Gå til innhold

Mafalda

Medlemmer
  • Innlegg

    122
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mafalda

  1. 1 hour ago, kremt said:

    Varmekabler i dyp støp og med kanskje ingen isolering under så vil du kaste bort 60-70 % av energien du putter inn rett i bakken. Mye varmetap da. Teoretisk sett skal en frittstående ovn i rommet varme mer økonomisk enn panelovn under vinduene, siden varmen stiger mot vinduet og noe av det går rett ut via vinduets større varmetap og du får ingen glede av deler av varmen.

    Jeg har en liten oljeovn på 500 watt, en eldre beha. Utrolig hvor varm den blir, faktisk blir den så varm at den innebygde termostaten kobler av varmen etter en stund før den får kjølt seg ned. Perfekt som en frostsikring når man reiser bort over et par uker om vinteren.

    Ja. Jeg vet jo ikke om det er dyp støp, men jeg mistenker det. Skal få noen til å se på det.  Frittstående ovn er det eneste som er aktuelt pga plassmangel. Jeg har som nevnt hatt oljeradiator som primæroppvarming i årevis tidligere, og vurderer det igjen. Men spørsmålet var litt rundt dette med sikkerheten, for den må kunne stå på 24/7, også når jeg er bortreist. 

  2. 1 minute ago, Mr D said:

    En slik elektrisk feil har da ikke noe å gjøre med at det er en oljeovn. Det kan skje med alle typer ovner. Hvis det hadde skjedd med en konvektorovn kunne det vært enda verre da elementet er åpnet og mye mindre areal å fordele varmen på. Men for alle varmeovner fra seriøse produsenter skal det være en temperatursikring som kobler ut før det blir forferdelig varmt.

    Nemlig. Jeg føler meg egentlig relativt trygg på de nye fra deLonghi (dragon4), men man kan selvsagt oppleve produksjonsfeil uansett hva man velger. 

    Jeg var utrolig fornøyd med den jeg hadde i flere år, brukte kun denne ovnen til oppvarming, og hadde den også på når jeg var bortreist i flere måneder. Har skjønt at jeg kanskje ikke skulle ha gjort det. 

    Er ikke veldig fornøyd med varmekabler som oppvarmingskilde. Tror de er støpt dypt (10 cm), og bruker veldig lang tid på å regulere temperatur. Skal få en elektriker til å se om det er termostaten som må gjøres med, eller om kablene er for dårlige (muligens gamle). De drar jo en hel del strøm, så derfor vurderte jeg en oljeradiator igjen. Ikke plass til verken veggovn eller varmepumpe. 

  3. 11 minutes ago, vidor said:

    2500 kr er vel litt i dyreste laget gitt det som finnes på markedet gitt hva du faktisk får.
    Denne er mer lik den du har plukket ut;

    https://www.clasohlson.com/no/Frittstående-konvektorovn,-2000W,-hvit/p/36-8243

    Ovnen jeg omtalte som dro sikringen var forresten en Dragon3.

    Ja den er dyr, men jeg tenkte som hovedoppvarming (og droppe varmekablene). Jeg tror du må ha vært veldig uheldig med den ovnen din, men veldig skummelt at sånt kan skje. 

  4. 54 minutes ago, vidor said:

    Etter en nestenulykke med en Dragon-ovn har jeg gått over til konvektorovn. Trodde også oljeovner var mer trygge, men den dro en sikring på 16A alene, og ovnen trekker max 2000W. Dvs at den dro ganske nært det dobbelte. Heldigvis trakk den så mye at sikringen gikk. Vil ikke tenke på hva som kunne skjedd om den akkurat ikke tok sikringen og fortsatte strømforbruket.

