Gå til innhold

OMGLOLWIN2K

Medlemmer
  • Innlegg

    66
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OMGLOLWIN2K

  1. Hei,

     

    jeg skal kjøpe meg nytt hovedkort for en 3570k/3770k (greier ikke å bestemme meg), og lurte på om noen kunne anbefale et relativt billig kort som fungerer fint til å overklokke med.

     

    Det er ikke noen form for ekstrem overklokking jeg tenker på, men å skvise en liten GHz eller noe sånt mer ut av CPUen ville ha vært fint.

     

    Jeg har sett på http://prisguide.har...-p8z77-v-157942 og det virker som et godt kort (det har til og med integrert WiFi), men jeg skulle gjerne ha skrellet vekk noen hundrelapper om mulig.

  2. Med Never Settle er det nok lettere og raskere å spørre komplett.

     

    7970 Matrix støtter så vidt jeg vet bare 5 skjermer, men mulig du kan få adapterne til å fungere for 6 skjermer...

     

    Nei, jeg er rimelig sikker på at det støtter 6 skjermer. 4xDP + 2 stk klokkede utganger (DVI). Men, det er et lite aber med det, fordi den ene DVI-porten er DVI-D, og hvis du kjører noe som benytter seg av dual-link på den, et naturlig eksempel vil være en skjerm med 2560x1440 (evt. 1600), vil den ene DP-porten disables.

     

    Selv med de siste driverne klarer ikke et 7970 (overklokket til 1200/1700) å levere 60 fps konstant i BF3 på Ultra, Frostbite 2 er rett og slett håpløst programmert.

    Prosessorene dine vil også være et enormt problem, en Ivy Bridge kjørende på 4.5 GHz bør takle 60 fps med Ultra Mesh Quality.

     

    Vel, da vet jeg i alle fall det og slipper å bli skuffa når jeg tester det ut :-)

     

     

    Kom forsåvidt over en link her som indikerer at det Matrix kommer til å være en del av Never Settle: http://rog.asus.com/175262012/graphics-cards-2/free-games-asus-and-amd-present-never-settle-game-promotion-for-holiday-2012/

  3. Jeg har også lurt litt på Never Settle-kampanjen, og jeg har sett at komplett.se står oppført som én av distributørene - som selvsagt borger for at vi også skulle kunne få den i Norge - men jeg greide i kke å finne noen skjermkort i utvalget til komplett.se som indikerte at de hadde begynte å selge det. Noen som vet noe mer?

     

    Og, med det samme jeg er her, pøser jeg ut alt annet jeg lurer på.

     

    Jeg skal ha meg nytt skjermkort, men det må ha støtte for seks skjermer. Siden jeg ikke orker å styre med crossfire tenkte jeg på Asus Matrix, men det er et par ting jeg er usikker på.

    For det første: noen som vet om det kommer til å være en del av Never Settle?

    For det andre: kortet er ment brukt til en del spilling, og da hovedsaklig BF3. Målet er å greie å ikke dyppe under 60 FPS på ultra på en 1920x1200-skjerm, men resten av HWen er en smule snodig. Maskina kortet kommer til å stå i har 2 stk L5420 (quad-core Xeon på 2.5 GHz), samt en del RAM, men denne er DDR2 (800, tror jeg). Noen som har en formening om dette er mulig, eller blir CPU/RAM for stor flaskehals til å oppnå FPSen jeg vil ha?

  4. Nix, og jeg har saumfart nettet grundig. Fant én annen som lurte på det samme som du på xda (kanskje du og han/hun er samme person), men ellers ingenting.

     

    Overrasker meg egentlig hvor lite hype det har vært om dette, siden det spekuleres ganske kraftig i at det er 11.6 som skal presenteres som et motsvar til iPad 3.

  5. Det er mulig det bare er meg men jeg syntes det virker fjollete å kjøpe et 7950 nå. Med så dårlig value for money burde man enten vente, kjøpe 6950 eller finne fram stortromma og kjøpe 7970.

    Å bruke GTX580 som mot-argument for 7950 sin dårlige VFM funker vel dårlig siden 580 aldri har vært stor på VFM selv.

     

    Jeg skal ha nytt kort men sitter foreløpig på gjerdet mtp handel. Om jeg skulle kjøpt nuh hadde jeg heller lagt i det lille ekstra og fått 7970.

