Gå til innhold

Sabbe

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sabbe

  1. Hei, vet ikke helt om dette er riktig sted å poste. Gjelder tvist angående lønn når man har bestått fagprøve. Har googlet en del og lett gjennom arbeidsmiljøloven, men finner ikke akkurat det jeg lurer på. Gjelder elektriker-utdanning.

     

    Tar det fra starten av, grunnet interesse for ingeniørstudie ringte jeg opplæringskontoret i Oslo angående det å ta fagprøven før 1.juli slik at jeg kunne komme inn på ingeniørstudie i år. Forklarte dem at lærlingkontrakten min utløp først i slutten av september, og de sa til meg at det var greit.

     

    Besto fagprøven i slutten av mai og tok VK2 eksamen i juni. Snakket med en del folk hos NELFO som sa at etter VK2 eksamen var jeg offisielt montør og derfor skulle jeg ha montørlønn.

     

    Mottok lønsslippen fra mitt tidligere firma idag og de hadde betalt perioden etter eksamen lærlinglønn. Sendte derfor en mail til min tidligere sjef og forklarte ham det. Han ringte opp til NELFO og snakket med hun som hadde ansvaret for min kontrakt. Det er her tvisten er.

     

     

    * Ifølge hun kunne jeg ikke si opp jobben før lærlingkontrakten var utgått. Er dette riktig? Har ikke noe følge for meg nå, men syns det er rart at man blir "tvunget" til å jobbe ut lærlingstida, når opplærlingskontoret (Det var jo NELFO selv som meldte meg opp til fagprøve) ga meg tillatelse til å ta fagprøve tidlig slik at jeg kunne begynne på studiet i år.

     

    * Jeg skal forsatt ha lærlinglønn helt til lærlingkontrakten utløper. Dette hadde jeg pratet med en annen på NELFO på forhånd og han mente at jeg skal ha montørlønn etter bestått eksamen og fagprøve. Men jeg er usikker etter at hun tok dette opp og lurer på om noen vet noe mer om dette.

     

    Skal ringe El og IT i morgen tidlig, men hadde håpet om jeg kunne fått noe svar her først

  2. Har også det displayet. Husk at du trenger en ekte parallel port. Kjøpte meg en usb til parallelkabel og det viste seg at det bare emulerte parallel porten, dvs at det fungerer bare til skrivere. Vet ikke hvordan det er med den du linket til, da jeg kjøpte en annen modell. Står også om det på LCD Smartie sin forum, ved bruk at parallel til usb må du modde ekstra ting. Heldigvis kunne jeg bruke angreretten og fikk sendt tilbake til Netshoposlo.

     

    Endte opp med en pci kort med parallel port og det fungerte veldig bra. Eneste man må gjøre (i alle fall i Windows XP) er at man må skrive in adressen på porten manuelt da XP gir porten en rar adresse som LCD smartie ikke gjenkjenner automatisk.

  3. Skal til Elkjøp senere i aften og kjøpe en FS AMILOPI1556, koster 11995 (samme

    pris om du kjøper i butikken eller nett)

    Handler sjelden fra dem, men syns denne maskinen var bra priset til spefikasjonene.

     

    Info fra Elkjop.no :

     

    AMILO Pi 1556 med Intel® Core™ Duo prosessor T2400(1.83 GHz), 1024 MB RAM minne, 100 GB harddisk, 15.4” TFT WXGA skjerm, DVD-brenner og 256 MB nVidia GeForce GO 7600 skjermkort. FireWire og USB 2.0 porter for tilkobling av skriver, kamera etc. Minnekortavleser(SD/MS/MMS/MSPRO) gjør det enkelt å overføre bilder. Trådløs og kablet nettverkstilkobling.

     

    Ser bra ut til den prisen, eneste jeg skulle ha byttet er rammen (2x512 istedenfor 1 x1024).

     

    Elkjøp-selgeren sa at de skulle få inn en modell av den med samme spec, men 120 GB harddisk om et par dager. Vet ikke helt om det selges med samme pris, men jeg syns 100 GB er mer enn nok så jeg skal gå for den de har på lager nå.

     

    Vet dog ikke om skjermen eller batteriet er bra da.

