Gå til innhold

Ferrariboy

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ferrariboy

  1. Hei! Skal på ferie nå på Fredag og tenkte å fjerne alle bildene på iPhonen min fordi jeg ikke hadde mer plass igjen. Visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, så jeg overførte først bildene mine til Google Photo. Ville egentlig ha de på Dropbox men hadde ikke mer plass igjen der. 

     

    Tok en sikkerhetskopi av iPhonen gjennom iTunes for å være på den sikre siden.

     

    Slettet så alle bildene mine og koblet til telefonen min igjen til pcen for å se om sikkerhetskopien var der fremdeles. Nå står det at den tok en ny sikkerhetskopi  uten at jeg har trykket på noe. Dette skjedde med engang jeg plugget den til pcen og koblet den til iTunes igjen. Vil det si at alle bildene mine er vekke? Den tok en ny sikkerhetskopi automatisk etter at jeg slettet alle bildene på iPhone'n. Går det an å finne sikkerhetskopiene igjen på iTunes? Det står bare "Siste sikkerhetskopi, i dag 23:08". 

     

    Hadde tenkt til å ta alt tilbake når jeg kommer tilbake fra ferie. Også finne en annen metode hvor jeg kan ha bildene mine... Også en annen ting: Er skikkelig nybegynner på iPhone generelt. Som jeg skrev over her så var jo telefonen min "full". Så jeg kjøpte sånn iCloud plass. Tror det var 10kr for 50gb. Hva gjør dette egentlig? Får jeg mer plass på mobilen min? Funker dette som Dropbox? At den lagrer bildene mine? Beklager om jeg virker dum.... 

  2. Hei! har en Askeladden 435 LITE som har hatt en skade under. Denne er reparert. Hvor mye er denne båten cirka verdt? Det sitter på en Mariner 30hk motor. 1999 modell. Båten er fra 2000 modell, og selvlensende. Motor funker helt perfekt! Min far har nå solgt båten med motor får 19.000kr. Ser at disse båtene, med akkurat samme motor ligger på 30k-40k på finn, men med uten skade da selvfølgelig. Noen som vet hvor mye den er verdt? Hvor mye vil den gå ned i pris pågrunn av en slik skade i bunn som er reparert?  :hmm:

  3. Dagens tollgrense er fra 1999 (ikke 1975), og i 1999 var grensen 0 for netthandel. Det var først i 2001 at netthandel fikk dagens 200-kronersgrense. I perioden 1975-1999 ble grensen for øvrig justert i 1982, 1993, og 1995. 1975 er uansett ikke veldig relevant for netthandel, som først oppsto i 1994. 

     

    Har du kilder på dette du påstår? Alle steder jeg har lest, så står det at 200-kronersgrensen er fra 1975. 

  4. Nå er jo dette aldri noe stress i praksis.. De aller fleste i kina/japan og taiwan, de krysser av for "gift" om man kjøper derifra.. og frakt er som regel inkludert uansett i prisen..

     

     

     

    Tollgrensen handler om tollvesenets administrative byrder, man ønsker ikke å belaste tollvesenet og speditørene med saker som koster mer i arbeidstimer enn man får inn i toll og mva. Siden automatisering og datamaskinens tidsalder har lettet begge disse gruppenes arbeid er det ingen grunn til at man skulle øke tollgrensen.

     

    Uansett, som Krozmar sier er dette sjelden særlig stress så lenge de aller fleste selgere mer enn gjerne setter et kryss i gaverubrikken eller spesifiserer en passende verdi på tolldeklarasjonen.  Handler man fra Asia gjøres dette ofte av ren rutine og uten at man engang nevner det, mens Amerikanere, med sin patologiske hat for skatter og avgifter, knapt nok behøver særlig mer overtalelse.

     

    Det å få en vare merket som gave er ikke nødvendigvis veldig effektivt dersom den kommer fra en bedrift. Se følgende i tollforskriften §5-1-21 angående krav for at sender er en person. Jeg antar at med dette menes en privatperson, ikke bedrift eller annen juridisk person. Tollerne er ikke dumme. De ser med engang om en pakke kommer fra en bedrift. Vanligvis er pakken merket med logoen til bedriften. Så de ser med engang dette. 