    Jeg kunne vanskelig ha vært mer enig. De omtaler 7970 og 7950 i artikkelen som to forskjellige prissegmenter, men jeg mener det er det samme prissegmentet, bare med små variasjoner. De fleste som er villige til å spytte så mye penger inn i et skjermkort som dette krever, vil finne det vanskelig å kunne rettferdiggjøre de få hundrelappene forskjellen er (3 av dem, når jeg sjekket i går) spesielt når ytelsen er - slik jeg ser det - ganske så vesentlig. Hadde de solgt det i underkant av 3000 hadde situasjonen vært en annen, og hadde det kostet 2500 hadde de sannsynligvis solgt i bøtter og spann, men slik ståa er nå, er ordleggingen "fjollete å kjøpe" en spesielt god beskrivelse.

     

     

    Jeg leste for 2-3 uker siden at de planlegger 2. iterasjon av 7950 i mars, og hvis det er bedre og/eller billigere, kan det jo hende at det blir verdt å vurdere 7950 igjen. Om du ikke trenger nytt kort pronto, er jo dét noe som kan være verdt å ta med i betraktningen.

  6. Å forlate sin egen tråd er ikke spesielt høflig gjort, men tastaturet mitt tok natten.

     

    Uansett, det er litt vanskelig å bestemme seg. Jeg har kikket hos nextron, og de har jo, som kpolberg sier, et godt utvalg. Dog, de tilbyr stort sett på det samme som jeg har på i prisguiden, og forvirringen som oppsto fra det er stort sett grunnen til at jeg postet til å begynne med.

     

    Siden nizzen klargjorde at det kun er Skulltrail som tilbyr SLI, slår jeg fra meg dette kortet pga. at chipset-vifta er kjent for å bråke så voldsomt. Pga. har jeg egentlig helt mot Z7S, som tilbyr det jeg trenger og også skal ha rimelig greie overklokkingsegenskaper. Men(!), så satt jeg og kikket litt på bruktmarkedet, og der er det en som selger et Tyan i5000XT-kort, utstyrt med Intel 5000X + 6321ESB Chipset. Spørsmålet er bare: takler dette kortet en L5420 (jeg skrev feil i første post, det er en L-modell, ikke E). De aller fleste plasser jeg har lest sies det at det ikke gjør det, men om man kikker her, så ser det da vitterlig ut som om dette skal være mulig likevel. Noen som vet sikkert?

  7. Jeg har tenkt å bygge meg en boks for dagligdags PC-bruk, og har litt hardware liggende som jeg tenke å bruke i den. Blant dette er det to stk. Xeon E5420-CPUer, som borger for at jeg må ha et hovedkort litt utenom det vanlige. Derfor lurte jeg litt på om noen hadde noen erfaringer med HK som takler disse prosessorene. 

     

    Jeg har kikket på Intels Skulltrail og Asus' Z7S, og disse ser ut til å være greie (sånn rent bortsett fra prisen).

     

    Siden dette skal være en PC for dagligdags bruk, er det et par ting som veier inn. For det første må kortet takle minimum 16GB med RAM. For det andre vil jeg selvsagt at boksen skal være stillest mulig; byr det på ekstra utfordringer å få til stille kjøling på disse kortene? Jeg vil helst unngå å måtte ty til vannkjøling. For det tredje må det være mulighet for å kjøre to skjermkort. Skulltrail har jo mulighet for både Crossfire og SLI, og selv om jeg sannsynligvis kommer til å gå for en ATi-løsning, er jo det å ha muligheten for SLI et pluss. Noen som vet hvordan dette er på Z7S? Og sånn helt til slutt, så må kortet ha Linux-støtte og ikke by på stabilitetsproblemer.

     

     

     

    Er det noe annet jeg bør tenke på? Finnes det noen alternativer som tilfredsstiller kravene mine bortsett fra de kortene jeg har nevnt? Takknemlig for alle hjelp:-)

  8. [snip]

     

    En offisiell grunn for at UT3 ikke er kommet til Linux enda er ikke gitt, og det du ramser opp er bare spekulasjoner. Men de er ikke mindre riktige enn påstanden i min artikkel av den grunn. Ifølge Ryan Gordon (som står bak porten) så skulle UT3 være nesten klar for Beta i slutten av November. Så tror Linux-porten er relativt ferdig.

