Gå til innhold

JaxSpacyyy

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JaxSpacyyy

  1. sedsberg skrev (33 minutter siden):

    Du har vel reklamasjonsrett mot selger selv om det er privat? Hvis han har holdt tilbake at den var defekt?

    I prinsippet ja, men siden maskinen var så billig er nok ikke dette verdt bryet å begi seg ut på. Heter seg vel at man kan reklamere dersom maskinen var i dårligere stand enn det man hadde grunn til å forvente ut i fra pris osv. 

    Maskinen var så billig i utgangspunktet at om jeg må koste på et nytt varmeelement eller hva det nå måtte bli, vil den trolig fortsatt ha vært et godt kjøp

  2. Dubious skrev (43 minutter siden):

    Om maskinen bare er 3 år gammel og motoren har konka så kan dette være en reklamasjon.

    Får vond lukt om maskinen aldri blir varm, som også er grunnen til at selger har valgt å lure noen.

    AEG (som konka motor) var fra 2012, LG fra 2015. Hadde det fortsatt vært garanti på noen av maskinene hadde jeg snakket med produsentene for lengst, og ikke vært på diskusjon.no…

    Og ja man får vondt lukt av at maskinen aldri blir varm, men var ikke det inntrykket jeg fikk av selger. Feil kan man alltid ta, selvfølgelig

  3. vidor skrev (41 minutter siden):

    Har du et multimeter så mål motstanden til elementet og sjekk at det har en fornuftig verdi. Er elementet ødelagt klarer du ikke å få ut noe verdi.

    Måler du at elementet er iorden så sjekk om det får strøm og at det ikke er noen sikringer som har gått etc.

    Har planer om å måle så fort jeg får tak i multimeter. Har lite peiling på elektrisitet, men har googlet meg frem til at for et 2kw element skal jeg ha en motstand på rundt 53 ohm, tar jeg feil?

  4. Milhouse85 skrev (48 minutter siden):

    90% sannsynlighet for at varmeelementet er ødelagt. Det fikser du veldig enkelt selv.

    Bestill del, type: https://brondum.no/varmeelement-til-lg-vaskemaskin-2000w-230v 
    (Bare pass på at den passer din modell).

    Edit: Var nok litt rask. Ser du allerede har sjekket opp i dette. Da går det ikke strøm ut til elementet antar jeg. Sjekket ledningen, om den er ikke er smeltet i stykker eller lignende? Skrudd opp maskinen både oppe, ved hovedkortet samt nede der elementet sitter? Kan være noe så enkelt som en løs kontakt. 

    Skrudd opp kun bak, elementet sitter (heldigvis) på baksiden lett tilgjengelig. Uten at jeg har multimeter tilgjengelig fant jeg ut at det går strøm til elementet, ikke spør hvordan…  men det som er rart er at minus møkk og dritt ser kolben ut som om den omtrent aldri har vært varm, terminalene er skinnende og ser nesten nye ut og ingen avleiringer på selve kolben. Til sammenligning bærer kolben på den tre år eldre AEG’en vesentlig mye mer preg av bruk

  5. Den gamle AEG’en konka motoren på her om dagen, fant ut at ny del ble for dyrt så gikk til anskaffelse av ny (brukt) på finn, en LG fra 2015.

    Den var billig pga vondt lukt, men tilsynelatende ellers i god stand. Etter en grundig rens med klor, muggfjerner og diverse remedier lukter den nå rent, men problemet er nå at denne varmer tilsynelatende ikke opp vannet under vask. Spiller ingen rolle om man setter på 40, 60 eller 95 grader, vannet forblir like kaldt.

    Maskinen gir ingen feilkoder og vasker helt feilfritt bortsett fra mangel på varme. Det jeg stusser på etter å ha skrudd ut varmekolben på både denne og den gamle er at kolben på den ”nye“ maskinen ser mer eller mindre ubrukt ut, da i form av at det ikke finnes noen form for ansamlinger med kalk på den. Til sammenligning har kolben på den gamle betydelige ansamlinger med kalk.

    Kan det være at varmen på LG’en aldri har fungert, typ produksjonsfeil, eller at den sluttet å fungere svært tidlig, og at forrige eier aldri oppdaget dette?

    Noen her som har peiling på vaskemaskiner?

