Gå til innhold

snip

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av snip

  1. "Hvis du føler fastelgen ikke tar deg alvorlig, kan du bytte fastelge. Fastelge kan du byte 2 ganger i året (hvis jeg husker riktig)."

     

    Takk og pris...

    funny_bull_moose_postcard-r1b4b4a2b85c64

    Kjenner noen som har fastlege i annen kommune, det er i samme fylke da.

    Men da vil du jo måtte forholde deg til den legen selv når du ikke besøker byen der dine slektninger holder til, fram til du eventuelt får skiftet til enda en annen lege.

     

    Realistisk sett forholder fastleger seg til mange hypokondere, så det er ikke rart de må velge ut litt. Men samtidig kan det jo føre til at pasienter går altfor lenge med kreft.

    Hvis/når legen blir overbevist, får man henvisning til utredning på Sykehuset. Det er ikke sikkert de tar full sjekk, men en full sjekk kan innebære gastroskopi, røntgen av lunger og resten av kroppen, svulstprøve, scanning, diverse blodprøver, ultralyd, detaljerte spørsmål om hvordan man fungerer i hverdagen, eventuelt vekttap i det siste....

     

    Har du klumper der hvor lymfesystemet ligger?

    Har opphoven føtter. og på klomper på låret og under armene.

    Har en del verk i beina.

    Og kroppen fungerer ikke i det hele tatt.

    Nå blir det nok ny lege så får vi høre Hva han sier.. Takk for mange gode svar så langt.

  2. At "alle som driver seriøst" tilbyr det betyr ikke at det er en rett man har.

    Kan si meg nesten enig i d du sier.

    Men har han ikke blitt informert om dette.

    Så er det ikke forbrukeren sin feil.

    Men bedriften som solgte delen.

    Dermed mener jeg at han har krav på å få den tilbake levert.

     

    Hadde han blitt opplyst om det så er saken noe helt annet.?

  3.  

    Bør det ikke opplyses om at det ikke er returrett i det hele tatt på "spesialbestilling".

    Det er aldri noen returrett på bestilling i butikk, spesial eller ikke.Unntaket for spesielt tilvirkede varer gjelder angrerett (som du ikke har, fordi du har kjøpt i butikk), og gjelder varer som er spesielt tilvirket, eller påfører selger spesielt store urimelige kostnader. Dette er ikke spesialbestilling i den sammenhengen, ettersom det er standardvarer som passer til alle biler av samme type.Hva slags praksis den og den forhandleren har er likegyldig, det er sikkert nok av butikker som velger å ikke følge lovens minimumskrav, enten fordi de ikke vet bedre, eller fordi det passer dem best - eller fordi det passer dem best å ikke vite bedre.Forvirringen blir total når noen butikker velger å gi bedre vilkår enn loven.
    Jo det er og det blir du opplyst om når du handler.

    Dette gjelder alle som driver seriøst med dele salg, hvorfor han ikke har blitt informert er firmaet sin feil.

  4. Det er ikke noe i veien for at man avtaler et kjøp uten pris. Da skal du betale "gjengs pris", se forbrukerkjøpsloven § 37. Det finnes en del offentligrettslig regulering av prismerking, og det stiller seg annerledes ved fjernsalg, men i denne saken er dette uproblematisk. Jeg driter i hva du har gjort på jobben tidligere og hva sjefen til tanten din eller naboen måtte finne på å si. 

     

    Jeg kjøper ikke ting uten å spørre om pris, nei. Men det betyr ikke at det ikke er lov.

     

    Nå skal jeg ikke krangle med deg.

    Men det jeg vil fram til er at når du kjøper noe skal du ha beskjed om varen kan byttes eller ikke.

    Som jeg skrev tidligere så er det kun spesial deler som ikke kan byttes. Noe alle har i seg selv og opplyse om.

     

    Hadde det vert snakk om et stempel på bilen så Hjartdal du ikke bytte rett da sette er spesialbestilte varer fra forhandler.

  5.  

    Nå har du krav på få vite hva delen koster før bestilling.Nå har dem egentlig ikke lov å sende deg deler uten pris.Om det det som har skjedd her.Så da kan du levere den tilbake.Om jeg skal ha deler til min bil så får jeg alltid pris på varen før bestilling.Om delen er for dyrt så bestiller jeg ikke.

    Du bruker en del begreper som "krav" og "lov" og "skal", som gir inntrykk av at du gir inntrykk av dette er juridiske råd. Det er litt synd, så lenge alt dette er suget av ditt eget bryst. Du har ingen kildehenvisninger, og det er ikke så rart siden det ikke finnes kilder som støtter ditt syn. Vær litt mindre bastant i forbrukerrettsforumet, så slipper du at folk gjør dumme ting fordi de stoler på deg.TS: Du har ikke angrerett eller returrett med mindre butikken opererer med dette. Har de i sin markedsføring e.l. sagt at de har det? Hvis ikke så har du ikke det. Det kunne tenkes du ikke hadde inngått noen avtale, du har ikke gitt noe særlig informasjon om hva som egentlig ble sagt angående dette, men du snakker jo selv om avbestilling mv. og det tyder jo på at du mener du i utgangspunktet hadde gått med på å kjøpe varene. Da har du ikke returrett. Du kan nekte å ta imot bildelen, og altså "avbestille", men du må dekke deres tap som følge av dette (jf. den bestemmelsen du selv har sitert). Det kan etter omstendighetene være betydelig. At du ikke har fått opplyst pris taler isolert sett for at det ikke er inngått noen avtale, men det trenger ikke å være avgjørende.
    Nå er det vel så at alle skal oppgis i pris pluss mva og du har krav på å vite pris før du bestiller.

