Gå til innhold

Chrian

Medlemmer
  • Innlegg

    243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chrian

  1. Jøss, sikker på at det var det som var problemet? Har ikke brukt denne boksen så mye selv, men jeg har brukt flere versjoner av ADSL-modemet/routeren uten wifi selv. Disse har ikke hatt problemer med P2P. Dette er vel noe som kan ordnes i firmware og blir ordnet hvis det er et stort problem skulle jeg tro - har du en lenke til denne bug'en eller har du funnet det ut selv? Hvilken firmware versjon er det som bugger?

    Hvor mange connections må til før den tilter? Hvis den ikke resetter connections skulle man tro den crasha før eller siden uansett, eller hur?

     

    Mulig jeg må slutte å anbefale denne boksen da :-P

    9568359[/snapback]

     

    Har prøvd versjon 1.07 til 7202 og v 1.09 til 7300, samme problemet med begge routere/modem. Firmware er ikke blitt oppdatert de siste 2 år til 7202 og siste 1 1/2 år til 7300.

     

    Har sendt mail til Billion support med loggutskrift fra begge routere, men får kun til svar at de har sendt det videre til teknisk avdeling.

     

    Loggen skriver: "Connection table full" så dette skulle være en enkel oppgave å rette for de som lager programvaren, men så langt har ingen ny versjon blitt publisert.

     

    WRT54GL og tidlige modeller av WRT54GS/G med firmware fra Open-WRT, Tomato eller Sveasoft ordner problemet med trafikkkstyring uten problemer, selv om to routere etter hverandre krever litt mer arbeid når det gjelder brannmur og NAT.

    Har brukt WRT54GS i flere år med firmware fra Sveasoft og den stopper ikke opp uansett belastning.

     

    Til tådsterter, dersom du kjøper deg en WRT54GL og laster ned firmware fra en av de tre jeg nevner har du ett verktøy til å styre trafikken akkurat slik du ønsker og løsningen er veldig stabil.

  2. En skikkelig handy løsning er BiPAC 7202 GR som har ALT i en boks. Modem, router og trådløst i ett. Snakk om høy WAF-faktor! ;-)

     

    Denne duger ikke til P2P, den stopper opp etter ett par dager, minnet som holder styr på connections blir fyllt opp og da stopper den opp istedenfor å flushe minnet. Trodde jag skullle bli kvitt to bokser da jeg kjøpte denne, men måtte gå tilbake til min gamle løsning med tre bokser.

  3. Nei det holder dessverre ikke, UPS stenger av PC noen minutter etter strømbrudd for å ikke miste data slik at det vil være strøm tilgjengelig helt til batteriene i UPS eventuelt går tom siden adsl modem og router også får strøm fra denne..

     

    UPS kan programmeres til å starte PC når strømmen er tilbake fra nettet, men det krever at PC kan starte ved hjelp av signal inn på COM porten

  4. Noen som har vært borti dette før? Trenger ett AM2 hovedkort eller PCI kort som kan starte PC via ett RS-232 interface.

    Det er en UPS som skal starte PC så snart strømmen er kommet tilbake, har prøvd å søke flere steder uten å finne noe så jeg håper noen her kan hjelpe.

  5. HP1018 og 1020 er svært rimelige og gode skrivere, de har også svært kort oppvarmingstid, kun noen sekunder.

    De er også svært enkle å etterfylle med toner slik at prisen på utskrift blir lav. Har selv en HP1012 som ble etterfyllt med toner 3 ganger før jeg måtte kjøpe ny tonerkasett som koster ca 600kr.

    Du kan skrive ca 2000 sider for hver gang du etterfyller eller bytter toner noe som er ganske mye til privat bruk.

  6. Har satt opp flere WDS linker med WRT54GL rutere, de klarer fint 100m selv om ruterne står inne i huset med orginale antenner dersom husene er trehus.

     

    Har prøvd å plassere ruterne nærmest mulig en yttervegg og så høyt som mulig. Bruker en sendeetyrke på ca 70mw og Sveasoft sin firmware, flere av linkene brukes bla. til IP telefon så dette er veldig stabilt med svært lav pingtid.

