Gå til innhold

guge

Medlemmer
  • Innlegg

    216
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av guge

  1. Jeg er litt skeptisk.

     

    Jeg liker best å bruke en vanlig mus fordi håndleddet og fingrene kan flytte musen både sidelengs og fremover og bakover. Overarmen og skulderen brukes ganske lite. Jeg har brukt mus i 22 år nå, og har ikke hatt noe trøbbel med håndleddene enda.

     

    Når hånden vris til pistolgrep kan ikke lenger håndledded og fingrene flytte musen fremover og bakover. Nå må skulderen gjøre disse bevegelsene.

     

    For ca 10 år siden prøvde jeg en Anir mus med pistollignende grep, og i løpet av en halvtime hadde jeg både vonde skuldre og hodepine. Dette fordi jeg måtte gjøre finmotoriske bevegelser med skulderen og hele armen. Fingrene og håndledded er for finmotorikk, skulderen og overarmen er for grovmotorikk. Hvordan ergonomi-ekspertene i Anir fant ut at en løsning på RSI-problemer var å gjøre finmotoriske bevegelser med grovmotorisk muskulatur vet ikke jeg.

     

    Pistolgrepet er fint for sveiping sidelengs når sensoren er langt fram, og det er kanskje slik med mange førstepersonsspill at man ikke flytter musen så mye forover og bakover. Kanskje sveiping er mer relevant.

  2. Jeg leste testen med stor interesse, særlig fordi jeg nettopp har kjøpt Chieftec CH-05B kabinettet som er en visuellt oppgradert versjon av det som var med i testen.

     

    Ett poeng som testen ikke berører er at kabinettet fra Chieftec har plass til E-ATX. Det var nettopp derfor jeg kjøpte det, det var det rimeligste E-ATX kabinettet i prisguiden.

     

    Det eneste jeg savner med mitt kabinett er litt bedre luftstrøm over den nedre tredjedelen av hovedkortet. Der er det en northbridge som blir veldig varm og som kun har en liten kjøleribbe, som ikke kan være høyere fordi den da ville kunne være i veien for skjermkort nr 2. Derfor har jeg plassert en ekstra 80mm vifte som blåser litt luft der.

  3. Jeg blir også nostalgisk i slike sammenhenger.

     

    Jeg husker godt at jeg kjøpte mus fra Microsoft helt tilbake i 1986-87. Den hadde stålkule og to knapper. Den var koblet til et eget 8-bit ISA-kort. Jeg tror jeg betalte 1000 kroner for den, den gangen.

     

    Det fulgte med en brukermanual, hvor det blandt annet stod hvordan man kunne programmere for mus i basic. Det fulgte også med en 5.25" 360K floppy med drivere og et life-game. Musen lot seg selvfølgelig bruke med Windows 1.0.

     

    Oi oi, mye har skjedd siden den gang. Nå er det på tide å rydde bort kampherdropsene, spise en sviske, pusse gebisset og så legge seg.

  4. Jeg har en N1 og elsker den. Dessverre er det noen problemer med den som gjør at jeg ikke bruker den til daglig. Pekeskjermen fungerer ikke alltid, litt svak lyd, og litt dårlig dekning med den.

     

    Men selv uten bluetooth, 3G, GPRS og alt det andre er den noe av det kuleste man kan ha.

     

    Jeg har også skrevet et par småprogrammer for N1 og det er helt greit å bruke .Net Compact Framework og C# på den.

     

    Jeg digger også konseptet med at du har en SDRAM brikke som den faktisk booter fra. Hvis du ikke skrur på N1 fungerer den som en minnekortleser for SDRAM.

     

    Kun to tilkoblinger: USB for data-overføring og strøm, samt minijack for handsfree.

     

    Jeg tar gjerne en N2, men først vil jeg se om den virkelig fungerer.

     

    Har forresten hørt at Apple har lisensiert teknologi fra NeoNode til sin IPhone. Forundrer meg ikke.

  5. Jeg kjøpte en tidlig N1 og jeg elsker den, men kan dessverre ikke bruke den fordi pekeskjermen ikke har vært stabil nok. Umulig å ha en telefon hvor man ikke får svart på anrop, ringt ut, o.s.v.

     

    Hadde den fungert hadde jeg brukt den hele tiden.

     

    Det skal sies at min N1 er en beta-hardware modell, kanskje de senere var bedre.

     

    Kommer selvfølgelig til å ta en titt på den nye modellen...

  6. ...

     

    Produsentene de kutter ned kostnadene sine ved å fjerne diverse "unødvendige" egenskaper ved et produkt, i dette tilfellet caddyen.. Noen husker sikkert de gamle gode PD-diskene disse var også caddybaserte plus mange eldgamle cd rom benyttet caddy...