     

    Gordon har sagt etter dette at det blir fremdeles arbeidet på porten (sist gang 22/2). Han nekter også å uttale seg om et eventuelt oppkjøp av MS, så får vi alle tolke dette som vi vil. Spekulasjoner blir det bare uansett, men personlig så begynner jeg å frykte at vi aldri får sett UT3 på Linux :-/

  9. Det at Epic ikke har gitt ut en klient for Linux av UT3 skyldes visstnok disputter av det lovlige slaget grunnet kode som befinner seg i klienten (ikke i serveren, dog). Epic har også kategorisk stengt alt av tråder som dreier seg om Linux-versjonen på det offisielle UT3-forumet; så, selv om de var Linux-vennlige før, virker de ikke til å være det lenger. Det har også vært spekulasjoner om at MS skal kjøpe Epic, som er et lurt trekk fra MS' side, men himla uheldig for Linux-spillere. På den annen side, så kan det jo hende at alt dette er feil og det som står i artikkelen virkelig er grunnen for den (etter hvert enormt) forsinkede Linux-klienten. Vi kan jo håpe, i alle fall :-)

     

    Når vi først er inne på spilling i Linux, så annonserte Tuxgames at dersom de greide å skaffe 200 pre-orders av Jack Keane (http://www.tuxgames.com/details.cgi?gameref=147& - blir dette regnet som reklame?), så ville Runesoft porte det fra Windows. Jeg er ikke sikker på om målet er nådd, men det kan være verdt å sjekke ut i alle fall.

  10. [snip]

     

    Ja, du aner riktig. En smule negativitet. Dvs. tiltaket er forsåvidt positivt men jeg forteller bare at det er snakk om en bagatell. Det er også villedende reklame. Lover gull og grønne skoger men holder bare smuler av lovnaden.

     

    Nå har jeg ikke sett at det er lovt verken gull eller grønne skoger, jeg, men en skjerm som slår seg av istedet for å gå i standby-modus uten at brukeren trenger å gjøre dette eksplisitt.

     

    Hvorfor stoppe der? Hvorfor ikke anta at alle mennesker på hele planeten har hver sin LCD-skjerm som står i standby døgnet rundt i 100 år, og at alle disse byttes ut med disse nye fantastiske skjermene. Da får man et fantastisk høyt antall Wh.

     

    Dette er idiot-retorikk for å prøve å gjøre poenget mitt noe helt annet enn det er. Jeg forholdt meg til tall tatt fra det du allerede hadde sagt om hva en skjerm nå til dags bruker i standby, og videreførte det.

    Ikke sa jeg at alle skjermer skulle byttes ut med én gang heller, men dersom teknologien enkelt og billig lar seg implementere, så er de ingen grunn til at fremtidige skjermer ikke skal benytte seg av dette.

     

    Svakheten er selvsagt at besparelsen likevel blir mikroskopisk sammenlignet med de samme menneskenes energiforbruk i samme tidsperiode.

     

    Og her går du glipp av hele poenget med mange bekker små-filosofien. Skal man ha den vinklingen der på det, er det ikke vits i å gjøre noe som helst, fordi det blir mikroskopisk sammenliknet med den samlede energimengden forbrukt i samme periode. Det er ingen som hevder at dette kommer til å redde jorden fra global oppvarming eller energikrise, hele poenget er at det bidrar til det.

     

    Hadde folk derimot dusjet i gjennomsnitt 9,5 minutter i stedet for 10 per dag så ville det blitt langt større energibesparelser på den ene personen.

     

    Dette er korrekt. Det er også komplett irrelevant.

     

    Jepp, alle bekker små bidrar men dette blir som å pisse i havet for å varme det opp.

     

    Men det er ikke bare én person som pisser, det er mange. Og om man også bruker utslagsvannet fra oppvasken, som er oppvarmet, og andre ting du kan tenke på, så blir vannet varmere til slutt. (Se bort fra analogien ikke er videre passende siden vi faktisk håper på å unngå å øke temperaturen i havet.)

     

    Mange bekker små ... tammtidamm.

     

  11. Hvis det er noen teknisk forskjell og den sparer f.eks 2 watt i standby, 16 timer i døgnet (typisk for bedrifter) så betyr det at en stor bedrift med 1000 ansatte sparer strøm tilsvarende ca 0,25% av det et kontorbygg til 1000 ansatte bruker. Sagt på en annen måte: Et strømforbruk tilsvarende et vaffeljern i hele det store kontorbygget.

