Gå til innhold

Snapfat

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snapfat

  1. Studien du viser til brukte data utelukkende fra elever på videregående skoler, vi vet dermed ikke om de samme resultatene kan forventes for den voksne befolkningen. 

     

    "Finally, our analysis does not allow us to understand the mechanisms through which implementation of same-sex marriage policies reduced adolescent suicide attempts. There is a need for further research to understand the association between sexual minority rights, stigma, and sexual minority health."

     

    Synes også det er interessant at

    "We classified students as sexual minorities if they responded that they were gay, lesbian, bisexual, or not sure,"

    altså, ikke bare homofile som rapporterte om lavere suicidalitet. 

     

    Såvidt jeg har forstått er det vel tillatt med homofilt og trans-ekteskap i Norge?

     

    Her ser jeg at jeg har vært lite kildekritisk, så takk for det. Det var en unøyaktig undersøkelse, orker ikke å lete frem etter andre undersøkelser om selvmordsstatistikk.

     

    Det er da naturlig å ta med biseksuelle og folk som er usikre på sin legning i undersøkelsen ettersom de kan være påvirket av homoekteskap. 

     

    Ja det kan de.

  2. Skal jeg sitere Ben Shapiro litt her, trans personer har en banal høy selvmords %. Så høy at den ikke er sett siden jøder i konsentrasjons leir. Men transpersoner som gjør en operasjon eller lignende har fortsatt like høy % for og ta livet av seg selv etter de har blitt det de ønsket.

     

    Jeg mener de trenger all hjelp og støtte, men vi bør vel ikke underholde vrangforestillingene demmes? Forteller vel ikke en som er schizo at "ja kjøleskapet prøver faktisk og spise deg" 

     

    Tror det er noe underliggende som trenger behandling, og tror ikke at allmenn aksept kommer til og fjerne den banale selvmords %. Tror det er noe mer der enn det.

     

    Folk må få lov til og være det dem måtte ønske. Men det er nok et underliggende problem som trenger addressering

     

    Etter kjønnsoperasjon har transpersoner rettere sagt blitt nærmere det de ønsker å være, men de ønsker jo å vær motsatt kjønn, ikke operert som motsatt kjønn. Eksempel dersom du hadde blitt født uten hender kunne du fått protese som erstatning, men du ønsker jo fremdeles du hadde hatt hender, ikke proteser. 

     

    Det er ikke mange år siden homofili ble sett på som en vrangforestilling, homofile skulle fortrenge sin seksualitet eller behandles. Å sammenligne problemene til en transperson direkte til enn schizofren person er med å stigmatisere og sykeliggjøre transpersoner.

    Først og fremst har de en indre kamp mot seg selv, når enn da ikke blir akseptert eller forstått, men sykeliggjort og fremmedgjort er det som å strø salt i såret. Når ens identitet ikke er akseptert av samfunnet rundt, er det enda vanskeligere å akseptere seg selv.

    Det er studier som viser at selvmordsraten blant homofile synker med økt aksept i samfunnet, kanskje dette også kan gjelde transpersoner? Selv med et fullt akseptert samfunn vil transpersoner ha underliggeundeproblemer og antageligvis fremdeles høyere selvmordsrate enn ikke-transpersoner, men rettferdiggjør det at vi ikke skal akseptere dem?

    https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2017/02/22/195279686/studie-faerre-selvmordsforsok-etter-legalisering-av-homoekteskap

     

  3. Vennligst les hele tråden før du kommer med slike påstander. Jo det er blitt nevnt å kjøre bil etter å ha mottatt blod i denne diskusjonstråden ;)

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1827468&page=1&do=findComment&comment=24637577

     

     

     

     

     

     

     

     

    Mye surr om en svært usannsynlig situasjon, men mancipate sa da ikke noe om å kjøre bil etter å ha mottatt blod. Slik jeg forsto det så mener hen at man kan bli feilaktig dømt for kjøring i ruspåvirket tilstand i alvorlige bilulykker dersom man får blodoverføring med THC i før man bli testet for rusmiddler. 

  4.  Til nå er det ingen andre logiske forklaringer på hvorfor det er ett års karantene for de som har brukt cannabis annet enn at det faktumet at det er et illegalt rusmiddel. Bruker du stoffet i ny og ne er du ikke egnet som blodgiver i Norge, sånn er reglene, om jeg var deg ville jeg forholdt meg til dem. 