     

    Caddyen var både  fordyrende og skapte komplikasjoner ved bruk.. Personlig ønsker jeg et mer ripebestandig overflate på de kommende bd/hd platene kontra cd/dvd..

    7707560[/snapback]

     

    Jeg foretrekker kostnadene og komplikasjonene med caddyer eller lignende foran kostnadene ved å kjøpe filmer pånytt og komplikasjonene ved å holde kadaverdisiplin på ungene og kona.

  7. Forsåvidt interessant, men hvor motstandsdyktige blir disse greiene mot støv, riper og søl?

     

    Jeg har kone og småbarn i huset og har måttet hive ganske mange DVD-plater som er blitt mishandlet. Samtidig har jeg 15 år gamle VHS filmer som fortsatt fungerer noenlunde.

     

    VHS filmer, kompakt kasetter og LP plater ble dårligere hvis de ble mishandlet, men som oftest veldig gradvis. Knitring og skurring kom sakte smygende, tilogmed båndsalat kunne ofte ryddes opp. Men det tar toåringen min ca 4 sekunder å gjøre en DVD plate uspillbar for alltid.

     

    Jeg skulle ønske de nye optiske mediene kom med barnesikring. En eller annen form for beskyttende innpakning. Floppy disketter har det, men ikke optiske plater!

     

    Jeg er sikker på at hvis du lager et fingeravtrykk på en 5 1/4 " floppy og en DVD-plate fungerer floppyen bedre enn DVD-platen.

     

    Jeg mener at medier med så høy informasjonstetthet som DVD, HD-DVD, Blueray og lignende burde være bedre beskyttet.

  8. Happy ending.

     

    Jeg mailet litt fram og tilbake med Posten, og fikk dem tilslutt til å refundere portoen. Beløpet ble sendt fra Posten tilbake til Komplett og så til meg. Og jeg fikk av en eller annen merkelig grunn ikke bare differansen mellom "På døren" og servicepakke, men kr 95,36 + mva.

     

    Hvis jeg skulle foreslå noe for Posten måtte det være å alltid betale differansen tilbake når man hentet på postkontoret etter leveringsavvik.

     

    Men det er hyggelig å bli hørt når man hevder sin rett overfor store bedrifter.

  9. PÅ 3dmark 2006 i vista fikk jeg 3577 marks med et ikke overklokket Geforce 7900GS.

     

    I XP fikk jeg på samme kortet 4144 marks, men det var etter jeg hadde overklokket det til 602/803. (standard er 500/700).

     

    Desverre har ikke jeg funnet et program som klarer å overklokke kortet mitt i vista, så jeg får ikke noe tall å sammenligne direkte med. Men det ser ikke ut som vista har så stor invirkning på spill ytelse.

    7433722[/snapback]

     

    Hva med uklokket i XP? Da ville du hatt tall å sammenligne direkte med.

  10. Et par ganger har jeg opplevd at jeg har bestillt varer og bedt om å få dem levert på døren. Flere ganger har det skjedd at varene ikke er blitt levert, og at jeg selv må hente på postkontoret.

     

    Som f.eks. sist helg: Fredag kl 0830 får jeg SMS om at varer vil bli lever mellom 1700 og 2100 samme kveld. Trackingnummer og det hele.

     

    Jeg holder meg hjemme hele fredagskvelden. Klokka 2100 kom men ingen pakke. Jeg sjekker tracking. Ikke noe nytt. Sjekker kontakt-oss siden til posten.no, kundesenter stenger 2100.

     

    Så ringer jeg dagen etter, ca. 0900 og får beskjed om at "det er registrert avvik" og at "budet har kanskje ikke rukket å levere alt", men at det ikke er mulig å få kontakt med den avdelingen før mandag.

     

    Nedslått over å måtte vente på varene til over helgen drar jeg ut på en liten handlerunde, og når jeg kommer tilbake har postbudet lagt en hentelapp i kassa mi om at jeg kan hente pakken på postkontoret.

     

    Men på det tidspunktet er naturligvis postkontoret stengt og jeg må uansett vente til mandag. Hadde jeg visst at pakken var på postkontoret kunne jeg jo hentet den. Det ligger bare noen meter fra butikken jeg var innom.

     

    Så jeg betaler 165 kr i porto for på døren, men jeg får samme ytelse som om jeg hadde betalt 120 for servicepakke - bare et døgn forsinket.

     

    Så derfor sender jeg en mail til posten og spør om jeg er helt på jordet når jeg føler at de skylder meg 45 kroner.

     

    Svaret er at slik er det med "På Døren", får de ikke tid blir det ikke levert, selv om SMS-varsel er utsendt. Ingen kommentar til det økonomiske aspektet.