    Var redd det skulle lukte brent støv av konvektorovnen, men det er ikke antydning til noe lukt. Kjøpte den Clas Ohlson selger. Bruker en 2kW vifteovn i tillegg.

    huff, det hørtes ikke bra ut. Hadde aldri problemer med min (hadde denne https://www.power.no/hjem-og-fritid/inneklima/varmeovner/gulvovn/delonghi-dragon-4-trd40820-oljeovn/p-211986/store/1145/?gclid=CjwKCAiAkrWdBhBkEiwAZ9cdcNTmftedWsNI9PeYweKWNXnqAEymOuF8VtixGraL9H-3N1yFKouscBoCCWsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds) , og jeg hadde den i 3 forskjellige leiligheter. Så du hadde muligens noe feil på akkurat din ovn? vet ikke :hm: . 

    På Power sine sider står det at denne ovnen er egnet som primær varmekilde.

    "
    Dragon 4 - oljeovnen med den spesielle skorsteins-effekten. Oven kombinerer fordelen med en stor radiator-overflate med hastigheten til den varme luftstrømmen takket være de spesielle elementene i ovnen. Disse vertikale radene skaper en "skorsteins-effekt". Lav overflatetemperatur, brenner ikke støv. Fordeler varmen raskt i rommet - kan brukes til permanent oppvarmingskilde. "

    Ser Power har halv pris på konvektorovn fra Tristar nå, nesten gibort-pris. Men fant også denne, som jeg lurer på kunne fungert som primæroppvarming. https://www.megaflis.no/varme--klima/inneklima/ovner-og-radiatorer/beha-miljogulvovn-gme-1500w?gclid=CjwKCAiAkrWdBhBkEiwAZ9cdcLJGvEyFyz3JuQZDQj4guohikaAai3Mco70fTqHzV3AqmYFXco-hMhoC5S0QAvD_BwE

  5. 11 minutes ago, Verm said:

    Oljeovner kan jo lekke da, men om det faktisk skjer er tvilsomt. Det er kanskje litt viktigere å inspisere de iblant slik at man kan oppdage skader. Ovnene er tyngre. Ellers er det litt ulik opplevelse av bruken av de ulike typene av ovner. Oljeovner holder på varme over tid og stråler varme mer slik en vedovn eller "stråleovn" gjør. En konveksjonsovn varmer raskt selve luften, men blir straks kald igjen. Konveksjonsovner er klart mest brukt, og det har nok med hastigheten å gjøre, og måten de fungerer på gjør at de egner seg godt under vinduer. En ulempe er at de har en tendens til å svi støv også, men noen modeller er bedre enn andre på dette punktet.

    Gulvvarme egner seg godt til å regulere minimums-temperatur og kan med fordel kompletteres med annen oppvarming.

    Erfaringsmessig slår varmepumpe de andre variantene, men som regel er det steder i hjemmet hvor pumpa ikke når helt fram, så noen ovner er greit å ha likevel.

    Jeg skulle gjerne hatt varmepumpe, men det er dessverre ikke aktuellt for denne boligen. Må nok ha en elektriker til å inspisere varmekabler, syns de er trege/oppfører seg ustabilt. Jeg tror nok jeg går for en oljeradiator igjen, evnt en panelovn på fire bein. Tror neppe konveksjonsovn er noe bra for luftveiene mine :hmm:

  6. 2 hours ago, Dubious said:

    Oljeovner skal ikke være på uten tilsyn. 
    De sier de er trygge, men samtidig anbefaler de å ikke bruke de om natten..

    De anbefaler vel generelt sett ingen frittstående gulvovner på uten tilsyn,  hvis man skal pirke. 

    For snart 20 år siden var det en rekke oljeovner det ble forbud mot,  ingen av de kjente merkene var nevnt der. 

    "Oljeovner kan helt fint stå og gi varme uten oppsyn og den spesiallagde oljen er ikke antennbar som gjør at de er tryggere i bruk enn noen tror."

    Det som er viktig er vel å kjøpe en ovn av kvalitet, uten plast i bunn, ikke dekke den til, og aldri bruke skjøteledning. Mtp hvor stor og tung den jeg hadde fra deLonghi var, så klarer jeg ikke helt se for meg hvordan den skulle klare å velte. Med mindre det var jordskjelv e.l. 

