Gå til innhold

Per Pleks

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per Pleks

  1. Det er nå en periode med oppbruddsstemning i de norske pyramidemiljøene etter at flere selskaper nå har møtt veggen de siste månedene. Det som da skjer er at de norske pyramidetoppene prøver å finne nye konsepter som de da kan flytte med seg sine downlines til. Et av dem som nå forsøkes utbredt i Norge er Dubai-baserte Overdome.

    Konseptet og dets rikholdige samling av røde flagg omtales på nettstedet BehindMLM:
    https://behindmlm.com/mlm-reviews/overdome-review-verse-network-dubai-ponzi-spinoff/

    Som beskrevet her er dette tilsynelatende et forsøk på å restarte det kollapsede Verse Network som igjen var en restart av Mainet, en krypto-MLM etablert av rumenske Ciprian Ciceu. Konseptet er som vanlig nokså ullent beskrevet. Medlemmene skal kunne bruke selskapets AI-teknologi til å tjene penger på spekulasjon i kryptovaluta, men først og fremst er fokuset på å verve nye betalende medlemmer som igjen skal verve flere under seg. I realiteten er dette altså bare et pyramidespill under dekke av å være en tilbyder av finansiell teknologi, og som vanlig har selskapet ikke de nødvendige tillatelser til å drive investeringsvirksomhet. Det er likevel av underordnet betydning, for som i alle andre slike selskaper skjer det ingen reell trading med medlemmenes innskutte midler, og selv om man i tidlig fase kan være heldig å få ut noe "avkastning", vil dette bli umulig når vervingen av nye medlemmer når et metningspunkt og pengestrømmene inn ikke er tilstrekkelige til å betjene utbetalingskravene. Dermed er det også et element av Ponzi-svindel her.

    Primus motor i det norske nettverket er en pensjonist fra Nesodden som tidligere har stått frem i lokalavisa for å fortelle om hvor rik han skulle bli på sine investeringer i OneCoin. I tillegg har han vært innom en lang rekke andre pyramideselskaper, i flere av disse har han hatt vært sentral i utbredelsen og organisering av verveaktivitet, herunder å være admin i Facebook-gruppene for de norske medlemmene.

    Det gjenstår da bare å se hvor mange nordmenn som lar seg forføre av dette.

    • Liker 4
    • Hjerte 1
  2. Noms skrev (20 timer siden):

    Og hvordan kan norske butikker åpent bruke dette systemet, som jo er ulovlig?

    Juridisk sett er Lyoness/Lyconet/Myworld ulovlig, men etter at politiet henla anmeldelsen fra Lotteritilsynet er brodden i vedtaket borte ved at det er offentlig tilkjennegitt at man ikke risikerer straffeforfølgelses for å videreføre driften. Lovverket er utdatert, kunnskapen hos påtalemakten er minimal, og forvaltningen er sterkt underbemannet når det er satt av et knapt årsverk til å overvåke en type økonomisk kriminalitet med et omfang på flere milliarder i året.

    For noen år siden gjorde jeg en sammenligning av deltakerne i Lyconet sin forretningsmulighet og de lokale bedriftene, og i nesten samtlige tilfeller kunne jeg finne eier, daglig leder eller styreleder i lojalitetsbedriften igjen som Lyconet-markedsfører. Det er altså de samme personene som betaler inn penger til Lyconet som tilbyr varer og tjenester til det samme nettverket, og selv om statusen som lojalitetsbedrift absolutt kan tenkes å gi noe ekstra omsetning, vil dette være småpenger sammenlignet med hva de samme personene har skutt inn i medlemsavgift, rabattkuponger, skyandeler etc. i håp om å kunne høste millioner i avkastning en vakker dag. Det er altså medlemmene selv som både skaper og finansierer skalkeskjulet, og Lyconet melker disse transaksjonene som rent matematisk garanterer at de fleste av deltakerne vil tape penger.

    Dette har mange likhetstrekk med Onecoin der man i stedet for skyer og rabattkuponger laget en fiktiv kryptovaluta. I starten ble det lovet at denne valutaen snart ville kunne veksles på alle verdens kryptobørser (og utkonkurrere Bitcoin), samt kunne benyttes som betalingsmiddel overalt. Etter at medlemmene ikke kunne stagges med flere beskjeder om utsettelser grunnet plutselig oppdukkende skjær i sjøen, gikk ledelsen over til en strategi der medlemmene selv ble satt til jobben med å bygge opp et utvalg av varer og tjenester man kunne kjøpe for Onecoin, kjent som DealShaker. Til tross for at alle som tilbyr produkter her selv har investert mye penger i Onecoin, skjønner de at å tilby 100 % betaling i Onecoin vil være forretningsmessig selvmord, så det har kun blitt tilbudt delbetaling i Onecoin.