  4. Hei, vi gikk til innkjøp at IP-telefon denne sommeren. Da vi hadde ADSL (2000/300) fra Telenor bestemte vi oss for å bestille IP-telefon fra selskapet også. Siden vi har det gamle modemet til Telenor, måtte vi koble adapteret på en ledig nettverksport på vår Jensen Router. Dog skulle dette bare resultere i dårligere talekvalitet ved belastning av nettet. Telefonen fungerte utmerket...Eller, det var det vi trodde. Folk fikk problemer med å kontakte oss, selv om nettet har vært stabiilt. Vi prøvde å ringe fra mobilen vår for å sjekke om dette stemte. Men det fungerte hver gang. Har opplevd dette selv da jeg prøvde å ringe hjem da jeg var i Oslo og jeg fikk ikke noe svar (dog, hver gang jeg er hjemme og tester fungerte det hver gang) Det å ringe ut har fungert hver gang.

     

    Selv når vi ikke laster ned eller opp noe, får mange problemer med å ringe til oss. Og adapateret blinker som det skal der alt tilsynelatende er i orden.

     

    Vi gikk til innkjøp av en ny trådløs ruter, en D-Link DGL 4300. Koblet adapteret til Gigabit-porten, men problemet forsatte. Fikk et tips angående QoS for IP-telefonen, men på Telenor sine sider står det ikke hvilken porter som brukes eller hvordan dette gjøres, og da får vi ikke testet om prioteringen av trafikken fungerer (Gamefuel). Telenor har testet linjen og de sier at det er i orden.

     

    Søkte her på forumet og fant at det var en liknende tråd om dette, men der sto det ikke noe løsning. Håper at noen her på forumet har kjenneskap til dette, da vi er avhengig at telefonen fungerer.

  5. Jeg fikk meldingen bort ved å gjøre dette. Vet ikke om det fungerer for din del:

     

    Low Disk Space - Disable Low Disk Space Message

     

    Start/Run/Regedit

    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer. Create or modify: NoLowDiskSpaceChecks REG_DWORD and set the value to 1. Logoff/Reboot.

  6. Hei, er på utsikt etter trådløse routere også så jeg denne fine testen :) Da jeg er rimelig ny på trådløs nett, lurer jeg på en ting.

     

    1. Greier denne her og dekker 3 etasjer? (vil vel si rimelig stort hus) Bare nok til en 2 Mbit linje da vi deler sjeldent over nettverket, så vi trenger ikke veldig høy hastighet

     

    2. Usb pinner eller pci-kort. Hva er best? Eller er det noen som helst forskjell? (Bortsett fra tilkoblingen da :p) Vil helst ha USB-pinne, noen anbefalinger?

  7. Har en 52" tv, men vil ha en liten en til mindre instillinger og slikt :) Pluss, genialt hvis jeg vurdere å montere pcen i bilen.

     

    Harddisken er liten fordi jeg skal bruke den som OS + musikk og spill bare. Jeg skal ikke ha noen vifter i kabinettet og en 3.5 " blir varmt i det kabinettet, derfor tenkte jeg at en 2.5" ikke utvikle så mye varme i forhold. Har en ekstern harddisk som brukes til å lagre film + nettverk.

  8. Hei, tenkte å poste dette her istedenfor Ny pc kategorien siden dette handler om HTPC. Har tenkt på en lydløs boks i stua som kan brukes til film, musikk og gamle spill.

     

    Ser dette oppsettet greit ut? Skal bestille fra Komplett:

     

    VIA EPIA SP8000E m/Via Eden CPU 800MHz Mini-ITX,DDR400,VGA,USB2.0, Firewire

     

    Samsung SpinPoint M40S 40GB 5400RPM SATA 2,5" 9,5mm

     

    Silverstone SST-LC09B, Sort Aluminium Mini-ATX

     

    Serial ATA cable 50 cm vinklet S-ATA/150 (for 1 harddisk)

     

    TwinMOS PC3200 DDR-DIMM 512MB CL2.5 32M*8/16chip, 184-P (for DDR-PC400MHz)

     

    Lilliput 7" LCD 319GL-70NP 16:9 S-video og Composite

     

    Sapphire Remote Wonder BOB II

     

    Er det noe jeg burde forandre på? En ting til: hvordan fungerer fjernkontrollen til Lilliput, er det verdt å kjøpe fjernkontrollen fra Sapphire?

  9. Etter å ha blitt inspirert av BeQuiet sitt prosjekt, har jeg bestemt meg for å skaffe meg en lydløs HTPC. Etter å ha funnet de komponentene jeg vil, har jeg kommet til harddisken, som har drevet meg nærmest gal.

     

    Jeg tenkte først på et CF kort på 1 GB til Windows XP. Perfekt tenkte jeg, helt til jeg leste på andre forum at CF kort har en viss antall ganger den kan bli skrevet til før den blir ubrukelig. Det var dumt.

