Gå til innhold

ToVine

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

Innlegg skrevet av ToVine

  1. Er den nå så fortjent?

    Jeg vil trekke en parallell til ulykker med fly - de skjer ikke så ofte, men når det først skjer blir det slått opp kjempestort med sensasjonelle overskrifter. Selvsagt er det tragisk når sånt hender, men det er på ingen måte samme oppmerksomhet og baluba over vanlige trafikkulykker på vei, selv om jeg er sikker på at det er mange tusen ganger så mange som blir drept i biler enn som dør i flyulykker.

    Og på samme måte som fly har blitt mye tryggere enn i gamle dager har også kjernekraftverk blitt det.

    • Liker 4
  2. Med Tesla ser det lett ut (har ikke prøvd så kan ikke dele egen erfaring), men med andre merker er det kaos. Jeg har foreløpig klart meg fint med bare hjemmelading (rekkevidden er rimelig god nå, klarer greit 30-40 mil uten stopp selv vinterstid med min bil), men har også installert tre forskjellige apper på mobilen for å ha god dekning av rimelig hurtiglading alle steder jeg kan se for meg å kjøre i nær fremtid.

    Synes artikkelen treffer spikeren rimelig godt, lading langs veien kan være ganske forvirrende før man blir vant til det

    • Liker 5
  3. Veldig enig i at det burde være enklere enn å fylle bensin/diesel!

    Ser for meg at en løsning for å håndtere "plug and play" og "anonym lading" kunne være at bilprodusenten kunne gått inn som mellommann/garantist. Da kunne ladestasjonen ha lest VIN og kontaktet produsenten med forespørsel om betaling er ok så lading kan starte, og så kunne fakturering ha gått videre mellom produsent og bileier. Litt som med tesla, men for alle merker.

    Burde kanskje vært regulert i form av EU direktiv eller lignede så man som bileier ikke hadde blitt skviset for profitt da, men dette er detaljer utenfor det tekniske så der stopper jeg. :)

    Angående trådløs lading ville jeg ikke hatt det på min bil i alle fall, CCS kontakt funker veldig greit og når man kjører såpass store strømmer for å lade er det greit å ikke legge et stort trådløs-tap på toppen igjen...

    • Liker 3
  4. Ikke meningen å være kverulanten som pirker, men akkurat denne ble litt for mye til å la gå:

    "I datamaskiner derimot, brukes transistorer (CMOS-type) som rene av/på-brytere. Her skrur basespenningen strømmen mellom emitter og kollektor av og på."

    Transistorene det her er snakk om er MOSFET (Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor; CMOS er en kombinasjon av PMOS og NMOS, hhv P- og N-dopet MOSFET) men det er forsåvidt greit nok (siden "CMOS" er et uttrykk folk flest kan ha hørt om) og ikke det jeg hadde tenkt å pirke på.

    Det som trigget meg til å kommentere var "her skrur basespenningen strømmen mellom emitter og kollektor av og på". Skjønner at det kan være fristende å beholde de samme uttrykkene for å vise parallellen til bipolare siden de allerede har blitt forklart i artikkelen, men de er likevel så forskjellige at jeg synes det blir feil å gjøre.

    I MOSFET heter de tre terminalene for det første "gate", "drain" og "source", og fungerer for det andre ved at spenning mellom gate og source setter opp et elektrisk felt i "kanalen" mellom drain og source slik at det kan gå strøm gjennom. I motsetning til i bipolare transistorer går det (ideelt sett) ikke strøm _inn_ i selve gate terminalen.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  5. Get er helt tragisk, påstår at IPv6 bare er noe som bedrifter trenger - ingen forståelse for at sluttbrukere også kan ha nytte av det, f.eks. når enkelte tjenester plutselig ikke finnes på IPv4 grunnet mangel på adresser...

    Jeg var i kontakt med kundeservice igjen i dag, og dette var svaret jeg fikk da jeg spurte om hvorfor det ikke var noen planer om å fikse det:

    > Pribvatkunder trenger det ikke. Man trenger ikke IPV6 med mindre man trenger 100 IP adressere. Og det kan ikke utstyret du har levere uansett

  6.  

    Kom med motargument istedenfor slikt billige «fake news» påstander. Faktum er at alt han sier er rett og du kan ikke motsi noe av det han skriver. Hele Andøya-saken er en av de største politiske skandalene og sløsing med offentlige midler på mange år. Det utrolige er at ingen utenom noen få spesielt interesserte ser ut til å bry seg!

    Syntes F-35 er langt over på skandale nivået. Evenes/Andøya saken er lommerusk i forhold.

     

    Vedlikeholdet på F-35 alene kommer til og koste noe så vanvittig kontra gripen. Og denne regninga kommer vi til og sitte med i 30år+

    Da kunne jo de ekstra milliardene som planlegges dumpet i Evenes kommet godt med til å betale den regninga i stedet, og med erfaringene fra utbyggingen på Ørland i minnet kommer det nok til å bli mange flere før det er ferdig...