    Må si noen av disse kommentarene er svært stigmatiserende, giftstoffer og avfallsstoffer i blodet?  :blink:  

    https://normalnorge.no/blogg/2018/03/08/norge-trenger-flere-blodgivere-men-likevel-ekskluderes-cannabisbrukere-i-ett-ar-tilsynelatende-uten-en-medisinsk-arsak/

    https://www.leafly.com/news/health/can-cannabis-users-donate-blood 

     

    • Liker 2
  5. Jeg ser ikke helt sammenligningen med slaver, og jeg vet om det avanserte forholdet mellom slave og slaveeier. Men når fakta kommer på bordet og som du foretrekker å se bort ifra, som religion blir fremmet av kvinner (religion er en sammfunnsarv som kvinner har det strørste ansvaret for at det fremdeles blir praktisert). I SA hvis familien er rik nok så vil de importere arbeidskraft fra andre land som vil ta seg av husarbeide og dette resulterer i at kvinner i disse familiene ikke trenger å løfte en finger når det gjelder ting som oppvask, vask og stell i hagen så slaveri som sammenligning er for meg ikke ett gyldig argument.

     

    Etter avskaffelsen av slaveri var det flere slaver som ønsket å fortsette som slaver, i generasjoner hadde de aldri vært noe annet. Slik er det også med kvinneundertrykkelsen i religioner, mange kvinner finner trygghet i denne undertrykkelsen, det er også trygghet i å bli fratatt mye valg og makt i livet, men ville ikke kalt det noe privilegiet.

    To uliker former for undertrykkelse, der mange i begge gruppene som ble/blir undertrykt har ønske om å fortsette undertrykkelsen. De finner en trygghet og struktur i det undertrykte livet de har hatt som de mister med å løslates fra undertrykkelsen. Ser du ikke den sammenligningen? 

  6. Leste en stillingsannonse for skatteetaten i går hvor særlig kvinner og personer med en funksjonshemning ble oppfordret til å søke. Diskriminering av menn kaller jeg dette. Å betale skatt gir meg stadig en mer bitter ettersmak når man en slik utvikling.

    Stillingen hadde også visstnok landets beste pensjonsordning.

     

    I de fleste stillingsannonsene til skatteetaten så står det:

    "Vi vil at skatteetatens arbeidsstyrke i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning samt å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne. Derfor oppfordrer vi spesielt personer med innvandrerbakgrunn og/eller nedsatt funksjonsevne til å søke. Som IA-bedrift vil vi legge arbeidsforholdene til rette."

     

     

    Syns det kan være et rimelig personalpolitisk mål på mange ulike arbeidsplasser å skape en viss kjønnsbalanse. Spesielt i yrker som jobber nært med mennesker slik som lærer, sykepleier osv kan det vær en fordel å streve for å skape kjønnsbalanse for elevene og pasientene sin skyld. 

     

    Se for deg en SFO som kun har kvinnelige ansatte, de fleste vil påstå at barn kan ha godt av å leke og omgås med både kvinner og menn, når de da skal ansette en ny person oppfordrer de særlig menn til å søke, blir dette diskriminering av kvinner da?

    • Liker 2
  7. jeg ser to muligheter.

    Du kan si det til han som det er. Det at du kan få nokså store konsekvenser for at han røyker inne er ett problem for deg og spør han om å stoppe. Etter du har sagt ifra vil det være uansvarlig og frekt av en kompisen din om han fortsetter å røyke inne etter at han er blitt bevisstgjort på konsekvensene for både deg og han, om han fortsetter så f*ck han, imo. 

    Eller så tar du en telefon til utleier, sier at han røyker inne noe du ikke vil vær medskyldig i. 
     

  8. Enig. Det er mange måter å spørre på uten å bruke ord. 

     

    Kan være nokså moodkiller å spør om slik, men kan gå gale når man gir tips på forum om å bare føle seg frem og å ikke spørre til folk  som muligens ikke tar hint. Bland inn en dråpe alkohol på toppen, så har du en #metoo-episode for Line på 21 år som plutselig får litt Kåre på leppene når hun bare ville fortelle ham hvorfor hun valgte å gå statsvitenskap, stakkars Line :))

  9.  

    Men da måler du ikke heller ‘likestilling’ men påviser at det finnes diskriminering. På samme måte som du ikke har målt klima om du logger temperaturen i en uke.