     

    Aner jeg en smule negativitet her? 2W* 16t = 32 Wh pr. skjerm. Ikke all verden. I en bedrift med 1000 skjermer tilsvarer dette 32kWh pr. døgn. Heller ikke all verden. Multipliser dette med 365 dager i året, og man er oppe i 11,68 MWh. Kanskje heller ikke all verden, men man ser det begynner å dra på litt mer.

     

    Forestill deg deretter at dette propagerer ut fra den ene bedriften, til resten av norges bedrifter. Og til alle typer skjermer i hjemmene. Og så videre ut til resten av verden. Plutselig er ikke besparingen liten lenger, den begynner å bli ganske monumental.

     

    Nå er det jo ingen som sier at dette skjer i løpet av null og niks, men hvis dette er en teknologi som enkelt lar seg implementere, kan jeg ikke se noe annet enn at det er utelukkende positivt. Mange bekker små ...

  12. Det virket mye mer interessant å svare på dette, enn det jeg egentlig bør gjøre, så here we go:

     

    Av de tre distroene X/K/Ubuntu (man har forsåvidt også Edubuntu, men den brukes i læringsøyemed - som i utdanning, ikke for å lære å bruke Linux - så den er nok mindre interessant), så har alle sine fordeler og ulemper.

     

    Ubuntu bruker, som allerede nevnt, Gnome. Gnome har et ganske fint og enkelt grensesnitt, uten å lasse ned brukeren med alskens valg og opsjoner som kan virke skremmende. Litt satt på spissen, kan man si at Gnome har holdningen at brukeren er idiot og må geleides gjennom det meste, og bør ikke få fritt leie til alt som er i frykt for at han kan rote det til. Ellers bør det nevnes at Ubuntu er "standarden" for alle distroer i Ubuntu-familien, og den det i absolutt størst grad utvikles for. Derfor er det bredest støtte for at ting "bare funker", og man kan med jevne mellomrom oppleve at hardware vil automatisk bli konfigurert og fungere i Ubuntu, mens det ikke nødvendigvis er tilfellet med de andre.

     

    Kubuntu bruker KDE, som visuelt sett pleier å ha litt mindre appell til de fleste i motsetning til Gnome; samtidig likner det mer på Windows, som ofte kan være betryggende for nye brukere. KDE har den fordelen av å ha flere applikasjoner tilgjengelig enn Gnome (det var i alle fall slik for en stund tilbake), samt at det er meget konfigurerbart. Det lar deg herje som du selv vil, og holder ikke mye tilbake. Jeg har lest at distroen i seg selv mer eller mindre er én manns arbeid (i forhold til repoer og slikt), men kan ikke verken bekrefte eller dementere dette. Det bør kanskje nevnes at trådløst nettverk i Kubuntu kan bli en kjedelig affære om man ikke har rett hardware.

     

    Xubuntu bruker Xfce for det som kalles Desktop Environment (DE) (både KDE og Gnome er DE-er). Xfce har fått en del oppmerksomhet i den senere tiden for å fungere godt som et fullverdig DE, samtidig som det fokuseres mye på ytelse og holde minnebruken nede. Om du har litt slunken hardware i boksen din, kan dette være et godt valg.

     

    Samtidig skal det sies, at det er ingen problemer med å installere andre DE-ene uansett hvilken distribusjon du velger å begynne med. Om du f.eks. begynner med Ubuntu, så trenger du ikke gjøre mer enn å gi kommandoen "sudo apt-get install kubuntu-desktop", så vil du ha en fullverdig Kubuntu-installasjon. Du kan da velge mellom å bruke Gnome eller KDE når du logger nn. (Det samme gjelder også for Xubuntu.)

     

    Om du skal bruke boksen som et mediasenter, vil jeg anbefale deg å ta en god titt på Linux MCE. Dette er i grunnen ingenting annet enn Kubuntu med en del tillegg, men virker i seg selv meget interessant. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har prøvd den, ei heller Mythbuntu, men fra hva jeg har lest skal MCE være greiere å ha med å gjøre enn Mythbuntu. Sistnevnte er sterkt sentrert på MythTV, og denne kan være litt kjedelig/trasig om det ikke fungerer akkurat som det skal til å begynne med. Du må forberede deg på å grave litt i konfigurasjonsfiler og slikt, og det er ikke alltid like enkelt å forstå sammenhengen for MythTV er en svær applikasjon, på godt og vondt. Bare husk at jeg ikke har prøvd noen av de to sistnevnte distroene (selv om jeg har slitt litt med MythTV en gang i tiden), så du bør ta det jeg sier her med en klype salt.