  7. Telio holder på med ett prøveprosjekt for mobil IP, er selv deltager i dette prosjektet med en N80 telefon.

    Dette fungerer bra så lenge en har godt Wlan signal, noe som ikke alltid er like enkelt å beholde.

    Bor en del på diverse hoteller, noen steder fungerer det veldig bra, andre steder mindre bra og noen steder er det helt ubrukelig.

     

    Det fine med Telio sin løsning er at du har hjemmenummeret med deg, når telefonen ringer hjemme ringer også min N80 dersom den har Wlan dekning.

     

    For å bruke Telio sin løsning må en være kunde med både IP telefon og mobiltelefon.

     

    Telio har valgt en SIP løsning til fordel for UMA, trolig på grunn av flere års erfaring med SIP løsninger for IP telefoni.

  8. Hva med å opprette en virtuell harddisk på en eller annen internett-tjeneste ? Gdrive har vel dette gratis. Da får hver bruker f.eks en x-harddisk som er denne felles-disken på nettet. Sannsynligvis er det passordbeskyttelse på Gdrive.

     

    Mvh

    Kjetil

    7028337[/snapback]

    Har ikke tenkt på denne løsningen tidligere, prøver den med en link på hjemmesiden.

  9. Jeg kjøpte denne for noen uker siden, veldig fornøyd så langt, men den er ikke så rask dersom du overfører store filer til/fra en ekstern disk koblet til en av usb portene.

    Trolig prosessoren i enheten som er litt treg da overføringshastigheten er betydelig større dersom filene kommer inn/ut via LAN tilkoblingen.

     

    Den streamer fint filmer/musikk til flere maskiner samtidig så dette merkes ikke under bruk.

     

    Bruker en HP laserjet tilkoblet denne boksen og den skriver fint selv under overføring av store filer. Mye for pengene når en tenker på at den kommer med en 500Gb disk ferdig installert.

  10. Hei, har en maskin med to Sata disker, har overført alle filer på disk 2 til disk 1 der XP ligger. Kobler så fra disk 1 og kobler disk 2 på Sata 1 på hovedkort, booter fra DVD og innlasting av Vista starter, da jeg kommer til hvor Vista skal innstalleres sier maskinen at dette er en dynamisk stasjon og Vista kan ikke plasseres her. Alternativene for formatering er blanket ut her så det kan ikke brukes.

    Har formatert disken i en annen maskin uten at det hjelper, noen som har opplevd det samme og klart å løse det?

  11. Problemet ble løst ved å bytte til en annen disk. Disken som ikke ville fungere ble montert i ett eksternt kabinett og koblet til en desktop via USB og da fungerer den helt fint.

     

    Har ingen aning om hva som er problemet, har kjørt scandisk og den rapporterer ingen feil eller defekte sektorer.

     

    Bruker nå en disk i Dell maskinen som er mye for stor, så jeg vil prøve å få kjøpt en brukt 2,5" disk rundt 4 GB.

  12. Når jeg kjører fdisk/status kommer det opp to disker på samme størrelse 4GB, det er kun en disk i maskinen og denne er på 4 GB.

     

    Status sier disk 1 er uten navn og helt full, den disken som er C: er uten nummer og det fremkommer ikke hvor mye som er i bruk.

     

    Normalt pleier C: være disk 0, gode råd videre?

  13. Prøver å innstallere W98 på en gammel bærbar Dell 233. Maskinen har ikke diskettstasjon slik at W98 oppstartsdiskett ikke kan brukes.

     

    Har formatert disken med kommando: format C:/s og innstalleringer går helt problemfritt frem til første omstart, da kommer feilmeldingen opp: Ugyldig systemdisk. Sett inn en annen disk, og trykk en tast.

     

    Maskinen er satt til å boote fra CD som første alternativ og HDD som andre.

     

    Noen som har en løsning på problemet?

  14. Har en WDS link mellom to hus som ligger ca 70M fra hverandre der vi bruker to WRT54G med standardantenner.

    Signalene går gjennom en yttervegg i begge hus i tilleg til en innervegg i det ene.

     

    Sendestyrken er satt til 70mw på begge rutere, denne linken brukes bla. til IP telefoni helt uten problemer.

     

    Mao. en trenger nødvendigvis ikke ekstra antenner for å få dette til å fungere.

×
×
  • Opprett ny...