Gå til innhold

vintersommer

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vintersommer

  1. Hei! 

    Har et eldre Olympus OM-1 (MD) som jeg har satt inn Kodak 200 film i. Problemet mitt er at spaken man snurrer filmen tilbake med ikke snurrer, ut fra det jeg har forstått skal den snurre, når jeg tekker opp film til nytt bilde. Har åpnet og trekt opp film samtidig som filmen er synlig, og dermed ødelagt et par bilder i samme sleng, men så da at filmen snurrer slik den skal og ny film trekkes ut når jeg drar i den spaken som trekker opp ny film. Når jeg satte i film så jeg at den ble satt i korrekt, og at den snurret seg rundt på innsiden av kameraet slik den skal. 

    Kan det være noe feil med kameraet? Alt annet fungerer tilsynelatende slik det skal. Eller kan det være at filmrullen er slik at den gjør slik at den ikke snurrer slik som er vanlig? 

    Noe vanskelig forklart, da jeg ikke kan de riktige fagordene, men håper det er forståelig - og at noen har et forslag eller løsning til meg. 

  2. Hei! 

    Veldig usikker på om denne er opprettet under riktig emne, men håper noen kan hjelpe meg uansett! 

    Ønsker at jeg fjerner muligheten på Facebook til å scrolle videre på videoer. Altså når man trykker på en video, vil jeg ikke ha muligheten til å scrolls nedover og videre på andre videoer! Noen som vet om dette går an å skru av, eventuelt hvordan? 

     

    Takk på forhånd for eventuell hjelp :)

  3. Heisann.

    Strikker en genser for første gang, og oppskriften forvirrer litt.

    Skal til å begynne på felling av hals. Det står jeg skal felle 23 m på forstykket. Det er forståelig.

    Deretter skal jeg felle 2,2,2,1,1,1,1 annenhver pinne. Deretter skal det være lik 30 m skulderm (for min størrelse).

     

    Da er spørsmålene.

    - hvordan skal jeg felle de 2,2,2,1,1,1,1? Skal jeg strikke to og hive en over, den type felling, eller skal jeg strikke to og to sammen?

    - hva menes det med at skulderm (skuldermaskene) være lik 30? Det ender jo opp med 163 masker på pinnen etter jeg er ferdig med felling, siden jeg strikker med 206 masker (hvis jeg har forstått rett).

  4. Heisann!

    Er på utkikk etter bunadslips, og vet det er mange sider som tilbyr dette nå, men enda ikke til bunaden jeg skulle hatt slips til (ikke den største og mest kjente). Lurer på om dere vet om noen som tar på seg bestilling av bunadslips :)

  5. En muntlig avtale er like bindende som en skriftlig. Det er imidlertid vanskeligere å bevise, og blir lett ord mot ord.

     

    Men så lenge huseier ikke nekter på at dere har blitt lovet det, mener jeg dere kan kreve en tilbakebetaling tilsvarende forskjellen mellom verdien på leiligheten med og uten kabel-TV pr. måned, ganger det antall måneder dere har bodd der.

     

     

    Når jeg også ser tilbake på meldingene vi har utvekslet, ser jeg nå at det er lovet over messenger at det er TV-kanaler inkludet. Da har vi det skriftlig, noe som hjelper oss en del? 

  6. Heisann! Vi er i et kollektiv der vi har blitt lovet tv-kanaler helt siden vi ble flytt inn, og på visning. Det er ikke krysset av på at kabel-tv er inkludert i kontrakten, men vi har blitt lovet det flere ganger muntlig! 

    Har jeg en rett til å kreve tilbakebetaling eller mindre husleie når vi flytter ut til sommeren? 

    Vi har blitt lovet tv-kanaler første gang i mars 2017 når vi var på visning, deretter når vi flyttet inn i august og flere ganger ila. året og enda ikke fått det. 

  7. Hei! Bank Norwegian skiller seg positivt ut sammenlignet med flere andre kredittkort når det gjelder kontantuttak i utlandet. Mange kort tar gebyrer ved kontantuttak i utlandet, mens Bank Norwegian er et av kortene som ikke tar gebyrer for dette.

     

    Du kan lese mer om kortet her

     

    Hilsen Anders - kredittkort.com

    Tusen takk for svar! Da er jeg mer på rett spor :) 

  8. Skal på reise til Asia og skal være der en god stund, så tenker jeg må skaffe meg mastercard/kredittkort, som er den tryggeste betalingsmåten utenom kontanter der. 

     

    Har dere noen tips om hvilke selskaper og hvilke ulike kredittkort/mastercard jeg burde skaffe meg?

    Til informasjon ang. kort er jeg over 20 år. 

  9. Heisann! Har en liten diskusjon i leiligheten om det er mest effektivt både for oppvarming og for strømforbruket (økonomien) om man skal ha på en panelovn på full effekt - eller rundt 23-25 grader, eller om man skal ha på to panelovner på 19-20 grader. 

     

    Personlig føler jeg det er mer behagelig og mer lønnsomt på to panelovner som ikke fyrer for fullt, men de andre er uenige. Vil derfor høre med dere om dere har noen tanker om dette, eller noen erfaringer? :) 

  10. Hei! Er russ i år, og skal jo selvfølgelig skrive på medrussens russebukser og slikt. 

    Synes selv det er kjedelig å bare skrive navnet mitt, og dermed ønsker jeg noen forslag til hva man kan skrive på russebuksen til folk. Korte sitater, eller noe du selv skrev på en medruss' russebukse. 

     

     

×
×
  • Opprett ny...