Jump to content

Ikkeibruklenger

Medlemmer
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ikkeibruklenger

 1. Hei, jeg har Fujifilm sitt X-T2 og lurer på om det er en måte å sende video fra hdmi out porten inn i pceen live. Er det noen adapter jeg kan bruke eller trenger jeg et capture card? Målet er at når jeg trykker "stop record" Så er filen på pceen. Redigert :Det er ingen usb out på kameraet. Takk for svar.
 2. Hei, jeg konfirmeres snart og har tenkt å investere i et kamera. Jeg har brukt en Canon 700D. Men siden dette er moren min sitt har jeg tenkt å kjøpe et selv. Jeg tenker å bruke litt under 20k på kamera og 1-2 linser. Har noen forslag til kamera? Kamera vil bli brukt til landskap(lange eksponeringer), portretter, nærbilder og litt video. Viktigst: -God autofokus -lav støy ved middels-høy iso -farger og dynamisk rekkevide -1080p video eller bedre -helst full frame(ikke kjempeviktig)
 3. Spørsmålet står i tittelen. Og hvis det er begrenset av filtypen betyr det at raw gir mest dynamisk rekkevidde av alt? Vil jeg kunne utvide den dynamiske rekkevidden av kameraet på bilder med en bildeprofil om jeg allerede skyter råd? Jeg bruker en canon 700D og den dynamiske rekkevidden er ikke mye å skryte av så jeg spør her om hjelp. Edit:Jeg bruker Cinestyle
 4. Nei. Det er en vanlig oppfatning at større crop-faktor gir skarpere bakgrunn. Men det stemmer egentlig ikke. Enkelt sagt, så vil to bilder tatt med samme bildevinkel og samme lysåpning, gi deg samme skarphetsdybde. Uavhengig av sensorstørrelse. Brennvidde på 50mm og blendertall på f/4 gir deg en lysåpning på 12,5 mm. På en sensor i 135-format gir det deg en diagonal bildevinkel på 46,8 grader. På en hypotetisk FourThirds-sensor med 3:2 sideformat (altså med cropfaktor 2 fra 135-format), så vil du få det samme bildet (bildevinkel, total lysmengde, skarphetsdybde) med en brennvidde på 25mm og et blendertall på f/2. Mindre sensorer gir mer skarphetsdybde ved samme blendertall, men det er bare fordi lysåpningen er mindre ved kortere brennvidde og samme blendertall (e.g. 25mm f/4 på den lille sensoren er samme bildevinkel og blendertall som 50mm f/4 på den større, men det er også en mindre lysåpning på bare 6,125 mm og derfor mindre total lysmengde i bildet). Takk for svar.
 5. Jeg har merket at f4 på 300mm gir minst like uskarp bakgrunn som f2.8 på 17mm. Jeg bruker et kamera med crop-faktor på 1,6 som betyr at min egentlige mm er ganget med 1,6. Betyr det at crop-faktoren gir meg mer uskarp bakgrunn?
 6. Jeg er 15 år og veldig interessert i foto. Denne uken jobber jeg for NTB Scanpix og har fått 5 bilder på databasen deres og 1 i dagbladet og på MSN. Jeg er nå inspirert til å selge bilder på nett. Jeg har sett på steder som Shutterstock, men er for ung. Noen som vet om et sted/ en måte å selge bilder på <18? Jeg forventer ikke å tjene noe særlig, men det vil jeg ikke at diskusjonen skal handle om. Takk for svar.
 7. Hei, jeg har et ganske tregt nett på 30mb/s nedlasting. Hvertfall ifølge speedtest. Når jeg lastet ned drivere eller store filer ser jeg at de bare lastes ned med et par mbps. Og enda værre, når jeg åpner opp oppgavebehandling står det at programmet bruker 10mbps. Ingen av disse resultatene matcher. Hvorfor?
 8. Hvis du tenker på power supply-en så har jeg en en større en.
 9. For å rette opp i det jeg sa. Jeg gamer ikke noe mer krevende en overwatch. Men jeg liker også å leke med videoredigering. Jeg lurer på om jeg vil få noen kompabilitetsproblemer hvis jeg bruker en Xeon som f.eks DirectX12 osv... Jeg har harddisk og grafikkort. Og må jeg ha spesiell ram osv hvis jeg senere skal oppgradere? Jeg bruker en 1080p 60Hz skjerm og planlegger ikke å bytte til 4k men kanskje 100hz senere.
 10. Hei, jeg lurer på om denne pceen er en god ide å kjøpe. Jeg har et 1060 kort som jeg eventuelt kan putte inn. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=104050802
 11. Hei, jeg har hørt at red kameraer kan lagre videoer i et format som lar deg endre iso etter at videoen er filmet. Jeg har tatt bilder med cinestyle`fram til nå fordi det tar bilder med bedre farger. Er det noen som vet om noe lignende jeg kan installere som lar meg endre isoen på et bilde etter at det er tatt?
 12. Jeg vet at sånne programmer kan være virus. Det er derfor jeg spør her om noen vet om noen 3. parts programmer som funker og er trygge. Jeg vet også at det hjelper å resette windows. Det gjorde jeg for to dager siden pga bugs med oppdateringer. Nå tar jeg imot insider builds.
 13. Hei. Jeg har en eldre pc med deler fra 2010, 2013 og grafikkort fra i år. Pc-en kjører veldig bra med bare et par prosent bruk når ingen programmer kjører. Men er det noen programmer jeg bør prøve som stopper windows prosesser? Et eller annet som kan få pce-en til å kjøre enda raskere?
 14. Har prøvd. Får beskjed om at jeg må sette inn gjennopprettingsmedie.
 15. Hei, jeg får ikke resatt windows. Jeg har god forståelse for datamaskiner men etter de nyeste oppdateringene til windows skjønner jeg ikke hvordan jeg reesetter windows uten gjennoprettingsmedium. Pceen nekter å oppdatere seg og jeg får ikke resatt windows. Kan jeg få hjelp
 16. Hei. Jeg har en pc som i 2017 vil regnes som en budsjett pc. Jeg vil oppgradere grafikkortet mitt. Et par av grunnene er at grafikkortet ikke takler 60fps video. Som er et kompabilitet problem ettersom at jeg spiller spill i over 100fps, og at videoredigering er noe herk og lagger ekstremt. Hva er det beste jeg kan få for under 2100kr?
 17. Kan noen utifra denne informasjonen se om jeg kan overclocke pceen, om det er trygt og hvor mye?
 18. Du har nok skarve 10 stopp når du filmer med det. Jo høyere ISO, jo mer rekkevidde mister du. Takk for svar.
 19. Hei, jeg lurer på om det er noen som vet hva den dynamiske rekkevidden av Canon 700D er? Jeg så på en nettside grafer over rå og jpeg. Men jeg vil vite hvordan den er når det kommer til video. Takk for svar.
 20. Hei, vet ikke om dette er rette stedet å poste men prøver likevel. Jeg har en gopro hero 3+. Jeg har en app på mobilen som heter Reality Hacker. Den bruker kameraet på mobilen og splitter bildet i to sånn at du kan bruke den i et vr headset. Jeg vil gjøre det samme bare med en gopro. Noen som vet om et program som gjør dette?
×
×
 • Create New...