  6. Etter oppgradering av hardware pga defekt hovedkort og påfølgende tvunget oppgradering til Windows 10 (fra Windows 7) forsøker jeg å sette opp min bestefars e-postadresse i nyinnstallert Outlook, men dette vil rett og slett ikke virke.

    Får kontakt med IMAP-server, men SMTP nekter å fungere.

    Ergo feiler oppsettet ved sending av test-e-post.

     

    Forsøkt automatisk konfigurering - virker ikke.

     

    Fulgt avanserte innstillinger fra epost/bredbåndsleverandør (Eidsiva Bredbånd) ang kryptering, serveradresser og porter til punkt og prikke - virker ikke.

     

    Forsøkt på annen PC i annen husstand (Windows 7, Outlook 2016), virker ikke.

     

    Forsøkt med Mozilla Thunderbird - virker ikke.

     

    Det snodige er at webmailen på leverandørens nettsider i nettleser fungerer knirkefritt. Det samme gjør standard mailklient i Windows 10 - denne spør heller ikke etter noen avanserte omstillinger, kun e-postadresse og passord så kommer jeg rett inn.

    Har også vært i kontakt med kundeservice hos leverandør, uten at de fant ut av problemet.

    Begynner å tro at problemet ligger hos leverandør, men mine IKT-kunnskaper er svært begrensede - derfor spør jeg her.

    Dessverre er det kritisk å få Outlook til å fungere da min bestefar er 86 år og rett og slett ikke i stand til å lære seg noe nytt e-postprogram enn det han allerede kan fra før.

     

    Noen kloke hoder med forslag?

  7. om du må skjøte,husk og skråkapp skjøten

     

    https://www.sintef.no/siste-nytt/unnga-skjoting-av-staende-trekledning/

    Ja, dette er jeg klar over. De har løst dette tidligere ved å skjøte sammenhengende med vannbrett rundt hele huset siden det er såppas høyt (se bilde)

     

    Problemet er at de ikke har vært nøye nok med glippe mellom vannbrett og panel alle steder, så det er her problemene har dukket opp nå...

    post-390267-22747_thumb.jpeg

  8. Takk for alle svar :) Hovedgrunnen til at panelet begynner å bli råten er fordi tømrerne satte bordene nesten klin nedtil vannbrett over vindu og etasjeskjøt (pga høyt hus, tre etasjer), er i disse områdene råteskadene har begynt å vise seg. Tenkte det var dumt å gjøre feil når man førstest holdt på og stillaset var oppe. Lapper det vel sammen igjen så får vi de hvor lenge det holder, hehe

  9. Min far holder på med utbedring av ene veggen på bolighuset, da denne begynner å bli sliten og stedvis råtten. Kledningen er satt opp på 80-tallet. Deler av veggen er bra, men deler må skiftes ut pga manglende glippe mellom vannbrett og panel med påfølgende råteproblemer. Han mener det holder å skifte kun de dårlige delene av veggen, men jeg mener man bør gå grundigere til verks da jeg ikke tror kledningen er fagmessig montert i utgangspunktet (se bilder)

    56761-EE4-2-D27-43-EA-B4-D5-441-BF7518-B

    6-C498-EBD-0-A76-4-D6-D-B61-F-86-A28-E4-

     

    Underliggere er slått rett på vindsperra uten utlekting, med klosser i mellom i bunn og topp som spikerslag for overliggere, som også vel tetter for utluftingsmuligheter? Har jeg rett når jeg mener at dette er feil utført?

    Her mener jeg man må rive alt ned til stenderverk, legge ny vindsperre, lekte ut, og slå opp ny panel.

    Kan legge til at huset er et gammelt tømmerhus fra ca 1750 som ble renovert på midten av 80 tallet.

     

    Noen som har en fasit her?

  10. Hvis batteriet på hovedkortet er gåent, så hadde jeg ikke forventet noe annet enn at klokka begynte å vise "1/1-1980" e.n.s., så det er neppe det.

    Nå har jeg vært hos bestefar og klødd meg litt i hodet, fikk omsider liv i PCen og da så jeg faktisk at klokka var stilt til 01.01.2012. Ergo er batteriet til hovedkortet gåent? Mulig fix hvis jeg bytter dette?

  11. Hehe nei her er det ingen stadige oppgraderinger av komponenter gitt. Like specs i dag som da den ble bygd, med unntak av skjermkort som jeg nå har byttet. Brukes bare til kontorarbeid.