     

    Så tenkte jeg, hva med USB disk da? Jeg vet ikke hvordan den er på oppbyggingen, men har den samme "problemet" som CF kort? At den bare kan bli skrevet til en viss antall gang? Det håper jeg noen her på forumet kan svare på :)

     

    Men for å gjøre ting enda verre, Windows støtter ikke Boot fra USB disk. Søren! Da var den ideen ubrukelig

     

    Er min eneste mulighet (utenom en vanlig harddisk) Linux? Leste at Swap fil bruken på Linux er veldig lavt og fører til at CF kortet ikke blir skrevet til så mye. Og Linux støtter også boot fra USB disk.

     

    Er det mulig å gjøre noe med Swap filen til Windows?

     

    En annen ting, det går også an å installere hele Linux OS-et til rammen (Såkalt Virtual RAM drive), men hvordan gjør jeg det? Jeg mener, blir ikke alt sletta når jeg slår av maskinen? Fordelen her er jo klart at rammen er mye raskere enn en vanlig harddisk.

     

    Selv om jeg helst vil holde meg til Windows, er jeg åpen for forslag. Finne en lydløs harddisk var verre enn jeg trodde.

     

    Takker til alle som kan hjelpe meg løse dette problemet.

  10. Hei, har søkt en del og prøvd Google, men fant ikke noe.

     

    Vet ikke når dette skjedde, men det er minst et par uker.

     

    Idag skulle jeg fyre opp Need for speed underground. Lagga utrolig, gikk av og så på instillingene. Fant ut at 3d-delen var borte på menyen. Prøvde å avinstallere og installere nyeste driver, men forsatt ingen 3d-del. Og jeg får ikke spilt noen 3d-spill.

     

    Noen som vet noen løsninger?

     

    EDIT: Og bortsett fra det, fungerer alt. Har HIS Radeon 9800 Pro.

     

    EDIT: Leifer

  11. Har søkt rundt, men jeg finner ikke et tråd om dette.

     

    Uansett, oveflaten på blokken min er ruglete, og den får ikke kontakt med kjernen uansett, så jeg får ikke starte opp pcen min med vannkjølingen.

    Prøvde sånt kobber/messing puss og det fungerte såvidt. Men jeg får forsatt ikke noe kontakt med kjernen.

     

    Lurer derfor på hvor det er mulig å få(til en billig penge, helst gratis) noe(n) til å gjøre oveflaten helt blankt?

  12. Hm, ja, kanskje det er dårlig kontakt. Takk for tipset, skal teste det med mitt andre kjøler som bruker de 4 festehullene. Den jeg bruker nå har jeg store problemer med å få sette den fast.

     

    fredrikrb, hadde gjort det, men garantien har gått ut, pluss at den er en del modifikasjoner på kortet :p

     

    EDIT: STOR TAKK til Clint, maskinen bootet helt fint med min slk 900 :D :D :D Sorry for så mye smiley, men jeg er så glad. Skal montere kjøleren min mye bedre denne gangen. Da veit jeg at det er det som er problemet.

     

    Igjen, tusen hjertelig takk :D

  13. Brukte sånt kjølepasta jeg fikk med. Så jeg veit ikke helt, veldig dårlig pasta, men det var det eneste jeg hadde. Venter på min artic silver 5 fra databutikken ennå. Tror kanskje det leder strøm, jeg vet ikke. Men de leder da strøm svakt uansett, så jeg håper det er ikke det som er problemet, et ødelagt hovedkort :(

     

    Leste fra abit sitt offisielle forum, fant en topic angående dette. To personer som hadde samme problemet og pcen fungerte etter et par dager, så klikka det. Samme sympton som det jeg har nå, ingen pipelyd, ikke skjermbilde :( Ingen som fant hvordan man fikset det.

     

    Får vel satse på at min skal mirakuløst fungerer imorra da, har iallefall slått av strømforsyningen.

  14. Etter at jeg monterte ny kjøling til min xp 2500+ stoppet plutselig pcen min og fungere. Den starter opp normalt, men jeg får ikke opp det ene pipet som signaliserer at det er riktig.