    • Liker 1
  5. Hei! Noe som har irritert meg lenge. I 1975 ble det innført en tollgrense på 200kr. Den har vært på 200kr helt inntil 2015 - da de endret den til 350kr inkl frakt. I Sverige er tollgrensen på 1400kr. Er ikke dette helt latterlig? Her må det ha skjedd noe som ikke stemmer helt. Hvor er folka som driver på med dette? 200kr i 1975 er verdt 1110kr idag. Hadde det ikke vært logisk å i hvert fall hevet den til 1000kr? 

  6. Hei! Ser at frakten til Norge er £40 på hjemmesiden til Abercrombie & Fitch, og til Sverige er den £10. Til Danmark er den bare bare £5. Om jeg finner en person som kan sende pakken videre til Norge fra enten Sverige eller Danmark, legges det på ny toll og sånt da? 

  7. Hei! Finnes det ingen Abercrombie & Fitch butikker på nett i Norge? Finner ingen. Hvordan er det med frakt, toll og slikt om jeg bestiller fra hjemmesiden deres? Om de fleste bestiller fra siden deres, blir det ikke ganske dyrt da med tanke på toll?

  8.  

    Står greit oppsumert her:

    http://pilot.no/bli-pilot/

     

    Men det koster jo en slant med penger om du skal ta utdanning som pilot ser det ut til.

     

     

    Total pris på studiet er 890 000,-, hvorav 30 000,- betales ved beståtte opptaksprøver og påmelding.

    Resterende sum deles opp i fire avdrag a 215 000, og betales forskuddsvis hvert semester.

    Utgifter til eksamensavgifter, oppflyging og flymedisinsk undersøkelse vil komme i tillegg, og dette beløper seg til ca NOK 35 000,-.

    Man betaler per semester man starter opp på, og skulle man avbryte, så betales det ikke for resterende studietid.

     

    Vel, jeg er bare 17år så jeg tenkte mer på privatflyger sertifikat først 

  9. Tusen takk for svar! Det med øyet; Kan det ha noe med at jeg lukker det hele tiden? Om jeg blir veldig trøtt, så pleier jeg å lukke dette øyet. Om det kommer sol så lukker jeg det samme øye også. Det virker som om det er mye enklere å lukke dette øyet. Når jeg prøver å lukke vært øye (for seg selv) Er det lettest å ha det "normale" helt oppe. 

  10. Hei! Jeg har alltid vært fly-interessert og drømmen min er å bli pilot. Helt siden jeg har vært liten har fly vært det som har interessert meg. Det jeg lurer på er: Hvordan skal jeg begynne? Hvordan begynner de fleste folk som er interessert i fly? Jeg har lyst til å starte ett sted, så har kanskje tenkt å melde meg inn i en flyklubb her hvor jeg bor. Er det, det de fleste gjør? De som er pilot, hvordan begynte dere? Jeg har utrolig lyst til å være med på en flytur.  

     

    Kan noen flytte denne posten til riktig sted om det er feil? 

  11. Okey! Tusen takk!  :)

     

     

    Hei! Jeg har muntlig prøve imorgen og i dag så fikk jeg vite hvilken oppgave jeg skal presentere. Jeg fikk temaet utjevningpolitikk, men forstår egentlig ikke så veldig mye rundt politikk og slik, men har lyst til å lære mer! Kan noen forklare meg hva jeg kan trekke frem og ta med i presentasjonen? Den skal vare cirka 5 minutter. Fant heller ikke så mye på nettet om utjevningspolitikk som jeg forstod. Oppgaven er: 

     

    "Hva menes med utjevningspolitikk? Drøft argumenter for og mot ulike tiltak i utjevningspolitikken i Norge i dag. Hva skiller høyresiden fra venstresiden i norsk politikk med tanke på utjevningspolitikken?"

     

    Slå heller opp fordelingspolitikk så får du langt flere treff i google ;)

     

  12. Hei! Jeg har muntlig prøve imorgen og i dag så fikk jeg vite hvilken oppgave jeg skal presentere. Jeg fikk temaet utjevningpolitikk, men forstår egentlig ikke så veldig mye rundt politikk og slik, men har lyst til å lære mer! Kan noen forklare meg hva jeg kan trekke frem og ta med i presentasjonen? Den skal vare cirka 5 minutter. Fant heller ikke så mye på nettet om utjevningspolitikk som jeg forstod. Oppgaven er: 

     

    "Hva menes med utjevningspolitikk? Drøft argumenter for og mot ulike tiltak i utjevningspolitikken i Norge i dag. Hva skiller høyresiden fra venstresiden i norsk politikk med tanke på utjevningspolitikken?"

