Gå til innhold

Jigsore

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jigsore

  1. Finnes "Black & White" blant disse? Har forsøkt å få tak i den lenge, helst lovlig og som funker til nyeste windows. Har jo spillet i hylla, men det hjelper lite uten en windows 98.

     

    Ser den ligger ute som "abandonware" men også på en invite only torrentside. Visstnok vanskelig å kjøre på win7 og nyere men det går. Utifra det jeg kan se går det ikke å kjøpe spillet lenger.

  2. Det virker som om Pi4 kan bli mye varmere enn Pi3, og at den raskere throttler. En Pi4 bør vel ikke være i et lukket kabinett, da varmen fort vil bygge seg opp.

     

    Det finnes et par fine kjøleløsninger der ute, virker som om aktiv kjøling er mye bedre enn passiv. Jeg skulle likt å sett dere teste med en av løsningene brukt i denne videoen:

    https://www.youtube.com/watch?v=e6mWImsF9iI

     

    Den minste kjøleren kan være temperaturstyrt: https://shop.pimoroni.com/products/fan-shim

     

    Den siste kjøleren tiltaler nerden i meg, da:

    https://www.amazon.co.uk/dp/B07V35V1CH?ref=myi_title_dp

     

    Edit: Redigerte litt ut fra ny kunnskap.

    Om sommeren sliter jeg selv med min model 3 B+ til bruk med kodi.

    Går veldig varm under avspilling, nok til at den kræsjer. Bestilte vifte fra Kina som gjorde susen men kvaliteten var ikke mye å skryte av så vil anbefale å kjøpe noe av bedre kvalitet. Kulelager ble dårlig etter ca 2mnd.

  3.  

    Bare å kjøpe XM2 i stedet for XM3 da :dribble: 

    Brukt mine XM2 i -15 uten problemer.

    Har QC35 som jeg fikk gratis, men venter på at noen skal komme med ett som holder i rundt 50 timer, helst Sony eller Sennheiser :)

    Hadde lett tatt i mot QC35 gratis :D Jeg testet både QC35, B&W, BO og Sony da jeg kjøpte mine Sony. Likte lyden i Sony og BO best. B&W ble jeg meget skuffet over lyden i. Endte på Sony på grunn av knotete touchpanel på BO.

  4. Ikea og Nexa krever ikke gateway med mindre man vil styre dem gjennom apper.

    Det er jeg fullstendig klar over. Dog er ikke Nexa og Ikea trådfri noe særlig smarte uten gatewayen :)

     

    Det viktigste for meg når det gjelder slike plugger er muligheten for automasjon og API-støtte slik at man slipper ørten apper på telefonen til enhver tid.

     

    F.eks støtte for Google Home, Amazon Echo eller Apple Homekit slik Philips Hue har.

     

    Skulle gjerne sett Belkin Wemo i denne testen og

  5. Noen slike plugger som egner seg til bruk utendørs? F.eks. for å skru på varme på varmematter, slå av og på lyset på utendørs lys til jul mm.

    Nexa er fin til slikt. Dog trenger du gateway for å gjøre den "smart". Finnes også mer avanserte enheter som f.eks Z-wave men disse er mye dyrere. Ved bruk av Nexa anbefaler jeg Telldus sin gateway. Telldus støtter Google Home dersom du er premiumbruker. Hvis ikke kan du også bruke IFTTT for å styre Telldus (trenger ikke premium)

     

     

  6. Hvor lang tid tar det å lage 3d figurer?

     

    Prøvd linux? Blender etc?

     

    Klarer dere å lage leker?

    rex.jpg

    Eller er slike alt for avanserte? Da det ikke står DPI, men antar detaljene her blir for komplisert på billig 3d skriver.

     

    Det går helt fint så lenge hver del er innenfor målene skriveren klarer å printe ut. Mange store ting er gjerne delt opp i mange små deler som du kan lime sammen.

     

    Finder er mye raskere enn Robox som vi solgte før. Selv om Robox har oppvarmet "bed" og to dyser syns jeg Finder gjør jobben mye bedre og raskere. Hvor lang tid en print tar varierer veldig. Det varierer på størrelse, layer thickness, infill % og speed setting. Alle tingene kan varierers i Flashprint men resultatet vil variere så kreves litt testing for å finne optimal innstilling. Som regel står anbefalt instilling sammen med filene du finner på bl.a thingiverse.

    • Liker 1
  7. Hvor sterkt blir egentlig ting man har laget med en slik (PLA) printer?

     

    Kan man f.eks. lage en slik uten at den ryker på første forsøk?