     

    Så jeg betaler for en tjeneste som jeg ikke får. Flere enn meg som synes dette er en uakseptabel praksis?

     

    Neste gang satser jeg heller på servicepakke, henter pakka selv på fredagen, bruker de 45 kronene jeg har spart på piker, vin og sang, og har varene i forkant av helgen.

     

    Eller bruker linjegods.

  11. Det har med hvordan du starter spillet. Går du inn i en guild fra starten av, så er sjangsen stor for at du får sett det meste. Går man gjennom 1-60 solo, så er det liten sannsynlighet for at high end guilds vil plukke deg opp.

     

    Veldig enig.

     

    Jeg var faktisk med i et guild allerede fra lvl 10. En venn og kollega fikk meg med i et guild med en del folk han kjente. Et problem var at de fleste hadde et forsprang slik at uansett hvor mye jeg prøvde å lvl'e lå "den harde kjerne" alltid 5 lvl'er foran. Det var ikke ofte de ville ta meg med på 5-manns grupper, selv om de alltid var hyggelige og jeg noen ganger fik god hjelp med vanskelige mobs i questene mine.

     

    Etterhvert begynte vi å ta inn flere medlemmer, men de lå noen leveler under meg. Jeg var alltid midt mellom to grupper av spillere. De over ville ikke ta meg med fordi jeg var for lav og ville noob-whipe hele gruppa, de under ville ikke ha meg med fordi jeg ville ødelegge xp-sankingen.

     

    For meg ble guildet for det meste en chat-kanal på norsk, og litt hyggeligere enn general-chatten i The Barrens (skal ikke mye til).

     

    Når den harde kjernen passerte 60 rerollet de fleste på en RP server og sluttet å være aktive. Over natten var guildet dødt. Uflaks.

     

    Det perfekte er om man er i guild med folk på eget nivå og ofte raider sammen, slik at man lærer hverandres spillemåte og kan lære forbedring av egen rolle fra de andre. Problemet er at det kreves at man spiller omtrent like ofte, på samme tider og at ingen levler fra de andre. Jeg og 4 kolleger startet hver vår undead og prøvde å lvl'e like fort men allerede etter noen uker var vi spredt mellom lvl 10 og lvl 23.

     

    Man skal ha litt flaks også.

  12. Jeg må si jeg foretrekker IWill DK8EW. Koster omtrent det samme, cpu'ene med sokkel 940 er billigere, begge er EATX, begge støtter SLI (DK8EW riktignok med 2x8 PCIe i SLI).

     

    DK8EW har 8 minnespor og 3xPCIX (133MHz), utvikler mindre varme og er i det hele tatt mer profft.

     

    Asus-kortet har riktignok flere SATA porter, men jeg har dårlige erfaringer med integrerte RAID-kontrollere. Asus-kortet støtter også DDR2-RAM mot DK8EW's DDR, kan vel ha litt å si.

  13. Jeg skjønner ikke hvorfor folk sitter på WoW forumet når de har sluttet med spillet for over 5måneder siden, det er jo bare tragisk.

     

    get a life.

    7321949[/snapback]

     

    Jeg har fortsatt meninger om WoW, selv om jeg ikke spiller det lenger.

     

    Dette er et diskusjonsforum om spillet. Denne tråden er om noen som har sluttet å spille, og det interesserer meg og jeg ønsker å dele min erfaring med andre.

     

    Du får lov til å synes det er tragisk, men hvem har nytte av din post? Du er bare ute etter å pisse på folk. Du er nok en veldig veldig hyggelig person.

     

    Og du sier get a life til meg? Du går på Ulsrud og spiller WoW i friminuttene! Friminutter er ikke til WoW. Hva rekker du å gjøre i WoW i løpet av et friminutt? Øse ut din visdom i guild-chatten? Du burde være ute og møte folk (babes) RL.

     

    Ikke kast bort tenårene dine på et spill, den tida kommer aldri tilbake! GET A LIFE!

     

    Du har skrevet ca 1000 inlegg i dette forumet. Det skremmer meg.

     

    Hvorfor er du på dette forumet nå? Er du i den døde perioden mellom to friminutter? Den tiden hvor du egentlig burde følge med i timen?

     

    Jeg har lest en del av innleggene dine. Du har bra peil på alle slags detaljer om WoW. Tenk om du hadde like god peil på det du studerer....

     

    Tragisk? Jeg tror det er deg.

  14. Jeg for min del sluttet en stund etter lvl 60.

     

    Jeg prøvde å finne et guild med mulighet for å komme til end-game content, men jeg fant ut at det er to typer guilds. De som er igang med end-game og de som aldri kommer dit. Jeg var innom flere av de håpløse guildene, men ble mer eller mindre høflig avvist når jeg prøvde å komme inn i de gode guildene.

