Gå til innhold

Craque

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Craque

  1. Hei, Jeg fikk en mail (i spam filteret) der det stod at jeg har en ubetalt regning. Jeg trodde dette kanskje var en kommunal avgift jeg betaler typ 3 ganger i året til São Paulo by. Jeg klikket på PDF filen og fikk opp et bilde som lignet på en faktura med betalingsinfo. Jeg skjønte fort at dette var spam selv om det så rett profesjonelt ut. Men mailen var oppstykket i punktum og var fra gmail adresse. Men dette så jeg etter å ha åpnet filen (tabbe) Jeg åpnet denne med min iphone x. Jeg oppgraderte nå med engang til nyeste iOS (16.5.1) og klarerte historikk i safari. Jeg ser også i arkivet under filer at ingen downloads har blitt gjort. Jeg sveiper også innom batteri-bruk i konfigurasjonene for å se om det er noe mistenkelige app`er som kjører mer en hva de burde iht mitt bruk. Vurderer å gå til handy sjappa i sentrum som fikser telefoner for å høre hva han mener. Noen synspunkter på hva jeg bør gjøre? Takk!!
  2. 2, 3 x på både fly, hotell og leiebil. Da blir det ikke mye feriereising på Ola Nordmann utenom sommerferie, og enda mindre på José Gonzales og Pierre Mt. Blanc fremover.. Hinsides!
  3. Hei, jeg er lettere sjokkert over utviklingen rundt flypriser fra Norge/Brasil. I 7-8 år var den relativt stabil tur/retur fra Oslo til São Paulo på en 7/8 lapper. I fjor måtte jeg ut med 9500. I hele år har (sjekket jevnt og trutt siden jan) ligger den billigste på 14/15 k og oppover (og det uten baggasje) - enkelte sider med samme reiseselskap setter den på 16 k og oppover. Denne utviklingen er barbarisk. Noen tanker om dette vil fortsette eller om hva som egentlig skjer her?
  4. Bestilling fra skjema via nettsiden. Men det er regnskapsføreren min som skulle ta seg av det. Skjønner. Vet bare ikke hvordan jeg skal få en CoR utstedt i medhold av skatteavtalen mellom Norge og Brasil fra lokale skattemyndigheter. Har ingen inntekt fra Norge
  5. Dette er penger som ikke skal overføres til andre valutaer nei. Skal brukes til kjøp av bolig i BR.
  6. Jeg ser den. Utgiftene i real ja, så risikoen blir jo minimert dersom realen svekker seg. Grunnen til at jeg spurte er jo for å få en oversikt over hvilke innvesteringsmuligheter som er best. Simulatoren tyder jo til statsobligasjoner (prefixado) Utgangspunkt 75k R$ med mnd bidrag på 5k R$ (69 mnd) Statsobligasjoner (Tesouro) ETTER skatt = 615.082 R$ vel og merke. Nesten 100k R mer en poupanca som er sparekonto (høyrente) - Alt annet er jo ugunstig i følge grafen etter skatt da den gir så og si samme rente som poupanca.
  7. Det er jo gull! Får nok en mulighet til å stikke innom om ikke så altfor lenge neste gang jeg er i byen. Men det krever vel også at man vet hva man gjør, eller er det hjelp å få der til dette?
  8. Ja, det er ingen risiko forbundet i det hele tatt. Kun hvis banken går konkurs vel og merke, men da er man jo uansett sikret via FGC. Det er en høyrente-sparekonto det er snakk om - i år ligger den på 6.17%
  9. Hei, Noen som vet hvordan man kan få eldre videoklipp fra slutten av 90-tallet/starten av 2000-tallet digitalt? Har mye liggende som ble filmet fra den tiden, disse er da alle i kassetter som var vanlige på den tiden. Takk,
  10. Noen som synes investeringer som gir mellom 5.1 og 6.1 % etter skatt er en god deal? Eller bør man ligge på over 7.5 (etter skatt) før det kan kategoriseres som gode greier?
  11. Må man virkelig bytte batteri på kontrollen for å spille trådløst? Jeg kjøpte en Xbox Series S brukt på Finn i fjor, da lå det selvsagt ikke med en lader/kabel til kontrollen (svart kontroll btw så tror det er en eldre kontroll som fulgte med) Uansett, kjøpte en enkel kabel på en jalla-sjappe som lar meg spille, men den lader ikke opp kontrollen slik den gjør på PlayStation. Fryktelig irriterende å hele tiden ha en kontroll som ikke er trådløs.
  12. Godt spørsmål. Men det er jo ikke tilfelle. I motsetning til Norge er de veldig opptatt av hvor pengene kommer fra, skal ha adressen til selskapet som utbetaler og org.nummer osv osv Har jobebt freelance for et britisk selskap også. Det var aldri noe problem å rapportere inn til skatteetaten i Norge. Bare å vise hvor mye som kommer inn på konto og betale skatt der etter. Men igjen, alle land har ikke like transparente skattelover som Norge.
  13. Brasil. Fikk beskjed fra regnskapsfører at det er Sverige pengene kommer fra og derfor må Sverige og Brasil stå oppført sammen i "Avoidance of double taxation" De mener Norge ikke har noe med saken å gjøre og bare forvirrer lokale skattemyndigheter for feilskjær.
