Gå til innhold

asoeli

Medlemmer
  • Innlegg

    343
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asoeli

  1. Hei,

    til ditt første spørsmål vil jeg si at å kunne lese fra både Mac og PC tar jeg som en selvfølge. Men selger må kunne svare sikkert på dette.

    Det er ikke lett å finne bærbare med FW, men kanskje finner du Cardbus-kort med FW (om PC'n har port for dette).

    Har du tilgang til en eldre PC med USB og Win XP f. eks., er mulighetene for en fungerende FW tilstede. Det stilles ikke så store krav til rask PC for å overføre DV-bånd. Jeg gjør det som regel med en slik.

  2. Hei Paal!

     

    Du bruker kanskje Win 7?. Firewire-driveren i Win7 har skapt problemer for mange, inklusive meg. Det har vært luftet mange ganger på en nettside jeg ofte er innom (Magix), og anbefalingen har vært å bytte ut den eksisterende FW-driver med en gammel driver, (OHCI-kompatibel). Søk på FW-driveren i Enhetsbehandling om det er flere drivere på din PC og forsøk så å installere den gamle i stedet.

    Alternativet for meg har tidligere vært å bruke en gammel XP-maskin i stedet til å overføre DV/HDV til en USB-disk, det går problemfritt.

     

    Hilsen Andreas

  3. For det første: Enhver komprimering vil redusere kvaliteten. (Men det er ikke sikkert det er synlig)

    Digitaliseringen er gjort til 720x576, altså vanlig DVD-oppløsning.

    Hvilke filtype har du fått, f. eks. AVI eller MPEG2 ? Og hvordan skal du vise filmene? PC? TV? DVD?

    Du skal kanskje redigere filmene litt før de er ferdige. I red.programmet vil du kanskje kunne brenne til DVD, hvis det er aktuelt. Da vil programmet vel foreslå standard innstilling. Ellers kan WMV-filer bli noe mindre enn MPG.

    En god idé kan være å eksperimentere med forskjellige innstillinger med en mindre fil og se resultatet.

  4. De verdiene som er avbildet på SUPER-bildet, er ikke bare mine innstillinger. Les gjennom en gang til. Jeg brukte 25 fps, som originalfilene mine. Men du bør vel bruke samme framerate som originalfila? Og 'strekke' fila til slutt om du vil ha slow motion ? Jeg har ingen erfaring med dette. Et enkelt GoPro-opptak jeg gjorde med 120 fps strakk jeg til 10-12 ggr lengde, men brukte ikke proxy.

    Jeg vil anbefale deg å eksperimentere med noen få, korte opptak først og få erfaring. ----- Har du mange og/eller store filer, kan du la SUPER foreta all konverteringen om natten, om det går seint med en treg PC

    God nattt!

  5. Hei igjen,

    nei ingen hemmelighet, men jeg kjenner ikke til hvordan jeg skal legge ut et dokument (PDF + ev. en liten zip-fil) på dette forum.

    Vi benytter programmet Super til nedskaleringen, og 2-3 små hjelpefiler (zip-fila) til automatisering av re-namingen. --------- Veiledningen har jeg laget for medlemmer i klubben her som har mange Magix- brukere, og idéen er funnet på nettet. Det spiller ingen rolle hvilket red.program man benytter.

    Hilsen A.

    • Liker 1
  6. Gi ikke opp videoredigering med din PC ennå. Jeg kan sende deg en enkel oppskrift på proxyredigering, som du bør prøve først. Du trenger ikke investere noe.

    Du lager først en sterkt lavoppløst kopi av videofilene dine og redigerer disse. Det skal gå greit med en svak PC. Når redigeringen er ferdig, eksporterer du prosjektet til DVD eller ønsket filtype med de høyoppløste filene som kilde.

    Send meg en PM med din mailadresse, så sender jeg forslaget.

    Hilsen A

     

    PS Det er ingen selvfølge at en 4 år gl PC kan utnytte stor RAM.

  7. DV-formatet er 720x576, og lagring i DV-AVI på PC tar 12-13 GB pr time. Og det er lett å arbeide med uten veldig mye RAM. Men sørg for å få Firewire-port på den nye PC, det du ha for å overføre fra et DV-kamera. Og FW-driver som funker, det er mange som har problemer med driver og WIN 7.

    Skal du lagre på plater, er DVD naturlig synes jeg; ingen grunn til å oppskalere. Formatet på DVD er jo også 720x576. Men som en DVD tar fila mye mindre plass ( under 4 GB? pr time)

    Senere vil du redigere HD-film, og du må selvfølgelig ta høyde for det ved PC-valget. Men jeg tror du kommer veldig langt med 16 GB. ---- Og det er ikke bare RAM som teller, det er viktig at alle komponentene spiller godt sammen.

    • Liker 1
  8. S-video overfører vel bare bilde, ikke lyd. Du trenger den kabelen du må ha for å koble videokamera mot TV'n din. Så trenger du som arthon skriver en converter. Clas Ohlsson fører Magix Video Saver til kr. 599.- Der er alt du trenger, inklusive et enkelt redigeringsprogramm.

     

    Bilde #27 viser en Component-kabel, (Grøn-Blå-Rød) men han må vel bruke Composite (Gul for video og Rød/Hvit for lyd).

  9. Jeg har lest at noen Panasonic kan bruke USB, men det er Firewire som brukes til DV-kamera. Håper din eldre XP-maskin har Firewire-port, for det kan være problem med Win7 og Firewire. Du skal ikke trenge noen driver til ditt kamera. Men altså Firewirekabel, pass på at den passer både i kamera og PC (2 typer, for bærbar eller stasjonær PC!) Men selvfølgelig et (redigerings)program som du har. Så skal du kunne overføre videoene dine.

    Spør gjerne mer !

  10. Hvilken versjon har du? Dette gjelder MEP 16 og 17:

     

    Et prosjekt kan bestå av én eller flere filmer. Hver film ligger på sin egen Timeline, på samme måte som du kan ha flere dokumenter oppe samtidig i Word, og veksle mellom dem med Vindu- tasten eller Ctrl+F6.

    Bruk aldri Storyboard til redigering.

    Jeg antar du har lagret de tre kassettene som 3 prosjekter. (med filending .MVP eller MVD). Selve film-filene er kanskje AVI-filer.

    Åpne Kass 1 i Magix.

    Klikk Filmhjulet under monitoren, der vises Kass 1 med en hake foran, under det New movie (Ctrl+Alt+N) og Rename movie. Klikk New movie, du får et lite vindu: A movie is still open … Svar Don't close.

    Nå har du fått en ny tom Timeline, og kan trekke Kass 2 ned på Timeline. Gjør det samme én gang til, så har du alle tre filmene på hver sin Timeline.

    Velg enda en New movie, så har du en tom Timeline (nr 4) til å samle dine klipp fra de forskjellige filmene på.

    Nå kan du gå til Kass 1 ved å klikke Filmhjulet eller Ctrl+F6, markere det du vil kopiere, trykk Ctrl+C, veksle til nr 4 med Ctrl+F6 og trykk Ctrl+V (lim inn). Husk at klippet kommer der hvor markøren står. Slik kan du samle klipp fra de forskjellige kassettene.

    Dette prosjektet med 4 filmer kan du lagre med nytt navn og fortsette redigeringen siden.

    Når du er ferdig, må du slette Kass 1, 2 og 3 med Ctrl+F4, (Delete movie uten å lagre) og lagre det nye prosjektet ditt (Nr 4, som består av én film) med et nytt navn.

     

    Håper du kommer i havn, spør mer om du tror jeg kan hjelpe.

×
×
  • Opprett ny...