    I realiteten har det vært svært beskjeden handel både gjennom Myworld og DealShaker, og som Lotteritilsynet påviste var inntektene fra handelen helt ubetydelig sammenlignet med inntektene som ble generert som betalinger for deltakelse/investering i forretningsmuligheten. Tradisjonelt har det alltid vært slik at pyramideselskapene har engasjert sine ofre til å gjennomføre markedsføring og rekruttering av nye ofre, men disse selskapene har tatt utnyttelsen av ofrene til et nytt nivå. De har nemlig skapt et avhengighetsforhold for deltakerne som har en tilstrekkelig sum penger til gode hos dem, og i fornektelsen av at pengene er tapt kan de bli svært villige til å bruke mye tid og ressurser på å hjelpe svindlerne med å opprettholde illusjonen om et legitimt forretningskonsept.

    Onecoin holder det fortsatt gående i Norge og Sverige, med tusenvis av deltakere som fortsatt nekter å innse at deres penger er tapt og som stadig betaler inn penger for at deres saldo skal overføres til enda en ny plattform der man loves å kunne realisere den forespeilede gevinsten. Dette viser hvor sterke disse psykologiske mekanismene er, og hvor stort potensialet er for de som klarer å utnytte disse. Det er altså ikke umulig at sagaen om Lyoness kan fortsette i ti år til.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 5
  3. Egilsena skrev (19 timer siden):

    Zinzino og Herbalife er gode eksempler på seriøse MLM selskaper som oppererer i Norge.

    Zinzino sprang ut av selskapet Seven som var tuftet på ruinene av det norske pyramidespillet T5PC (grunnleggeren kjøpte medlemslisten). Herbalife inngikk i et forlik med SEC i 2016 der selskapet ble beskrevet som et pyramidespill og måtte betale 200 millioner i bot. Begge selskap har en forretningsmodell som er helt avhengig av bevisst villedende markedsføring av både produktenes egenskaper og forretningsmuligheten, altså er begge disse svært useriøse foretak der produktene i realiteten er verdt en brøkdel av hva de omsettes for, og de aller fleste som prøver å tjene penger på å være distributør taper penger. Hvorvidt disse selskapene opptrer i strid med lotteriloven er usikkert, men pyramideeffekten er likevel åpenbar ved at suksess kun kan oppnås ved å verve en stor organisasjon av selgere under seg, og selv om transaksjonene kamufleres som salg av produkter, genereres pengeflyten nesten utelukkende gjennom verving av nye distributører.

    Det ironiske er at du henviser til Direktesalgsforbundet som offisielt advarer mot selskaper som nettopp Eaconomy (slik de for 20 år siden også gjorde mot Seven). Her ligger imidlertid et paradoks, ettersom det er godt dokumentert at de tradisjonelle MLM-selskapene og de rene pyramidespillene fisker i samme vann og at mange av de som blir profiler i de rene pyramidespillene har en fortid som ledende nettverkere i selskaper som er en del av Direktesalgsforbundet. En av de norske toppene i Eaconomy har for øvrig en fortid som toppnettverker i Zinzino, og han var også med i BE. Det ryktes også at Zinzino har advart sine distributører om å la seg involvere med selskaper som BE og Eaconomy.

    Ethvert forsøk på å skille MLM fra pyramidespill bør altså regnes som kreativ retorisk. I realiteten betyr de to ordene det samme.

    • Liker 5
    • Innsiktsfullt 1
  4. Markiii skrev (10 timer siden):

    Ja, en avdanket bokser som blir med på svindel for å mele sin egen kake. Vi ser det samme i crypto hele tiden.

    Andre eksempler på idrettsprofiler som har promotert pyramidespill:

    Ronaldinho (OmegaPro)
    Cafu (AirBit Club)
    Floyd Mayweather (IM Academy & GSPartners)
    Jaysuma Ndure (Vemma)
    Gaute Helstrup (Upside)

    QNET, et av verdenshistoriens største og mest groteske pyramidespill, har i ti år vært offisiell sponsor av fotballklubben Manchester City, noe det norske magasinet Josimar satte søkelyset på tidligere i år.