    Men må de av om natten, så er vel da konveksjonsovn det beste supplementet siden det gir veldig rask oppvarming. Gir dog sikkert ikke best inneklima, og kanskje ikke mest kostnadseffektivt.


     

  7. 1 hour ago, kremt said:

    Har en mill 1500 watt olje ovn som jeg syns er veldig grei. Effekt reguleres i 3 trinn eller man kan sette termostat der man må føle seg frem. Kun litt lyd når den varmes opp fra start, ellers ingenting.

    Supert, skal sjekke litt rundt den! Hva er egentlig fiorskjellen på Mill og f.eks Adax (som er mye billigere)?

  8. Jeg har tidligere hatt deLonghi dragon oljeovn som primær oppvarming i årevis, og vært veldig fornøyd. Sånn minus litt bråk i metallet, såklart.
    Men nå har jeg flyttet til mindre bolig med varmekabler som hovedoppvarming, hvor jeg ønsker en tilleggsovn for de kaldere dagene (jeg syns det er veldig vanskelig å regulere temp med varmekabler).

    Er myten om at oljeradiator er brannfarlig lagt død, eller er det noen typer som er bedre/verre enn andre? Jeg forstår at konvektorovn gir veldig rask oppvarming, men gir den tørr inneluft og bruker mer strøm?

  9. 13 minutes ago, torbjornen said:

    Då er det litt rart om det skulle vere jordfeil. Elektrikaren bør uansett ha eit apparat som kan sjekke at sikringen (jordfeilbrytaren) løyser ut ved ein jordfeil på under 30 mA, evt. kan han sikkert også sjekke komfyren. Er jordfeilbrytaren i orden må årsaka til at du får støyt vere statisk elektrisitet på grunn av tøfler, golvteppe e.l. Men då skulle du også ha fått støyt når du tek i springen/vasken o.l.

    Jeg har brukt både vaskemaskin og tørketrommel i dag, men kun fått støt av platetoppen. Samme skjedde i går. Vi får se hva elektriker sier,  han finner nok ut av det. 

    • Liker 1
  10. Just now, Zeph said:

    Mest sannsynleg er det komfyren sidan det er den du skrur på når det skjer. At vasken skulle vere spenningssatt av ein anna feil er ekstremt usannsynleg. Occams razor.

    Om du hadde hatt jordfeilautomat på kursen ville den slått ut ved jordfeil, men det høyrest meir ut som du har jordfeilvakt. Legg gjerne ut bilete av sikringsskapet.

    Jeg tenkte mer på fukt/vannsøl fra vask til elektrisk. thumbnail_IMG_6295.thumb.jpg.76cf5681fa857284ebd7e86d2124fe41.jpgthumbnail_IMG_6294.thumb.jpg.c19dd9d70719447849b67297b4382a47.jpgthumbnail_IMG_6296.thumb.jpg.337a41e58180b9261e7f172ed526edf2.jpg

    • Liker 1
  11. 1 minute ago, torbjornen said:

    Det fyrste spørsmålet som melder seg er om du har jordfeilbrytar, evt. automatsikringar med innebygd jordfeilbrytar for kvar kurs. Løyser jordfeilbrytaren eller evt. automatsikringen ut når du trykkjer på testknappen?

    Dersom du har eit gammalt anlegg med skrusikringar utan jordfeilbrytar kan det vere farleg. I så fall bør du skifte ut innmaten i sikringsskåpet, slik at du får moderne automatsikringar (som har innebygd jordfeilbrytar), samt overspenningsvern. Dette vil truleg koste nokre/ein del tusenlappar, men er vel verdt det.

    Her i huset hadde vi ein gammal Elektra-komfyr frå 1967, og etter at eg fekk skifta ut innmaten i sikringsskåpet måtte komfyren skiftast ut fordi sikringen (jordfeilbrytaren) slo ut. Eg er i ettertid glad for at dette vart gjort.