     

    Har sjekket over alt av kabler ifb med bytting av skjermkort.

     

    Ingen problemer med boot media, å få kontakt med harddisk, for når den først booter så kjører den igjennom BIOS og Windows loading screen på under 10 sekunder, sånn som den alltid har gjort. Problemet er at den har så veldig tungt for å kjøre i gang BIOS’en...

    Så innbiller meg ihvertfall nå at feilen har med hovedkortet å gjøre...?

  12. Heisann

     

    Har en stasjonær PC jeg bygde til min bestefar for 5-6 år siden.

    Har fungert prikkfritt frem til nå, men nå nylig har den sluttet å boote.

    Pcen booter ikke BIOS, og bare står og surrer og går og får ikke bilde på skjermen.

    Slik kan den stå i alt fra et kvarter til flere timer før den endelig bestemmer seg for å boote.

    Trodde først det var gåent skjermkort da jeg ikke fikk bilde, så dette har jeg byttet, men uten hell.

     

    Problemet er sporadisk, og har kommet og gått de siste ukene, men nå er den helt umulig å få liv i.

    Har ikke prøvd å oppdatere BIOS enda, så tenker det kan være neste skritt, men er litt redd det ikke hjelper. Forslag til ting å prøve?

  13. Står det i arbeidskontrakten din at du skal jobbe kveld og natt? Evt hvilke ratio mellom disse?

    Å flytte deg over til kun kveld (over så lang tid) er jo en vesentlig endring av arbeidsforholdene, og da skal du ha ny kontrakt (er jeg ganske sikker på).

    Hvis du ikke har fagforening, så ville jeg kanskje sjekket med arbeidstilsynet.

    Står ingenting i kontrakten om arbeidstider, fikk bare en generell kontrakt lik alle andres. Arbeidstider ble avtalt muntlig ved underskriving av kontrakt
  14. Synser litt her og kommer med erfaring, men mulig treskiftsordningen kompliserer ting.

     

    Jeg har hatt sommerjobb i flere år på et sted hvor det er 2 skift.

     

    Vi har da hatt tillegg uansett, så dette tror jeg du skal ha (handler om kompensasjon for ting som bla bevisst skade av nattskift - tenk døgnrytme, økt risiko for ting medisinsk senere i livet, osv).

     

    Men vi vekslet da 1 uke på dag og 1 uke på kveld. Dagskift 0640-1410, kveldsskift 1400-0000, fri fredag.

     

    Fikk 9% tillegg på timelønn når vi gikk dag og 15% på kveld. Dette tror jeg du kanskje skal ha, selv om du går "fast" på kveld. De har jo alternativ å rullere på en eller annen måte slik vi gjorde. Tanken med dette er jo så klart å rullere på arbeidsbyrden (eller rettere sagt den sosiale byrden). Kanskje de ikke gidder dette hvis de har funnet ut at de kan "snylte" dere ved å ikke betale dere skifttillegg (eller kanskje jeg tar feil og de ikke trenger det, hvis deres løsning faktisk innebærer at siden du jobber fast x til x, så er det ikke skift, men fast, forskjøvet arbeidstid). Med rullering, ville man hvertfall fått mindre gjennomtrekk av ansatte, tenker jeg. Folk vil jo så klart slutte om de ikke har mulighet til å ha et sosialt liv i det hele tatt - slik du nå vurderer.

    Vi har fast 30% skifttillegg, det har vi alltid hatt selv om vi tidligere bare har hatt toskiftsordning, av en eller annen grunn. Problemet er at det blir ikke en skikkelig treskiftsordning, i og med at de aller fleste ikke er med og jobber det tredje skiftet. Jeg ender opp med samme lønn som de som jobber dag/natt, alle får 30% uansett. Så sånn sett skal vi vel ikke klage, men synes allikevel det er galt at noen skal få jobbe en ordning som i mine øyne er 10 ganger bedre enn den jeg har nå, og allikevel ha samme lønn som meg, når jeg må ofre kveldene og sosiallivet mitt på å bare jobbe.

    Poenget med skiftordning er jo at folk skal dele på å jobbe den verste arbeidstiden, slik at de samme slipper å gjøre det hele tiden. Hvilket er nettopp det jeg har gjort det siste halve året.

     

    Så for å konkretisere spørsmålet; har de lov til å bruke meg fast på forskjøvet arbeidstid, mot min vilje, når jeg egentlig er ansatt på skift?

