Gå til innhold

Xanthorf

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Xanthorf

  1. Jeg må fortsatt sende pakken til sverige da?

    Så vidt jeg forstår det jeg har lest så må dette på pakken:

     

    Etternavn, Navn

    -Poste Restante-

    By

    Land

     

    Stod også GPO på en engelsk side, er ikke helt sikker, men tror det står for noe med Post Office.

     

    Og da sendes pakken til det nærmeste postkontoret i det området hvor pakken ligger på vent til noen med legitimasjon kommer og henter den.(?)

  2. Okey.. men dette er da en pakke fra japan. Vil ikke det bli sett litt nærmere på? Er kanskje mer vanlig med pakker fra usa og andre europeisk land.

    Og hvis man skal leie en postboks, gjør man det over internett eller må man dra til sverige for å leie en? Noen som har gjort dette før og vet om noen bra steder? Er ikke sikker hvor svenskegrensa er nærmest Fredrikstad, men et sted rundt svinesund er vel greit.

  3. Ok, er mulig dette med sverige. Søstern min bor i Fredrikstad som er kanskje en time fra svenskegrensa. Men vil ikke tollerne i sverige da sende et brev til den postboksen hvor det står at du må betale toll osv og henta pakka på et svenskt tollkontor?

    Og er det noen som vet hvordan man leier en postboks i sverige? :D

  4. Skal muligens bestille en dvd-pakke fra japan.

    Men ettersom pakken allerede koster $300 + frakt (UPS $50 tror jeg, pakka veier 5kg) så tviler jeg sterkt på om jeg har råd til å betale 24% mva i toll.

    Derfor lurer jeg på om det er noen måte å unngå toll på pakken.

    Så i en annen tråd hvor det stod om toll fra utlandet, men fant ikke noe som var noe særlig til hjelp pluss at tråden var så gammel.

     

    Syntes jeg husker å ha lest/hørt noe om å leie postboks i sverige for å slippe toll eller noe, men husker så lite av det at jeg tør ikke stole på det. Pluss at jeg ikke vet hvordan det fungerer.

    Og slipper man toll hvis man får pakke fra privatperson? Vet at det er et firma som har post-adresser i usa og noen som sender det videre hjem til norge, og tror det skulle være tollfritt eller noe.

     

    Men hvis det er noen som har noen tips jeg er veldig takknemlig :)

  5. Har hatt problemer med treghet på pcen min. Visste at jeg hadde hatt problemet før, men husket ikke hva det var.

    Tror jeg har funnet ut hva det er, men vet ikke hvordan jeg skal få fikset det.

    På hardware profiles så står Primary og Secondary IDE Channels på Ultra DMA2.

    Ifølge en venn skal en av dem (eller begge?) gå på Ultra DMA5.

     

    Pcen blir helt fin igjen når jeg uinstallerer begge driverne, men etter en stund igjen blir den treig igjen.

     

    Er det dette som er problemet, og hvordan kan jeg få fikset det?

  6. Har hatt en del problemer med at pcen min er utrolig treig en god stund nå.

    Lagde først en post på skjermkort/tv-kort forumet hvor jeg spurte om det var skjermkortet det var noe feil med, men fikk ingen svar :(.

     

    Problemet er som sagt at pcen er utrolig treig. Alt som heter spill er umulig å kjøre pga fps loss til de grader. Alt i windows går også veldig treigt. Vet ikke hvorfor det har skjedd, bare plutselig dukket opp en dag. Tenkte først at det måtte være noe virus/trojan saker som ødela pcen min, men etter flere dager/uker med konstant scanning uten funn så droppet jeg den mistanken. Det var da jeg lagde en post på skjermkort-avdelingen for å prøve å få noe hjelp. Men ettersom det bare går treigere og treigere så tenkte jeg meg at det ikke var skjermkortet heller. Da var det ikke akkurat mange andre ting å skylde på enn harddisken.

     

    Noen som vet hva som er feil? Må jeg formattere eller kjøpe ny harddisk (noe jeg ikke har råd til :( ), eller er det noe annet som forårsaker dette?

     

    Harddiskene jeg har er en 80GB som jeg ikke vet hva heter, som jeg har delt opp i 2 partisjoner (en for windows/programmer og en for annet mish-mash) og en Samsung 20GB harddisk som jeg bruker som backup-disk til formatteringer.

    Maskinen jeg har er en P4 2,6 GHz - 1GB DDR RAM - Asus P4P800 Deluxe hovedkort - Og jeg kjører Windows XP med SP2. - Glemte mitt GeForce 4200Ti.

     

    Takk for svar hvis det er noen som vet noe som kan hjelpe.

     

    (Kom nettopp på at det kanskje har noe med en slags default i windows som setter ned farten på harddisken. Har hatt det problemet før, men husker ikke noe særlig om det etter som det var veldig lenge siden. Var et eller annet med.. arg, husker ikke :( )

  7. I det siste har jeg hatt store problemer med fps i diverse spill. Sliter med store fps-tap som gjør at det hakker til de grader. Altså fps'en dropper fra 100 til 10 på et par hundredeler ca. hvert 2 sekund. Dette gjør det nærmest umulig å spille, og selv om det er mulig får man ingen glede av det.

    Det jeg lurte på var om det kanskje var skjermkortet som begynner å ta kvelden.

    Har et GeForce 4200Ti som er ca 2 1/2 år gammelt. Har ikke holdt på med noe særlig overclocking av kortet, bortsett fra litt oppsatt engine clock of memory clock. Etter at jeg begynte å få problemer så satt jeg ned engine og memory clock i tilfelle det var pga det, men ingen forandring.

