Gå til innhold

Hovedkort.no

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hovedkort.no

  1. Hei!

    Jeg sitter på [email protected]. kan ikke si jeg har loggført noen mail fra deg. greit at jeg svarer på noen hundre mail om dagen, men trodde da jeg holdt unna det meste.

    Hvis du har sendt til [email protected] kan det hende at det har tatt litt tid. Det har vært litt ferieavvikling i det siste, så det kan hende de ligger litt etter. Dette må jeg bare beklage i allefall.

    Står det ikke telefonnr på fakturaen du fikk av oss? :hmm: Vi har da telefonnr på både pakkseddel og faktura som blir sendt ut sammen med forsendelsene? Så vidt jeg husker i mitterste kolonne øverst, under Dir. Tlf.

    Beklager, men jeg skjønner ikke at du ikke har fått tak i oss. Sender du en mail til [email protected], kan jeg love deg at du får svar i dag.

    Det er som noen sier, vi er ikke av de største aktørene i landet, men en økning på over 50% i år hjelper mye. Vi legger stor vekt på at kundene er fornøyd, og det uten unntak. Den viktigste delen for reklame er ikke store bannere som koster mye penger, men munn til munn. Derfor er det viktig for oss at alle kunder er fornøyd til en hver tid.

    Ønsker dere alle en riktig trivelig og solrik dag.

    Vennlig hilsen
    Hovedkort.no
  2. Det er ingen øvre grense for hva vi kan fakturere en kunde som ikke henter. Vi har allikevel valgt å ikke fakturere de som ikke henter. Dette fordi vi ikke trodde det skulle utvikle seg til å bli et så stort problem.

     

    Mange tror også at det kun koster fraktkostnadene. Jeg kan opplyse om at vi har en egen mann ansatt for å ta seg av slikt. Det koster oss en mann i jobb, og ca 15 minutter pr pakke som returneres på denne måten. Det koster oss også kr 30,- i kredinotagebyr på grunn av at alle våre fakturaer går vi vår bank. Vi har varen ute i transport i 3 uker, og taper både på renter og inflasjon.

     

    Vi kommer til å ta opp dette problemet på vårt strategimøte 1.januar, så det kan nok hende at vi blir meget strengere på dette området. :angry:

     

    Takker for en god ide, den vil bli lagt frem for styret. :thumbs:

  3. Er det bare meg, eller dette bare helt utrolig??? Jeg har ikke vært ute for maken siden kompisen min skrudde fast harddisken med 4 cm lange tak-skruer.... :D

     

    Har ikke fyren dame? ikke press hvis den ikke går inn... Det gjør vondt værre... :green:

    • Liker 1
  4. Hei!

     

    Jeg kan opplyse alle om at Soltek barebone er meget støysvak. Det følger en cpu-vifte med til systemet, det er denne som bråker mest. Hvis denne blir byttet ut med en glacialtech igloo silent eller noe, vil det bli veldig tyst i huset.

     

    Forrige modell av barebonesystemet er testet her på hardware.no og de nye modellene er ikke blitt dårligere! Faktisk er de meget :thumbs:

     

    Ha en riktig fin dag!

     

    Vennlig hilsen

    Hovedkort.no

  5. Hei!

     

    Jeg jobber hos hovedkort.no og vi har import av 3 helt nye hovedkort-typer. Soltek, DFI og Chaintech. Alle er meget ukjent i markedet, men har god ytelse. (Bare se siste test av DFI LanParty :thumbup: )

     

    Vi har fått inn et flott kort fra soltek: SL-75MIV2. Dette har innbygget VGA, Lyd og LAN. Pris kun kr 717,-

     

    Hadde vært moro om du ville teste noe nytt!

     

    Ha en riktig fin dag.

     

    Vennlig hilsen

    Hovedkort.no

  6. Hei!

     

    Jeg jobber på salg hos hovedkort.no. Vi er som de fleste vet, en ganske ny webshop, og jeg kan fortelle at det største problemet vårt er: PAKKER I RETUR!

     

    Hadde det ikke vært for de som ikke henter pakkene sine, så hadde vi kunnet sende alle våre pakker fraktfritt!

     

    Vi håper at folk kan tenke bedre gjennom hva de bestiller, før de bestiller det.

     

    Ønsker alle en riktig fin dag. :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...