Gå til innhold

Per Magus

Medlemmer
  • Innlegg

    569
  • Ble med

Innlegg skrevet av Per Magus

  1. Simen1 skrev (24 minutter siden):

    Det hører ingensteds hjemme i et fritt marked med sunn konkurranse.

    Norge har aldri hatt "et fritt marked med sunn konkurranse".

    Politikerne sutrer og klager over at det er for lite konkurranse og for få aktører her i landet. Men med en gang noen prøver å etablere seg så er de samme fysakene ute for å gjøre det så vanskelig som mulig å konkurrere med etablerte selskaper. Jamfør med hvordan Lidl ble behandlet for noen år siden – til og med Høyre-kommuner konstruerte opp problemer.

    Og nå er de livredde for at noen skal konkurrere med SAS, Ryanair og Norwegian; selskaper som heller ikke er kjent for å behandle ansatte pent.

    • Liker 1
  2. Simen1 skrev (1 time siden):

    Hvor lenge må man i så fall beholde bensinbilen 

    For meg passer det veldig godt å bruke en e-tron frem og tilbake til jobben – da kan jeg lade i begge ender. Men til langturer og ellers i Europa er det foreløpig alt for tidlig å bytte ut min A4-bensin; dertil er det alt for mye planlegging, venting, rekkeviddeangst og ladepunkter som ikke fungerer like godt som bensinstasjoner. For meg er dette ikke noe problem, vi har alltid hatt to eller flere biler, men man bør tenke nøye gjennom kjørebehovet før man satser på elbil som eneste alternativ for en familie.

  3. Simen1 skrev (1 time siden):

     Kundeloyalitetsprogrammer omgår de sunne prinsippene som lovverket legger opp til. Det smutthullet bør tettes.

    Hvis du bruker energi på å fjerne alle disse dusteprogrammene så bør du skifte signatur til Sisyfos 😉 

    De første som startet med dette var Coop, og den organisasjonen har så sterke bindinger til LO/Ap og bondeorganisasjonene at den kampen er ganske nytteløs.

  4. Simen1 skrev (36 minutter siden):

    Jo, kundeloyalitetsprogrammer er et kjempeproblem. I noen situasjoner (elbillading) er det til og med umulig å komme unna. Hvordan kan man reparere et marked som ikke lemner noen vei tilbake?

    Det enkleste er å beholde bensinbilen en stund enda, der har det aldri vært noen problemer med fylling eller betaling i de fjorten årene jeg har kjørt i Norge og Europa. Sammenlign det med de (antagelig) tusenvis av innlegg om problemer med betaling for elbillading.

  5. Snowleopard skrev (58 minutter siden):

    Dog, jeg betaler ikke til Clasohlson for å parkere,

    Jo, du gjør faktisk det. Utgiftene kjøpesenteret har til parkeringsplasser er inkludert i den leien CO og andre betaler – som igjen dekkes inn av prisen på varen du kjøper. 

    Det er en utbredt misforståelse at ting er gratis fordi du ikke betaler direkte. Det er dette systemet som gjør at Norge er så ubeskrivelig dyrt, fordi Arbeiderpartiet har innbilt folk at det som staten betaler for deg er gratis.

    Et godt eksempel er SV som vil ha «gratis tannlege»- La oss se hva som blir resultatet med SV’s ønske om «gratis tannbehandling». La oss si at du får en behandling som koster seks tusen kroner; du kan betale tannlegen dette beløpet, men SV vil heller at du skal betale ti tusen inn til det offentlig, fire tusen går bort i administrasjon for at tannlegen skal få sine seks tusen.

    Det er en grunn til at Norge har et av verdens høyeste skatte- og avgiftsnivåer.

     

  6. Kajac skrev (6 minutter siden):

     det er på ingen måte så vanskelig som enkelte (inkl. innlegget i Aftenposten) skal ha det til. 

    Nei, opplagt ikke. Men det var jo godt og underholdende skrevet; og han fokuserte på problemer som tydeligvis veldig mange har (når man ser på debattinnleggene). 

    Det er jo ikke nødvendig å gjøre det så krøkkete, strømleverandørene har åpenbart vikarierende motiver. 

    • Liker 1
  7. Kajac skrev (12 minutter siden):

    Ja, det er absolutt forbedringspotensiale,

    Når jeg kjøper bensin, matvarer eller andre ting kan jeg bruke kredittkort eller en app på telefonen. Dette fungerer enkelt, raskt og sikkert; enten jeg handler for meg selv eller for andre.

    Hvorfor skal det gjøres så mye vanskeligere for elbilen? Den eneste grunnen kan være at strømselskapene ønsker å låse kundene til sin egen løsning; tilsvarende de såkalte lojalitetsprogrammene som dagligvarebransjen bruker med kopling til kundekort. Og bankenes eksklusive kundeprogram.

    Forbrukerrådet har gjentatte ganger påvist hvordan alle disse systemene har en eneste målsetting: Å gjøre konkurransesituasjonen mer uoversiktlig slik at man kan hale litt mer penger ut av hver kunde.

    • Liker 2
  8. Det begynner å bli ganske mange artikler om ladeproblemer, priser og rekkeviddeangst. Og det er hundrevis av debattinnlegg for og imot en rekke forskjellige betalingssystemer.

    Jeg tror at jeg beholder bensinbilen en stund enda, der har det aldri vært noen problemer med fylling eller betaling i de fjorten årene jeg har kjørt i Norge og Europa.

    Det siste innlegget i Aftenpotten i dag:

    https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/L5Ez4J/jeg-er-en-ingenioerutdannet-teknologinerd-men-hurtigladere-til-elbil-det-faar-jeg-ikke-grep-paa

    • Liker 1
  9. skaftetryne32 skrev (13 timer siden):

    Det er også selvfølgelig en stor forskjell på sosialister og sosialdemokrater, som gjerne blir kalt sosialister av enkelte mennesker som mener hitler var en sosialist,

    Tja, mange vil også si at forskjellen mellom demokrati og sosialdemokrati er som forskjellen mellom en trøye og en tvangstrøye.

     

    skaftetryne32 skrev (13 timer siden):

    Akkurat og det var poenget, nazisme har ingenting med sosialisme å gjøre, til tross for navnet, en kan ikke akkurat stole på totalitære diktatorer å vennekretsen deres.

    Tja, det kommer litt an på hvor man setter grensen og hvor glidende skalaen er. Det begynner å bli ganske stor enighet i at ytterpunktene nærmer seg, slik som i norsk politikk hvor FrP og Rødt i det siste har hatt de samme argumentene. Nazisme, kommunisme og fascisme er så like i praksis at det er bare navnet som skiller. Forskjellen mellom sosialisme og kommunisme kan sies å være som forskjellen mellom Høyre og FrP.

  10. Frank Drebin skrev (12 timer siden):

    Selv skal jeg begynne å tenke på nazistene som bolsjeviker, iom. at de hadde konsentrasjonsleire av samme type som Gulag-leirene som ble etablert av Lenins Tsjeka fra 1918 av. 

    Det er helt korrekt, du må lære deg til å observere hva de gjør – og ikke bare hva de sier. 

    Putin fortalte for eksempel at hans sendte fredsbevarende styrker inn i Ukraina og hvis du leser hva Moxnes sier så er han for demokrati, ytringsfrihet og fred. Men ingen ting av dette ser du under kommunistiske regimer.

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...