    Jeg har ikke gammelt sikringsskap, og det er jordfeilautomat. Sjekket sikringsskap nå, og det blinker hurtig orange der det står PS0. Naboen sin blinker bare en sjelden gang, mens min er hele tiden. Kan ikke se at jordfeilautomaten er koblet på, den står likt som naboen sin (hvis jeg leser det riktig). Har koblet ut kontakter til både koketopp og stekeovn, kontakt til kombiskap når jeg ikke til. Ellers kommer jeg ikke til å bruke noen elektriske aparat på kjøkken resten av helgen. 

  12. 1 minute ago, Krozmar said:

    Det kan være at jordfeilen er ett annet sted, og om komfyren får jord av vasken kan ha en betydning, men det blir bare spekulasjoner :)

    Hm, så hvis jordfeilen f.eks er i kontakt til kombiskap, så kan det forplante seg? :hmm:
    Har nettopp koblet til kombiskap (integrert), tidligere eier hadde frittstående med plassering i annet rom. For det er jo rart hvis dette oppstod først nå, selger må jo ha merket noe over tid selv? Jeg har kun brukt steketoppen 2 ganger, og fikk støt begge gangene.

  13. 18 minutes ago, Jens Kr. Kirkebø said:

    Få elektriker til å gå over sikringsskapet også. Det er ikke usannsynlig at du mangler jordfeilbryter på kursene dine. I så fall bør skapet rehabiliteres så du får jordfeilautomat på alle kurser. Da vil sikring slå ut så snart den detekterer jordfeil på mer enn 30mA og man slipper livsfarlige situasjoner pga. strøm på avveie. 

    Jeg skal få han til å gå over absolutt alt. Har platetoppens plassering ved siden av vask noen betydning her?

  14. 1 hour ago, Hårek said:

    Det kan være statisk elektrisitet. Derfor er det relevant å spørre om tøfler, de kan gjøre at du lades opp. Men da ville du også få støt av å ta på vasken og kjøleskap.
    Alternativt er det noe galt med platetoppen, og den er ikke jordet som den skal. I såfall kan det være farlig å ta på platetopp og vasken samtidig.

    Skjønner. Har ikke fått støt av å ta på vasken eller annet metall, så tror det må være noe med ovnen. Jeg måtte legge meg nedpå etterpå, føltes mer voldsomt enn statisk. Har dratt ut kontakt til ovn og plate, og bruker den ikke. noe mer før elektriker kommer mandag. 

    Mtp plasseringen nesten kant i kant med vask, kan det ha noen påvirkning?

  15. Har nettopp flyttet inn i ny (gammel) bolig, med integrert komfyr/stekeplate. Anslått alder ca 15 år, fra da kjøkken ble pusset opp.
    Keramisk topp. Har kun rukket å bruke koketoppen et par ganger, og begge gangene har jeg fått skikkelig støt når jeg vrir på knottene for å regulere temp. Det kommer elektriker hit over helgen, men inntil da bør jeg kanskje dra ut støpsel? Støpsel er av typen 25a, vet ikke om det har noe relevans. 

    Det er ikke egen kurs til stekeovn/kokeplate, kun kurs til kjøkken generelt. 

    Komfyr har dårlig plassering inntil vasken (dette har jeg planlagt å endre på så fort som mulig). Kan vannsøl over tid være årsaken her? 
    Har allerede bestilt nye koketopp/stekeovn (før jeg visste om dette), bør jeg la være å montere det inntil jeg har mulighet for å endre på kjøkkenløsningen? 

    Edit: jeg leste en lignende post et sted hvor det ble spurt om vedkommende gikk med tøfler. Jeg gjør det, hvordan påvirker dette? Jeg går stort sett med tøfler inne på denne tiden av året, hadde ikke noe problemer i forrige bolig. Varmekabler i gulv.  

  16. MB A180 er en fin bil. Jeg har hatt både VW, Audi og MB. Kjenner ikke igjen dette med "plastikk-følelse" i A-klassen. Det stemmer godt når det gjelder de første generasjonene, men den som kom i 2012(?) er bra ift. kvalitetsfølelse, som du selv har kjent. Personlig liker jeg DSG-kassen i Golf bedre enn den som sitter i A-klasse. I tillegg er det litt mye dekkstøy i A-klassen. Har du prøvd den på sommerdekk? Det er jo ikke sikkert dette er spesielt plagsomt eller viktig for deg.