     

    Er ikke mulig å måle likestilling nøyaktig, men som regel kan vi se tendenser i ett samfunn, vi vet at kvinner ble i større grad diskriminert enn menn før, for å kommet frem til det må det vær noe som er blitt målt. 

     

    Jeg bare stusser på om kvinner i Norge i dag blir diskriminerte i større grad enn menn? Hvorfor ellers ville det stått i den norske lov at de tar særlig sikte på å bedre kvinners stilling, altså kvinners stilling til menn i samfunnet. Likestillingsloven forteller oss veldig klart at de har som formål om å bedre kvinners stilling i samfunnet vårt. Trenger kvinner fortsatt en likestillingslov som viser særlig hensyn til ett kjønn lenger? Jeg mener begge kjønnene fortjener at loven tar på lik linje sikt på å bedre begge kjønns stilling i samfunnet, men lurer på om jeg har grunnlag til å mene det, eller om jeg fremdeles burde se at kvinner har behov for særskilt behandling. 

  10. Vi har kommet veldig langt i Norge med likestilling mellom kjønn, men hvem av kjønnene er det i dagens situasjon som blir mest undertrykt, hvilket kjønn er samfunnet mest tilrettelagt for? 

    Det har så og si uten noen få unntak vært kvinner som har blitt undertrykt de siste 100-1000 årene, men sånn som utvikling er idag føler jeg det er menn som kommer ut som taperne på flere arenaer, likevel i paragraf 1. Formål med likestillingsloven står det "Loven tar særlig sikte på å bedre kvinners...stilling". 

    Er det slik at kvinner i Norge fortsatt har behov for særbehandling, slik jeg føler det er nå, er det et tabu å stå opp for menns rettigheter og tilretteleggelse for menn i samfunnet. Selv om menn med stort margin topper flere statistikker som selvmord, jobbrelatert dødsfall, hjemløshet, barneomsorg, kriminalitet og fengselstid, rusavhengighet, skoletaperne, adferds og tilpasningsproblemer så er det fremdeles kvinner som har lovfestet særbehandling. 

    Jeg kom inn i en diskusjon der jeg ble latterliggjort for å si at jeg ikke kunne anerkjenne at kvinner blir mer undertrykt enn menn i Norge idag, for faktum er at jeg ikke vet hva hvem som blir det lenger. 

     

     

    Er det jeg som har en bias oppfatning eller fortjener likestilling for menn å bli tatt seriøst på lik linje som likestilling for kvinner? 

    PS: Beklager at jeg ikke orket å finne frem kilder og den faktiske statistikken når det kommer til statistikkene menn topper. Dersom noen er usikre på statistikken kan jeg godt henvise. 

    • Liker 2
  11. I forsvaret ble/blir alle i fgt testet i sit-ups i begynnelsen, midtveis og i dimmetiden. Heldigvis for slike som meg utgikk denne øvelsen i år.

    Jeg vil si jeg var gjennomtrent ved rekrutten og enda bedre nå midtveis. Det jeg ikke forstår er hvorfor jeg kun greier 35 reps, men får toppkarakter på alle andre fysiske øvelser. eksempelvis en som er i klart dårligere form enn meg og har mye svakere kjernemusklatur kan ta mer reps enn meg?

    Er det noen som har en forklaring på hvorfor antall sit-ups er så relativt fra person til person?

    Ellers er jeg generelt ikke fan av øvelsen fordi det finnes så mange andre bedre mage/kjernemuskulatur øvelser som er bedre for ryggen, kun nysjerrig.

  12. Har enda ikke hørt om en som har blitt fratatt klokken i tjenestetiden for det er en smartklokke. Så lenge den ser mer ut som en klokke enn en mobil og du bruker sunn fornuft så blir det ikke ett problem. 

    Derimot hvor lurt det er med tanke på hva den tåler av shit, vet ikke hvor/hva du skal, men her jeg er vet man aldri når befalet føler å ta kjøre en cc-økt. 

    • Liker 1
  13. Jenter og gutter sover på samme rom, her har vi 6 på hvert rom, 3/3 eller 2/4. 
    Har nå vært på FSAN troppen i to måneder og på mandag etter medic-eksamen drar 10 stk til tropp 1 (enn mer grønn/operativ stilling), 15 skal være sykepleier på båt og 25 skal enn 2 måneders GSU før de blir stasjonert på en militærbase som sykepleier. 

