Gå til innhold

snarild

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snarild

  1. Hei,

     

    Har nettopp mottatt et Sony A7lll.

     

    Da jeg startet å bruke dette, mener jeg å huske at om jeg stilte inn iso, fokusmetode etc, så viste dette seg i øverst i søkeren. Nå kommer denne menyen frem i venstre bildet i søkeren. Sikkert noe jeg har kålet til. Har prøvd å tilbakestille kamera uten at det hjalp.

     

    Noen som vet hvor i menyen en kan styre slik?

     

    :)

  2. Hei,

     

     

     

    Jeg har 24,35,58,85mm f/1.4G for Nikon . Jeg har i dag et Nikon D810, men vurderer å skaffe meg et kamera til, da dette kan være praktisk.

     

    Det blir nok da mest sansynlig et D600/610 jeg kommer til å kjøpe, dette har 24MP VS 36MP på D810.

     

    Når jeg bruker begge kameraene, hvilken brennvidder ville dere foretrukket på de ulike kameraene, om det har nor å si.

     

     

     

    Burde D810 bli parret med mest vidvinkel som 24 og 35mm, men tanke på eventuelt større behov for beskjæring, og bruke liten tele på D600?

     

    Andre hensyn og ta….?

     

     

     

    Hva tenker dere om dette?

  3. Hei,

     

    Vurderer å emigrere fra Nikon og over til Sony, og da er det kanskje A7R11 som er naturlig å gå til, ettersom jeg i dag bruker et Nikon D810. Jeg blir fristet av Sony ettersom det er stabilisert hus, slik at en får stabilisering med all optikk.

    Jeg kjenner for lite til Sony(er på vurderingsstadiet så søker etter kunnskap), og blir litt forvirret over optikk utvalget som passer uten adapter,

     

     

    Jeg vil ha lysterk fastoptikk, Ca 24,35,50 og 85 mm, f/1.4-1.8, hvem vil passe uten adapter og hvordan er kvaliteten på de? og er de værtette?

     

    Hva er minuset og plussene med dette sytemet vs Nikon D810 med optikk?

     

    Kan en bruke Nikon optikk med adapter, hvordan blir i såfall kvalitet på dette og autofokus?

  4. Jeg heller mot carbon utgaven T1205X

    http://www.stavangerfoto.no/Nettbutikk/Stativ/Stativ---Tripod/Sirui/Sirui-Stativ-T-1205X-Ideelt-stativ-p%C3%A5-tur100579-p0000001717

     

    Men hvor stabilt vil et slikt stativ bli, med så tynne bein og 5 seksjoner pr. ben, på lengre lukkertider....? Er det i utgangspunktet et dårlig prosjekt?

    Vil det være greit med feks Nikon d810/D4 med 70-200 f/2.8?

  5. Tror jeg kommer til å gå for et stativ fra Sirui, da jeg har fått inntrykk av at de har god kvalitet og er forholdsvis rimelige sammenlignet med andre merker.

    For min del tror jeg det står mellom T-1005X (aluminium) og T1205X(carbon). Det ser ut til at dette er indentiske stativer, bortsett fra matrial valg.

    På hjemmsiden deres er det oppgitt at aluminiumsutgaven veier 1,1kg og koster i Norge ca 1200,- mens carbonutgaven er oppgitt til 0,9kg og koster ca 3000,-

    Lysten sier Carbon, mens fornuften sier aluminium. Det var en heftig prisdifferanse på de 200 grammene forskjell. Begge er jo uannsett lette.

     

    Er det andre fordeler med carbon vs aliminium enn vekten som bør hensyntas og som bør legges til grunn ved kjøp?

    Nå har vel carbon et minus med at det ikke tåler så mye som aliminium også?

     

    Setter pris på deres vurdering omkring dette valget også:-)

     

    http://www.sirui.com/sirui-t-x-series.html

  6. Har Canon 5D mkII og 16-35mm f2.8L som er det som jeg regner med det skal brukes til.

    Men har og et større prohus stativet bør tåle. Til nød en 70-200 f2.8. Så et stativ som tåler 4-6kg er helt ok for min del.

     

    Mitt bruk blir for det meste for turer i skog og fjell. Stativet jeg har nå veier vel 3,5-4kg, tungt og lagt. Heftig stabilt, men blir litt noe tungt å henge på tursekken over tid.

     

     

    Ok. Har hørt at oppgitte max belastinger må en ta med en klype salt. Men du mener at 4-6 kg holder t il dette og ikke blir for spedt....

     

    Mefoto og sirui ser begge flotte ut :)

     

    Denne også så fint ut, med litt større belastningsevne:

     

    http://www.stavangerfoto.no/Nettbutikk/Stativ/Stativ---Tripod/Sirui/Sirui-Stativ-T-1205X-Ideelt-stativ-på-tur100579-p0000001717

  7.  

