Jump to content

fph

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 :)
 1. Stemmer, den koster det nå. Kjøpte den for 3290 på mandag. Nesten litt kjipt at de selger den så billig at alternativkostnaden for et bedre produkt blir latterlig høy. Ikke spesielt fornøyd, men skal vel klare å holde ut et års tid.
 2. Kan nok stemme, ja. Jo mer man spiller, jo mindre aggressiv blir man. Lite søvn og mye bukfett gir oss ungdommer med mye østrogen og lite testosteron.
 3. De skjønner sikkert at så godt som ingen er villige til å betale 20k+ for en brettbar telefon. Ei heller ønsker de å selge en telefon med for lav fortjenestemargin. Derfor vil de ikke lansere noen brettbar mobil før den både kan selges "rimelig" og med god fortjenestemargin. Det kan ta noen år ...
 4. Prisvarslingstjenestene gjør oss en bjørnetjeneste. Vi trenger en ny tjeneste som tillater butikkene å gi skjulte rabatter til de som har bedt om prisvarsling på en spesifikk vare. Hvorfor skal butikker sette ned prisen når alle andre øyeblikkelig gjør det samme?
 5. En større trussel for forbrukerne er prissammenligningstjenster som prisjakt og prisguiden. De var veldig gunstige i den spede begynnelsen før folk flest oppdaget dem. Nå som alle bruker dem og butikker kan se andre butikkers priser i sanntid, har incentivet til å sette ned prisene bortimot forduftet. De fungerer som et verktøy for prissamarbeid istedenfor det motsatte. Om man ønsker å handle noe til redusert pris må man istedenfor abonnere på ørten nyhetsbrev eller være så heldig at man er på utkikk etter produkter ingen vil ha, nisjeprodukter og klær i svært uvanlige størrelser. Skulle gjerne sett en ny prissammenligningstjeneste som tillater butikkene å se hvor mange som har bedt om prisvarsling på en spesifikk vare, for deretter å gi skjulte rabatter til disse.
 6. Kjenner jeg fikk lyst til å tørke støv av den forkrommede stålplata som roterer ...
 7. Hvis dette er reelt må det være den verste buggen i en telefon noensinne. Bare å forestille seg den stakkars barneskolelæreren som plutselig sender dickpics til elevene sine.
 8. Håper på en test av Sony WF-1000X etterhvert. Mistenker at de kanskje er det ypperste som er å oppdrive for øyeblikket.
 9. Noen som kjenner til butikker som fokuserer på ekstrem kvalitet? Mye design ute og går, men det er bare standard jallabomullsskjorter jevnt over. Kunne tenkt meg t-skjorter i supima-bomull, merinoull, merino/silke-kombo, bambusviskose, bambus/merino-kombo og lin - med trykk og uten fremtredende sømmer a la sportsundertøy. Nesten umulig å finne, og når man gjør det koster de fra 700 og opp. Vet Bergans har noen ålreite merinoskjorter til overkommelig pris i Breeze-serien, men der stopper det.
 10. Jeg har absolutt ikke sagt at det som er enkelt for meg, er enkelt for alle. Du virker en smule irritert og tillegger meg derfor fiktive sitater og meninger jeg ikke har. Jeg sa at dersom man ikke klarer å gå ned i vekt, så vet man enten ikke hvordan man gjør det, eller så mangler man disiplinen. Det er åpenbart tusenvis av årsaker til at man mangler kunnskapen og disiplinen, herunder alt du har nevnt. Således kan man faktisk si at det er enkelt å gå ned i vekt om man har kunnskapen og kan kan disiplinere seg selv. Jeg sa også at det som er enkelt for meg, burde være enkelt for en statsminister som har tilgang på personlige trenere og ernæringsfysiolger. At Erna vet hvordan hun kan gå ned i vekt har hun demonstrert ved å gå ned i vekt tidligere. Om hun velger å gå opp i vekt igjen, så er det sannsynligvis fordi det er viktigere for henne å spise seg god og mett på den maten hun liker, enn å gå foran som et godt eksempel. Det mener jeg gir henne trekk i stilkarakter som statsminister. Du får gjerne være uenig i det. Et statsoverhode skal ikke være som folk flest. På mange områder skal et statsoverhode ofre seg for sitt land og sitt folk og fremstå som det beste mennesket hun kan være, uavhengig av den belastningen hun påfører seg selv. Fedmeepidemien er et samfunnsproblem som er mer alvorlig enn narkomani, røyking, alkoholisme, spillegalskap og luksusfellen til sammen. Det eneste problemet som er større enn fedmeepidemien, er miljøutfordringene vi står overfor. Til tross for alvorlighetsgraden kan Erna ignorere sin egen vekt uten et snev av konsekvenser. Det skyldes at overvekt er normalisert og akseptert i samfunnet. Det er riv ruskende galt. Vi må få bukt med denne ødeleggende normaliseringen og aksepten før det er for sent.