     

    Den første måneden består av en førstehjelpsmodul der det er fokus på behandlig på skadested, her har vi tester hver fredag og praktisk og skriftlig eksamen på slutten, de som strøk på konteeksamen må få seg en ny stilling i forsvaret, vi hadde 9 som måtte dra.

     

    Den andre måneden er medicmodulen der mottak, sykdom- og medikamentlære er fokuset. Denne uken har vi hatt skademestringsøvelse i 4 dager der troppen min drifter en role 1 stasjon 24/7 (befal som lagførere og sykepleiere som senpais) med mange spennende traume-og sykdomscaser. Skiftene har vært 9 av/på, uten tvil den mest lærerike og utmattende øvelsen igjennom kurset. 

    Dersom du lurer på noe konkret skal jeg prøve å få svart på det, men er ikke så veldig aktiv på forumet. 

    GN :)

  14. Takk for svar :)

     

    Ligger i alle fall godt ann fysisk da :)

    Noken spesiell grunn til at du valgte sanitet?

     

    Og korleis var helgene og kveldene? Tid til annen morro enn å pusse sko?

    Som krsvgr sier så er det pga. nyttig kunnskap og det hørres ut som enn av de mer spennende jobbene man kan få. 

     

    Helgene er fritt disponibelt så lenge man ikke har kasernevakt, noe man ikke får så alt for mange av. Kveldene blir ikke mye mer annet enn forbereding til morgendagen og gjerne litt mat og kino på velferden iblant. 

  15.  

    Takk skal du ha, får legge meg i hardtrening!

    Var du på Madla? Noke spesielt man burde huske på i rekrutten?

    Korleis var det fysiske nivået på resten i luftforsvaret son gjennomsnittlig?

     

    Ble mange spørsmål det her :)

     

    Det aller fleste rekruttene til luft er på Madla, så ja. Om det er noe spesielt man burde huske på vet jeg nå ikke, men å kunne litt om HK416, de ulike grader/distinksjoner i luft og sjø og ha lest FSAN P-21 før du kommer inn så ligger du milevis foran alle andre i rekrutten. 

    Kan ikke si meg imponert av det fysiske nivået, vår tropp hadde en gjennomsnittstid på rett over 15 min på 3000 m. 

  16.  

    Da ble det ingen BRP på meg, med klart best fysisk resultat (6,6,5,5) på troppen og som troppstillitsvalgt så var ikke det nok. Ser ut som fagbrev blir verdsatt høyt når det kommer til BRP, ett år med sanitet blir nok spennende det også.. :)

    Utdyp gjerne litt :) Ka fagbrev dei hadde?

    Skal inn i luftforsvaret i juli og vil gjerne prøve meg som BRP!

     

    De hadde utdanning innen bygg og anleggsteknikk som kom inn på BRP i min tropp, men tror nok fagbrev innen elektro eller teknikk og industriell blir verdsatt som brannvernssoldat. 

    Når det er sagt så kjenner jeg flere som har blitt BRP uten noe fagbrev, så det er absolutt ikke noe må krav, så jeg forventet forsåvidt å komme inn..  

    Lykke til da!

  17. Jeg solgte ett 3 år gammelt pc-anlegg for 2 uker siden (første salgt på finn.no), i dag kom kjøperen tilbake med anlegget og sa at det var defekt, noe det ikke var når jeg solgte det. Han ville ha kvitteringen slik at han kunne reklamere, men den har jeg ikke, så dermed gjelder ikke reklamasjonen. 

    Hvordan går jeg videre? Skal jeg få tilbake anlegget så får han pengene igjen?
    Hva har selger og kjøper rett på her?

  18.  

    snip.

     

    Da har nok ikke du sett like mange jallende cannabisbrukere som jeg har! Har ikke møtt en eneste bruker av hverken sukker eller sigaretter for den saks skyld som har vært like sløve i hjernen og like fjerne, men det har du sikkert en forklaring på? ;-)

     

    Hvor mange jallende cannabisbrukere en anonym person har sett er dessverre helt urelevant for min mening om hva som er farligst. 

     

    Forklaringen må vel være at kroppen responderer helt annerledes på sukker, sigaretter og cannabis. Sløvhet er en av bivirkningene man kan få av cannabis, ikke sukker eller røyk. Har ikke vært i en begravelse der den avdøde døde av cannabis eller noe relatert til det, har derimot vært i to begravelser til noen som døde av en røykrelatert sykdom, grunnen til det kan vel både du og jeg forklare?  :ph34r:

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...