Gå til innhold

Borf

Medlemmer
  • Innlegg

    842
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Borf

  1. Er ikke så lett å få sponsing på et lan på den størrelsen.

     

    Men vil anbefale dere å meld dere inn i Hyperion http://www.n4f.no, da får dere en fast sum i året, samt litt pr. medlem.

     

    Til Komplett og andre nettbutikker så er det bare å sende søknad, men ikke ha for store forhåpninger for det blir ofteste avslag. Om dere får noe så er det som regel gavekort som dere kan gi bort som premie.

     

    Kommunen kan dere søke til, f.eks. til å få dekket leie av lokalet.

  2. Hvordan speccs må det være på datamarskinen som jeg har som dhcp/dns server?

    Det kreves nesten ingen resurser å kjøre dhcp og dns. Det som er viktig er at denne serveren står på hele tiden og at den er stabil.

    Jeg har brukt en P2 266MHz med 160MB ram på et lan med mellom 60-90 stk.

     

    Hva trenger vi en Backbone for ?

    Et backbone er ryggradsnettverket, dvs der alle andre switcher og servere blir koblet til. Forskjellen mellom denne switchen og de som blir brukt som "bordswitch" er at denne er raskere og tåler mer trafikk siden all trafikk mellom de andre switchene går igjennom denne.

     

    Edit:Har også tenkt på Overvåkning av nettverket. Dette er noe jeg må ha siden sponsorne våres ikke har barnepornofilter på linja vi blir sponset med.

    Det dere må gjøre for å få noe slikt til er å sette servere opp med to nettverkskort et til skolenettet/internett og det andre mot lan-et. Da får dere skilt lan-et fra skolenettverket og dere kan sette opp filter på trafikken mot internett.

    Dere kan få dette til på windows, men vil anbefale at dere ser på ulike utgaver av Linux og FreeBSD som er tillagt for til å gjøre akuratt dette. Vil da anbefale pfSense og Clark Connect. Det krevst ingen stor kunnskap om Linux eller BSD for å bruke disse siden det er bare å installere og resten styrer dere fra et web grensesnitt. Begge er også enkle å sette opp som DHCP og DNS server, samt dere må installere noen ekstra moduler for å få på filter mot ulike ting.

  3. På slike enkle og billige switcher er det normalt ikke mulighet for å overvåke. På noen switcher så finnes det egne programmer for å overvåke trafikken på switchen på hver av portene, eller det er en innebygget webserver i switchen som du kan lese av statusen.

     

    Men siden dere skal bruke to switcher så er vel ikke behovet for et backbone så stort, da kan dere vel bare koble sammen de to 24 portene med 1gbps portene på hver av switchene koblet sammen. Hvis dere har fire eller flere "bord" så kommer behovet for backbone mer frem..

     

    Lykke til med innkjøpet og lanet.

  4. IP-adresser som er satt av til lan er disse:

    0.x.x.x

    10.x.x.x

    127.x.x.x

    172.15.x.x – 172.31.x.x

    192.168.x.x

     

    Der x står for et tall fra 0 eller 1 og opp til 255.

    De adressene som står oppenfor er ikke i bruk på Internett slik at det ikke blir noen rutingkonflikter viss dere kobler LAN opp mot Internett med NAT eller tilsvarende.

  5. Ved hjelp av en manged switch kan jo du dele nettet opp i ulike VLAN, og sette ulike dhcp scoop for hver av VLAN`ene.

    Og viss du har oversikt over MAC adressene til de ulike kortene så kan du vel sette IP adresser i DHCP serveren ut fra det, noe som vel ikke er aktuelt på et lan-party.

     

    En ting er at på DHCP serveren så kommer det opp hostnavnet på hver enkelt pc, og mange har samme hostnavn på pcen som de bruker som nick, og slik kan finne ut hvem de er. Men vil ikke fungere i alle tilfeller.

     

    Så går det ann å lage et system der folk logger seg inn med brukernavn og passord, for deretter å få utdelt IP-adressen, da har du full oversikten. Men dette kreves litt å sette opp.

