Jump to content

Morten82

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Morten82


 1. Takk for svarene rundt kabling av taklampe!

  1) Jeg er litt i tvil rundt om jeg burde feste nettkabelen med kabelkanal, ledningslist, eventuelt med en type klammer/stifter. Er noen av disse en no-brainer å bruke for betong? Jeg har ingen erfaring med hvor godt lim sitter langs betong, og om det er verdt å drille hull for 'skikkelige' fester.

  2) Det er totalt 3 taklamper som skal monteres. La oss si at jeg betaler en elektriker for å utføre. Kan man forvente at elektrikeren kan ta med drill for å lage brakettfester i betongtak, eller må drilling utføres i forkant av at elektrikeren kommer?


 2. Jeg skal feste en Philips HUE Aurelle i et betongtak. Men har ikke noe ordinært strømuttak for taklampe. Er nødt til å strekke kabel fra et støpsel (se vedlegg). Har ikke gjort noe lignende før, så et par spørsmål:

  1) Ser for meg at jeg bare kutter strømkabelen og strekker de 3 "indre kablene" inn i sukkerbit inni lampa. Det burde være så enkelt?

  2) Har dere råd om hvordan jeg best kan feste strømkabelen langs betongen, så den ikke henger og slenger?

  Screenshot 2022-09-23 175137.jpg


 3. Kvitter meg med noen gamle vegglamper som fulgte med i leiligheten min. Men de har etterlatt merker som jeg ønsker å fjerne. Gjelder gipsvegger. Trenger noen råd:

  1) De gamle ledningene gikk gjennom en kabelkanal som var limt fast i veggen. Jeg fjernet den så skånsomt jeg kunne, men det sitter igjen rester som stikker ut litt (se vedlegg). Hva er beste måten å fjerne dette på før jeg maler over? Kutte ut restene med noe skarpt, deretter gå over med sandpapir, og vaske med husvask?

  2) Det samme spørsmålet gjelder områdene hvor vegglampene var festet (se vedlegg). Her sitter mesteparten av malingen fortsatt; det er derimot litt "inntrykk" i veggen, og 2 hull som må tettes. Hva burde gjøres før jeg maler over her -- sandpapir, sparkelmasse, og husvask?

  IMG_20220923_170528.jpg

  IMG_20220923_165315.jpg

   


 4. Brune ting i toalettet er typisk ikke noe mystisk. Men ettersom jeg har null peiling: Er dette størknet skit, eller rust?

  Overtok leilighet, og oppdaget det for sent. Vurderer om det er mulig å få det vekk, eller om toalettet er modent for utskifte. Dette er et vegghengt toalett som ble montert i 2010. Problemet med dette "mystiskt brune" (bortsett fra at jeg ikke liker synet av det) er at det er såpass grovt at jeg ofte må skylle ned 2 ganger for å få ned mitt eget.

  Har forsøkt å helle kokende vann med grønnsåpe ned i toalettet, la det være der i 15 min, og så skrubbe vekk med grov lang børste. Men det sitter som støpt -- jeg fikk ikke løsnet så mye som et brunt lite korn.

  IMG_20220920_174610_resized_20220920_054655831.jpg


 5. Hei,

   

  Jeg har vært ansatt i et IT-konsulentselskap i rundt 4 år nå. De siste 3,5 årene har jeg vært fortløpende ute hos samme kunde. Nå har jeg sagt opp jobben min, og begynner i et konkurrerende konsulentselskap i april.

   

  Kunden jeg er hos har et sterkt ønske om at jeg fortsetter hos dem via den neste arbeidsgiveren min. De har nemlig gjort seg veldig avhengige av meg. Det er ekstremt hektisk hos dem nå, og jeg har en essensiell rolle i et viktig prosjekt som stadig har blitt forsinket.

   

  Den neste arbeidsgiveren min ønsker også at jeg fortsetter hos kunden jeg er hos. De har allerede en konsulent der som har sagt opp, og som slutter samtidig som jeg begynner hos dem. Dermed er det ideellt for neste arbeidsgiver om jeg kan fylle den ledige posisjonen i rammeavtalen de har med kunden.

   

  Min nåværende arbeidsgiver ønsker forståelig nok å fase meg ut fra kunden, og at jeg gjør kompetanseoverføring med en ny konsulent de kan erstatte meg med. Denne kunden er nemlig veldig viktig for dem.

   

  Det essensielle i problemstillingen er at jeg har en karantenekontrakt hos nåværende arbeidsgiver. Den sier at jeg ikke kan fortsette hos samme kunde før et halvt år etter at jeg har sluttet hos dem. Jeg vil naturligvis ikke bryte en kontrakt, og var innstilt på å slutte hos kunden. Men kunden mener at en slik karantenetid kan forhandles, og i tillegg har en tidligere kollega fra samme selskap fortsatt hos samme kunde til tross for at han hadde samme kontrakt som meg. I hans tilfelle frafallt karantenetiden i.f.m. forhandlingene.

   

  Selv er jeg ganske nøytral. På den ene hånd så trives jeg godt hos kunden, og synes det ville vært fint å iallfall bli ferdig med hovedprosjektet der slik at de ikke kommer i en slik vanskelig situasjon. Har også lyst til å gjøre godt inntrykk på neste arbeidsgiver, som vil at jeg skal fortsette. På den annen hånd har jeg vært der veldig lenge, og føler meg klar for nye utfordringer, så det er no big deal for meg om jeg ikke fortsetter.

   

  Det er uansett kun aktuellt for meg å fortsette dersom karantenetiden frafaller i forhandlingene. Når kunden og min fremtidige arbeidsgiver har spurt om jeg er villig til å fortsette der jeg er nå, har jeg sagt at jeg er åpen for det dersom det lar seg gjøre med tanke på karantenetiden.

   

  Jeg vil tro at forhandlingene vil gå i kundens favør. De sitter nok med de sterkeste kortene, samtidig som nåværende arbeidsgiver ikke vil gjøre noe som kan skade kundeforholdet. Det er også presedens for at karantenetid frafaller.

   

  Er det noen her som har erfaring med lignende situasjon? Setter pris på både etiske og praktiske innspill. Er det normalt at karantenetiden kan 'forhandles vekk'?

×
×
 • Create New...