  13. Emnetittelen er fra sangen Big Yellow Taxi, orginalt skrevet og fremført av Joni Mitchell. Det har blitt gjort utallige covere av den, blant annet av Bob Dylan, Janet Jackson og - min personlige favoritt blant dem - Counting Crows (versjonen hvor Vanessa Carlton er med). Kjedelige musikktrivia til sides, det er er selvsagt teksten til sangen som er det interessante, og da spesielt delen som står i emnet, for man vet nesten aldri hva man har før det forsvinner. I mitt tilfelle var det tastauret.

     

    Jeg tror det var til jul i 1999 at jeg fikk av min far det jeg ønsket meg: Logitech Desktop Pro. Et sett med trådløst tastatur og en like trådløs mus. Etter en uke greide jeg å lære meg å skrive på tastaturet, som var vanskelig, siden det er av den ergonomiske, delte typen. På den samme uken lærte jeg meg touch, som jeg hadde prøvd på i utallige år uten å greie.

     

    Etter hvert innså jeg at tastaturet var voldsomt godt å skrive med. Jeg har prøvd mange siden, bla. annet på jobb har jeg mast til meg Logitech Desktop Comfort, som i bunn og grunn er akkurat det samme, bare i oppgradert versjon, men det er ingen av dem som er i nærheten av å være så bra som Desktop Pro.

     

    Så inntraff selvsagt ulykken. Etter å ha tjent meg trofast i over 8 år, sluttet det plutselig å fungere forleden. Jeg trodde først det var mottakeren, fordi denne har fått mye juling, men etter at jeg prøvde å koble til musen til den, og dette fungerte fint, innså jeg at den ikke var problemet. Jeg prøvde alt jeg kunne for å gjenopplive min trofaste venn, men måtte til slutt innse at vårt langvarige forhold var over. Det var dødt.

     

    Etter litt krisepsykologi, hvor flere bokser pils kom til skade, bestemte jeg meg for at eneste utvei var å skaffe et nytt. Jeg satte i gang med letingen, og noe det første jeg fant ut var at settet var gått ut av produksjon - for en haug av år siden. PS/2? Ingen som bruker det lenger. Kulemus? Glem det (forståelig nok). Radiobølger istedet for bluetooth? Haha, drøm videre. Niks, det var gått ut av produksjon, og slik kommer det nok til å forbli.

     

    Det første jeg gjorde, var selvsagt å sette min lit til ebay, og jeg tror det må være første gang jeg ikke greide å finne det jeg lette etter der. Deretter begynte jeg å saumfare alt av nettbutikker, men til ingen nytte. En del mer desperat gikk jeg over til å bruke google, men til tross for alle søkestrenger jeg greide å koke sammen, så ble resultatene fraværende. Etter langt om lenge, så fant jeg én plass som sa de solgte ett tastatur med mus av denne typen. Dette var selvsagt i USA, men det virket ikke som en skikkelig nettbutikk (jeg fant ingen måte å handle det på), og det virket heller som om de sendte til andre land. Ikke var jeg overbegeistret over tanken på å måtte begynne å skifte særnorske taster fra det gamle over til det nye heller, siden jeg har hatt litt dårlig erfaring med slike ting før. De tastene jeg prøvde å skifte fungerte ikke særlig mye etterpå, for å si det sånn.

     

    Etter tre døgn med intensiv googling (null kødd), etter å sannsynligvis ha lest gjennom hele kunnskapsdatabasen til Logitech i håp om å finne noe som kunne hjelpe meg å fikse det gamle, etter å ha prøvd alt jeg kunne tenke på, lot jeg håpløsheten synke inn over meg. Det var midt på natta, jeg var utkjørt og skulle til å legge meg. Som et siste forsøk, skreiv jeg inn en søkestreng jeg ikke huske hva var, og la merke til at blant treffene, var amobil oppført. Med forsiktig entusiasme klikket jeg på linken, og kom til førstesiden av nærmere 50 sider i prisguiden. Etter å ha bladd gjennom nesten alle - det var selvsagt på en av de siste sidene - så jeg det: Logitech Desktop Pro hos pcutstyr.no. Jeg klikket på linken og ble overført til pcutstyr.no, and lo and behold! Der var det! Det som er litt snodig, var at jeg greide ikke å finne det når jeg kikket på "Mus og tastaur"-kategorien til pcutstyr.no; det virket ikke til å være blant sortimentet, men når jeg gikk via linken til prisguiden var det der likevel. Varen var så gammel at de hadde ikke noe varenummer fra produsenten oppført, og ikke var det noe bilde heller, derfor jeg var litt nervøs for om det var rett, men navnet var riktig, og det var også spesifikasjonene om at PS/2 var interfacet.