     

    Jeg har jobbet på delelager hoss en merkeforhandler og der oppgav vi pris om varen skulle sendes så ble frakt utenfor. Du som kunde betale frakt om du ønsker varen sendes til deg.

    Over disk så kan vi riktig pris på varen som skulle kunden har. Også oppgitt Hva som Hva retur på og ikke.

    Så ja som TS skrive så har han ikke fått oppgitt pris på varen da han bestillte hos forhandler.

    Noe som skal gjøres.

    Derfor mener jeg at han har krav på å levere tilbake varen. Du kjøper jo ikke noe som du ikke har fått prisen på vel?

  6. Nå har du krav på få vite hva delen koster før bestilling.

    Nå har dem egentlig ikke lov å sende deg deler uten pris.

    Om det det som har skjedd her.

    Så da kan du levere den tilbake.

    Om jeg skal ha deler til min bil så får jeg alltid pris på varen før bestilling.

    Om delen er for dyrt så bestiller jeg ikke.

  7.  

    Men hvorfor tar ikke leger tak dette, når du spør om det. Og når det er så veldig mange i en slekt som har dette. Hvorfor er det så vanskelig å kunne få ei sånn prøve, er det for dyrt tru.?

    Jeg skal se litt på bytte av fastlege.

    Om det er det som må til.

    Takk for fine svar så langt.

     

     

    Leger tar tak i dette, men dette er legens individuelle vurdering, og det er forskjellig fra lege til lege hvor flinke og aktive de er, akkurat som i alle andre yrker. Jeg har selv hatt en totalt udugelig fastlege som gav meg "ja vi venter og ser lit til" hver gang jeg var der. Endte med at jeg byttet fastlege, og fikk hjelp med en gang av neste lege som tok jeg alvorlig. Helsa er viktig, og man skal føle å bli tatt på alvor. Har man en hyppig forekomst av samme sykdom i familien, er det indikasjon på at man skal kunne gjøre jevnlige utredninger.

    Da skal jeg se om det er noen leger jeg kan bytte til. Er vel som du sier er ikke alle som er like flink i yrkene sine.

    Kan jeg eksempel bestille time med fastlegen der mine slektninger har brukt.

    Da jeg ikke bor i samme by.

    Dem er veldig flink, da jeg reiser hjem neste måned. Så tenkte kanskje jeg kunne høre med dem eller dem sende et krav til min fastlege?

    Eller må jeg ha lege der selv.

  8. Det virker som om fastleger har fått ordre fra oven om å ikke belaste systemet med å undersøke alle som tror de kan ha kreft. Norge har ett elendig helsevesen hvor man kan stå flere måneder i kø for å finne ut om kreften man har fått har spredd seg når man først har fått diagnosen. Leger er heller ikke flinke til å ta utvidede blodprøver. Kjenner folk som har vært syke i flere år men som enda ikke har fått noe annet enn standard blodprøve hos fastlegen, med beskjed om å spise vitamin D. Dette er jo altfor dårlig. I det minste kan man tilby røntgenbilde/CT eller andre former for screening slik man gjør i andre land. Man kan gjøre som veldig mange andre må gjøre - nemlig å gå til en privat lege og betale selv. Slik har dessverre Norge blitt, og man må betale for medisiner og behandling selv i utlandet.   Anonymous poster hash: d62d7...faa

    Vi er i en skremmende utvikling nå.

    Virker som det er viktigere å ta vare på andre en oss selv.

     

    Men om jeg da bytter lege da.

    Vil ikke dem holde fast på at det ikke er noe å og.

    Dette er jo veldig dårlig at mennesker i norge må bli så dårlig at det er for seint å ta tak i sykdommer.

  9. Men hvorfor tar ikke leger tak dette, når du spør om det. Og når det er så veldig mange i en slekt som har dette. Hvorfor er det så vanskelig å kunne få ei sånn prøve, er det for dyrt tru.?

     

    Jeg skal se litt på bytte av fastlege.

    Om det er det som må til.

    Takk for fine svar så langt.

  10. Har snakket med fastlegen men han sier bare at det kommer fra smerter jeg har i ryggen og hoften.

    Alle i slekta har hatt lymfekreft.

    Og hvorfor ikke legen vil bare ta prøve kjønner jeg ikke.

    Da vi hva på sykehuset og snakket med overlegen som behandlet min far. Sa at vi skulle testes.

    Han mente dette, hva arvelig. Men da skal jeg prøve og ringe kraftlinjen og høre.

    • Liker 1
  11. Jeg begynner å bli mye mer dårlig. Har slitt med ryggen i mange år nå.

    Og nå slitter jeg med også alvorlig trøtthet og må sove veldig mye, skal jeg ut på noe så blir jeg veldig sliten. Klare ikke å holde meg oppe en hel dag. Når jeg står opp så må jeg bare legge meg etter på. Dette er veldig slitsomt.

    Nå er det nesten alle i familien hatt kreft og død av kreft.

    Fastlegen min vil ikke gi meg kreft prøve.

    Noe som jeg mistenker at jeg har. Slitter med litt klumper her og der. Når jeg får sår så tar det veldig lang tid før det gror også. Så det jeg lurer på er om jeg kan få tatt en kreftprøve utenom Fastlegen. Men har ikke råd til å betale i dyre dommer. Så er det noe plasser som jeg kan dra til å få utført dette?

×
×
  • Opprett ny...