    • Liker 3
  7. Ja man må vel få noe bedre nettverksgrensesnitt å erstatte dagens med etterhvert..

     

    10Gb er på vei til å bli vanlig i NAS-sjiktet nå, for Ethernet med RJ-45 kontakter ligger prisen (nytt) på ca 1000 kroner per port (både på switcher og nettverkskort). Hvis man ikke er nødt til å ha kompatibilitet med eksisterende nettverk ut av boksen kan man få Infiniband utstyr brukt fra et par hundrelapper per port på eBay.

     

    Angående NVMe er det vanlig på nye servere (dog litt kostbart enda, som alt i det markedet), fysisk ligner diskene da på 2.5" SAS-disker.

    • Liker 2
  8. Ja definitivt best og ha det på jorda. beste rakettene til dags dato ligger vel på en 4% kjangs for og gå i lufta. 4% er litt høy % når det gjelder noe så farlig.

     

    Bare 4% sjanse for å gå i lufta høres ut som en dårlig rakett, man skulle vel helst ha sett at 100% av dem var i stand til å ta av... :p

     

    Fra spøk til alvor: Jeg er fullstendig enig med deg, å løfte radioaktivt avfall langt opp i atmosfæren før det eventuelt spres voldsomt av en eksplosjon høres ut som et ekstremt ugunstig scenario.

  9. Høres lovende ut. Kanskje Statens Vegvesen kan realisere styringen av veibelysningen på en mer miljø og samfunnsriktig måte. De har hat teknologi tilgjengelig i 30 år og hele tiden har det blitt bare snakk. Selg det inn til SVV.

     

    Ting skjer også der, det har bare ikke gått veldig raskt tidligere...

    Kan trekke frem min tidligere arbeidsgiver, LuxSave AS, som eksempel på selskap som lager løsninger for nettopp smartere og mer effektiv styring av veibelysning. Andre selskap som driver med noe av det samme er blant annet Datek og lampeprodusenter som Philips.

  10. Skulle gjerne visst kvifor han meiner fly er lengst unna. Denne teknologien er perfekt for fly, i den grad dei kan leggje til batterikapasitet i tynne flater, utan å leggje til mykje vekt eller svekke strukturen.

     

    Ett ord: sertifisering.

     

    Luftfartsbransjen er ekstremt opptatt av sikkerhet og at dette kan garanteres og dokumenteres opp og i mente. Såvidt jeg har forstått er det både svært tidkrevende og dyrt å få alle nødvendige godkjenninger, i alle fall for ny teknologi som ikke allerede har vært brukt i tiår...

    • Liker 2
  11. Verdens fremste eksperter mener vi kan få kraftig prisfall på harddisker

    [...]

    På grunn av overproduksjon av komponenter kan SSD-enheter bli svært billige å kjøpe inn i 2019, spår analytiker.

     

    Ikke for å være kverulant, men denne overskriften er direkte misvisende - SSD er IKKE det samme som harddisk, HDD er harddisk (Hard Disk Drive, gir mening?).

    Når jeg leste overskriften tenkte jeg at "Wow, nå er det kanskje på tide å bytte ut harddiskene i serveren med noen større til en billig penge", men så var det ikke det det var snakk om likevel - skuffet...

     

    Forøvrig kjempebra hvis SSD blir billig nok til å faktisk ta over rollen som lagringsmedium for store datamengder, men for å utkonkurrere harddisker må de for min del komme ned rundt 25-33 øre/GB som 3-4 TB harddisker ligger på nå.

    • Liker 1
  12. Galaxy Gear S3 har vært tilgjengelig i Norge med eSim støtte i mange år, så det i seg selv er ingen nyhet. Men, desverre så har de store aktørene Telenor og Telia valgt å ignorere eSim - av opplagte årsaker: Markedsmakt! Såvidt jeg vet, er den eneste operatøren som har tilbudt eSim til sine kunder vært OneCall.

     

    Tja, selv om Telenor ikke har gått ut og annonsert mot forbrukere er de faktisk ganske frempå med eSIM og har drevet testing i flere år allerede.

    De er faktisk den første (?) operatøren i Norge med egen infrastruktur for det, og en av de første i Europa (eller verden? Husker ikke) som har fått sin infrastruktur sertifisert av GSMA (alliansen som er ansvarlig for standardene i mobilnett).

     

    Ellers synes jeg det er litt skuffende at de fortsetter med Tizen etter ryktene om at de skulle gå over til wear os (delvis på grunn av navnebyttet). Å ha en klokke som støtter både Google og Samsung pay ville gjort det til et sikkert kjøp all den tid ingen av dem får ut fingeren og annonserer når de har tenkt å lansere i Norge...

×
×
  • Opprett ny...