 11. Har nok heller arvet spisevanene fra mor. Fedme er ikke arvelig. Velfungerende narkoman? Ligger ikke det i begrepet "narkoman" at man ikke er velfungerende? Men om erna hadde brukt rusmidler og var velfungerende, så hadde det vært greit. AtW Det hadde kanskje vært greit for deg, men ikke for resten av befolkningen. Det er et forkvaklet samfunn som anser overvekt for å være normalt og akseptert, samtidig som rusmisbruk og andre laster som slett ikke er like alvorlige blir uglesett. Spør du i fullt alvor om hvorfor man ikke kan "gjøre noe så enkelt" når det krever innsatsvilje og viljestyrke? Forsøker du å være morsom, eller har du vært avskåret fra kontakt med mennesker? Det er komplett virkelighetsfjernet å dra "alle har uendelig vilejstyrkelogikken". AtW Jeg har vært feit selv og blitt kvitt kiloene ved å spise sunnere og telle kalorier til vekten havnet på et normalt nivå. Hele prosessen var svært enkel å gjennomføre. Faktisk svært mye enklere enn å slutte å røyke og snuse. I ettertid har jeg spist akkurat så mye mat jeg trenger og ikke mer. Så ja, jeg spør i fullt alvor om hvorfor dette skal være vanskeligere for en person som skal være svært kompetent og et forbilde for folket, enn det var for meg. Jeg er nemlig ikke kjent for min enorme viljestyrke. Hvor har du det egentlig fra at det å gå ned i vekt krever så vanvittig mye innsatsvilje og viljestyrke? Hvis man feilaktig innbiller seg at dette er noe som trengs, og at man selv ikke har det, vil man selvsagt aldri gå ned i vekt. Da skyldes det heller ikke manglende viljestyrke, men at man lyver for seg selv. Dessverre er det slik at vi lever vi i et halvveis sykt samfunn som aksepterer overvekt, promoterer usunne levevaner og desinformerer om hva som fører til vektøkning og vektnedgang. Folk i dag blir feite før de får sukk for seg, selv om de feilaktig tror de spiser normal norsk kost i riktige mengder. De tror også feilaktig at de er feite på grunn av ugunstige gener og forskjellige sykdommer relatert til stoffskiftet. De fleste tror til og med at de som er tynne har raskt stoffskifte og de som er fete har tregt stoffskifte, og at verden derfor er urettferdig. Knapt noen sier dem imot, og det ser ut som det etterhvert skal bli farlig å kjempe imot denne trenden. Kritkk av fedme, som burde være den naturligste ting i verden, er snart like stigmatiserende som rasisme. Det begynner å bli så galt som det kan bli, og når man på toppen av dette får en statsminister som er morbid overvektig, da bør man kunne spørre om hvilke signaler hun sender uten å bli beskyldt for å være ute etter å mobbe de overvektige, slik trådstarter ble, eller at man er helt virkelighetsfjern, som jeg ble. Forresten, hvilke andre norske statsministre opp gjennom historien har hatt problemer med alkoholisme, spillegalskap, morbid overvekt, rusmisbruk o.l.? Jens bulket bil og flørtet litt med cannabis i ungdommen, Gro var litt lubben til tross for at hun er utdannet lege, men der stopper det i min hukommelse.
 12. Spiller ingen rolle hva hun gjør, sånn egentlig. Hun er nok et bra menneske jevnt over og gjør en god jobb som statsminister, men bytte ut mat med storrøyking? Hvorfor kan hun ikke gjøre noe så enkelt som å legge fra seg gaffelen når hun har spist en mengde mat som tilsvarer dagsbehovet? Det er vel verdt det? For øvrig også en holdning som ligner den mange politikere har til heroinmisbrukere. Forskjellen er at man ikke blir syk og må gjennomgå store lidelser når man legger fra seg gaffelen, heller tvert imot.
 13. Jeg tror pipen din hadde fått en annen lyd om Erna var velfungerende alkoholiker, spilleavhengig eller narkoman. Nevnte laster er nok ikke like farlige for helsen som morbid overvekt, men de er uansett selvdestruktive laster man fint kunne kombinert med en jobb som statsminister. Hvorfor morbid overvekt er greit og andre laster ikke, er vel det trådstarter spør om. Det henger ikke på greip. Ville mye heller hatt en statsminister som røkte litt cannabis i blant og droppet LSD en gang i året, enn en som spiser seg ihjel, selv om ingen av delene er å foretrekke.
 14. Jeg sa tidligere at jeg ikke tror overvektige er mindre dyktige til å utføre jobben sin enn normalvektige. Vi snakker heller ikke om folk flest, men om statsministeren og de signaler hun sender. Man bør kunne stille strengere krav til en statsminister enn til en som er daglig leder på Rema.
×
×
 • Create New...