  15. Har en del spørsmål rundt hva som er lov og ikke lov mtp fordeling av skift på arbeidsplassen.

    Her blir noe lesing, selv om jeg har forsøkt å komprimere en del. Setter uansett pris på tilbakemeldinger :)

     

    (Edit: kan være vesentlig å nevne at jeg jobber i en logistikk/speditørbedrift, på en av de mindre terminalene i Norge. Oppsett av bemanning styres av folk som har liten kompetanse på området, og reglene rundt det. Delvis derfor har nok situasjonen som skrevet nedenfor oppstått).

     

    Jobber i en relativt liten bedrift med ca 15 ansatte i selve produksjonen. Pga stadig økende produksjon gikk vi for et drøyt års tid siden over fra å ha toskiftordning til treskiftordning, dvs døgnkontinuerlig drift.

    Ikke en helt ren skiftordning, noen går fra 06 til 14, og noen fra 10 til 18, så noe overlapping er det, men for enkelhets skyld i diskusjonen her sier vi at skiftene går slik; dagskiftet fra 08:00 til 16:00, kveldskiftet fra 16:00 til 00:00 og nattskiftet fra 00:00 - 08:00.

    Før ny skiftordning eksisterte ikke kveldsskiftet fra 16 til 00 da dette ikke var nødvendig.

    Kveldsskiftet er fremdeles det minste skiftet med lavest produksjon og kun 3 på jobb, der nattskiftet til sammenligning er 5 eller 6.

     

    Før bytte av skiftordning jobbet jeg som tilkallingsvikar, men da ny skiftordning trådte i kraft ble jeg tilbudt fast stilling med jobbing av kun 2/3 skift, kveldsskift og nattskift henholdsvis annenhver uke. Det var altså da jeg og en annen fast nytilsatt (tidligere tilkallingsvikar, slik som meg) som hadde denne ordningen, annenhver uke kveld og natt oss i mellom. Slik jobbet jeg (og han) et halvt år før andremann skulle ut i pappapermisjon, hvorpå jeg da ble spurt om å jobbe kveldsskiftet fast fram til han kom tilbake, altså i tre måneder. Etter å ha tenkt litt igjennom sa jeg at det var ok. Men mens han var borte på perm sluttet en annen slik at det ble en stilling ledig. Denne stillingen fikk han som var borte på perm, siden han har lengre ansiennitet hos bedriften enn meg. Stillingen han da fikk var en med dag/natt-ordning, altså ikke arbeid på kveld.

    Problemet var at det kun var han og meg som var faste ansatte (og da også med skiftlederansvar) på det nyetablerte kveldsskiftet, og dermed ble det bare meg igjen som ifølge bedriften var i stand til å lede kveldsskiftet (også derfor jeg ble spurt da andremann skulle ut i perm). Derfor ble jeg satt til å jobbe bare kvelden på ubestemt tid etter dette. Bedriften fikk ikke tillatelse ifra sentralt å ansette en ny fast til å dekke stillingen som da ble tom. Jeg er altså da den eneste i hele bedriften som konsekvent har jobbet kvelden de siste sju månedene (helt siden nyttår 2018) selv om jeg egentlig har en kveld/natt-ordning. Sjefen og bedriften har sagt at det dessverre ikke har vært noen annen måte å gjøre det på. Dette mener jeg er bare tull og at en bytteordning hadde vært lett å organisere, men naturlig nok er det ingen andre som vil bytte skift med meg i og med at kveldsskiftet er det desidert verste skiftet å jobbe med tanke på realisering av fritid og sosialliv, mtp at man alltid er på jobb når kamerater og familie har fri. Det har gått hardt utover privatlivet det siste halve året, og jeg har sagt i fra til ledelsen flere ganger at jeg ønsker en endring, dog foreløpig uten resultat.

     

    Så for å oppsummere kort; bedriften har misbrukt godviljen jeg utviste ved å si ja til å dekke opp i tre måneder for han som gikk ut i pappperm. De har dratt dette ut på ubestemt tid fordi det var den letteste måten å dekke opp det tredje skiftet med en kompetent skiftleder, i og med at de ikke fikk lov å ansette flere folk.

     

    Dermed sitter jeg med mange spørsmål rundt hvilke rettigheter jeg har i denne saken.

     

    Er det riktig at det tredje og nyeste skiftet bare skal måtte jobbes av nytilsatte? Hvorfor skal eksisterende medarbeidere få slippe?