     

    Når det gjelder kostnader, så er det ikke dyrt med MB. Mulig om du har en eldre bil at det er noe dyrere delepriser, men jeg ville ikke tatt det på gitt. Service er i alle fall billig. Ligger normalt på rundt 4.000,- for liten service. Jeg betalte vel 4.700,- (inkl. noen deler som ikke var inkl.) for min C43 AMG. Hovedservice på min forrige C250d 4Matic var heller ikke dyrt. Melder du deg inn i f.eks. Mercedes-Benz Entusiastklubb får du ofte rabatt på både service og deler hos en del forhandlere også.

     

    Takk for svar. Hvordan er MB sammenlignet med Audi A3 (2015/2016) i service og rep-kostnader? Jeg kjenner jeg heller mest mot Audi akkurat nå. 

  17. Mange vil si at Mercedes er dyrt, men det er ikke det så lenge man kjøper deler selv, eller bruker ditt lokale verksted, skal man på merkeverksted så er begge merkene dyre, veldig dyre!

    Jeg personlig skrur en del selv, men bruker mitt lokale verksted til det jeg ikke får gjort selv. De tar 700kr timen + mva :)

     

    Merkeverksted har jeg ikke giddet å høre på pris, da jeg sist var innom (4-5år siden) tok de 1100kr timen + mva.  (Mercedes og møller)

    På en så ny bil så bruker du merkeverksted viss det er noe garanti saker, ellers så er det jo vanlige service som går på filtre og olje etc som går helt fint å ta på lokale verksted, dette går ikke ut over garantien på noen som helst måte.

     

    Jeg pleier alltid bruke lokale verksted, men mindre noe tilsier at jeg MÅ ha den på merkeverksted. Mine bilkunnskaper tilsier at jeg klarer å fylle spylevæske, resten overlates til verksted ;) 

     

    Jeg antar at med en såpass ny bil, så burde det være et problemfritt bilhold i noen år? 

  18. Ang DSG kassen så er denne fantastisk så lenge den blir vedlkeholdt!

    Husk service på girkassen hver 60000km/4år.

     

    Motor problemene er ordnet på den modellen, så det er ikke så mye å tenke på.

    Du har også garanti på den, så det er jo bare for deg å hive den på en slik garantitest hos Naf 1-2mnd før garantien går ut. De finner feil viss det er feil eller mangler ;)

     

    Hm, ja kanskje jeg skal vurdere den da, for det er jo en snerten bil til en grei pris :)

     

    Har du noe kunnskap om de to andre bilene forresten? Har ikke låst meg til golf`en

  19. Jeg har vel hatt 5 golfer (?) og liker de godt. Kjøpte nettopp en flett ny eGolf. Som du sier er det en grei kjøreopplevelse og det er en kjent og godt utprøvd bil. Relativt billige deler også hvis du vil skru selv, og enkelt å få tak i alt du trenger. Vedr DSG har jeg bare hatt en av disse kassene, i en 2014 Octavia. Jeg har ikke hatt noe problem med den, deilig girkasse spør du meg. Vedr TSI motoren sjekk om det er belte eller kjede på den, og snakk med lokal Møller om motoren i din bil er på listen over TSI som har hatt en del motorras (tipper det du ser på er såpass nytt at det ikke er et problem). Det jeg vil trekke frem som negativt for V.A.G er rustproblematikk og tidvis trøblete elektronikk, men dette gjelder nok mer litt eldre biler. Har du garanti er det jo uansett ikke et problem.

     

    Som jeg har skjønt er det belte og ikke kjede på de nyere modellene. Jeg skal ikke skru selv. 

    Motorras? 

     

    Ja det er som sagt 2016 og 2 års garanti. Men jeg vil jo gjerne ha en lite trøblete bil etter garanti har gått ut.

     

    Hva med de to andre bilene? 

×
×
  • Opprett ny...