     

    Problemet mitt er at jeg har tre unger fra 1-6 år. Derfor kan jeg skjelden spille før kl 2100 om kvelden, også i helgene. Alle de seriøse guildene starter sine instanser fra 1800-1900. De spiller også nesten hele dagen i helgene. Jeg kan heller ikke bruke ventrilo etter at ungene er lagt fordi det er minimalt med lydisolering i kåken. (Selvaag er gjerrig.) Når jeg gikk online var alle guildene igang med sine runs, de spillerne som var tilgjengelige var ikke nødvendigvis de du ønsket å satse gull og tid på å raide sammen med.

     

    Uten et guild i ryggen blir det bare pickupgroups og det er slitsomt i lengden. Nesten hver gang må du bli kjent med nye folk og finne ut hvordan de virker. Blir mye wipes og repair-gold av slikt. Dessuten er det en evig jakt etter healere (jeg var warrior). Det hendte at jeg satt i to timer for å få tak i en 5-manns gruppe med fornuftig sammensetning.

     

    Jeg prøvde en god stund å spille med pickupgroups i Strat, Scholo og BRD. Jeg ble vel attuned på 10ende forsøk. Tapte 6-7 ganger i baren i BRD fordi noen hadde en eller annen oppfattning om hva som gikk an å gjøre der, men som pullet alt som fantes. Ble litt lei, rett og slett.

     

    Så prøvde jeg å få masse skill i blacksmithing for å bli mere attraktiv for guilds. Satset på armorsmith, men kom til kort fordi jeg trengte materialer som bare fantes i instanser som jeg ikke klarte å komme inn i. Hadde 300 i mining, cooking, fishing og first aid, stoppet på ca. 270 i blacksmithing.

     

    Jeg begynte å få en følelse av at det hersker et klasseskille. De som kommer seg inn i seriøse guilds og de som ikke gjør det. Har du muligheten til å være med i et seriøst guild får du sett BWL, Onyxia, Naxxramas og alt mulig spennende. Er du utenfor hører du om alt det nye fantastiske som du vet at du aldri kommer til å få se, selv om du betaler det samme som de andre. Jeg brukte ikke lite tid heller. Det hendte at jeg la inn 20-30 timer i uka. Ikke lite ved siden av full jobb og tre unger.

     

    Til slutt fant jeg ut at jeg fikk en følelse av nederlag hver gang jeg logget på. Og plutselig gadd jeg ikke lenger. Hvorfor bruke tid på et spill hvor man vet at man aldri kan komme til alt innholdet. Jeg beundrer folk som kan spille solo lenge etter level 60, men jeg må ha en tro på at det nytter å komme videre i spillet. Ellers blir det traurig. For meg er det heller ikke selve spillingen så veldig underholdende. Hadde ikke giddet å bli med i et PUG raid hvis jeg ikke var interessert i en eller annen drop.

     

    Og slik er det med MMORPG. Når de lager 20 og 40 manns instanser så er du nødt til å være i et seriøst guild. Det stemmer at det er der spillet virkelig starter. Alt opp til 60 er opplæring og oppvarming. Jeg tror de som spiller i 40-manns instanser har det kjempegøy, og jeg skulle gjerne ha opplevd det. Når jeg fant ut at jeg aldrig ville komme dit ble gleden borte.

     

    Noen vil nok synes at jeg whiner. Og det har de rett i, men jeg mener jeg er i min fulle rett når jeg gjør det. Jeg elsket spillet opp til 60, når jeg hadde progresjon uten nødvendigvis å være i guild. Når jeg møtte veggen følte jeg sorg. Selv når jeg ikke har spilt på et halvt år savner jeg det litt.

  15. Kondens vil jo helst oppstå når noe som er kaldt bringes inn i varmen, og ikke når noe varmt tas ut i kulden - dermed BURDE ikke kondens bli et problem. Og serveren vil jo generere varme selv, så derfor burde også eventuell fuktighet fordrives. Men hvis temperaturen synker til 15-20 minusgrader kan det nok hende at serveren ikke produserer nok varme til at alle komponenter holdes over frysepunktet.

    7274456[/snapback]

     

    Nesten riktig.

     

    Jeg hadde en god gammel HP 9000 maskin i en utebod. Den var ikke alltid på, men en dag jeg var ute og så på den la jeg merke til at den var våt. Det hadde vært væromslag fra kaldt til varmere. Maskinen vil da varmes opp av lufta og derfor være kaldere enn lufta en god stund. Siden lufta var fuktig ble hele maskinen full av kondens. Ikke bra for maskinen. Fikk aldri mer bilde på skjermen.

     

    Du trenger altså ikke bære maskiner inn fra kulda for å få kondens.

×
×
  • Opprett ny...