Gå til innhold

Khazanet

Banned
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Khazanet

  1. Når jeg var ung, hadde vi oppgave lister hver uke. Det gikk ut på at vi ungdommene hjemme måtte gjøre 5 oppgaver hver uke (mellom mandag og fredag, og vi fikk 1000kr i mnd for dette. (200,- per uke i ukepenger, +200 i telefon regning). Vi fikk dette fra 13 til 16 års alderen. Eksempel på liste : 

     

    -Støvsuge yttergang + innergang 

    -Vaske kjøkkengulv, tømme oppvaskmaskin og ta ut søppel 

    -Lage middag

    -Rydde rommet

    -Støvsuge / tørke støv i stua 

     

    Fordi at vi alle var noen unnasluntrere hjemme på den tiden, måtte vi si ifra til en av de vokse når det var gjort, slik at de kunne kontrollere jobben vi hadde gjort, før støv kom tilbake, bøss i gangen etc. Vi hadde også som regel at rommet måtte taes på Fredag. Lista måtte være gjort innen Fredag klokken 17. Dersom noe ikke hadde blitt gjort, blir vi trekt 50kr den uka. (20 ukedager på 4 uker. 20 x 50kr = 1000,- i mnd, som tilsvarer 200,- i ukepenger, og 200,- i telefon regning. 

     

    Jeg sier ikke at du skal gjøre det på denne måten, men det fungerte godt for oss. :)

     

    Edit : 50kr i dag er ikke mye penger, det tilsvarer en halv liter brus og en godteri ting. Forstår godt at man ikke ønsker at penger skal gå til slikt, men poenget mitt forblir det samme ; 50kr er ikke mye for en 13 åring i dag. 

  2. Nakenprat.com dukker først opp i hode mitt, men om det er mulig å få napp på noe annet enn gamle fete gubber som er desperate etter bæsjekanalen din er heller usikkert, hvis du ikke vil betale større summer for å få en decent jente til å treffe deg. 

  3. Grunnen til at de bygger større veier i / rundt oslo er naturlig nok for at det er flere biler som skal samme retning. Her er min erfaring med disse veiene : 

     

    La oss ta 3 felter :

     

    Høyre felt : Lastebiler, tyngere kjøretøy med fartsperre på 90 km/t, og de som skal av på neste avkjøring

    Midtre felt : Personbiler som holder fartsgrense på 90/100 km/t. 

    Venstre felt : Forbikjøring 

     

    Man kan egentlig si at jo lenger til venstre du ligger, jo fortere flyter trafikken. Det er vanlig at trafikken flyter 20-30 km/t over fartsgrensen (målt på speedometer, ikke gps) i venstre felt. Til høyre ligger de som er nøyaktig på fartsgrensen, og / eller tyngere kjøretøy. 

     

    Når det er 2 felter, er det riktig at venstre felt skal brukes til forbikjøring, men trafikken flyter stort sett en del over fartsgrensa der hele tiden. Jeg er (desverre) en av de som konstant ligger i venstre fil, og til tider bruker høyre felt for å komme forbi "Sinker" som ikke holder følge med min cruise kontroll. 

     

    Hvordan "regelverket" er for flere felter skal jeg ikke fortelle deg, for det er jeg selv usikker på. Men hvis du tenker at jo lenger til venstre du ligger, jo fortere flyter trafikken, så stemmer det faktisk utrolig bra med motorveiene rundt oslo. 

     

    Edit : De stedene veien helt tydelig deler seg fra 2 til 3 felter i en lang oppoverbakke er det ofte skiltet at høyre felt er for tyngere kjøretøy. Hva som er korrekt navn på feltet er jeg ikke helt sikker på, men jeg har alltid kalt det for "krabbefelt". 

    • Liker 2
  4. Nå hadde jeg kjørt uten lappen i 2 år før jeg faktisk hadde råd til å ta den, vi bodde veldig øde. og jeg hadde kjørt alene til og fra skolen både vg2 og vg3, så jeg merket ikke så stor forskjell. Jeg møtte opp alene på trafikkstasjonen i egen bil, og dro derifra alene i egen bil. Nei, jeg er ikke veldig stolt av det, men det er altså min historie. 

     

    Nå skal det sies at bygda er STOR, men med under 1000 innbyggere og kilometervis mellom husene så var det litt andre forhold der enn i byer etc. 

  5. Jeg har ridd 1 og halv år. Men har arbeidet flere år med hester. Og SERIØST??? Tror dere at en 14 åring ikke har mye erfaring bare pga alder? Skal jeg også si at dere ikke har mye erfaring?

     

    At du har ridd i 1.5 år er lite. At du har mye erfaring som en 13 åring mtp økonomi, ansvar, kunnskaper og slike ting er simpelt ikke mulig med alderen din. Det må du akseptere. 

    • Liker 1
  6.  

    Har selv holdt på med hest i ish 10 år, og det du må huske her er at det _ALLTID_ dukker opp uforutsette ting. F.eks, hvordan kommer du deg til og fra stallen ? Har du faktisk tid til dette, _HVER DAG_ i mange år ? En hest er ikke ett leketøy. Du har også rimelig lite erfaring.

     

    Jeg mener ikke å være negativ, men dette er jo "jente drømmen" til sinnsykt mange, og utrolig få er klar over hva det faktisk innebærer. Det er ikke bare å måke, fore og ri...

     

    Selv har jeg eid hester i 9 år, og har vært med på drift av stall i 6. Har også holdt ridekurs i dressur, sprang, horsemanship og temming i 4 år.

    Hvordan kan dU vite om jeg har lite eller mye erfaring?????

     

     

    Du har ikke mye erfaring som 13 åring. Det er bare ikke mulig, rett og slett. 

    • Liker 3
  7. Muligens offtopic, men jeg ønsker ikke å ende opp som en raring her, så da spørr jeg heller : 

     

    https://www.komplett.no/acer-iconia-w511-10-hd-demo/832715

     

    Hva kan jeg få for en slik ? Har eske osv til den. Fungerer fjell, og kan spille av serier i hvertfall 10 timer på batteri. Denne kjører ekte windows, ikke sånn RT. Skal også gå ann å oppgradere den til 10 nå. Skal teste det. :)

×
×
  • Opprett ny...