  6. Det er en god del ulike måter å sette det opp på, og jeg vet ikke hvilke OS du skal benytte på serveren.

     

    Men det som er noe av det enkleste å sette det opp i er på Windows Server, men det krever at du har lisens eller så kan du bruke en 180 dags trail versjon, utenom det så er Clark Connect meget enkelt å sette dette opp på.

     

    Du sier heller lite om hvor mye du vet om dhcp og dns fra før, vet du hvordan det virker i praksis? Med hvordan en dhcp scoop virker og slikt, og hva skal du bruke dns serveren til utenom å avlaste dns oppslag ekstern, skal du lage til lokale servere med enklere navn?

     

    Som nevnt er spillserver en kjekk ting å sette opp, her bør du finne ut hva folkene som kommer på lanet spiller, slik at du setter opp til rett spill. Andre ting som kan være praktisk er en smtp server for sending av mail, en DC-hub for enklere fildeling, webserver som diverse nyttige ting ligger på er også kjekt å ha, osv....

  7. 256mb ram er kanskje i minst laget, men jeg har selv brukt CC bokser med 128mb ram til DHCP og internett-deling og det gikk fint.

     

    om du ikke skal kjøre noe annet på maskina så vil nok det gå fint, men det er å anbefale at du putter inni 256mb ram til i den maskina. jeg vil anbefale å bruke bruktmarkedet til å finne deg ei billig brikke.

  8. Jeg har testet litt med eldre versjonen og har funne ut at VT2.1.2 server og VT2.1.4 klient virker helt fint, og her kan du ha opp til 200 brukere.

    Eneste dumme er at det virker ikke å koble til med nyere klienter. Viss du får alle brukerene av serveren til å gå over til den versjonen så bør det gå bra.

  9. Hva som er feil med å skrive det, det er jo tilfellet.

    Problemet er når først en har blitt dømt for det, så blir det enklere for aktorate å få flere dømt for dette.

     

    17-åringen er dermed det første norske offeret for film- og musikkbransjens internasjonale kampanje mot piratkopiering.

     

    Bra og objektiv journalistikk :D Tipper artikkelforfatteren burde ha seg en dom også !!

    8013899[/snapback]

  10. Det er ca ingen som legger ut smaksprøver, og det som ligger ute er som regel i mindre bra kvalitet. På siden til diverse band så ligger det smaksprøver, men det er normalt i så dårlig kvalitet at du ikke kan høre hva det er.

     

    På filmer så kan du så se trailere av filmen, som er 2-3min med det "beste" av filmen. Det ser bra ut og du kjøper filmen, og ofte blir ganske lurt. Kunder som blir lurt er kunder som ikke vender tilbake til den produsenten. Alternativet er å laste ned filmen og se om den er bra, og om vedkommende likte filmen så kan han/hun kjøpe den på DVD når den kommer ut i Norge etter langt og lengre enn langt.

     

    På spill gir produsentene ut demoer, jeg kan nesten ikke huske én demo som var så bra som hele spillet. Derfor laster folk heller ned en "ulovlig" kopi, prøver spiller og seinere kjøper det om vedkommende likte spillet. For å spille online så må en som regel ha orginal utgave.

     

     

    Piratkopiering gir film/musikk/spill -industrien en bjørnstjeneste. Om alle som driver med det skal få bøter og bli fengslet så det eneste som skjer er at folk har ikke lenger penger til å kjøpe produktet eller at de sitter inne slik at de ikke får mulighet til å kjøpe produktet.

     

    Lover er til for å beskytte folk, innenfor piratkopiering er det ingen som blir skadet eller merker noe av det så det er på tide at lovene mot dette faller bort.

  11. Ut fra meiningen til mange her inne at det var en bra dom så bør vel ca største delen av norges befolkning i fengsel. Hvem har ikke lasta ned noe, tatt opp fra tv eller radio, skrevet av noe fra en bok, brukt sitater til noen, tatt bruk av bilder og tegninger som andre har laget, brukt foretningsidér som andre bedrifter allerede bruker, osv..