     

    Etter flere timer med feilsøking, slo jeg bare på pcen og den fungerte, men dog bare et par min. Så samme problemet. Jeg la meg og sov, neste dag fant jeg ut at det hadde rent litt kjølepasta ved siden av northbridge, fjernet det og pcen fungerte, måtte fjerne kjøleren min igjen og samme problemet dukket opp. Har prøvd den gamle kjøleren, men samme problemet. Har fjerna alt som jeg kan se av kjølepasta på hovedkortet, da jeg tror det var det som skapte problemet. Sjekket at det er rent rundt northbridge, men den starter opp forsatt slik som sist :(

     

    Har prøvd alt nå, fjernet minnet (to stk 256 mb twinmos ram), prøvd en og en, resettet bios, bare starte med de mest nødvendige ting, men samme problemet. Jeg mistenker northbridge, at det er den som er synderen. Er sikker på at det ikke er cpu...Begynner snart å bli veldig lei over dette mystiske problemet. Har søkt rundt, men veit liksom ikke helt hvilket søkeord jeg skal bruke. Hvis det er noen som har dette samme problemet, er jeg veldig takknemlig om de kan fortelle meg hva som er galt.

     

    Vil helst ikke kjøpe ny hovedkort eller slik... :no:

  15. Idag rengjorde jeg pcen min, tok ut hovedkortet og slik ut av kabinettet mitt. En liten del (kanskje en liten motstand eller slik) falt ut, av en eller annen grunn. Tenkte ikke mer på det, startet opp pcen, alt så ut til å fungere. Unntatt lyden, den er helt stum :( Oppdaterte driver, reinstallerte driver, men ingenting fungerte.

     

    Koblet så til FPDIO 2 (eller noe sånt) med lydutgangen til kabinettet mitt(raidmax 868) og da fungerte lyden, men den var skrekkelig og lavt.

     

    Hva er det jeg kan ha gjort, slik at lyden ikke fungerer lenger?

  16. Har lest et par guider, men forsto ikke bedre, og håper at noen her kan hjelpe meg.

     

    Har online ADSL da, med sånn Linksys router med 4 porter, deler nå internettet og har brukt alle portene.

     

    Broren min ville ha internett og derfor må jeg vel sette opp enda en internett deling til.

     

    En kamerat sa jeg skulle ha switch da http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=104030&cks=SER

     

    Denne tenkte jeg på.

     

    Men så kommer det jeg lurer på. Lurer på hvordan jeg skal koble nå, bare ta en nettverkskabel og koble fra den ene porten på routeren til switchen og that's it? Og fra switchen til pcen?

     

    Får jeg 100 Mbps nettverk da? Nå er det bare 10 Mbps nettverk og det hakker litt når jeg ser filmer over nettverk, og vil helst ha 100 Mbps.

     

    Håper at noen kan hjelpe meg :)

     

    EDIT: Fant det ut selv, fant det på et annet forum. Hm, går det ikke ann å slette sine egne topics? :roll:

  17. Det er en ting jeg lurer på. Har en Radeon 9800 Pro og to skjermer. Lurer på om det er mulig å ha to mus og tastatur, at hver skjerm bruker hver sin mus og tastatur. Vil gjerne kunne bruke msn og snakke med andre mens broren min gjør noe annet med den andre skjermen.

     

    Går dette ann, eller er det ønsketenkning?

  18. Vel, etter et par uker er det bare gode erfaringer med kortet. Kjører stabilt på XT hastighet, har ikke opplevd artifacts eller noe ustabilt.

     

    Har ingen nye spill da, så jeg har ikke fått testet skikkelig med dette monster kortet, men fikk tak i FF XI idag, som er et relativt nytt spill. Har prøvd en del gamle bilspill og der går det ikke hakkete i det hele tatt.

     

    Kortet tar en agp + pci port, men det er verdt å ofre et pci spor for kjøleløsningen. Arctic Cooling Silencer er genialt, den suger jo den varme luften fra kabinettet ut, min Northbridge gikk ned et par grader etter at jeg installerte kortet(min gamle Geforce 2 MX hadde jo kjøleribbe og varmen gikk da rundt i kabinettet).

     

    Angrer egentlig litt på at jeg kjøpte kortet, siden jeg spiller nesten aldri nye spill :p

     

    Det er iallefall min erfaring etter et par uker med kortet.

  19. Hva slags bundle følger med kortet? Tenker da mest på spill osv.

    Jeg fikk med en dvi-vga adapter(søren, kjøpte en i tillegg, så ikke på bundlene :blush: ) s-video kabel, enda en kabel til(sikkert composite kabel).

     

    driver cd

    PowerDVD 5

    PowerDirector 2.5 VE

    Et spill jeg har ikke testet ennå

    3D-album

    Games collection 5-1, sikkert demo-spill

×
×
  • Opprett ny...