    Sportslig suksess er altså ikke proporsjonalt med etikk og moral, snarere tvert i mot.

    • Liker 3
  5. Stiven skrev (10 timer siden):

    Rundt 80% av selskapets omsetning kommer av folk som KUN er kunder.

    Ettersom det er et element av Ponzi-svindel i tillegg til pyramidespill er det plausibelt at det finnes noen rene "kunder", men at det skulle være så mye som 80 % fremstår usannsynlig. Normalt er det en proporsjonalitet mellom medlemsmassens motivasjon for deltakelse og fokuset i markedsføringen, og i Eaconomy er det et dominerende fokus på verving av stadig nye deltakere. Innholdet i de såkalte opplæringsproduktene står ikke i forhold til kostnadene, med mindre man lar seg overbevise om at de forespeilede tradingresultatene er reelle, noe de selvsagt ikke er. I realiteten er produktet verdiløst, fordi rådene man får ikke fungerer hos tradere som trader på ekte, mens de børsene som Eaconomy anbefaler og som tilsynelatende gir skyhøy avkastning, i realiteten er en del av Eaconomy, og tradingen der er fiktiv, derav problemene med å få pengene ut igjen av systemet.

    Det er også et element av kognitiv dissonans når det gjelder å begrunne sin motivasjon for deltakelse. Det er nemlig slik at de aller fleste mislykkes i å bygge en nevneverdig organisasjon under seg, og for å unngå å innrømme at det ikke gikk slik de hadde tenkt, omdefinerer de seg til å være "kunder". De omskriver sin historie til at de ble med kun for å få tilgang til produktene. Når pyramiden på et tidspunkt kollapser skjer det særlig mange slike omskrivinger av egen hukommelse hos deltakerne, en virkelighetsfornektelse som gjør dem svært sårbare for å bli lurt en gang til, gjerne av den samme personen som fikk dem med i Eaconomy.

    • Liker 7
  6. Stiven skrev (1 time siden):

    Her er jo et godt eksempel på en pyramide.

    main-qimg-576abdd21547a47b69cca893d4b41f06-pjlq.jpeg

    Når man ser denne forklaringen, kan man sette to streker under svaret (at det dreier seg om pyramidespill). Figuren skal vise hvordan et vanlig selskap er bygget opp, angivelig etter samme prinsippet som et pyramidespill der det blir færre og færre på hvert lag jo nærmere toppen man kommer. Isolert sett er det riktig at dette ofte har en lignende strukturell oppbygging som et pyramideselskap.

    Den store forskjellen er imidlertid at ethvert levedyktig kommersielt selskap har et ekstra lag i bunn som er det desidert største. Det heter "kunder". Det er betalingene fra kundene som skaper pengeflyt i systemet som til syvende og sist ender opp med at alle ansatte får lønn. Ingen må betale for å få lov til å jobbe der.

    I et pyramidespill er det i praksis ingen kunder, fordi det er forretningsmuligheten som er det egentlige produktet, og det som offisielt fremstilles som selskapets produkt er det ingen som har interesse for dersom de ikke har interesse av forretningsmuligheten. All pengeflyt er det da deltakerne i pyramidespillet selv som skaper, og når noen få i toppen da tjener fett, er det matematisk bestemt at de i bunn går med tap. Når deltakerne tilsynelatende betaler for et "opplæringsprodukt", er dette i realiteten et vederlag for å delta i forretningsmuligheten ("pay to play"), og dersom dette vederlaget utgjør mer enn 50 % av omsetningen, vil selskapet rammes av lotterilovens forbud mot pyramidespill.

    • Liker 8
  7. Salvesen. skrev (1 time siden):

    Esj nok en pyramide slesk. Tjente hele 2000 kroner i 2022 og har ett investeringsselskap som selvstendig næringsdrivende 🤣🤣🤣🤣

    Spesielt morsomt synes jeg ikke det er at norsk ungdom går kamikaze inn i dette. De som "lykkes", dvs. å verve store downlines under seg og tjene penger på sin deltakelse, har på veien dit lagt igjen en enorm mengde elektroniske spor. For disse blir det svært vanskelig å skaffe seg et vanlig levebrød etterpå, da det er vanlig å google søkere til en jobb.