     

    https://megaflis.no/media/catalog/product/cache/1/image/650x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/3/7319044273053_0_1.jpg.pagespeed.ce.5hO0cPwawt.jpg

     

    På Finderen jeg har satt opp som live demo i butikken jeg jobber har jeg printet ut en liten tvinge. Jeg ble overrasket over hvor bra gjennomført gjengene faktisk ble og selve tvinga i seg selv er ganske kraftig på tross av sin lille størrelse. Tvinga fant jeg på thingiverse.

  8. Oppdatering:

     

    Jeg har fjernet "skallet" nå, og koblet til disken med vanlige sata-kabler inne i pc-kabinettet. Det tar evigheter bare å logge inn i windows, men det går til slutt.

    Her er foreløpig resultat(se bilde):

    attachicon.gifHarddisk.jpg

     

    Om du sjekker windows utforsker til høyre så vises ikke disken. Om du sjekker computer management til venstre, så vises disken, men med et lite førstehjelpsymbol. Jeg får ikke gjort noe her for å påvirke dette. Ender bare med feilmeldinger.

    Jeg åpnet så TestDisk igjen, men av en eller annen grunn så finner den disken, men programmet ser ut til å fryse med ett jeg kjører en analyse av disken(har prøvd flere ganger).

    Så fant jeg et program som heter Recuva, og den kjører nå en deep scan og ser i hvert fall ut til å finne disken. Jeg kommer tilbake seinere med utfallet. Kom gjerne med andre forslag :)

     

     

    EDIT: Jeg valgte GPT disk da jeg skulle konfigurere disken i computer management, og det fungerte faktisk. Nå vises disken i windows utforsker, men jeg får ingen tilgang før jeg formaterer den. Hmm, what to do ?

     

     

    Test disken med f.eks http://www.seagate.com/gb/en/support/downloads/seatools/ og se om du får noen feilmeldinger. Evt bruk HDTune.

    Er du heldig er det kun boot sector som det er feil på. Da kan du formatere og bruke et program som bl.a https://www.piriform.com/recuva for å gjenopprette filer. Dette gir ikke alltid 100% resultat men funker som regel greit til bilder o.l. OBS: Viktig å ikke lagre filer du gjenoppretter på disken du nylig formaterte men på en ekstern harddisk eller minnepenn.

     

  9.  

     

     

    Hmm, "lyd fra noe utenomjordisk" ?  Kan det evt være "bad block" på harddisken (kun relevant for gammeldags snurredisk, ikke for SSD) som gjør at en eller annen bakgrunnstjeneste står og stanger og får resten til å fryse (rett etter nyinstallering vil f.eks. søke-indeksering av alt innholdet på disken starte).

     

    Hmm. Det kan jo hende.. Vet du om hvordan man finner ut om dette er problemet? Og er det en fix på det?

     

     

    Disken kan sjekkes med SpinRite, men du får en ny disk for de pengene SpinRite koster ($89), så du får vurdere det.

     

    Og: har du installert riktige drivere for maskinen etter at du "formatterte" den? (Jeg regner med at du mener "reinstallerte Windows".)

     

     

    Kjøre innebygd "factory reset" som Toshiba har implementert. Enkelt og lettvint. Tror jeg har fått alle de riktige driverne. Har søkt vha. "Enhetsbehandling"  i Windows for å se om det er noe utdaterte drivere. Har også vært inne på hjemmesiden deres for å finne drivere til denne maskinen. Det virker ut som at de kanskje ikke støtter den lengre ettersom modellen min ikke var å finne i søketjenesten deres.. Men noe som var litt merkelig i starten, var at jeg manglet Service Pack 1. Denne måtte jeg altså installere manuelt. 

    Forresten lager pc'en min litt "knitre"-lyder, det gjorde den kanskje ikke før slik jeg husker.  Denne kan muligens komme fra harddisken? Som igjen tyder på en delvis defekt harddisk?

     

     

    Er trolig hardware-relatert.

    Last ned HDTune og sjekk harddisken for bad blocks.

    Last også ned Speedfan for å sjekke temperaturen på diverse komponenter når du spiller av Youtube. Pass på å aktivere logging.

    Begge programmene er gratis.

    Har hatt lignende problem ved defekt skjermkort før. Kan være at pcen går for varm.

  10. Må si jeg ble skuffa over artikkelen etter at jeg så bildet. Jeg klarer ikke helt å se behovet for å spille playstation spill på telefonen hvis du allerede er hjemme hvor du har en playstation... Gleder meg til den dagen jeg kan spille steam/playstation spill på farta, det hadde vært noe

     

    Om du spiller spill som f.eks Destiny hvor man får kjøpt ting/gjort oppdrag innenfor en viss begrenset periode, så kan du logge på når du er på reise/jobb.

×
×
  • Opprett ny...