  14. Takk for svar. Problemet med det er jo at jeg aldri får meldt meg som skattemessig utflyttet ettersom bostedslandet ikke kan sette Norge under: Avoidance of double taxation between ... Sverige har jeg ingenting med å gjøre foruten at de betaler en lønn som jeg selv er ansvarlig for å skatte i det landet jeg bor i. Har verken adresse eller bopel i Sverige.
  15. Hei, Dersom man er bosatt i utlandet skal man jo vise frem skattemessig bostedsbekreftelse i skattemeldingen. Det er vedlegg for dette og hele pakka i det man sender inn skattemeldingen. Hva skjer derimot når man er freelance for et svensk selskap og pengene kommer inn på konto fra Sverige. Bostedsbekreftelsen vil da få Sverige som land under: Avoidance of double taxation between (bostedsland og Sverige?) Jeg har flere ganger forsøkt å forklare til min regnskapsfører at det må stå Norge der, men dette vil visst bli et problem for lokale skattemyndigheter at et tredje land blir innblandet. Konklusjonen er at pengene kommer fra nettopp Sverige og ikke Norge. Er det nok at Skattetaten ser at så lenge man er bosatt og skattepliktig i det akutelle landet så kan man starte prosessen med å bli skattemessig emigrert eller må det absolutt stå Norge på punktet ovenfor? God helg!
  16. Jeg fikk en mail i dag om at Viva Colombia har gått konkurs og alle fly er ute av drift. Billetene ble kjøpt via GotoGate - De var tydelige på at dette ikke er deres ansvar og ikke kan gjøre noe som helst. Vi hadde en tur/retur reise med de i juli. Så blir spørsmålet: Er det i det hele tatt verdt å forsøke å kreve pengene tilbake fra et konkursbegjært flyseskap? Ser for meg at en slik prosess bare gir hodepine og en masse timer ut av vinduet.. Noen som har vært gjennom dette før?
  17. Ikke ugunstig i det hele tatt det altså. Skal absolutt ta en kikk på det, takk for tipset. Men tror nok jeg slenger en god slant inn på min brasilianske konto også. De gir jo 6.17% i året bare med å la de stå på sparekonto.
  18. Disse bankene ovenfor er vel sikret med FGC opp til 250.000 R$ / ca. 500k NOK
  19. Hei, Hva er vanlig å forvente i årlig avkastning hos en norsk bank når det gjelder sparekonto? Jeg har konto i Sparebanken og har en sparekonto som gir avkastning på stusslige 0, 65% i året - Mulig dette er en dårlig deal selv i Norge. Men hvorfor betaler banker som Nubank, Inter, Bradesco, Caixa og Itaú hele 6.17 % i avkastning bare å ha de på sparekonto i året?
  20. Vurderer å kjøpe et sånt Xbox gavekort på 3 mnd for å teste ut litt. Spørsmålet blir da hva velger jeg? Ser de tilbyr Xbox Game Pass, Game pass Ultimate og Xbox Live Gold. Disse varierer jo litt i pris også her i Sør-Amerika Skal kun spille Forza Horizon 5 og FIFA (Online i FIFA mot andre spillere) Holder det da å kjøpe et av disse passene og da få tilgang til spill og online nettverk, eller må jeg kjøpe spillet eller tillegstjenester etter å ha kjøpt et av disse Xbox game passene? Riktig god helg!
  21. Jeg har nylig kjøpt meg en series S. Ble dog litt overasket da jeg innså at jeg faktisk må kjøpe lisens eller betale en mnd pris for å spille online på FIFA. Ser at de tyner ut hver eneste kr ,- nå om dagen. Lurer derfor på om Forza Horizon 5 er likedan? Må man betale lisenser for å nyte dette spillet også etter at det er kjøpt? FIFA er jo noe spesielt, men føler hele greie der er å spille online mot folk på nettet enten i form av FUT e.l. Takk for svar.
  22. Hei, Noen som vet hva som skjer med pensjonen spart opp i folketrygden for personer som er utflyttet fra Norge og ikke lenger medlem av folketrygden? Har jobbet i Norge noen år for mange år siden, men er nå utflyttet. Via Nav sine sider står det at det er noe penger der da dette er pensjon fra Folketrygden.
  23. Noen som vet hvordan situasjonen er på Torp flyplass med Ryanair flyvninger? De har vel mindre kanselleringer der eller hur..
  24. Riktig! Jeg forstår. Noen som tror TV`en eller konsollen kan ha problemer ift VVR og 120 Hz. Hørt noen som får flimrende bilder. Ellers, noen som kan poste bilde av hvordan er slik strømkabel til 110v ser ut? Takker!
  25. Hei! Gjelder dette ved kjøp av Xbox Series S også? Vurderer å kjøpe med i Norge og ta med til utlandet. Har som sagt en slik adapter som vist på bilde ovenfor som passer 110v Eventuelt andre ting man må tenke på ift Xbox?
×
×
  • Opprett ny...