     

    Det at musikk og filmidustrien tror at de taper så mye penger på piratkopiering er feil, det som blir lastet ned er som regel en smaksprøve på produktet eller noe en normalt aldri ville ha kjøpt ellers.

    Positive sider med piratkopiering er at etter at noen har hørt musikk, sett en film, testet et spill, osv.. som en normalt ikke hadde hørt om eller hadde vært villig til å teste det så går vedkommende i butikken for å kjøpe det.

     

    Dette var en trist dom :cry:

  12. ja du kan bruke "ClarkConnect Community Edition 4.0" det er den gratis versjoene, som du ikke få tilgang til alle ting (ting du helt sikkert ikke har bruk for). for mer informasjon les på siden til CC.

     

    selv kommer jeg til å gå for akuratt det samme på neste dataparty jeg skal være med på å lage til.

     

    som Tobbytheking allerede har sakt så er det en fordel å ha mer ram, men så lenge som du kjører helt minimum så bør det gå uten noen problemer. mao ikke instaler ting på serveren du ikke har bruk for, det trekker bare resurser og da spesielt ram.

     

    men du får ha lykke til

  13. Fordelene med managed switcher er vel først og fremst muligheten for å redusere virus-trafikk på nettverket, gjøre det så optimalt som mulig, ved å stenge de mest brukte virus-portene. På mindre LAN er dette selvsagt et mindre problem, om ikke et problem i det hele tatt. Selv ville jeg ikke prioritert det, muligens kansje gått for andre løsninger, slik som å dele ut CD'er med gratis virusprogramvare i innsjekking.

    7853212[/snapback]

     

    Managed switcher som det går ann på koster nok en del mer enn hva de har budsjett til, det virker som det er snakk om et par tusen de skal bruke ikke mange titals tusen.

     

    For å ha nytte av managed switcher må du vite hva du driver med, viss ikke kan du gjøre mer skade enn nytte for ytelse og stbilitet på nettverket.

     

    Å kjøpe inn et par nye 1gbps switcher er nok den beste løysingen for dere, eventuelt å invistere i en god backboneswitch.

  14. Filserver og gameserver passer ikke så alt for bra sammen.

    3 disker er minimum for å kjøre Raid5, men det anbefales å kjøre det på flere disker om du skal få bra ytelse ut av det.

    Intel sine Core 2 Duo er vel noen av de beste prosessorene på markede for tiden. Klokking av en server? en server skal være stabil så det er ikke å anbefale å klokke den.

    Hva annet hardware du bør bruke er egentlig ikke så lett å si viss du ikke sier hvor mye penger du skal bruke på dette.

    Debian er en fin distro.

  15. Vanlige skolepulter er ikke noe særligt å bruke på lan, for det blir alt for mange bein som gjør at folk får nesten ikke tatt stolen inn under bordet.

     

    Det optimale er å bruke å få låne mange litt lenger bord, på en del skoler er det slik som to sitter ved siden av hverandre. Slik er stabile, passe mengder med bein, og er lett å bære, spesielt om beina går ann å slå sammen. Men er oftes ikke så lett å få tak i slike.

     

    Å bruke paller og plater er nesten den eneste løysinge på store lan, da dette er enklere å få tak i og frakte i store mengder. Men kreves at det settes sammen. Det er mange bedrifter som har store mengder med paller liggende, og de fleste er villige til å låne de bort noen dager, men et problem her er at de fleste lagrer pallene ute, slik at pallene er våte og tunge, altså mindre optimalt.

    Plater er nesten noe dere må kjøpe inn, for de byggevarebutikkene jeg har snakket med var ikke villige til å låne det ut, spesielt når vi skal lage hull i platene til skruer. Slik plater kommer ned i 50,- (med mva) for en plate på 1.2x2.4m. Det vil koste rundt 3000 for å få nok bord til rundt 200 pcer.

     

    Men det må være en del lan organisasjoner som har et lager med slike plater liggende, og kanskje er villige til å låne/leie ut.

×
×
  • Opprett ny...