    Mens konsepter som OneCoin, Crowd1, Zeniq og Daisy stort sett har tiltrukket seg godt voksne (mange trygdede), så har Vemma, IM Academy, BE, iGenius og Eaconomy gått helt bevisst etter helt unge personer som ikke har opplevd de tidligere pyramidebølgene. Noen hopper også av utdannelse for å satse på dette, og når korthuset ramler sitter de igjen med studiegjeld, ingen inntekt og kraftig misvisning på sitt moralsk kompass. Det er heller ingen hemmelighet at det flyter med kokain og partydop i disse miljøene.

    Skadepotensialet er altså betydelig større med disse "party-pyramidene" enn "gubbe-pyramidene", derfor burde norske myndigheter prioritere disse.

    • Liker 4
  8. Kakkelfant skrev (1 time siden):

    Er en Forbes artikkel der som visstnok skal omhandle Hassan Mahmoud and Eaconomy, men jeg har lett en god stund og finner ingen andre referanser til den artikkelene enn det bildet som reklamerer for artikkelen.

    Hele siten fremstår forøvrig som ren ren reklame for Eaconomy og deres "produkter"

    https://forex-ea-trading.com/eaconomy/

    Ja, dette er noe mange pyramidespill gjør for å forsøke å fremstå som legitime, bl.a. gjorde Ruja Ignatova (OneCoin) akkurat det samme. De betaler noen tusenlapper for en annonse, og så fremstiller de dette som om det skulle være redaksjonell omtale.

    Forbes har tilsynelatende sett seg lei på at deres varemerke brukes til å utbre svindel, for når man skal klikke seg fra Hassan Mahmouds nettsted og videre inn på Forbes, kommer det nå en feilmelding.

     

    • Liker 3
  9. Stiven skrev (På 20.12.2023 den 1:59 AM):

    Ikke nok med det så klarer du å få stemplet Eaconomy som et "pyramidespill". Om du ikke vet såppas så er pyramidespill ulovlig. Hvorfor i all verden skulle Eaconomy ha hatt kunder som jobber i både myndighetene og politiet hvis dette var ulovlig? 

    Det jeg ser her er nok en person som velger å styre unna fakta og personlig opplevelse og gå ut i fra rykter. Kom tilbake når du kan vise til reelle kilder og ikke minst skaffet deg en ørliten bit kunnskap om trading og business modellen til Eaconomy.

    Don't drink the Kool-Aid. Dette er klassiske argumenter fra folk som har puttet penger inn i en scam og som tror de snart skal bli styrtrike, det kalles kognitiv dissonans. Det var mange politifolk inne i pyramidespillene T5PC og World Games, en del av dem jobber ikke i Politiet lenger (hør gjerne podcasten Kongen av Kongsberg).

    Strafferammen for din deltakelse i pyramidespillet er 2 års fengsel, men i praksis er det ingen risiko for at du må legge om dietten til vann og brød med det første. Årsaken til at norske myndigheter ikke bruker energi på å stanse dette er at det allerede er utstedt offisielle advarsler fra andre land, samt at det norske regelverket og byråkratiet er så tungrodd at Eaconomy mest sannsynlig har forsvunnet før man klarer å få fattet et vedtak om forbud. For som ved alle andre pyramidespill hvor det kun omsettes fiktive produkter er det matematisk forutbestemt at det bare et tidsspørsmål før det kollapser. Den største risikoen man som norsk deltaker løper er at amerikanske myndigheter stenger selskapet og oppretter et såkalt receivership hvor man krever tilbake netto gevinster fra deltakere. Dette skjedde i 2015 med 12 norske borgere som tjente godt på Zeek Rewards.

    Forhåpentligvis vil den nye bedragerienheten til Økokrim satse på dette området når de kommer skikkelig i gang neste år, da dette er en økende trend hvor naive ungdommer blir lokket med drømmelivet og satser studielånet og mer til.

