Gå til innhold

walestr

Medlemmer
  • Innlegg

    226
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av walestr

  1. hei Igjen

    Det var ikke nok. Det var ikke riktig så enkelt som å skru av sparefunksjon på dette kortet... jeg satte opp til highest (kortest batterilevetid, highest performence) på power Management. (default er lowest).

    DEn viser at det er tilkoblet , men det skjer ikno ved da og forsøke internett. "The page cannot be diplayed"

    Det virker som det ikke betyr noe om den står eller er i bruk ....

     

    Roger

    :no:

  2. Hei

    Jeg har medion bærbar fra Coop. Har instalert intel PROset/wireless men da kommer det bare med at "trådløst er slått av" ??

    Jeg har trådløs router fra Nextgentel (den er aktivert for trådløst)

    Kan noen hjelpe? jeg trykker på denne knappen på tastaturet , men det helper ikke.

    Har XP prof på maskinen. (formatert disken fra coop)

     

    Hilsen Roger

  3. Hei Alle

    TRor nok kanskje at det blir litt for letvint og si at det ikke ville være virus ormer og andre problem hvis alle brukte linux aller annet ikke windows OS.

    Jeg mener vel at mengden problem ville vært likedan for ikke windows systemer også hvis det var noe antall og snakke om. Saken er jo at mengden brukere av windows er så total i overtall at det er der det kommer problemer. Hvem gidder vel å lage trøbbel i et system ingen bruker? ( det fortelles jo faktisk at det finnes problem i andre systemer også).

    Syntes vel også at det virker til tider merkelig at noen av oss småbrukere har alle svar.... windows har vært på markede i mange år og brukes av de fleste verden rundt. Hvis det var så dårlig som en skulle tro utfra hva som kan leses på forskjellige småbrukerforum virker det rart på meg at windows hadde overlevd. Det har jo vært tilgjengelig andre systemer altid.

     

    konklusjonen for meg blir: hold maskinen(e) oppdatert på både OS, antivirus og evnt. brannmur e.l. Så greier maskinene seg godt!

     

    Roger

    :)

  4. Pirk:

     

    ADSL= Asymmetric Digital Subscriber Line

     

    SDSL= Symmetric Digital Subscriber Line

     

    SHDSL= Single-pair High-speed Digital Subscriber Line

     

    Veldig stor forskjell mellom SDSL og SHDSL.

     

    SHDSL er en videreføring av ADSL, men krever eget trådpar og eget utstyr i sentralen, mens SDSL kan leveres der det kan leveres ADSL.

     

    SHDSL leveres i høyeste hastighet 2mbit/ 2mbit, helt opptil 4mbit /4mbit men da trenger man 2 ledige trådpar.

    Kjenner en som ikke kunne få ADSL fordi sentral var ikke utbygd, men SHDSL kunne ha få siden sentralen hadde "SHDSL kort" installert. :roll:

    Hei

    Jeg hadde SHDls fra ngt . Jeg kunne ikke få ADSL og NGT ga meg SH via utjevningskabel. Nå etter et år har jeg konvertert linja til ADls (også via utjevningskabel). Sansynlig er det den løsningen som nevnes der det ikke kan få ADls men kan få SHdls.....

    Jeg er eneste på min telefonsentral med bredbånd!!!

     

    Hadde 1160/1160 og det var tregt! det er ikke tatt hensyn "overhead" på SHdls så det var aldrig mer enn 980kbs

    Nå har jeg 2400/640 og det er saker.!!! mer enn 2400 altid , men selvfølgelig ikke kompensert for "overhead" på ut fart og dermed er den aldrig over 565.. Billere er det også.!!

     

    Jeg ville valgt ADSL pga fart og pris. NGT er sett med mine øyne et naturlig valg. Telenor( som jeg har hatt i flere år der jeg bodde før ville være andrevalg. har også hatt et år med Bluecom , men det blir tredjevalget.

     

    lykke til med din datalinje.

    Roger

  5. Hei det er iallefall slik at på en telefonlinje kan du ikke "blande" parra...da får du feilsignaler og feks xDls linja vil feile hvis da har blanede parr med telefon og Xdls. selvfølgelig riktig farge heleveien... to og to er jo parra og det er sikkert en grunn til dette.

    se på dette: http://yoda.uvi.edu/InfoTech/rj45.htm#straight

    eller dette: http://duxcw.com/digest/Howto/network/cable/cable5.htm

     

    Roger

    [email protected]

  6. jeg fikk høre i dag att det var store muligheter for att det skulle bygges ut for adsl her jeg bor, men jeg bor 4700 meter fra sentralen, er det for langt unna til att jeg kan få adsl?

    Er linja av normalt bra standard skulle ikke dette være noe problem.

    Er den 0.4 o.l så sliter du.

    Er linjelengden eller avstanden til sentralen du hevder er 4700m og hvem bygger ut?

    Hvis du har et telefonnummer kan jeg sjekke lengden i kapaks.

    Hei

    Hvordan kan du se lengden i kapaks.. Jeg ser ikke det. Jeg har SHdsl via utjevning (NGT) , men kapaks sier at jeg ikke har noe? Kan du lese min avstand til sentralen også? --

     

    :wow:

     

    Roger

    [email protected]

  7. Jeg har instalert XP via en annen maskin på disken og satt den tilbake i problem maskina.. Da kommer det igjen blåskjerm , men tidligere. Den starter og vil forsøke og kjøre fra HD..