     

    Det Sirui T-005KX så ikke så dumt ut.

     

    Det gjorde ikke det, må nesten innom og se på det en dag.

    Kom gjerne med en tilbakemelding på hvordan det var. Spesielt ang det om midtsøylen er lett å ta av.

     

    Er selv på utkikk etter tilsvarende stativ til bruk for D810 på reise.

     

    Hva slags utstyr tenker du å bruke oppe på disse Kristian, mener å huske du har pro fra Canon?

  8. Hei igjen,

     

    Har igjen prøvd å fabrikkresette Nikon d810 ved å holde de to knappene med grønn prikk på(QUAL og ?/-).

     

    Det kan virke som om det resetter endel, som at det går i fra modus M til P, bildekvalitetet forandres, lysmålingen gikk fra spot til evaluerende osv.

     

    Men, det virker ikke ikke som den resetter alt. Feks husker den de lagrede verdiene for microjusteringen i oppsettmenyen....

     

    Noen som vet hvordan en tilbakestiller ALT, til å være slik det er når den kommer i esken fra fabrikk?

  9.  

    Lurer på det samme da jeg har kjøpt meg et brukt D810. Prøvde å resette ved å holde inne de knappene med grønn prikk utenfor, men det virker som om det ikke resetter alt....?

     

    Ettersom den er brukt vil jeg gjerne starte helt på nytt.

     

    Eller har jeg missforstått noe? :)

  10. Vi er alle forskjellige, men hvorfor skal man ha beskyttelse på display? Det gir bare dårligere brukeropplevelse; samt ryker det (har aldri fått til selv siden lansering av digitalkamera) - så går det å bytte. Riper har jeg aldri opplevd. Eneste mulighet jeg ser for meg å knuse det er å droppe det på stein med display ned (dytte sete bakover når kamerasekken ligger bak har jeg gjort i 15år... minst; aldri opplevd problem). Muligens det er forskjell i kvalitet mellom dyrere og billigere kamerahus? 

     

    Hvorfor jeg tenker å ha på beskyttelse er for å unngå riper og eventuelle skader på skjermen. Skal ha det på et D810. Mener du at skjermene er så gode at det er vanskelig å ripe de opp til vanlig bruk?

     

    Jeg hadde et D750 før(ettersom denne hadde vippeskjerm fulgte det ikke med den vanlige plastikk beskyttelsen, og jeg heller ikke noen annen beskyttelse på. Det er mulig du har rett i dette at det er litt overbeskyttende og at skjermen tåler mer enn en tror.

    Om ikke skjermen på D750 var laget mer robust, pga av vippeskjermen slik at en ikke kunne bruke de vanlige plastikkbeskyttelsen,, enn D810 er det fristende å ta det av ja..... :) 

     

    Du har altså aldri klart å ripe skjermen heller?

  11.  

    Ja, dette høres i teorien enkelt ut, enig i det, og dette bør da gjøres på en forholdsvis kort avstand for å tydelig kunne se feilfokusen på linjalen?

     

    Men etter hva jeg skjønner etter å ha googlet dette en del, er at en justering på en gitt avstand slettes ikke trenger å stemme på en annen avstand. Sett i lys av det, kan det kanskje også justeres til det verre, i snitt....?

     

    Det har nok mer å si for lengre brennvidder. For en 35 mm har det liten betydning.

     

    Du er nok inne på noe her tror jeg. Skal ikke lenger unna linjalen enn et par meter før jeg synes det blir svært vanskelig å avgjøre om fokusen er i front eller back. Og da er det neppe synlig på mer praktiske motiver over 2 meter heller....?

     

    På hvilken brennvidde tenker du at alvoret starter?

  12. Ja, dette høres i teorien enkelt ut, enig i det, og dette bør da gjøres på en forholdsvis kort avstand for å tydelig kunne se feilfokusen på linjalen?

     

    Men etter hva jeg skjønner etter å ha googlet dette en del, er at en justering på en gitt avstand slettes ikke trenger å stemme på en annen avstand. Sett i lys av det, kan det kanskje også justeres til det verre, i snitt....?

  13. Har også lest at det kan for eksempel kan være +12 på for eksempel 2 meter og 0 på uendlig.

    Så er spørsmålet er da, ettersom det tydeligvis kan variere mye avhengig av avstand, lys etc er det kanskje like greit å ha dette avslått i menyen og heller stole på kvalitetssikringen til produsenten?

     

    Ettersom det som nevnt kan variere såpass mye, kan en kanskje justere det verre en det i utgangspunktet er……

     

    Hva tenker dere, og hva pleier dere å gjøre?

×
×
  • Opprett ny...