     

    Har også hatt en del problemer med system treighet ellers også. Treigheten og fps-problemene startet vel samtidig. Har drivd med nærmest konstant virus/trojan-scanning og diverse andre ting de siste dagene, men har ikke funnet noe, og det lille jeg fant og fjernet forandret heller ingenting. Er heller ingenting som jeg vet om som jeg har gjort som kan ha forårsaket disse problemene. Var ikke så veldig lenge siden jeg formarterte heller (og har helst ikke lyst å gjøre det igjen med det første).

     

    Noen som vet hva som kan være feilen eller har noen tips?

  8. Formaterte og reinstallerte alt på pcen i dag, men når jeg skulle høre på musikk etter jeg var ferdig så merket jeg at av og til så begynte det så skurre skikkelig i hodetelefonene i et par sekunder før det gikk bort. Det skjedde et par ganger, før den begynte å skurre veldig lenge (så jeg måtte skru av musikken).

    Husker jeg hadde det problemet når jeg først kjøpte hodetelefonene, men det ble visst borte etter en stund.

    Noen andre som har/har hatt dette problemet og som har noen tips?

    Har prøvd å reinstallere driverne til hodetelefonene utallige ganger, men det hjelper ikke. Det kommer opp en melding om at driverne ikke er har passert windows driver testing, men ifølge manualen skal man ignorere det.

  9. Fikk et lite annet problem nå.

    Har fått installert windows på en hd som jeg fikk låne av en venn.

    Men når jeg prøver å koble til den 80gb hd'en som jeg har brukt før så får jeg bare feilmeldingen: "Reboot and select proper boot media or insert boot media in boot drive" eller hva det var. (husker ikke helt)

    Windows funker bare når jeg kobler ut 80 gb hd'en.

  10. Hovedkort: Asus P4P800 DELUXE Hovedkort for S478/800Mhz

    CPU: Intel Pentium 4, 2.6Ghz bus 800mhz

    RAM: Geil 512 mb pc3200

    Harddisk: Samsung (tror jeg) 80 gb

    Skjermkort: GeForce 4 4200

     

     

    De jeg kjenner sier hvertfall at problemet er at siden windows er installert på et annet chipset så er det noe bug med at den ikke finner harddiskene.

    Men jeg gidder ikke reinstallere windows eller formatere harddiskene. Noen som vet noe som gjør at det funker uten å måtte gjøre det?

  11. Visste ikke helt hvor jeg skulle sette denne posten siden den har litt av hvert, så jeg bare satt den her.

     

    Men problemet er at når jeg starter opp pc'en min (ny p4 2.6 ghz og p4p800 deluxe hovedkort) så finner den ikke harddiskene.

     

    Dette skjer når jeg starter opp:

     

    1. PC'en starter og startbildet kommer opp.

    2. Så kommer det noe hvor det står noe om ati raid og copywright øverst på skjermen og så står den og "scan devices, please wait...."

    3. Primary master : no drive

    Primary slave: no drive

    Secondary master: no drive

    Secondary slave : no drive

    4. Så kommer opp siden hvor man kan velge hvordan man skal starte windows.

    Safe mode, normal mode osv.

    5. Uansett hvilken jeg velger så bare restarter maskinen seg på nytt når jeg prøver å komme meg inn i windows.

     

    Kan hende jeg har koblet noe feil på hovedkortet siden jeg har ikke så veldig mye peiling på hvor alle kablene skal. Vet at jeg har koblet IDE kablene riktig da.

    Jeg har satt min største 80gb harddisk som primary master og en 20gb hd til primary slave. (cd-rw er secondary master og cd-rom er secondary slave, men vet ikke om det har noe med det å gjøre.)

    Vet ikke om jeg har boot priority på riktig rekkefølge heller.

     

    Det fulgte med noen spesielle kabler til hovedkortet, men jeg aner ikke hvor de skal settes inn på harddiskene hvis de skal der i det hele tatt.

    Men det som egentlig er litt rart er at når jeg trykker 'del' i oppstarten og går inn i bios så finner den harddiskene og cd-rom og cd-rw der. Men når jeg skal prøve å starte windows så finner den de ikke.

     

     

    Noen som har noe peiling på hva som kan være feil / hva jeg har koblet feil?

  12. OK, pga at jeg kjøpte for bra RAM så må jeg oppgradere hovedkortet. Derfor tar jeg med en CPU i samme slengen.

    Derfor lurte jeg på hva dere syntes jeg burde kjøpe.

     

    Har ikke noe peiling på hovedkort, men jeg tenkte meg dette:

     

     

    http://english.aopen.com.tw/products/mb/AX4SPE-UN.htm

     

     

    Når det gjelder prosessor tenkte jeg på en P4. Men hva er egentlig forskjellen på P4/544mhz og P4/800mhz? For 2,6 Ghz så koster det 150 kr mer med P4/800mhz.

     

    Har helst ikke lyst å bruke mer enn 3000 kr. Men vil gjerne ha noe som gir meg litt for pengene.

  13. Skulle ikke tro jeg hadde rørt noe. Satt bare inn RAM'en og tok den ut.

     

    Og StianGH: Jeg skrev jeg ikke får starta pcen. Ingenting kommer på skjermen altså kommer meg ikke heller inn i bios. (ikke som jeg vet om hvertfall)

     

    Spørs om jeg kjøper nytt hovedkort. Får oppgradert cpu i samme slengen da.

×
×
  • Opprett ny...