     

    Det skal ikke gå an å kjøre en installasjon som er lastet på en annen maskin - uten å kjøre system repair først(?) - ihvertfall ikke hvis du har restartet fra HD under installasjonen (etter at du har skrevet inn maskinnavn og Adm-Passord) i den andre maskina ; Da har Windows allerede lastet inn drivere for (chipsett og kontrollere på) det andre HovedKortet - og det blir som regel feil .

    Du får altså ikke installert skikkelig uten CD , evt fra kopi av denne på Harddisken .

    ---

    Siden du fikk formatert på den andre maskina burde HD være ok og "Mounted" , men hvis du formaterer fra installasjonsCD'en skal det ihvertfall ikke være grunn til HD-problemer.

    Hei

    Jeg ville gjerne formatere fra denne maskina , men den kommer ikke så langt at det er mulig før den "blacker" ut og gir blåskjermen.

    Derfor gjorde jeg forsøket med instalering på annen maskin..( den andre maskin er med samme chippsettet på HK)

     

    nytt HK er bestillt..... :D håper bare at det e rHK som er vrak og ikke noe annet som lurer meg...

     

    Roger :cry:

  8. Men kjenner selv folk som har ngt og slettes ikke får den hastigheten de betaler for.

    NGT er kjent for å gi MER en du betaler for. Må være ett lokalt problem.

    Hei

    Det er ikke bare et lokalt problem.. Det gjelder for alle som ikke har Adsl.. lavere fart en det du betaler for... Adsl er justert høyere pga alle klagesaker som var i Adsl sin spede begynnelse. SHdls er ikke "overjustert" på samme måten.

     

    ref. NGT forklaring gitt på mail.

     

     

    Roger

    [email protected]

    :cry:

  9. Hei

    JEg har NGT Shdls 1160/1160 bortsett fra t jeg aldrig ser høyere fart enn 982 er det stabilt og veldig greit. Utrolig dyrt er det , men det var eneste mulighet for meg så da tar man hva som finnes. Jeg går via utjevningskabel til nabo sentralen derfor eneste alternativ...998/mnd er jo en krnesum som gjør det mulig å velge et utrolig greit Adsl alternativ da.

    kjører ftp og fire maskiner i nett uten nevneverdige problem. NGT har gitt meg grei service ... men ting tar tid!

    SHdls krever forøvrig eget linjeparr... altså ingen splitter. Vær nøye med at Bravida karen som kommer for å gjøre klar linja vet hva han gjør det må ikke "blandes" i parra på kabelen... da vil telefonen gjøre støy og brudd i datalinja...

     

    Roger

    [email protected]

    :yes:

  10. Hei

    Jeg har forsøkt samme (nesten) som deg uten resultat. Men er det ikke slik at router nr. to faktisk er overflødig... Hvis du da kobbler deg inn på port en feks med en kryssa kabel og de andre PCer i de neste porter blir det en hubb. Jeg ga til sist opp og lånte en hubb for å teste, byttet bare ut min SMC med hubb og alt ble greit.. har nå byttet ut hubb med switch og det går fortsat veldig greit.. ftp'n går på en maskin og de andre(4stk totalt) er pc uten noe problemer.

    Den Pc med ftp er IP innenfor med 03...de andre får bare stigende IP 04-05 osv.

     

    Roger

     

    ;)

  11. Hei

    HD er formatert....

    jeg kommer ikke så langt i instaleringa at jeg får gjort det der, men har farmatert i en annen maskin (også med XP) for orden skyld..Det er snakk om original XP LOVLIG

    Jeg har instalert XP via en annen maskin på disken og satt den tilbake i problem maskina.. Da kommer det igjen blåskjerm , men tidligere. Den starter og vil forsøke og kjøre fra HD...som starter ...men ender i blåskjerm nesten umiddelbart. Jeg tror faktisk at det er IDE kontrolleren på HK som har tatt kvelden?? Nooen som har vært ute for dette?? Kan IDE kontrolleren ta kvelden uten at feks flash bios osv... vil merke noe til feilen.??

     

    Fortsat maskin med trøbbel.. selv om det nå går mot nytt HK. ...

    Roger

    [email protected]

  12. Hei

    Har problemer med å instalere Win XP på en MSI maskin... AMD XP 1,1G pros.

    Det går greit helt til det liksom er lastet inn det som trenges for instaleringa. Da kommer det faktisk blåskjerm... "" unmountable_-boot_volume "" er bedskjeden som står øverst + en masse annen tekst. Jeg har byttet disk...gjort , tror jeg alle mulige innstillinger i bios...men samme forb.... blåskjermen.

    (det skjer med home og proff.. altså ingen problem med CD'n) JEg har formatert HD i en annen maskin.

    byttet om rambrikker....

     

    Tror det kan være en innstilling jeg ikke finner i bios.... ALt var sikekrt greit intill maskineieren loadet default bios.... etter det har ikkno vært greit!

     

    Noen som har oppsettet for bios?? eller har et godt tips...??

     

    Roger

    [email protected]

     

    :ermm:

×
×
  • Opprett ny...