Gå til innhold

Nøkkelknippe

Medlemmer
  • Innlegg

    64
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nøkkelknippe

  1. Hei!

    Har en liten disputt gående med naboen. Jeg flyttet inn for noen uker siden, tok med meg bilen, og parkerer i gata etter det jeg mener er gjeldende parkeringsregler.

     

    Saken er som følger: jeg står parkert langs offentlig vei. Jeg står parkert med to hjul utenfor asfaltkanten, på et langsgående gressfelt, mot naboens hekk (se bilde under). Naboens eiendom strekker seg ut til midten av veien.

     

    Naboens påstand: jeg står på privat eiendom. Jeg kan ikke parkere der uten naboens tillatelse.

    Min påstand: jeg står parkert langs offentlig vei. Naboens langsgående grøntareal er å regne som veiskulder eller grøft, og der har jeg lov til å parkere.

     

    Kart og bilder og sånt:

    Kart: <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="https://www.google.no/maps/place/63°24"href="https://www.google.no/maps/place/63°24" 34.1"="">https://www.google.n...472!4d10.413549

    Street viewhttp://bildr.no/view/UnhFS1Rx (bilen står omtrent ved lyktestolpen på venstre side. Trærne er nå blitt til hekk, og mellom hekk og asfalt er det gress.)

    Eiendomsgrenserhttp://bildr.no/view/QXlCeUFq (bilen står rett utenfor nr. 24B.)

     

     

    Faglige synspunkter?

  2. Jeg vet ikke om det gjelder deg, men vær oppmerksom på følgende: Søknadsbehandleren din plukker ut den kvoten du kommer best ut i. Studieplassene fordeles mellom førstegangs- og ordinær kvote. Hvis poengkravet i ordinær kvote er høyt, kan det hende du kommer bedre ut om du konkurrerer i førstegangskvoten, og at de derfor ser bort fra ordinært vitnemål.

     

    Edit: Uansett, ta kontakt med saksbehandler og/eller SO. Så fort som mulig.

  3. Først et spørsmål hvorfor tar du ikke av sekken når du fisker?

    Om videoen:

    Ikke ille, for første forsøk.

    Det er vanskelig å få supre bilder i grå vær, er dette en plass du er ofte så prøv når det er bedre lys.

    Prøv å få kameraet i vater.

    Klippene hvor du har kameraet på stangen var slitsom.

     

    Også var det en ting til kan du fortelle meg hvor det vannet ligger?

    Takk for god respons!

     

    Jeg pleier å fiske med sekken på fordi det er plagsomt å ta sekken av og på hele tiden. Når jeg fisker beveger jeg meg hele tiden, så for meg er det mest praktisk å bare ha med seg alt hele tiden - spesielt når sekken ikke er spesielt tung.

     

    At kameraet ikke er i vater har jeg lagt merke til, og er noe jeg absolutt kommer til å prøve å rette opp. Kanskje det finnes programvare for dette, når uhellet først er ute? Kameraet mitt har justerbar linse, så det bør uansett være mulig å få filmingen i vater.

     

    Jeg tar til etterretning det du sier om kameraet montert på stangen. Jeg tenkte kanskje at det kunne være en ålreit måte å koble av fra den ellers rolige filmingen med kamera på samme sted, men jeg kan selvsagt ta feil. Takk!

     

    Vannet ligger på Dovrefjell, omtrent en times vandring fra fjellrevanlegget på Sæterfjellet.

  4. Heisann! Jeg har stilt samme spørsmål i hybel i Trondheim-tråden, men prøver meg her også:

     

    Har dere noen erfaringer med gateparkering i boligfelt i Trondheim om vinteren? Utfordringer ved snø og brøyting? Må jeg flytte bilen annenhver dag fordi snø skal fjernes? Alt mottas med takk og bukk.

     

    =)

  5. Sikker på at du har riktig fasit for hånden? Vi har, forvirrende nok, både "en drikk" og "et drikke" på norsk. Er det ikke så enkelt som at hankjønnsbegrepet er i bruk i sitatet ditt?

  6. Tok mopedlappen for et par år siden. Så vidt jeg kan huske ble det ikke sagt noe om å slippe andre forbi. Opplæringen foregikk i stor grad, om ikke utelukkende, på veier med fartsgrense under eller lik 50, så det var heller ikke et tema mens vi kjørte.

    Den generelle instruksen var at vi skulle ligge midt i kjørefeltet, så andre kunne legge seg helt over i venstre felt for å kjøre forbi på en måte som er trygg for mopedisten.

    Uansett, selvsagt bør man alltid ta til fornuften og slippe forbi trafikk hvis man skaper kø på høyhastighetsveier.

  7. Sølvkroken Spesial fungerer veldig godt til ørretfiske. Jeg har god erfaring med denne: http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/sluker/s%C3%B8lvkroken-spesial/spesial-classic-s-b-d-kj%C3%B8p-8-sluker-f%C3%A5-en-gratis-slukboks-125417-p0000111047 og denne: https://www.xxl.no/solvkroken-lillauren-kobber-7g-fiskesluk/p/1001126_1_style i fjellvann på Dovrefjell.

    Uansett krokprodusent er kobber og rødt alltid en slager.

  8. Du får kompetansebevis i posten uansett. For å være sikker på å få kompetansebevis innen fristen for å laste opp dokumentasjon til Samordna Opptak, må du bestille det fra Privatistweb. Du bestiller det heeeelt nederst på siden "Personopplysninger". For å få karakterene inn på vitnemålet ditt, tar du kontakt med den videregående skolen som skrev ut ditt opprinnelige vitnemål. Hvis du fremdeles er usikker, kan du alltids ta kontakt med privatistkontoret i fylket ditt, eller skolen du gikk på.

  9. - Er også flere syklister som tror de har vikeplikt når de sykler over fotgjengerfelt. Var borti en som syklet på fortauet, som så strakk ut hånden samtidig mens han krysset veien. Jeg var i bremseberedskap heldigvis ettersom jeg ikke stoler på andre i trafikken. Likevel, folk burde for all del huske at tegn skal gis før man endrer retning. Dette gjelder bilister også. Det hjelper ikke å blinke 0,1 sekund før du svinger av.

     

    Med fare for at jeg misforstod deg: syklister har faktisk vikeplikt når de krysser veibanen i et forgjengerfelt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...