    • Liker 7
  10. PgUp skrev (4 timer siden):

    Går man med på dette er man passe idiot, sorry altså ;)

    Tja, jeg vil heller bruke begrepet ukritisk i stedet for idiot, for det er ganske sofistikert satt opp slik at man ikke nødvendigvis ser de røde flaggene før man undersøker litt. Hele forretningskonseptet er å få det til å se seriøst ut på overflaten, men vel så viktig for disse taskenspillerne er det at de som faktisk går kritisk til verks finner de røde flaggene rimelig greit og skygger unna. De ønsker nemlig ikke å tiltrekke seg en haug med ressurssterke detaljfriker og kverulanter, da disse kan skape mye støy straks utbetalingsproblemene melder seg. Det de ønsker seg er middels begavede og bemidlede personer som sitter stille i båten helt til de har vann opp til halsen.

    • Liker 5
  11. li ning skrev (6 timer siden):

    Myndighetene i polen driver nå å vurderer totalt stopp og et forbud i Polen. Myndighetene i tyskland og italia venter bare på utfall fra rettsak i norge før de også stopper det og forbyr dette.

    Har du noen kilder på dette eller mer utdypende informasjon?

    Hvem er det som går til sak mot hvem i Norge?

    Hva er det med denne norske rettsaken som gjør den så spesiell at den har betydning for juridiske prosesser i andre land?

    Og hvilket lands president er Lyoness-medlem?

     

    • Liker 1
  12. Moskasi skrev (14 minutter siden):

    Forøvrig så kan jeg informere om at det kommer en ny rettsak, da blir erstatning tatt opp. Dvs om ikke Lyoness/Lyconet/myworld blar opp pengene i mellomtiden. 

    Etter det jeg husker er dette et sivilt søksmål, ikke en rettssak. Den vil ikke ha noen juridisk betydning angående lovligheten av Lyoness' virksomhet i Norge, og har heller ikke noe med rettsprosessen som har pågått eller politianmeldelsene som er gjort.

    • Liker 1
  13. Lostkasse skrev (På 10.2.2020 den 13.20):

    Ingen bryr seg om din mening desverre.. 

    Det var ikke den beste invitasjonen til åpen og ærlig dialog. Hvis det kun skal aksepteres meninger som alle liker blir det et ekkokammer.

    Hva som rent juridisk skjer med Lyoness i Norge og internasjonalt fremover er absolutt interessant å følge med på, men det er også lærerikt å få innblikk i hvordan folk på innsiden tenker. Hvis de jages bort herfra går vi glipp av det.

  14. rambler64 skrev (På 1.2.2020 den 1.45):

    Mest sannsynlig har Arnold Schwarzenegger ikke noen forbindelse med Lyconet.

    Tja, han var annonsert 3 måneder i forveien som et av trekkplastrene, jeg tror ikke Lyoness-pampene hadde tatt sjansen på å gjøre det hvis de ikke hadde en avtale med ham. Hvorvidt denne avtalen har vært transparent for Mr. Terminator og hans PR-agenter er derimot ikke godt å si.

    https://lyconeteliteseminar.com/en/#information

  15. NoBo skrev (14 timer siden):

    Høres ut som om du er ute etter et verktøy/system for dokumenthåndtering.  
     

    Så må du avgjøre om du vil ha alt lokalt, med program/tjenester gående på din maskin eller om du vil bruke en skytjeneste hvor PDF-ene dine og håndtering av disse skjer i skyen.

    Søkte på ‘open source document management system pdf tag metadata’ og ser det dukker opp mange muligheter. Noen av de er helt sikkert overkill for ditt behov. Har ingen erfaring med slike systemer så du må nesten bare lese deg opp.

     

    Hvis du kan tenke deg å betale for en tjeneste, kan Microsoft Sharepoint Online med integrasjon mot Microsoft Office 365 (skytjenesten, ikke den personlige Office-pakken du kan laste ned) være et alternativ. Blir fort ‘overkill’ med Sharepoint så for ditt behov er det ikke sikkert at det er det beste valget. Les mer eks. her

     

    Takk for utfyllende tips.

    De systemene jeg får opp ved søk på document management system er i hovedsak fokusert på prosess, tilgang og lagringssted. Jeg kikket nærmere på noen av dem som så mest interessante ut i forhold til funksjonalitet for indeksering, søk og rapportering, men ingen av dem har funksjoner utover det helt banale. Sharepoint er både dyrt og dårlig.

    Utfordringen når jeg søker med ordet "archive" er at jeg nesten utelukkende får opp treff for zip-programvare....