     

    Jeg tenkte på å maile pcutstyr.no og spørre litt videre om det, men litt smånervøs for at noen andre kunne snappe det foran meg, valgte jeg å bestille det. 700 kr (!!) kostet det. Frakten ble på litt forunderlige 5 kr. Etter å ha ventet i tre dager fikk jeg endelig beskjed om at pakken var kommet på postkontoret, og jeg sprang opp g hentet den. Litt nervøs for at de skulle ha funnet ut at de ikke hadde det likevel, og heller bare sendt meg den nyere versjonen, pakket jeg det forsiktig opp.

     

    Bullseye!

     

    Ikke bare hadde jeg fått i samme tasturet, jeg hadde fått i et norsk utgave, og som om det ikke var nok, et nytt et. Eller, nytt er vel et relativt begrep, for når jeg kikket under musa, var det helt klart spor på padsene og batteripakken var åpnet. Returvare, som de sier i Sverige. (Er ikke butikker pliktig til å opplyse om slikt, forresten?) Jeg koblet det til, og det fungerte som en drøm. Blir litt som å miste dama i en bilulykke, bare for å finne en akkurat lik en. Men, i en litt yngre versjon.

     

    Moralen er: jeg har sannsynligvis skrevet historiens lengste fortelling om et tastaur.

     

    -- Happy Camper

     

    PS. Jeg synes å huske at hw.no faktisk hadde en historie om en som var i samme situasjon som meg, og kjempet desperat for å finne et tastatur som var likt det gamle han hadde. Jeg husker ikke utfallet av historien, men det er faktisk mulig at jeg ikke har skrevet historiens lengste fortelling om et tastatur. Min fortelling hadde masse kjærlighet i seg, dog, derfor er den bedre.

  14. lenge siden jeg har drevet med PIC programmering ;)

    men kan på det varmeste anbefale:

    http://www.picbasic.org/

     

    kjempeenkelt basic språk som compilerer til asm og binært (eller var det heximalt. husker ikke helt hvilket format man flasher disse PIC'ene med).

    de har også en ganske artig liten begynner bok der de går igjennom forskjellige kretser med kodeeksempler.

     

    Denne boken du snakker om her, hva heter den? Jeg har lett rundt på sidene, men jeg finner ingen referanse til en slik bok.

     

    På forhånd takk:-)

  15. Windows Live Messenger 9 vil i større grad enn tidligere by på interoperabilitet, det vil si at man skal kunne kommunisere med brukere som har alternative lynmeldingsprogrammer som AIM, Gtalk eller ICQ, i tillegg til Yahoo Messenger.

    At man har interoperabilitet med Yahoo! er ingen overraskelse, siden de gikk i beta med dette i 2006 (og sikkert har lansert offisielt siden den gang). Litt uventet er kompabiliteten med AIM (og derav implisitt med ICQ). AOL har nektet å være med på dette lenge, fordi de har hatt ca. dobbelt så mange (aktive) brukere som Yahoo! og MSN til sammen. Virkelig uventet, derimot, er XMPP-støtte mot Gtalk. Mon tro om de benytter seg av gatewayer for XMPP/MSNP som allerede eksisterer. Egentlig burde jeg applaudere det, men jeg er heller skeptisk, når man ser at de allerede har begynt å herpe

    SIMPLE (EEE much?).

     

    Glimrende! Microsoft tar hintet. Selv om jeg savner flere protokoller så går dette i riktig retning.

    Må si meg uenig med deg:-) Få alt over på Jabber, så har vi interoperabilitet over alt.

  16. [snip]

    Jeg har derfor kommet frem til at Pidgin er den beste IM-klienten for de fleste brukere. Altså at det er den man får størst frihet til å velge OS med samtidig som man ikke utelukker vennenettverk på grunn av dårlig kompatibilitet med de ulike IM-protokollene.

     

    Er ikke dette en liten selvmotsigelse, eller i alle fall en litt forhastet konklusjon på hva som avgjør hva de fleste brukere legger i hva en god IM-klient er?

×
×
  • Opprett ny...