Vet ikke om dette er lønnsomt i lengden.

×
×
  • Opprett ny...