Gå til innhold

duckArmy

Medlemmer
  • Innlegg

    155
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. duckArmy's innlegg in Sanitetsbataljon og Heimvernet? ble markert som svaret   
    Disse "7 eller 1 månedene" med resterende tjeneste avtjenes ikke sammenhengende heller, så det er i praksis snakk om noen dager i året, sannsynligvis med flere års mellomrom mellom hver gang. Hensikten er å vedlikeholde noe av det som er lært under førstegangstjenesten, sånn at det er deg litt ferskere i minne dersom det plutselig blir bruk for å mobilisere. Heimevernet er en slags reserve.

    Sanitetstjeneste (i Sanitetsbataljonen i Hæren, på et fartøy i sjøforsvaret, en sykestue ved en leir eller i Forsvarets Felles Sanitetsstyrker på Sessvollmoen - alle de tre siste alternativene kommer etter rekruttskolen på Madla) er både givende og nyttig for den som senere vil utdanne seg innen helse. Anbefales!

    Dersom du fortsatt bekymrer deg for Heimevernet, kan jeg trøste deg med at hvis du er lege (eller annet helsepersonell) er det mye mer verdifullt for Forsvaret å bruke deg som dét, enn å sette deg på en vaktpost "midt i skauen" hvis det skulle smelle  
  2. duckArmy's innlegg in Søke TMBN etter sivilt år? ble markert som svaret   
    Det er mulig å søke fra det sivile. 

    "Du søker på opptak som Grenader i Hæren med prioritet til en eller flere avdelinger. (...) Søk på flere avdelinger slik at du har større mulighet til å bli kalt inn til opptak." https://forsvaret.no/karriere_/ForsvaretDocuments/Kunngjoeringsskriv-grenaderopptak-Vaar-2016.pdf

    Vet ikke om de kjører et vinteropptak også?
  3. duckArmy's innlegg in Verve seg som soldat uten førstegangstjeneste. ble markert som svaret   
    Man kan ikke verve seg direkte uten førstegangstjenesten, men man kan søke seg direkte inn på utdanning (f.eks. befalsskole).
  4. duckArmy's innlegg in Søknadsskjema BS FOS 2016 ble markert som svaret   
    Alternativene ved Befalsskolen for sjøforsvaret er - såvidt meg bekjent - enten UB eller "maritime  sertifikater" (for dem som allerede har "yrkesfaglig utdanning fra fag- eller høyskole med teorigrunnlag til å løse maritime sertifikater D1 eller M1").

    Sjøkrigsskolen tar imot folk til gjennomgående krigsskole på enkelte av fagretningene sine, altså en pakke med befalskurs + krigsskole = bachelor og fire pliktår.
×
×
  • Opprett ny...