Gå til innhold

13:18

Medlemmer
  • Innlegg

    372
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av 13:18

  1. Hva som skjer med læren eller lærerens død, kan ikke lastes læreren. Ja, vi er korrupte, og kunnskap er makt, dessverre. Eneste løsningen, tror jeg, er å sette seg inn i stoffet, og så vurdere sannhetsgehalten ut fra ett ståsted av personlig erfaring. 

     

    Buddhas lære har blitt bevart nettopp ved at noen bestandig har aktivt praktisert den i over 2500 år, og at den har vært utsatt for kontinuerlig testing og kritikk, og derfor jeg finner den å være helt unikt verdifull i verden

     

    Alt annet er på salg!

    Du som er så glad i muslimene og vill fylle opp både Norge og Europa, burde lese litt buddhistisk historie. Du er like lur som folket i KRF. Dere skjønner ikke at dere er i ferd med å utslette deres egen tro og livssyn.

     

    På 1100 - 1200 tallet var buddhismen i ferd med å bli utryddet fra India grunnet hardt press fra blandt annet muslimene.

     

    http://buddhismebloggen.blogspot.no/p/viktige-hendelser.html

     

    Så nyt din livsfilosofi mens du kan.

  2.  

     

    Jeg er ikke ute etter å krangle med deg, men jeg er nysgjerrig: gjelder din medfølelse alle dyr, eller er det grenser? Hva med mus, fluer, maur, knott, fisk, fugler, rumpetroll, bakterier osv.? Ikke planter, sannsynligvis? Du har sikker gjort deg noen tanker om hvor langt vår omtanke bør strekke seg, og de kunne det være interessant å høre. Selv har jeg aldri vært spesielt opptatt av dyrs kår, unntatt husdyr som jeg har et personlig forhold til.

     

    Jeg fisker ikke, tar ikke fluer eller insekter. Synes på ingen måte at vi mennesker har rett til å leve enn noen andre levende vesen.

    Men at et menneske kan virkelig misshandle et dyr, altså foreksempel en hund, høre og ser den virkelig har det vondt, det kan jeg ikke forstå. Kan ikke forstå hva som foregår i et hode hoss et slikt menneske. Bakterier kan man ikke se? Så det regner jeg vell ikke med, heller ikke planter. De er ikke levende og har ikke følelser såvidt jeg vet?

    Faktisk mener jeg at av alle her på jorden så er det vi som ikke fortjener å være her.

    Dyr dreper for å få mat, overleve.

    Vi mennesker behvøver ikke det, vi er ikke avhengi av kjøtt for å overleve. Ikke bare det, å drepe for oss kan være en hobby, sport, produsere ulike klær, torturere de for å teste ut alt mulige produkter´+++

    Ikke alle dyr dreper for å overleve, det er bare tull. Ulv dreper ofte flere elg enn de trenger, bjørner kan slakte en hau av sau, og bare ta ut "godbitene", katten leker med musa til den er død, og legger den deretter på trappa til matmor. Mange hanndyr dreper sine egne unger osv.

×
×
  • Opprett ny...