  16. Jeg har noen tusen PDF-dokumenter som jeg har lagret i en mappestruktur. Det hele begynne å bli uoversiktlig og vanskelig å navigere i. Jeg lurer da på om det finnes noe (gratis?) verktøy - helst web-basert - som kan brukes til å holde oversikt over disse dokumentene. Tenker da at jeg skal kunne opprette egne felter med metadata, f.eks. navn på forfatter, tema, antall sider, versjonsnummer etc. og at jeg videre skal kunne ta ut rapporter ved å kombinere de forskjellige parametrene.

    Noen tips her?

  17. SquareDrop7892 skrev (På 22.11.2019 den 22.05):

    noen som har blitt kontaktet av ACN representat  (https://www.youtube.com/watch?v=E3JLG_3NNRU). I vært fall ville bare opplyse at jeg får samme deja vu. Som lyoness så hopper å se likke mye engasemgan  på dette også

    ACN har hatt virksomhet her i landet siden lenge før Lyoness ble etablert. De første årene var det etnisk norske som drev med dette, men nå er det slik at mer enn 90 % av dem som driver med ACN i Norge har (ikke-vestlig) innvandrerbakgrunn. Det kan være flere årsaker til at det har blitt slik, men jeg tenker det er en kombinasjon av høy arbeidsledighet og lav kunnskap om teknologi og norsk forretningsliv.

    I markedet som ACN forsøker å selge sine produkter er marginene så små at det er helt umulig å konkurrere dersom man skal legge på 100 % i avanse i salgsleddet for å kunne betale ut halvparten av salgsprisen som provisjon fordelt over mange ledd i MLM-hierarkiet. Mange rekrutteres nok likevel i den overbevisning om at produktene er salgbare, men oppdager raskt at det er verving som er veien til inntekt.

    • Liker 1
  18. Det positive er at vervingen til Forever Living nå har stoppet nesten helt opp i Skandinavia. Mens det på det hotteste i 2015 kunne bli vervet over 2000 nye selgere pr. måned er det nå bare rundt 200 personer som verves i måneden. For øvrig er det veldig mange innvandrernavn blant dem som nå verves, det er tydelig at selskapet søker seg til de deler av befolknigen hvor det er høy arbeidsløshet og gjerne lavere kunnskap om forretningsliv og teknologi.

     

    Man må omtrent 20 år tilbake i tid for at man skal finne et tidspunkt hvor vervingen var like laber som den er nå, spenningsmomentet her er om dette er den endelige kollaps i det skandinaviske markedet eller om det tar seg opp igjen etter noen år. Det har vært svingninger tidligere også, men aldri en så alvorlig resesesjon, og bedrer det seg ikke raskt vil toppnettverkerne snart forflytte seg over til andre MLM-selskap.

     

    For øvrig mener jeg admin bør anonymisere personen som skrev innlegget som ble skilt ut i denne egne tråden. Ja, hun har deltatt i et svindelkonsept og forsøkt å dra inn flere i det samme, men hun er først og fremst et offer selv. Hva hun har tapt økonomisk er en ting, men det er også mye ikke-materielt som kan gå tapt når man gå "all in" i et slikt luftslott. Det vil ikke gjøre det enklere for henne å komme seg videre i livet når det første som dukker opp ved googling av navnet hennes er denne tråden. Vi skal naturligvis fortsette å spre den grelle sannhet om MLM, men vi må gå etter selskapene og de kyniske pyramidetoppene fremfor å håne ofrene som i sin godtroenhet har latt seg forføre av glitter og glans.

    • Liker 4
  19. På forsiden av Bergens Tidende nå:


     

    Utdrag fra artikkelen:

     

    "Bystyrepolitiker involvert i ulovlig pyramidespill

     

    Myndighetene har erklært at MyWorld er et ulovlig pyramidespill og har forbudt reklame for selskapet. Bystyrepolitiker Per Jørgensen promoterer det likevel på sosiale medier.

    (...)

    Bare et par uker seinere satte Per Jørgensen seg på flyet fra Bergen til Tyskland. Her deltok han på seminaret «Lyconet Elite Seminar 2019». Han var langt fra alene. 65.000 medlemmer i nettverket fylte tribunen på seminaret  som ble avholdt i Gelsenkirchen, på hjemmebanen til det tyske storlaget FC Schalke 04."

     

    For uinnvidde kan det presiseres at Per Jørgensen representerer Folkeaksjonen Nei til Bompenger i bystyret i Bergen.

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...