Jump to content

Morten82

Medlemmer
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Morten82

 1. Det er tilsynelatende fuktskade på et lite område av parketten i leiligheten min. Vet dere om noen gode tiltak for å forbedre utseeendet på dette? Eller er eneste gode alternativ å bytte parketten?
 2. Takk for svarene rundt kabling av taklampe! 1) Jeg er litt i tvil rundt om jeg burde feste nettkabelen med kabelkanal, ledningslist, eventuelt med en type klammer/stifter. Er noen av disse en no-brainer å bruke for betong? Jeg har ingen erfaring med hvor godt lim sitter langs betong, og om det er verdt å drille hull for 'skikkelige' fester. 2) Det er totalt 3 taklamper som skal monteres. La oss si at jeg betaler en elektriker for å utføre. Kan man forvente at elektrikeren kan ta med drill for å lage brakettfester i betongtak, eller må drilling utføres i forkant av at elektrikeren kommer?
 3. Jeg skal feste en Philips HUE Aurelle i et betongtak. Men har ikke noe ordinært strømuttak for taklampe. Er nødt til å strekke kabel fra et støpsel (se vedlegg). Har ikke gjort noe lignende før, så et par spørsmål: 1) Ser for meg at jeg bare kutter strømkabelen og strekker de 3 "indre kablene" inn i sukkerbit inni lampa. Det burde være så enkelt? 2) Har dere råd om hvordan jeg best kan feste strømkabelen langs betongen, så den ikke henger og slenger?
 4. Kvitter meg med noen gamle vegglamper som fulgte med i leiligheten min. Men de har etterlatt merker som jeg ønsker å fjerne. Gjelder gipsvegger. Trenger noen råd: 1) De gamle ledningene gikk gjennom en kabelkanal som var limt fast i veggen. Jeg fjernet den så skånsomt jeg kunne, men det sitter igjen rester som stikker ut litt (se vedlegg). Hva er beste måten å fjerne dette på før jeg maler over? Kutte ut restene med noe skarpt, deretter gå over med sandpapir, og vaske med husvask? 2) Det samme spørsmålet gjelder områdene hvor vegglampene var festet (se vedlegg). Her sitter mesteparten av malingen fortsatt; det er derimot litt "inntrykk" i veggen, og 2 hull som må tettes. Hva burde gjøres før jeg maler over her -- sandpapir, sparkelmasse, og husvask?
 5. Brune ting i toalettet er typisk ikke noe mystisk. Men ettersom jeg har null peiling: Er dette størknet skit, eller rust? Overtok leilighet, og oppdaget det for sent. Vurderer om det er mulig å få det vekk, eller om toalettet er modent for utskifte. Dette er et vegghengt toalett som ble montert i 2010. Problemet med dette "mystiskt brune" (bortsett fra at jeg ikke liker synet av det) er at det er såpass grovt at jeg ofte må skylle ned 2 ganger for å få ned mitt eget. Har forsøkt å helle kokende vann med grønnsåpe ned i toalettet, la det være der i 15 min, og så skrubbe vekk med grov lang børste. Men det sitter som støpt -- jeg fikk ikke løsnet så mye som et brunt lite korn.
×
×
 • Create New...