  13. Hei! Er disse to genserne samme? https://shop.urbanshop.no/webshop/hoodie/foreverslant/grey

    https://shop.urbanshop.no/webshop/hoodie/foreverslant/grey

     

    - Ser på snoren at den snoren på Caliroots er rund, mens på Urban så er den flat? Hva kan dette komme av? Er dette samme genser? Den er også 200kr billigere på Caliroots, så jeg er litt skeptisk. Skulle egentlig bestille fra Urban, men det ser ut som de ikke har L. 

  14. Hei! I det siste så har det skjedd at jeg plutselig sier ting som ikke gir mening når jeg våkner og er svært trøtt. Våknet på sofaen her for noen dager siden, også ser jeg broren min komme inn i stuen også bare sier jeg noe helt random til han som ikke gir mening i det hele tatt. For noen dager siden sa jeg f.eks "gå tilbake, snu deg og gå tilbake igjen" Jeg var våken og visste hele tiden hva som skjedde, også sa han "nå tror jeg du har drømt noe" Men jeg var hele tiden bevisst på hva som skjedde. Begynner jeg å bli gal? 

  15. Hei! Den festen som jeg snakka om i forrige innlegg ble flyttet, så i helgen drakk jeg skikkelig får første gang. To uker før der var jeg hos noen og drakk da 1 og halv øl pluss noe vodka 40%, det var første gangen. Kjente ingenting da. Alle sier at vi skal holde hos unna sprit når man er uerfaren og nybegynner, men jeg klarte ikke å holde meg denne helgen. Har jo aldri kjent følelsen av å være påvirket av alkohol før så forventningene var ganske høye. Drakk 2 øl, 2cidere 1 smirnoff. Pluss så drakk jeg en del vodka 40%. Det eneste som jeg kjente av virkningene var at balansen var utrolig dårlig, jeg klarte å falle en del ganger når jeg skulle gå men jeg var hele tiden ops på hva jeg gjorde. Jeg så de andre danse og kunne ikke sluppet meg løs slik selv. Jeg følte meg ikke noe lykkeligere eller "påvirket". Mot slutten av festen, altså etter noen timer så kom plutselig det ett shock eller ett eller annet. Jeg satte meg ned i sofaen og var utrolig kvalm. Jeg hørte min egen stemme snakke også satt jeg der og studerte alle folkene som gikk rundt der. Dette ga seg etter litt men var en utrolig rar opplevelse. Hvorfor kjente jeg så lite? Jeg veier 73 og er 1,94 Skulle ikke jeg vært dritings når jeg drakk så mye? Det eneste som jeg merket var at balansen min var skikkelig dårlig, men ellers egentlig ingenting.

  16. Hei! Jeg aktiverte sånn gratis prøveperiode på skype, sånn at jeg kan ringe hvor jeg vil i hele verden i 1 måned gratis. Jeg bestemte meg får å teste ut denne og tulleringte til McDonalds i Los Angeles i USA, og hun dama der sa at hun fikk opp nummeret mitt der, og at hun skulle ringte "the cops".

    Jeg bare lurer på om det kan skje noe i og med at jeg er på andre siden av jorden? Hun visste jo ikke at jeg ringte fra Norge. 

  17. Hei. Jeg er 16 år gammel og har blitt invitert med ut på en fest neste helg. Jeg pleier aldri og være ute og vet ikke hva foreldrene mine kommer til å si. Sist helg var jeg ute hos noen på en filmkveld. Vi drakk ikke alkohol. Når klokken ble 11-12 så begynte foreldrene mine å ringe og lurte på hvor i helsikken jeg var. De lurte på om jeg var på fest og hadde drukket osv. De sa jeg måtte komme hjem i 1tiden og de sa at de kunne komme og hente meg osv. Dette er første gangen jeg har vært ute hos noen på veldig lenge. Hvordan kan jeg drikke utenatt at de merker det? Som sagt så har jeg aldri drukket alkohol før. 

×
×
  • Opprett ny...