     

    Er det riktig at vi to som ble ansatt til å jobbe kveld/natt-ordningen har samme lønn som de som jobber natt/dag? Tross alt har vi jo i utgangspunktet flere ubekvemme arbeidstimer?

    Og ikke minst, skal jeg som mer eller mindre under tvang har jobbet fast kveld det siste halve året ha samme månedslønn som de som jobber natt/dag? Samme lønn som de som alltid har fri på eftan/kvelden mens jeg aldri har det?

     

    Som tidligere nevnt har jeg gitt beskjed om at dette har gått hardt ut over sosiallivet og at jeg ønsker en annen ordning, plikter bedriften å etterkomme dette? I det minste har jeg vel krav på å få jobbe noe annet enn kvelden annenhver uke, iom at jeg i utgangspunktet er ansatt til å jobbe kveld/natt annenhver uke?

     

    Har jeg krav på kompensasjon for å ha jobbet kvelden fast det siste halve året? Eller kan jeg si at jeg krever fritak fra kveldsjobbing slik at jeg bare jobber natt i et halvt år fremover?

     

    Noe av dette virker kanskje snodig, men nå har jeg mistet kontakten med så mange kamerater, og jobben hindrer meg stadig fra å delta på ting med venner og bekjente, så akkurat nå er jeg litt desperat etter å komme meg vekk fra kveldsjobbinga...

  16. Holder på å pusse opp kjøkkenet, og tenker å bytte ut den gamle komfyren med platetopp. Komfyren har stått i et hjørne, der ventilatoren også har vært, så tenker av praktiske årsaker å plassere den på samme sted så jeg slipper å legge om luftekanal osv. Men på IKEA sin kjøkkenplanlegger får jeg beskjed om at jeg må ha minst 40 cm benkeplate på hver sin side av platetoppen, og på IKEA sa de at dette er pga benkeplaten kan sprekke dersom dette ikke overholdes. Men ser ikke helt hvordan dette kan være et problem med en induksjonstopp som ikke produserer varme i seg selv? Har bl.a sett i leiligheten til ei venninne av meg at de har plassert platetoppen helt på enden av benkeplata på enden av kjøkkenbenken (3,5 cm mellom plate og slutten på benk). Dette har vært sånn i fire år og det har gått helt fint.

    Noen som har erfaring/innspill her?

  17.  

     

     

    ... coax-uttakene (har to, på forskjelligesteder) snor seg tilbake til en liten boks i kjelleren der de går over til en svart kabel som går ut gjennom grunnmuren og ned i bakken. Noen antenne ute på vegg eller tak finnes ikke. Er jeg da tilknyttet et såkalt kabel-TV nett?

    Sansynligvis ja. Du må spore opp om du er fysisk tilkoblet, og hviken leverandør det er for å få kjøpt abonnement og få riktig dekoder. Alternativt kan du kjøpe en antenne og koble kabel fra den til boksen i kjelleren for å bruke RiksTV videre.
    Skjønner, bare syns det er snodig at alle kanaler fungerer som de skal bortsett fra TV2. Får heller inntrykket av at det er noe galt med signalet jeg får inn på huset...

    Det kommer jo an på hvordan signalet tas inn av den som sender signalene til deg. Rart st de du kjøpte huset av ikke vet noe om dette.

    Det kan du si, men forrige huseier påsto han ikke husket da det var så mange år siden han hadde brukt det, han hadde kjørt TV-en på fiber så lenge han kunne huske
  18.  

    ... coax-uttakene (har to, på forskjelligesteder) snor seg tilbake til en liten boks i kjelleren der de går over til en svart kabel som går ut gjennom grunnmuren og ned i bakken. Noen antenne ute på vegg eller tak finnes ikke. Er jeg da tilknyttet et såkalt kabel-TV nett?

     

    Sansynligvis ja. Du må spore opp om du er fysisk tilkoblet, og hviken leverandør det er for å få kjøpt abonnement og få riktig dekoder. Alternativt kan du kjøpe en antenne og koble kabel fra den til boksen i kjelleren for å bruke RiksTV videre.
    Skjønner, bare syns det er snodig at alle kanaler fungerer som de skal bortsett fra TV2. Får heller inntrykket av at det er noe galt med signalet jeg får inn på huset...
×
×
  • Opprett ny...